In momentul in care vom da un comunicat oficial al FCSteaua.ro, vom semna articolele FCSteaua.ro, asa cum am mai facut-o inainte. Si daca ne punem toti de acord la un moment dat sa sustinem o anumita idee(de exemplu sa cerem preturi mai mici la bilete) putem semna FCSteaua.ro si atunci lumea stie ca articolul e pozitia oficiala a siteului.
Atat timp cat articolele sunt semnate de utilziatori/redactori, reprezinta pareri acelor persoane Cred ca lumea stie deja treaba asta. Totdeauna a fost cam asa. Ca eu imi aduc aminte ca si pe vremuri, cand scriai si tu, se facea la fel. Erai tu, Piece of Mind, Il Soldatino, etc. - cu parerile voastre si apoi veneau acele articole semnate FCSteaua.ro.
Imi aduc aminte gresit?
Da, unii stiu asta, dar trebui sa tii cont si de situatia curenta in care FCS e perceput ca un loc ce se ocupa exclusiv de un razboi impotriva conducerii (motivele pentru care s-a ajuns la aceasta perceptie nu cred ca sunt relevante).
Am inceput destul de bine pentru ca s-au publicat si articole pe alte teme (vezi despre Legia, statistici Steaua-Dinamo, etc.), dar trebuie sa continuam in directia asta si-n plus sa ne gandim bine la noi modalitati de a ne delimita ca FCS de o pozitie sau alta.
Realizez ca depinde foarte mult si de alti oameni (de exemplu sa convingem colaboratori cu perspective diferite sa trimita articole) si realizez ca schimbarile nu se pot face peste noapte, dar te rog sa tii cont si tu de aceste aspecte, sa contribui la recrutarea unei redactii diverse, si sa ma ajuti ca atunci cand sunt intrebat in legatura cu redactia sa pot raspunde "noi reprezentam toate vocile prezente in comunitatea Stelistilor", si sa demonstrez asta prin felul in care arata prima pagina FCS.
Articolul tau mi se pare bine scris si n-am nimic de obiectat la el.
Ca sa vin cu o completare. Uite ce putem face.
Fiecare articol e pus intr-o anumita categorie. De exemplu categoria mea e Steaua Noastra. Marius are Semeper Svperiores. Cronicile sunt puse in Liga 1 Sezon 2013-2014.
Pentru comunicate oficiale putem face o categorie Oficial FCSteaua.ro si acolo punem doar astfel de articole pe care le semnam cu FCSteaua.ro.
Ce zici?
Ar fi un inceput bun. Discutam cu baietii de la tehnic daca putem lucra pe partea grafica pentru a clarifica si mai mult cand e vorba de opinii individuale. De exemplu eu mai demult cand scriam aveam un banner pe care scria mare PRO GLORIA ET PATRIA si avea poza Gen. Vasile Lascar, elemente vizuale care ajutau si mai mult la identificarea acelor eseuri ca pozitii personale.
In paralel, eu pot scrie un nou articol in care sa explic politica editoriala FCS si sa-l tinem in unul din cele doua locuri de pe prima pagina sau sa avem un link vizibil la el pentru urmatoarele saptamani/luni. Voi incepe sa lucrez la el si-l submitez aici, prin Google Docs, cum i-am cerut si lui Joga Bonito mai sus. Ce parere ai?
mountytoma: Felicitari! Ce fel de articole isi doreste sa scrie? cronici, avancronici, opinii? pe ce teme? Te rog cere pe thread-ul tehnic sa primeasca acces in acvariu si spune-i pe PM sa urmareasca acest thread ca sa se familiarizeze cu modul in care functioneaza redactia.