Interviu Juergen Klopp pe pagina oficiala:
Primele cuvinte adresate echipei de Klopp dupa finala: "Capul sus baieti! Ne intoarcem. Poate nu la Wembley. Dar vrem sa incercam sa ajungem din nou in finala!".
Ce spuneti despre deznodamantul finalei?
Prima data felicitari lui Bayern Muechen si lui Jupp Heynckes, care chiar merita trofeul. Si noi am meritat sa ajungem in finala si am confirmat acest lucru. Atmosfera din stadion a fost extraordinara. Ce au aratat fanii nostri a fost impresionant.
Si ce spuneti despre meci?
A fost un joc la limita. Thomas Mueller spunea ca a avut crampe musculare; Reus, Lewandowski si altii le-au avut si ei. A fost un sezon lung pentru toti. Nu am putut rota cum a facut-o Bayern. Am tinut finala atat de deschisa in multe momente, incat chiar o puteam castiga. De-a lungul catorva perioade echipa mea a schimbat atat de bine, incat mi-au lipsit cuvintele. Marco Reus a facut asta defensiv foarte bine. Bayern nu a ajungea la jocul lor obisnuit de constructie.
Cum evaluati evolutia arbitrului?
Sigur au fust unele lucruri care puteau fi decise altfel. Noi respectam infrangerea absolut. Bayern a dat doua goluri, noi unul. In istoria fotbalului au fost multe decizii care au fost mai rele decat cele de astazi. Si nu stiu daca am fi castigat 11 contra 10.
Ce simtiti la scurt timp dupa incheierea meciului?
Imi trebuie un moment sa simt mandria pentru echipa mea, mandrie care zace in mine. Acum dezamagirea este prea mare. Cand iti doresti ceva foarte tare, doare cand nu primesti acel lucru. Echipa a dat tot, a fost in multe situatii inteligenta, a egalat meritat. In prima repriza rar a jucat o formatie atat de deschis cu Bayern cum am facut-o noi. Am fost foarte aproape. A fost un sezon extraordinar al echipei mele.
Puteti face deja planuri pentru viitor?
In doi ani este finala de la Berlin. Ar fi un loc foarte bun de intoarcere in finala. O sa avem mult de munca pentru constructia unei noi echipe.