FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Borussia Dortmund

«1234»
Lorimer09.04.2013 23:17

Bine, asta-i alta treaba. :) Parca pe celalalt topic intelesesem ca faceai referire la acea echipa, daca nu, scuze. Ideea e ca atunci Dortmund a castigat CL jucand la ciupeala.

Lari09.04.2013 23:32

Nu urmaream prea atent fazele finale pe atunci, eram mult prea furios pe Dumitru Dumitriu si chiar pe Mihai Stoichita.

Harald10.04.2013 07:01
MoWeed10.04.2013 09:22

Pana la urma nemtii raman nemti.

Ronnie10.04.2013 10:05

Ambele echipe au marcat cate un gol din offside, nu? Atunci de ce sunt dusi nemtii mai departe de arbitrii ca nu inteleg? Daca nu venea golul 3 spuneai ca Malaga e dusa mai departe de arbitrii?

Lari12.04.2013 10:21

Ia, bah, ca prea i-am laudat. :D

27 noiembrie 1971 :w00t:

11_1.jpg

Harald18.04.2013 07:30

Capacitatea stadionului lui Dortmund permisă de UEFA la meciurile de Ligă este de 65.829 locuri, cu 15.000 mai putin decat in mod normal.

Fanii Borussiei Dortmund sunt deja celebri in Europa pentru atasamentul de care dau dovadă față de echipa dar si pentru coregrafiile speciale pe care le pregatesc pentru meciuri. Iar pentru semifinala Ligii Campionilor cu Real Madrid, cel mai important meci al lui Dortmund din ultimii 15 ani, fanii au inceput deja să se pregatească temeinic, desi jocul nu va avea loc decat miercurea viitoare! Ieri, in doar cateva ore, biletele ramase pentru meciul cu echipa lui Mourinho s-au epuizat! Asta după ce suporterii au luat cu asalt in numar mare casele de bilete si au creat haos langă Signal Iduna Park, clubul german solicitand interventia Politiei din cauza faptului că nu angajase, in prealabil, o firmă de paza

Clubul si-a recunoscut vina

Cei 51.200 de abonati ai echipei antrenate de Jurgen Klopp au avut dreptul să achizitioneze maximum două bilete pentru meciul de miercuri, avand prioritate in acest sens, iar tichetele rezervate lor s-au epuizat duminica in doar cateva minute. Însă fanii infocati ai lui Dortmund care nu au cumparat un abonament pe intreg sezonul au inceput să vină incă de duminică in fata caselor de bilete pentru a reusi să iși achizitioneze pretiosul tichet. Ba chiar unii s-au instalat cu cortul in fata fan-shopului echipei germane si au facut gratare, dormind două nopti in fata caselor de bilete!

Din cauza faptului că tichetele au fost putine, circa 8.000, iar cererea uriașă, fanii au inceput să se bată intre ei ieri dimineață pentru biletele ramase. A fost un haos general, cateva terase din jurul caselor de bilete fiind devastate. Nu am scos la vanzare decat 65.829 de bilete posibile pentru că UEFA nu permite spectatorilor să stea in picioare in Liga Am pierdut aproape 15.000 de fani la meci. Am gresit, dar vom corecta acest sistem, a spus presedintele lui Dortmund, Hans-Joachim Watzke.

prosport

Lari23.04.2013 19:10

Klopp:

"Putea să fie si mai rau, putea să fie facut acest anunț cu patru ore inainte de meci. Eu stiam de ieri seara Sunt la curent cu acest caz de după meciul cu Malaga, atunci m-am bucurat doar o zi de calificare. Acest transfer era posibil, dar este clar că momentul anuntului pică prost. Aste este. Pentru toti cei care se simt dezamagiti spun că si Marco Reus a venit la noi anul trecut pentru 16 milioane de euro, dar inainte de asta a facut meciuri incredibile cu Mönchengladbach ajutand echipa să ajungă pe locul patru. Și Mario Gotze ne va ajuta pe noi să ne atingem obiectivele. El nu a luat vreo decizie impotriva coechipierilor sau a clubului. Pur si simplu a fost jucatorul dorit de Pep Guardiola. Și el a dorit să lucreze cu acest antrenor exceptional".

Harald23.04.2013 22:57

a mai adaugat si faptul ca timpul nu vindeca toate ranile, dar ajuta la vindecare.

Lari23.04.2013 23:37

Ultima propozitie din acea declaratie mi se pare emotionant de eleganta.

Lari24.04.2013 13:37

Klopp:

On a scale of one to ten [news of Götze's transfer on the eve of the game] would be a nine. The only way the timing could have been worse would have been if it came four hours before the match. I learned last night at ten that it was going public. I heard about this on Thursday after the Málaga return leg " I had one day to be happy about that result.

The release clause was there and we must not forget that a little more than a year ago we used a buy-out clause to sign Marco Reus from Gladbach for €17m. They were not too happy either. Götze knows he owes a lot to the club, but he gave a lot back as well. I have spoken to a few players, but nobody has to fear that we are not fully focused.

"Everyone should support the team tomorrow, no matter what " Real Madrid cannot capitalise on this". If someone does not understand how much heart has gone into getting this far, they should not come. Those who understand will support the team unconditionally. Our fans have reacted extremely well in extreme situations in the past. I think that will be the case again.

Real Madrid have different ways of playing. At Manchester [united FC] they had 68% possession, even when it was 11 v 11, so they can play a possession game. They are not all about transition play, attacking on the break. Madrid are one of the best teams in the world and capable of playing every style there is. But so can we. Which one we employ tomorrow, you will have to wait and see.

Harald25.04.2013 12:39

Presedintele clubului Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, a declarat că gruparea germană este dispusă să renunte la suma de transfer in cazul lui Robert Lewandowski, pentru a-l pastra pe jucatorul care a marcat, miercuri, patru goluri in poarta formatiei Real Madrid, informează AFP.

"Este clar că vrem ca el să ramană la noi. Vom renunta chiar la suma de transfer, care este minoră si in orice caz nu ne interesează", a spus Watzke pentru Sky News.

Valoarea de transfer a lui Lewandowski este estimată la 20 de milioane de euro, iar jucatorul a anuntat deja că nu iși va prelungi contractul, scandent in 2014.

Watzke ar fi "foarte surprins" dacă internationalul polonez ar pleca la Bayern Munchen la finalul sezonului, cum se speculează in ultimul timp.

prosport

SuperstaR1825.04.2013 13:47
Klopp:

"Putea să fie si mai rau, putea să fie facut acest anunț cu patru ore inainte de meci. Eu stiam de ieri seara Sunt la curent cu acest caz de după meciul cu Malaga, atunci m-am bucurat doar o zi de calificare. Acest transfer era posibil, dar este clar că momentul anuntului pică prost. Aste este. Pentru toti cei care se simt dezamagiti spun că si Marco Reus a venit la noi anul trecut pentru 16 milioane de euro, dar inainte de asta a facut meciuri incredibile cu Mönchengladbach ajutand echipa să ajungă pe locul patru. Și Mario Gotze ne va ajuta pe noi să ne atingem obiectivele. El nu a luat vreo decizie impotriva coechipierilor sau a clubului. Pur si simplu a fost jucatorul dorit de Pep Guardiola. Și el a dorit să lucreze cu acest antrenor exceptional".

Cat de eleganta este replica lui Klopp. Normal ca il doare sa isi piarda vioara 1 din echipa, dar reuseste sa vorbeasca frumos atat despre aproape fostul jucator, cat si despre viitorul rival Pep Guardiola. Sunt unele lucruri pe care banii nu le pot cumpara (educatia si bunul simt fiind printre ele). Pentru toate celelalte exista Master Card si... Bayern :))

Alexandru H.25.04.2013 16:29

Apropo de bun simt...

Bayern Munich president Uli Hoeness has revealed the club loaned bitter rivals Borussia Dortmund two million euros during their financial crisis.

Dortmund chief executive Hans-Joachim Watzke confirmed the loan, which was made in 2003 to help them stave off bankruptcy.

"When they could no longer afford to pay wages, we gave them two million (euros, approximately £1,650,000) without securities for a few months," Hoeness was quoted as saying by the Bild newspaper.

Watzke added to Ruhr Nachrichten: "Yes, I can confirm the loan."

Continuati sa jigniti un club care isi ajuta rivalii...

Harald08.05.2013 16:20

Dortmund - Bayern 1-1 in incalzirea finalei ligii. A fost un meci destul de tare cu cartonas rosu, penalty ratat si Klopp certandu-se cu Sammer, care acum e la Bayern.

Lari14.05.2013 19:01

Uli Hoeness, presedinte la Bayern Munchen: "Cand si-au dat seama că nu mai pot achita salariile, le-am dat un imprumut de două milioane de euro pentru cateva luni, fară garantii".

Recent, Hans-Joachim Watzke, presedinte la Borussia Dortmund, a taiat insă din importanta gestului. Acesta a venit cu o altă variantă a acelui episod: "S-a intamplat in 2004, iar acel imprumut de două milioane de euro a fost dat predecesorilor mei. Oricum, lasand la o parte cele două milioane, Borussia a fost aproape de faliment in 2005, nu in 2004. Eu mai degrabă aș fi mers la cersit decat să imprumut bani de la Bayern Munchen.

Una dintre primele actiuni oficiale pe care le-am facut cand am venit la club a fost să le cer creditorilor permisiunea să inapoiez integral acei bani.

Bayern Munchen n-a jucat niciun rol in a ajuta-o pe Borussia să evite insolventa. Au primit banii inapoi cu o dobandă foarte mare. Dacă cineva sustine că Bayern a ajutat-o economic pe Borussia Dortmund, atunci spune o minciună", a dezmintit Hans-Joachim Watzke acel episod.

Harald23.05.2013 09:41

Mai sunt doua zile pana la finala. Din pacate Mario este accidentat si nu joaca sambata.

Cateva statistici care o favorizeaza pe Borussia:

-Bayern a pierdut mai multe finale decat a castigat

-Borussia a castigat Liga in 97 la Munchen

-Bayern a pierdut anul trecut finala ligii la Munchen

-in sferturile ligii din 1998, Dortmund nu a incasat gol de la Bayern

Klopp spune in revista clubului ca acest meci pe Wembley va fi unul din cele mai mari momente din viata lor.

KloppWembley.jpg

Harald23.05.2013 13:07

O aroganta a fanilor lui Bayern in meciul direct, mesajul inseamna: "Toata lumea vorbeste despre finala germana. Noi nu. Noi suntem Bayern. Noi suntem Munchen. Rahat Bvb. "

bayernfans.jpg

Lari25.05.2013 19:34

Ia, bre, Harry ;)

borussia.jpg

gio_stgloria25.05.2013 20:37

Robben le mananca meciul celor de la Bayern. E o traditie pentru el.

481440_640830999290453_1776280161_n.jpg

Lari25.05.2013 21:57

Imi pare tare rau pentru Borussia, dar au fost zdrente pe partea centrala a apararii. :no:

Baaai, macar un gol sa fi dat din ocaziile alea multe... :(

Adrian25.05.2013 22:21

Am tinut cu Borussia in seara asta, ca a jucat Marcelinho la ei. Asta nu inseamna ca m-a deranjat ca a luat Bayern cupa.

Mi-a placut meciul, a fost fotbal bun, goluri, a avut de toate. Am facut la misto de Robben-Tanase de cred ca nu mai imi trebuie sa fac anu' asta.

Apoi nenorocitu' a tinut neaparat sa imi arate mie cine-i sefu' si le-a dat alora gol :))

A fost anul lui Bayern. E clar cea mai buna echipa din lume la ora actuala. Cu Borussia pe locul 2 :)

Harald26.05.2013 15:10

Imi pare tare rau pentru Borussia, dar au fost zdrente pe partea centrala a apararii. :no:

Baaai, macar un gol sa fi dat din ocaziile alea multe... :(

Cam asta e impresia pe care au lasat-o in meciul asta, au avut meciul practic la indemana si au pierdut pe greselile din aparare si nefructificarea ocaziilor din prima repriza. Pe langa asta, mi s-a parut cam de cartonas faultul de la penalty, si jucatorul mai avea un galben..

Ps. in locul unde am vazut meciul nu prea am observat sa tina cineva cu Bayern :D

gio_stgloria26.05.2013 15:15
Am tinut cu Borussia in seara asta, ca a jucat Marcelinho la ei.

Care Marcelinho ? Am cautat da nu gasesc. Eu stiam pe unu de a jucat la wolfsburg si Trabzonspor.

Lari26.05.2013 15:20

Marcel Raducanu n-a jucat in viata lui la Wolfsburg si Trabzonspor. ;)

«1234»