FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Borussia Dortmund

«1234»
besliud06.03.2013 10:19

Asta da echipa! Nu stiu cati dintre voi au vazut statistica jucatorilor de la finalul partidei, unde sa fi vazut ce scor aveau cei de la Borusia la kilometraje, deci astia au arat terenul timp de 90 de minute!

Harald06.03.2013 17:43

Am aflat ceva interesant in timpul comentariului meciului de aseara si anume faptul ca 'Borussia' este forma latina a numelui 'Prusia' (Preussen in limba germana). Astfel ca denumirile cluburilor Borussia Dortmund sau Borussia Moenchengladbach sunt construite similar cu Bayern Muenchen, adica numele unei regiuni plus numele orasului.

Pe wikipedia am gasit informatia ca sunt apr. 60 de cluburi de fotbal cu numele asta si 38 cu numele 'Preussen'. Cam cum era la noi cu Dinamo Brasov, Bacau, Pitesti.

red&blue_boy07.03.2013 12:40

"Am inceput prost meciul, dar după 30 de minute exista un echilibru. Primul gol a picat total neasteptat, al doilea a venit in urma unei erori de marcaj, dar in prima repriză am avut si noi 4 sau 5 ocazii de a relansa 'dubla'. După o eroare de portar s-a facut 3-0 si totul era inchis. Putem spune asa, cu toate că după al treilea gol al lor am mai avut si noi un penalty neacordat. Hentul in careu a fost evident, dar arbitrul de poartă nu a indicat nimic. Ce putem face? Este clar că nici cinci arbitri nu ajung. Probabil mai trebuie incă cinci", a incheiat Lucescu.

Lari07.03.2013 13:50

Nu maaai radeeeetzi bah ca hienele. Orice tont poate face o echipa cum si-a facut Klopp, da' una cum are Sahtior se face extrem, extrem de greu. :steag_sah_mic:

red&blue_boy07.03.2013 14:18

Mai ales cand ai pe unul sarac precum Ahmetov, care mai baga si din banii clubului in buzunar. :)

Harald07.03.2013 14:32

mai baieti, sa nu va suparati pe mine, dar acest topic este cu si despre Borussia Dortmund, nu despre modul in care percepe nea Mircea fotbalul. :angry:

Lari07.03.2013 14:59

Dupa ce c-ati umblat la arbitri, mai ai si tupeu!

Si s-a facut o comparatie intre Sahtior si Borussia, intre Lucescu si Klopp. Nu e vina noastra ca Borussia a iesit sifonata din chestiune. :D

dalexandru2007.03.2013 22:30

Cum triseaza Borussia asta cu arbitrii domne', eu nu inteleg, cumva nea' Mircea pe unde se duce e persecutat de... ARBITRII ???

Harald08.03.2013 07:04

Maine e marele derby cu Schalke, au o revansa de luat dupa infrangerea de acasa din tur. Sper sa continue seria victoriior si in meciul asta... mai ales in meciul asta. Am inteles ca va reveni Hummels, care e mai sigur in aparare decat Santana, astfel incat sansele sa nu primeasca o caruta de goluri sunt bune.

punk09.03.2013 03:31

Borussia a meritat pe deplin calificarea asta, a spus Mircea Lucescu la conferinta de presa..si chiar mai mult a zis ca in ziua aia era greu de batut echipa germana. Deci e bine sa fim corecti pana la capat, a zis si de arbitraj, dar a si recunoscut. Totusi, eu cred ca daca Sahtiorul avea meciuri in picioare, cum a fost in toamna, Borussia nu stiu daca mai trecea de ei. Sa nu uitam dince grupa a iesit Sahtiorul, calificata cu o etapa inainte de final. Dupa pauza, Sahtiorul a avut cam 4 ocazii in 3 minute, dupa a venit golul ala in care portarul lor a gresit grav. Deci nici norocul nu prea a fost cu ei

Harald10.03.2013 10:51

din pacate au pierdut meciul de ieri cu 2-1, un meci care se putea termina la fel de bine 2-2 dupa numarul de ocazii din repriza a doua. Din fericire a pierdut si Bayer, astfel incat Bvb-ul se afla tot pe locul 2.

Ronnie11.03.2013 17:31

Din cate stiu si locul 2 si locul 3 duc direct in grupele UCL.

Harald11.03.2013 19:15

Mi-a venit o idee, si am si pus-o in practica, sa ii invit pe suporterii Borussiei

pe forumul lor sa intre pe acest topic si pe cel cu Bundesliga pentru schimburi

de impresii despre echipe, meciuri si suporteri. Cum majoritatea nu stiu limba romana,

singura cale ar fi sa folosim engleza, pe care banuiesc ca majoritatea o cunoaste.

Cei care urmariti acest topic, ce parere aveti despre aceasta idee?

Am observat ca multi dintre ei au citit topicul, astfel ca acum este vizibil.

Lari11.03.2013 19:21

O super-idee!

Mai exista, pana in urma cu cativa ani, o sectiune in limba engleza. Daca vrei, poti deschide si acolo un topic, special pentru dixutiile cu ei.

Cum va e comod.

rtj11.03.2013 20:53

Ar fi foarte constructiv astfel de schimburi de idei. Cine stie, se pot inchega chiar si prietenii intre suporteri.

Lari09.04.2013 19:33

Cu placere, Harald :D

(inaintea meciului cu Malaga)

O traducere, ceva? :rolleyes:

fani_borussia.jpg

iNsTiGaToR09.04.2013 20:31

''Pe urmele cupei pierdute'' sau ceva de genu intr-o traducere oarecum mot-a-mot.

momente-unice-pentru-milioane-de-fani-ce

Harald09.04.2013 21:41

incredibil!

Dupa golul de 1-2 nu mi-a mai functionat streamul si cand am vazut scorul 3-2. Merita felicitari pentru ca au luptat pana in ultima secunda.

Lari09.04.2013 21:52

N-am mai urlat asa la un gol de o groaza de vreme... :D

Harald09.04.2013 21:56

am citit ca golurile de 1-2 si 3-2 au fost cu ofsaid inclus. Asa este?

Lari09.04.2013 21:58

Da, au fost off-side, dar a fost mare de tot la spanioli.

Statistica meciului, sa n-avem vorbe la proces... NU SUPORT echipele care joaca la ciupeala!

statistica.jpg

Lorimer09.04.2013 22:35

Da Lari dar la nemti erau 4 in off-side.... echipa aia n-are absolut niciun merit pentru golul validat...clar pasul facut de cei de la Malaga le-a aratat limitele de pozitionare...cand raman 4 in off-side e ca si cand esti popa-prostu.

Si inca ceva...Malaga era oricum calificata la 1-1 cand a marcat, Dortmund e dusa de arbitrii mai departe...

Lari09.04.2013 23:06

Desi nu suport sa ma citez pe mine insumi...

NU SUPORT echipele care joaca la ciupeala!

Lorimer09.04.2013 23:11

Mie nu mi s-a parut ca Malaga a jucat la ciupeala. Dar uite, intru putin mai adanc in subiect ca am impresia ca esti simpatizant al Borussiei din anii 90....ok, cum juca Borussia in anii 90? Cum a eliminat in 97 pe United? Iti aduci aminte?

Lari09.04.2013 23:15

Sub nicio forma nu am cum sa fiu simpatizant al Borussiei, mai ales din acea perioada. Eu n-am sa pricep niciodata cum poti sa simpatizezi cu o echipa care iti bate echipa prefarata de-o asculta cu urechea.

«1234»