cred ca trebuie sa facem diferenta intre jucatori si conducerea clubului.
daca nu ar fi ei care sa poarte 'ilegal' emblema, probabil ca s-ar desfiinta clubul, dar ar fi ok, caci ar fi un club desfiintat dar curat, nu ?
ebonyc13.08.2012 10:05
"FC Viitorul, eșec după nouă luni intr-un meci oficial
După trei remize in primele trei runde, FC Viitorul Constanța a inregistrat, duminică seara primul eșec in actualul campionat, cedand cu 1-2 (0-1) pe terenul Universității Cluj. Precedentul eșec intr-un meci oficial al Viitorului data din urmă cu 9 luni, 0-1 contra lui FC Botoșani in campionatul Ligii a II-a (13 noiembrie 2011).
Partida a debutat cum nu se poate mai prost pentru constanțeni, care s-au vazut conduși incă din primul minut: Cleiton a centrat și Viorel Dinu a inscris cu capul din 6m, 1-0. Replica Viitorului a venit rapid prin juniorul Iancu, care a șutat in min.8 peste poartă de la 22m. În min.15 Paulinho a trimis o centrare inșelatoare și Vatcă a respins in corner, pentru ca elevii lui Catalin Anghel să riposteze prin Iancu (min.18) și Larie (min.22), care au trimis alaturi din lovituri libere. Ultima ocazie a primei parți a aparținut tot constanțenilor, Benzar șutand spectaculos de la 30m, insă Balauru a reușit să respingă in corner.
După reluare gazdele au fost aproape de desprindere in min.57, cand Vatcă a respins uimitor in corner execuția in forță a lui Mendy din interiorul careului. Soarta partidei avea să se scrie in min.77: Albu a centrat periculos in careul gazdelor, insă Iancu a ratat de puțin reluarea spre poarta pentru ca, pe contraatac, Cleiton (servit de Mendy) să urce scorul la 2-0 după ce scapase singur cu Vatca Viitorul n-a depus armele, iar Iancu a fost aproape de gol in min.90+2, insă Balauru a izbutit să rețină șutul sau de la marginea careului. Un minut mai tarziu Lazar a șutat periculos, dar mingea a fost deviată in corner de un aparator al gazdelor. Din lovitura de colț rezultata executată de Iancu, Nicolae Dică a inscris cu capul, stabilind rezultatul final: U. Cluj - FC Viitorul 2-1.
Au evoluat formațiile - U. Cluj (antrenor Cristi Dulca): Balauru - Krumov, Szilagyi (46 Da Silva), Christou, Mendy - Paulinho (75 Tobă), Gheorghe, Muzac (62 Patrașcu), Alex Dos Santos - Cleiton, V. Dinu; FC Viitorul (antrenor Catalin Anghel): Vatcă - Mladen, Bejan, Larie, Turcu (66 Lazar) - Benzar, Onicaș, Carstocea (46 Albu) - Iancu, Cristea (75 Dică), Chițu. Au arbitrat: Catalin Popa (Pitești) - Ciprian Danșa (Oradea), Gabriel Stroe (Pitești)." - academiahagi.ro
Ce naspa e ca Farul nu-i lasa pe cei de la Viitorul sa joace pe stadionul lor..
Citisem undeva ca s-au semnat totusi actele pentru ca Viitorul sa evolueze pe stadionul Farului, dar pe site-ul oficial nu vad nimic.
Gaz Metan Mediaș: Buchta - Frasinescu, Markovic, Akaki (Vasilache '62), Vukadinovic - Todea (Roman '46), Fl. Dan - C. Petre, Astafei, Sg. Buș (Breeveld '74) - Tahar. Antrenor: Cristian Pustai
Cartonase galbene: Tosca '49, '67 / Astafei '89
Cartonase rosii: Larie '13, Tosca '67
Hagi:"La un moment dat am avut meciul in mana am inceput bine, am avut ocazii chiar si cand eram in inferioritate numerica insă ei au avut un sut si au marcat, pană la urmă asta este fotbalul. Îmi pare rau pentru jucatorii mei care s-au sacrificat, au alergat, dar din pacate au pierdut. Erau si ei dezamagiti, insă mergem inainte, crestem meci de meci si invățăm din fiecare partidă".
Cristi Pustai:"Am jucat destul de prost atsazi, dacă am fi fructificat ocaziile altfel ar fi stat jocul, speram ca noi să fim echipa mai matura mai experimentată față de cei de la Viitorul, dar abia cand am avut acea superioptate am reusit să fructificam pe tabela Sunt bucuros că am câștigat trei puncte, dar jocul a avut de suferit. Le doresc celor de la Viitorul să joace si la anul in Liga I, oricum ceea ce face Gică e de felicitat".
gio_stgloria27.08.2012 11:08
Astazi cred ca vom asista la prima victorie a Viitorului in Liga I . Cu Ceahlaul de la ora 19.00.
ebonyc27.08.2012 12:15
E baiat serios Catalin Anghel. Sa speram ca va reusi sa obtina prima victorie.
PS: Ce ma irita chestia asta cu "sa ne facem jocul nostru".
Lari27.08.2012 18:09
Nou-promovata Viitorul Constanta a repurtat luni prima victorie din istorie in Liga I, 3-0 (0-0), in deplasarea de la Piatra Neamt in partida cu Ceahlaul. Golurile echipei antrenate de Catalin Necula au fost marcate de Gabriel Iancu ('52), Aurelian Chitu ('56) si Denis Alibec ('90).
În primele cinci etape ale campionatului, Viitorul Constanta inregistrase trei remize (2-2 cu FC Brasov, pe teren propriu, 1-1 la Chiajna, in compania Concordiei, 0-0 acasa contra Astrei Giurgiu) si două esecuri (1-2 la Cluj, impotriva Universității, si 0-1 pe teren propriu, in fata formatiei Gaz Metan Mediaș).
De partea cealalta moldovenii au bifat cel de-al doilea esec la rand cu 0-3, după cel din Ghencea, de etapa trecuta.
ebonyc29.08.2012 08:41
Lari02.09.2012 22:56
Desi joi a fost aproape să invingă Internazionale Milano pe Giuseppe Meazza, FC Vaslui a scapat duminică doar cu o remiză din deplasarea de la Constanta, contra Viitorului, scor 2-2.
Formatia patronată de Gheorghe Hagi a condus cu 1-0 si 2-1, gratie reusitelor lui Gabriel Iancu ('10) si Nicolae Dică ('52-penalty), ex-stelistul bifand asadar prima reusită in Liga I pentru echipa sa, iar oaspetii au câștigat un punct după golurile marcate de Lucian Sanmartean ('34-penalty) si Piotr Celeban ('88), aflat la a doua reusită consecutiva după cea de etapa trecuta impotriva Stelei.
În ciuda faptului că partida a inceput la ora 22:45, in tribunele stadionului "Farul" s-au aflat 6.000 de spectatori.
FC Vaslui: Coman - Celeban, Varela, Cordos Charalambos - Antal (Varga '65), Tukura (Caue '81), N'Doye (Stanciu '56), Sanmartean - Sburlea, M. Niculae. Antrenor: Marius Șumudica
gio_stgloria02.09.2012 23:00
ebonyc24.09.2012 10:20
Juniorii Republicani de la FC Viitorul raman lideri dupa 7-2 si 4-0 cu Steaua !
Juniorii Republicani ai clubului FC Viitorul Constanta se mentin in fruntea clasamentului dupa; ce au obtinut, in weekend-ul precedent, victorii categorile in meciurile cu Steaua.
Juniorii A (nascuti dupa 1 ianuarie 1994), pregatiti de Cristian Camui, au invins pe Steaua cu 7-2 (5-0), gratie golurilor inscrise de Bogdan Tiru 14, Robert Hodorogea 30, Ionut Vina 31, 61, Florin Tanase 39, Bogdan Vasile 45 si Gabriel Deac 67. Golurile Stelei au fost reusite de Andrei Patrascu 47 si Antonio Popa 51.
Nici Juniorii B (nascuti după 1 ianuarie 1996) nu s-au lasat mai prejos, constantenii impunandu-se in fata Stelei cu 4-0 (2-0). Pentru formatia pregatită de Vasile Manailă au punctat George Tudoran 17, 63-pen., Cristian Ene 32 si Florin Boerean 47.
www.academiahagi.ro
gio_stgloria24.09.2012 10:47
Care-i treaba cu echipele astea de juniori ale Stelei , de cine sunt sustinute?
ebonyc24.09.2012 10:59
N-as putea spune. Vad ca pe siteul oficial al Stelei apar 3 grupe de copii si juniori corespunzatori anilor 1999, 2000 si 2001. Alte informatii nu apar.
ebonyc24.09.2012 20:13
FC Viitorul, la al doilea succes in Liga I
FC Viitorul a inregistrat al doilea succes in actualul campionat și s-a indepartat de zona "nisipurilor mișcatoare" in Liga I. Formația pregatită de Catalin Anghel a dispus, luni seara cu 1-0 de CSMS Iași, la capatul unui joc in care diferența dintre cele două echipe a fost netă in favoarea constanțenilor.
Meciul a debutat cu o bară a gazdelor, transversala salvandu-l pe Lungu la sutul lui Chitu din min.2. Trei minute mai tarziu Lazar a trimis periculos de la 20m, insă mingea a trecut putin peste poarta În min.24 Dică l-a servit pe Iancu, care a intrat in careu si a trimis alaturi. Constantenii s-au mentinut la timona partidei si in min.30, Lazar si-a incheiat cu sut putin pe langă poartă o frumoasă actiune personala Chitu a centrat pentru Dică in min.38, dar "capitanul" gazdelor n-a reusit să-și plaseze lovitura de cap. Inevitabilul s-a produs in min.42: Alibec a initiat o actiune in careul oaspetilor, pe care Nicolae Dică a incheiat-o cu un sut plasat in plasa portii lui Lungu, 1-0. Viitorul si-ar fi putut dubla avantajul in prelungirile primei parti, insă bara transversală l-a salvat incă o dată pe Lungu, de această dată la finalizarea spectaculoasă a lui Dica
Repriza secundă a debutat cu o ocazie imensă a Viitorului, in min.58: Chitu a pasat excelent pentru Alibec, care, ramas singur cu portarul, a trimis alaturi! Ocaziile au continuat să curgă la poarta lui Lungu si in min.69 Chitu, servit ideal de Iancu, a sutat putin peste poartă din careu. În min.71 Alibec a trimis in forță de la marginea careului si doar reflexul salvator al lui Lungu a pastrat tabela neschimbata CSMS Iasi avea să ajungă in premieră in careul constantean in min.76, cand Patulea a luftat in centrul suprafetei de pedeapsa A ramas 1-0 pentru FC Viitorul, un ezultat ce catapultează formația constanțeană pe locul 11 in clasamentul Ligii I.
Au evoluat formațiile - FC Viitorul (antrenor Catalin Anghel): Vatcă - Mladen, Larie, Bejan, Tosca - Lazar, Onicaș (46 Vastag) - Iancu (88 Herea), Dică (75 Albu), Chitu - Alibec; CSMS Iasi (antrenor Liviu Ciobotariu): Lungu - Cretu, Tincu, Mitrea, Vladu - Milea, Semenenko (64 Ciucur) - Onofraș (79 Petrovic), Tudor, Keita - Herghelegiu (46 Patulea). Au arbitrat: Marius Bocaneală (Galati) - Sebastian Gheorghe (Suceava), Mircea Grigoriu (Bucuresti); rezervă: Daniel Decă (Braila).
academiahagi.ro
ebonyc18.10.2012 19:32
FC Viitorul - victorie de senzatie pe terenul campioanei !!! 1-0 la Cluj, cu CFR !!!Publicat: 18 octombrie 2012
FC Viitorul Constanta a reusit, joi seara cea mai rasunatoare victorie din istoria clubului. Formatia pregatită de Catalin Anghel a intalnit, in deplasare, campioana CFR Cluj, pe care a izbutit să o invingă cu 1-0 in etapa a 12-a a Ligii I !!!
Chitu a fost primul care a incercat poarta in min.2, dar finalizarea atacantului constantean a ocolit poarta. Prima fază periculoasă de poartă a gazdelor a venit in min.15, cand Valente a reluat cu capul si Buzbuchi a respins in corner. În min.20 FC Viitorul a izbutit deschiderea scorului: Chitu a pasat ideal pentru juniorul Gabriel Iancu, care l-a driblat pe Felgueiras si a inscris al patrulea gol stagional, 0-1.
Doar trei minute mai tarziu constantenii au beneficiat de o lovitură liberă de la 17m, pe care Dică a executat-o plasat, insă Felgueiras a fost atent si a respins in corner. Maftei a reluat cu capul dintr-un corner in min.29 si Buzbuchi a respins salvator, iar două minute mai tarziu Chitu a ramas singur cu portarul, după un un-doi cu Alibec, si a reluat alaturi! În min.34 Buzbuchi nu a avut nicio problemă in a retine sutul lui Bastos de la 25m. Aflat la debut in Liga I, Buzbuchi avea să facă adevarate minuni intre buturi in min.37, cand a intervenit miraculos la finalizarea din centrul careului a lui Luis Alberto. Finalul reprizei a apartinut constantenilor. Mai intai Muresan a fost iertat de centralui Marius Avram de eliminare directă (min.40) după ce i-a aplicat un cot in abdomen lui Dica iar in min.44 Iancu a ramas față in față cu Felgueiras si a trimis imprecis din careu!
Partea a doua a debutat cu actiunea lui Lazar (min.54), incheiată cu un sut in cros respins cu greu de Felgueiras. În min.57 Iancu a sutat de la 20m si Felgueiras a retinut, iar gazdele au ripostat in minutul urmator prin Bastos, care a trimis peste poartă de la marginea careului. Echilibrul numeric s-a frant in min.59, cand Dică a vazut direct cartonasul rosu după un fault la Cadu. Finalul avea să-i apartină debutantului Alexandru Buzbuchi. Mai intai tanarul goalkeeper constantean a intervenit in ultimul moment la "torpila" de la 35m a lui Muresan (min.66), iar mai apoi internationalul de tineret a intervenit salutar in fata portii la finalizarea lui Cadu (min.71). Viitorul a avut sansa să inchidă meciul in min.80, cand Alibec a incheiat o splendidă actiune personală cu un sut milimetric pe langă poarta lui Felgueiras. Eroul finalului avea să fie... Buzbuchi, care avea să conserve cele trei puncte pentru constanteni in min.86 la finalizarea din 8 metri a lui Kapetanos! Astfel, a ramas 1-0 pentru FC Viitorul, care adaugă trei puncte de aur zestrei din clasament, urcand pe pozitia a 11-a. Rezultat final: CFR Cluj - FC Viitorul 0-1 !!!
Au evoluat formațiile - CFR Cluj (antrenor Ioan Andone): Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Maftei, Camora - Muresan - Sougou (10 Hora), Luis Alberto (64 Bjelanovic), Bastos, Valente (56 Sepsi) - Kapetanos; FC Viitorul (antrenor Catalin Anghel): Buzbuchi - Balasa, Larie, Bejan, Tosca (67 Putanu) - Lazar, Vaștag - Iancu (75 Benzar), Dica Chitu (90 Herea) - Alibec. Au arbitrat: Marius Avram (Bucuresti) - Sebastian Gheorghe (Suceava), Ciprian Dansa (Oradea); rezervă: Claudiu Ștefanuti (Nasaud).
academiahagi.ro
ebonyc23.10.2012 09:18
Am un update la intelegerea dintre cioban si Hagi: nu exista asa ceva! E doar un joc specific ciobanului pentru a speria concurenta.
Ronnie23.10.2012 14:34
Eu l-am auzit pe Hagi care a spus ca Steaua are prima optiune pentru jucatorii care au evoluat in trecut la noi si acum joaca la Viitorul.
MoWeed23.10.2012 15:04
Asta e altceva, probabil a existat o clauza in contractele de transfer...
ebonyc29.10.2012 21:20
Viitorul Constanta a invins cu scorul de 2-0 formatia Pandurii Tg. Jiu prin golurile reusite de Iancu (penalty) si Chitu. In minutul 86 portarul de numai 18 ani, Buzbuchi, a aparat penalty-ul executat de Maxim.
steaua_go01.11.2012 11:48
Sustinem Constanta!
ebonyc02.11.2012 22:20
FC Viitorul, remiză pe terenul Gloriei Bistrița
FC Viitorul Constanta a inregistrat al treilea rezultat pozitiv consecutiv in Liga I. Echipa pregatită de Catalin Anghel a remizat, in cadrul etapei a 14-a, pe terenul Gloriei Bistrița, scor 1-1, și ramane singura echipă din Liga I care a inscris in fiecare deplasare in actualul sezon.
Partida a debutat cu o ocazie mare a gazdelor: in min.5 Curtuiuș a trecut de Buzbuchi și a reluat spre poarta insă portarul constanțean a agățat mingea, care a atins bara și apoi a ieșit in corner. În minutul imediat urmator FC Viitorul a izbutit deschiderea scorului: revenit in "11"-le de start după ce a ispășit o etapă de suspendare, Dică a pasat ideal pentru Gabriel Iancu și juniorul constanțean a inscris cu un șut la colțul lung, urcand la 6 cifra golurilor stagionale, 0-1. A urmat o perioadă in care gazdele au deținut inițiativa, insă fară a pune in real pericol poarta lui Buzbuchi. Singura șansă mai importantă de gol in acest interval i-a aparținut lui Braganca, in min.17, al carui șut din afara careului a fost reținut fară probleme de Buzbuchi. În min.40 Gloria avea să egaleze: Curtuiuș l-a servit pe Cornel Predescu la marginea careului și acesta a inscris cu un șut plasat, 1-1. Finalul reprizei le-a aparținut oaspeților. Mai intai Gavra a fost daramat in careu de Ionescu in min.45 și centralul Balaj a lasat jocul să continue, iar in același minut Vaștag a reluat peste poartă de la 16m. Ultima ocazie a reprizei s-a consumat tot la poarta lui Dolha in primul minut de prelungiri, cand lovitura de cap a lui Lazar, din centrarea lui Iancu, a trecut peste poarta
Prima ocazie importantă a reprizei secunde a venit in min.61, cand Iancu a centrat perfect pentru voleul lui Larie, care avea să fie deturnat in corner de Dolha. În min.67 Viitorul a fost din nou aproape de gol prin Gavra, care a trimis peste poartă din apropiere. Curtuiuș a șutat pe langă poarta in min.82, de la 25m, insă mult mai aproape de țintă a fost, in min.87, Herea, al carui șut deviat din afara careului a ocolit de puțin poarta. Meciul s-a incheiat cu reluarea imprecisă din careu a lui Curtuiuș in cel de-al treilea minut de prelungiri. Rezultat final: Gloria Bistrita - FC Viitorul 1-1.
M-am uitat si eu putin la cum joaca. Daca Hagi se tine de proiect mare lucru sa nu vedem in cativa ani o echipa care ia titul vreo 10 ani la randul ca Rosenborg. SI echipa aia o sa fie Viitorul nu Steaua.
ebonyc05.11.2012 18:42
Duminica urmeaza meciul Viitorului cu Steaua. Tare astept acest meci. Cred intr-o evolutie onorabila.
Ronnie05.11.2012 19:41
M-am uitat si eu putin la cum joaca. Daca Hagi se tine de proiect mare lucru sa nu vedem in cativa ani o echipa care ia titul vreo 10 ani la randul ca Rosenborg. SI echipa aia o sa fie Viitorul nu Steaua.
Strategia celor de acolo e de a produce si de a vinde. In mare se urmareste cresterea de jucatori pentru alte echipe in scopul de a obtine profit.
Mi-e greu sa cred ca vom vedea Viitorul luptandu-se la campionat.
ebonyc05.11.2012 23:08
Strategia celor de acolo e de a produce si de a vinde. In mare se urmareste cresterea de jucatori pentru alte echipe in scopul de a obtine profit.
Mi-e greu sa cred ca vom vedea Viitorul luptandu-se la campionat.
Asa e. Hagi a spus clar ca vrea sa creasca jucatori pentru nationala si asta inseamna ca nu vor ramane pe veci la Viitorul. De ce nu ma deranjeaza ca vrea sa scoata bani din jucatorii astia? Pentru ca a inceput un proiect aproape de la zero si nu-si bate joc de munca si istoria nimanui.
@Bodanel Eu sper sa vad o echipa ca Ajax, care vinde in fiecare an si acopera plecarile cu alti tineri de perspectiva, nu neaparat sa castige titluri.