Ideea e ca se vorbeste ca fcsteaua.ro e site-ul tuturor suporterilor stelisti, dar intrebarea e cati dintre cei care intra aici sunt cu adevarat stelisti ?
Majoritatea care intra si care se duc la meciuri sunt suporteri de rezultat, suporteri Steaua din noul val, care au ales sa tina cu aceasta echipa pentru ca e la moda si nea Gigi e cel mai tare. Au fost indoctrinati si nu ii mai poti face sa-si schimbe convingerile niciodata. In plus, dupa meciurile proaste nu intra nimeni ca sa le explici, iar dupa niste victorii normale in trecut, entuziasmante acum, dau navala si mai au si tupeul sa zica in gura mare ca si ei sunt anti-Gigi, dar merg la meciuri ca echipa se sustine la bine si la rau.
In momentul asta, calitativ, stam cel mai prost la suporteri pe stadion. Nici in Giulesti nu gasesti ce e acum la noi. Se duc toti amaratii, taranii, tiganii, cocalarii, toti emokizii, etnobotanistii, adolescenti care abia trec clasa. Pai astia abia stiu sa scrie corect, ce sa mai vorbim de inteles cand vrem sa le explicam situatia.
Unii mai se si "lauda" ca au facut o atmosfera senzationala si ca ei merg pe stadion de 3-4 ani. Sunt oameni pe aici care mergeau de zeci de ani. Ce rezulta din asta? Ca habar n-au ce inseamna cu adevarat Steaua, nu stiu ce e aia o galerie fantastica, un rezultat magnific si multe altele. Ei nu au trait cu Ritli, Matei, Militaru, Rotariu, Denis Serban, Lacatus, fratii Ilie, Vladoiu. Ei sunt contemporani cu Banel si Dodel.
Chiar as fi curios sa vad o statistica, cati dintre cei care au fost la meciul cu Valencia sau Villarreal au fost la meciul cu Rapid sau Haifa. Sau chiar, cati dintre cei care au fost cu Rapid sau Haifa, tineau cu Steaua cand a jucat cu Valencia sau Villarreal. Uitati-va ce oameni erau la tribuna(nu peluza) atunci si uitati-va ce oameni sunt acum.
Daca site-ul e acaparat de specimene cum am exemplificat mai sus, se duce naiba orice farama de stelism care mai exista in momentul asta.
Momentan, asa se duce lupta. Prin absenta. Si nu vad cu ce s-ar schimba situatia daca ne-am duce iar pe stadion si ar fi aceeasi mana de oameni care am protesta. Nu mai e nimeni acuzat ca din cauza huliganilor nu joaca echipa, echipa care sta chiar mai prost decat atunci cand se protesta, iar clubul se cam autodistruge si daca anul asta nu prinde Europa League, va avea probleme cu banii. Nu m-ar mira ca in viitor sa gaseasca Gigi o strategie sa nu obtina licenta si sa scape basma curata in fata turmei prostite, dand vina pe altii.
In schimb, daca site-ul ar fi anti-Gigi, macar stim ca suntem aici doar stelisti, calitatea comentariilor ar creste si poate cei care au renuntat sa posteze din cauza "adevaratilor" vor reveni. Nu cred ca e greu de trimis un mail tuturor celor inscrisi, asa cum se face cu felicitarile de sarbatori, pentru a-i anunta noua politica.