FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Fotbalul s-a nascut in curtea scolii

«123»
blonduradu28.09.2011 15:37

fotbalul chiar sa nascut in curtea scolii!!!

red&blue_boy28.09.2011 18:19
Dar pe aia cu crampoane, ii mai stiti? :D

Cate perechi am avut si eu... :rolleyes:

Esti norocos, noi jucam mai mult cu din aia simpli, Dragasani sau cum le spunea. Era eveniment cand aveam din astia cu crampoane!

Dj29.09.2011 08:33

aia dragasani, din carpa, se rupea de obicei talpa pe jumate, in doua sau imi iesea degetul mare prin panza....

ce vremuri....

cate capete am dat de bara portilor de metal..vai ..

Andrei-Cristian29.09.2011 08:54
La mine se numea Soparlica :D Genial jocul, mereu mi-a placut. Mai ales cum eu eram un fel de Lutu, puturos si tehnic :))

Soparlica nu era pe jos ? Fara voleu

Sa dai din voleu parca era holobana sau ceva de genu'

red&blue_boy29.09.2011 09:38
imi iesea degetul mare prin panza....

Stiu cum e ! :)

iNsTiGaToR29.09.2011 16:57
Dar pe aia cu crampoane, ii mai stiti? :D

Cate perechi am avut si eu... :rolleyes:

tenisi-rgp-cu-crampoane-sport-hobbi.jpg

Erau baza astia :))

jcd29.09.2011 21:36

Problema nu vine de la calculatoare si Internet, cat de la absenta locurilor in care se poate juca fotbal gratis. De cand eram eu in liceu (acum vreo 8 ani) au inceput sa inchida scolile si sa nu mai lase pe nimeni sa intre in afara programului. Ne mai tocmeam noi cu portarii, mai saream gardul, dar oricum, atitudinea lor spune totul. Au fost nenumarate ocazii cand ne-am plimbat prin tot orasul de la o scoala la alta in cautarea unui teren pe care sa putem juca. Iar cand sunt vreo 2 in tot orasul, e cam aglomeratie.

Acum au aparut terenurile sintetice, ceea ce nu e deloc rau, dar organizarea e mai dificila si nu toti isi permit sa plateasca taxele pt inchiriat, mai ales cei mici. Cand eram eu copil mergeam 2-3 cu o minge la un teren si jucam cu cine mai gaseam pe acolo. Acum trebuie sa te organizezi din timp in grup de cel putin 10 si sa rezervi terenul inainte.

Si ne miram ca nu se mai joaca fotbal in curtea scolii si pe maidan?

dee30.09.2011 17:44
Kellerman: Se numea neamtza sau germana, jucam numai pe sus, suturi din voleu. Cand luai 10 bucati, era vanatoarea si portaru trebuia sa fuga dupa tine sa dea cu mingea, atunci intrai in poarta. Misto rau modurile astea de joc, mai prindeai un voleu' de la 30 de metri ca pana si Gerrard putea lua lectii.

si eu ii spuneam tot nemteasca si era singurul joc la care nu ma bagam :-) insa imi placea japoneza, care era la firul ierbii, opusa germanei si bambilicile.

I.N.Money30.09.2011 17:48
Ah, mi-am amintit ce mai jucam.

Se numea neamtza sau germana, jucam numai pe sus, suturi din voleu. Cand luai 10 bucati, era vanatoarea si portaru trebuia sa fuga dupa tine sa dea cu mingea, atunci intrai in poarta. Misto rau modurile astea de joc, mai prindeai un voleu' de la 30 de metri ca pana si Gerrard putea lua lectii. :D

Mai era si "rapida", unde faceam o lista cu executanti si trageam de la mijlocu terenului cat mai repede, pe cat posibil inainte sa intre cel din urma in poarta, ieseau niste suturi si goluri mai ceva ca in FIFA. Eu eram regele loburilor. :D Imi placea sa primesc mingea TARE pe jos ca sa bag putin picioru' si sa iasa lobu.

Mai era si "respinsea", 3 in poarta cu mainile pe bara transversala si aveam voie sa respingem mingea trasa de executant doar cu picioarele, scopul lui era sa nimereasca bara pentru penalty-uri. :D Misto rau. Iar cum eu sunt un fel de Vin Diesel, mai trageam poarta cu mine jos. Caterinca maxima :)

Nu se chema 21-a? Pe maidan pe la mine asa era.

dee30.09.2011 17:59

Germana (sau nemteasca) nu era 21. 21 era un joc in care se puncta diferit (10pct,5pct,3pct,2pct...) fiecare gol in functie de modul in care loveai mingea: cap, umar, genunchi, lat, fals, spitz, calcai. Naiba mai stie :-) la germana (care era pana la 11) erau numai centrari , numai pe sus si se punctau diferit golurile date cu capul, genunchiul sau piciorul, iar la japoneza ( se juca pana la 21), care era numai pe jos, se punctau golurile in functie de cum loveai cu piciorul (calcai, lat, spitz, fals). I'm out! prea multe amintiri din "epoca de aur" :-)

p.s era eliminare directa daca se marca un gol cu p*** (asta tin minte)

I.N.Money30.09.2011 18:02

@dee

Da si apoi la 20, te alerga portarul ca disperatu. Tot pe sus, nu avea mingea voie sa cada si portaru nu avea voie sa iasa din careul mic. Parca asa era pe la mine.

*Alecs*30.09.2011 18:17

Fotbal jucam in timpul zilei in fata blocului ca era cimentul bun si parcarea goala. Porti din pietre. Tot aici mergea si tenis de picior sau jocul ala cand fiecare avea patratul lui si la 3 iesea afara. Unii cred ca ii spuneau "patratica", la mine era altfel, dar imi scapa denumirea acum. Mai inventaseram un joc in care portile erau rotile(pe lateral) a doua masini abandonate si se juca 1 la 1 cu o minge de tenis :) )

Spre seara cand mai veneau din vecini de la servici ne mutam in capatul blocului la batator, "Junior" se numea la mine jocul si in afara de fotbal era preferatul meu. Cand au mutat batatorul am folosit drept poarta un gard mare de vreo 2m. Mai jucam si "La malai", "21-a", "Obligatea", "Peretelul".

Daca vroiam tot fotbal ne duceam putin mai incolo pe un teren viran. Dupa cateva zile il toceam de nu mai era iarba aproape deloc. Tot pe terenul asta am jucat si baseball, dar cum nu aveam bata si minge de baseball, se juca cu minge de tenis si cu o bata dreptunghiulara sau un sifon din sticla de plastic :))

Vecinii aruncau cu apa, borcane, bete. Cand loveam vreo masina de avea alarma, in 3 secunde se golea terenul, ramanea doar mingea singura. :) )

Acum, parcarea e plina de masini, in capatul blocului s-a schimbat si arata altfel, iar pe terenul viran e o vila construita.

body3121.05.2012 17:07

Cand eram mic,jucam fotbal unde prindeam un spatiu care ne permitea amenajarea unui mini teren.

Ma uit acum la copiii de astazi si ii vad pe toti cu telefoane mobile,vorbind numai despre jocuri pe calculator,xbox si mai stiu eu ce.

S-a intors lumea cu fundul in sus si probabil asta este cauza care ne face o natiune asa slaba la fotbal.

SirBlack07.08.2012 11:18

Da, desi fotbalul s-a nascut in curtea scolii, a murit intre timp.....

Ivanski07.08.2012 11:49

Fotbal in curtea scolii, in spatele blocului, in parc sau pe unde mai apucam. In ziua de azi se practica fifa.

DanielT07.08.2012 21:59

Ma bucur ca am prins si eu o mica parte din perioada cand se juca fotbal pe unde prindeai .

Aveai unde si cu cine ...

Acum nici nu mai ai unde sa joci un fotbal daca vrei . Trebuie sa mergi neaparat pe sintetic si sa strangi cel putin 15 oameni ... Si stiti si voi cata bataie de cap este ...

Rynhwr08.08.2012 08:22

Din pacat chiar a murit...

EmDark08.08.2012 09:44

Nu prea stiu daca chiar a murit, la mine in oras se practica destul de mult....mai mult pe plaja insa :))

«123»