FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Fotbalul s-a nascut in curtea scolii

«123»
SuperstaR1826.09.2011 05:56
Daca s-ar face terenuri sintetice peste tot ar fi extraordinar. Problema e ca in majoritatea scolilor se inchid portile si nu mai este lasata lumea sa joace in timpul liber. Cel putin asa-i pe la mine.

ASa-i peste tot, stai linistit. Si la mine la fel, iti iau jandarmii datele ca joci fotbal in curtea scolii. De ce fac asta, nu inteleg. E bine ca noi astia, pleava societatii, care dam intr-o minge suntem pericol public, si aia cu shop-uri de legale sunt la 100 de metri de scoli si licee.

Frumoasa tara, n-am ce-i zice, pacat ca-i locuita.

@Maye: Metin e un joc care da dependenta. Un fel de world of warcraft, dar mai simplut. Il joaca varul meu de clasa a 10a de dimineata pana seara. E plin de cosuri si supraponderal.

GRYG26.09.2011 07:05
:steag_cruce_invers: fratilor ne vopseam tricourile cu crema de pantofi si iesau adidas ,puma si multe altele pustanii de acum sunt pe combinatii si net,,,
Bogdan26.09.2011 07:39

Cand eram mic.. langa blocul meu era o gradinita. In curtea gradinitei jucam toata ziua fotbal pe un teren improvizat din pamant. CU porti facute din bolovani, daca trageai mai sus de genunchi nu se punea golul.

Ne mai jucam la bara de batutu covoarele din mijlocul parcarii.

Cand am mai crescut, la liceul pe care l-am vazut nu era teren de fotbal (liceul avea clase sportive volei/atletism). Si ne strangeam mereu dupa ore si ne duceam in spatele salii polivalente (Unde joaca Oltchim rm. vilcea) si jucam fotbal pe terenurile de acolo. Campionate intre generatii, campionate intre licee. O frumusete.

Ionutzalexx26.09.2011 07:41

Imi amintesc ca am primit o minge d-aia de cauciu in fata de am vazut stele verzi! :wacko: Imediat dupa a picat si dintele :))

Dragoshel26.09.2011 07:46

cand mancam dimineata inainte sa iesim afara si seara cand mai ajungeam in casa.

axl26.09.2011 07:48
Campionate intre generatii, campionate intre licee.

Tin minte ca imediat dupa revolutie s-a organizat in Mangalia un campionat intre scolile 5-8 si a fost adus ca arbitru un jucator de la, pe atunci inca, Metalul Mangalia, nu-i mai tin minte numele, care pur si simplu era atat de incuiat si de-a dreptul tampit ca ne-a stricat toata distractia. Tinea mortis sa executam out-ul ca la carte si nici unul dintre noi nu stia cum. Un out se batea de vreo 12 ori pana nimerea vreunul aruncarea corecta, mai mult din intamplare. Tin minte ca si profesorii se saturasera dar betia puterii intrase asa de mult in ala ca nu-l puteai scoate din ale lui. La un moment dat se crease asa o aversiune fata de arbitru ca noi, jucatorii, preferam sa facem hent si sa dam astfel mingea adversarului numai ca sa evitam out-ul.

iNsTiGaToR26.09.2011 10:53

Erau crima mingile alea Rco . Cand tragea unu era mai bine sa te feresti ca daca-ti prindea una pe fata sau pe picior te ustura de nu mai stiai de tine :))

yozisss26.09.2011 11:20

La noi se facea teren in spatele blocului, practic pe strada, dar pe vremea aia nu erau masini sa deranjeze ca acum. Aia mai mari facusera si niste mini-porti din metal. Si juniorii rar prindeau echipa, jucau pe 'terenurile de antrenament', la porti facute din pietre.

Acum, strada e ocupata de masini parcate si nu mai joaca nimeni nicunde.

clausblaus26.09.2011 11:23

Orice petec de teren ce avea dimensiunile normale,in functie de cati eram,era transformat adhoc in teren de fotbal.Patru tricouri si aveam si porti,golul nu se punea mai sus de genunchi si sa vezi cearta si panarama daca a trecut sau nu mai sus.

Asa incepeam ziua si tot asa o si terminam,ce calculatoare ce jde mii de programe cu filme,desene animate sport,etc.

De asta acele generatii sunt cele mai pricepute la fotbal,caci nu faceau altceva toata ziulica! :P

axl26.09.2011 11:30
ce calculatoare ce jde mii de programe cu filme,desene animate sport,etc.

De asta acele generatii sunt cele mai pricepute la fotbal,caci nu faceau altceva toata ziulica! :P

Da, asta e si parerea mea. Tin minte ca atunci cand ne plictiseam de toate jocurile alergam pur si simplu in jurul blocului sa vedem cine face mai multe ture.

Azzido26.09.2011 12:43

cam asta a mai ramas din maidanul unde jucam fotbal, 2 la bara, centrari, miuta, magarusul, etc

pe langa maidanul din poza mai foloseam si curtea unui strand (acum privat), terenurile din curtea scolii, care pe langa faptul ca e inchisa, acum trebuie sa platesti ca sa te joci, ceea ce nu ar fi o problema pt mine, dar pustanii de clasa a 5-a de unde sa aiba bani?

Concluzia este ca astia ne vor pe toti in fata tvului, calcuulatorului, bolnavi, dependenti de ei, incapabili, prosti si ideal: morti sau disparuti

Vremuri grele! Dar sper la un miracol divin care sa ne scoata din groapa.

acum.jpg

GORILA26.09.2011 13:05

La mine in fata am loc cat vreau e numa bine si ma bucur de asta>:D< la fel si la liceu pana anul asta cand un handicapat de profesor de sport cu care fac nu ne mai lasa fotbal si doar bascket.X( in pauze ca sa mai zic ca iti ia mingea daca o prindeX(

Kellerman26.09.2011 14:13

Ah, mi-am amintit ce mai jucam.

Se numea neamtza sau germana, jucam numai pe sus, suturi din voleu. Cand luai 10 bucati, era vanatoarea si portaru trebuia sa fuga dupa tine sa dea cu mingea, atunci intrai in poarta. Misto rau modurile astea de joc, mai prindeai un voleu' de la 30 de metri ca pana si Gerrard putea lua lectii. :D

Mai era si "rapida", unde faceam o lista cu executanti si trageam de la mijlocu terenului cat mai repede, pe cat posibil inainte sa intre cel din urma in poarta, ieseau niste suturi si goluri mai ceva ca in FIFA. Eu eram regele loburilor. :D Imi placea sa primesc mingea TARE pe jos ca sa bag putin picioru' si sa iasa lobu.

Mai era si "respinsea", 3 in poarta cu mainile pe bara transversala si aveam voie sa respingem mingea trasa de executant doar cu picioarele, scopul lui era sa nimereasca bara pentru penalty-uri. :D Misto rau. Iar cum eu sunt un fel de Vin Diesel, mai trageam poarta cu mine jos. Caterinca maxima :)

Stanici26.09.2011 15:27

Mingea de 35, care mergea, macar o data, reparata cu un cutit incins. Problema era ca se ovaliza al dracului de tare si luai cu tine "expertul" la piata, la rusi, ca sa o nimeresti buna. Asta mai mergea sa o scapi pe scoala, se facea cheta si i se lua alta "pagubitului" Apoi artexul (aia din piele cu camera la care se referea Maniacu - asta mergea pentru Poli, la terenurile de langa alea de baschet, de ne strabgeam cate 20 de echipe si jucam de-a latul, sa aiba toata lumea loc. 21, peretica, la malai, prima, barile, respinsea, magarusul. Toate astea in curtea scolii, de obicei. Acum se ia amenda si directorul scolii in care esti prins jucand fotbal, tras de urechi. Rooomaaaniaaaa, stat militienesc...

Inciu-Ciuna26.09.2011 16:38

diri-diri rullllzzzz!

red&blue_boy26.09.2011 17:35
Ah, mi-am amintit ce mai jucam.

Se numea neamtza sau germana, jucam numai pe sus, suturi din voleu. Cand luai 10 bucati, era vanatoarea si portaru trebuia sa fuga dupa tine sa dea cu mingea, atunci intrai in poarta.

Si la noi se juca, ii spuneam "nemtesc", doar ca de cele mai multe ori jucam fara vanatoare.

Cel mai mult dupa fotbal asta ne placea.

NascutAntiDinamo26.09.2011 17:39

Eu am 17 ani,si joc fotbal in fiecare sambata si duminica la scoala din localitate(100km de Bucuresti) nimeni nu ne zice nimic,dar,singurul lucru este ca greu gasesti inca 9 ca sa poti juca pe tot terenul maxim 4 daca gasesti. Toti stau numai la pc(wow,metin,fifa) JESUS!

Ronnie26.09.2011 17:52
Se numea neamtza sau germana, jucam numai pe sus, suturi din voleu. Cand luai 10 bucati, era vanatoarea si portaru trebuia sa fuga dupa tine sa dea cu mingea, atunci intrai in poarta. Misto rau modurile astea de joc, mai prindeai un voleu' de la 30 de metri ca pana si Gerrard putea lua lectii. :D

La mine se numea Soparlica :D Genial jocul, mereu mi-a placut. Mai ales cum eu eram un fel de Lutu, puturos si tehnic :))

iNsTiGaToR27.09.2011 09:57

Mai jucam ''2 peste 2'', dar pe un teren mai mic. Echipe de 2 : 1 in poarta si 1 in terenul advers. Cel din poarta trebuia sa-i paseze celui din terenul advers care la randul lui nu avea voie sa atinga mingea decat de 2 sau 3 ori (depinde cum ne intelegeam :)) ) si nu avea voie sa intre in careu sau sa ajunga in terenul lui, trebuai sa stea mereu in terenu advers, iar portarul nu avea voie sa iasa din careu. Era frumos cand mai prindeai un voleu de la jumate pe o minge aruncata :))

Acum ,in generala unde am fost, nu se mai joaca fotbal dupa-amiaza de 3 ani. Chiar daca si atunci nu ne lasa nimeni sa intram, vedeai vreo 20 de pusti sarind gardu sa intre pe teren iar cand veneau gardienii eram toti pe partea cealalta a gardului. Aveam o dexteritate la sarit garduri de beton mama-mama :))

Acum, astia mici sunt numai cu fifa si alte cacaturi. Unu nu mai sare gardu, unu nu mai bate mingea. Am ramas tot ''generatia'' mea p-aici.

DanStan28.09.2011 01:53

Jucam p-un teren d-asta cu nisip, la dimensiuni cam cat un teren de handbal. 5-6 ore pe zi, cateodata si mai mult, ca se-adunau acolo vreo 7-8 blocuri si faceam campionat. Odata, tin minte, a cazut unu' nasol si si-a rupt mana. Normal, l-am dus la spital cu toata gashca, vreo 15-20 de insi. Iar dupa vreo trei zile nebunu' cu mana rupta statea pe marginea terenului si facea treishpe-paishpe ca vrea sa joace. D-aia m-apuca dracii cand in vad pe marii "fotbalisti" de azi. Pai dilimache ala juca cu mana in ghips iar astora le e prea lene sa joace pe motiv ca-s prea obositi dupa o noapte de baut si f*tut.

Ionutzalexx28.09.2011 06:00

Mi-am amintit de un joc numit 'barajul' asemanator cu 'respinsea'.Regulile jocului erau asemanatoare. :)

Dj28.09.2011 15:12

si tenesii chinezesti (copii grosolane dupa converse) ce se rupeau dupa 2-3 partide pe ciment.

Daniel-Ionut28.09.2011 15:17

Dar pe aia cu crampoane, ii mai stiti? :D

Cate perechi am avut si eu... :rolleyes:

tenisi-rgp-cu-crampoane-sport-hobbi.jpg

MoWeed28.09.2011 15:23

Vai Doamne, ce mai lipea taica-miu la talpile alea :)))

Kellerman28.09.2011 15:30

gluma ca gluma dar sunt mai rezistenti ca astia de azi, cumparati din tot felu de magazine sportive cu 60 roni

«123»