Comunicat CSA Steaua - Situatia reala a inchirierii stadionului Ghencea
Ciobanul a declarat că va cere in instanță un termen de sase luni pentru a-și face "bagajele" din Ghencea.
"Eu nu mai am niciun conflict cu MApN. Am primit o instiintare, in care mi se cere să evacuez baza sportiva Eu voi cere să mi se dea un termen de 6 luni, nocturna nu se poate demonta in cateva zile. Eu voi lua totul cand plec. Steaua va pleca sigur din Ghencea", a amenintat finantatorul la gsptv. (prosport)

Interviul cu Domnul Ienei de pe Libertatea.ro
Libertatea: Domnule Ienei, ce parere aveti de intentia lui Ciobanul de a muta echipa din Ghencea?
Emeric Ienei: Este o crimă! Cum poti să te joci asa cu o echipă care a câștigat Liga Campionilor? E o bataie de joc la adresa celor peste 3.000.000 de fani ai Stelei. E ca si cum ai taia radacinile acestei formatii. Uitati-vă ce a pățit Craiova după ce s-a mutat la Severin. Steaua a obtinut cele mai mari performante in Ghencea si aici trebuie să ramana
Stelei i se percepe, totusi, o chirie exorbitantă in raport cu celelalte echipe din Liga I, care platesc, in medie, 3.000 de euro pentru fiecare meci.
Bineinteles că 65.000 de euro pe lună reprezintă o suma Să nu uitam insă că in acesti bani ai si terenuri de antrenament, atat pentru echipa mare, cat si pentru grupele de juniori, sediul clubului si alte facilități. Oricum, s-a ajuns aici din cauza managementului defectuos.
Sugerează un parteneriat cu MApN
La ce vă referiti?
Ciobanul trebuia să facă un parteneriat cu MApN. Îi dadea 15-20% din actiuni si primea in schimb baza de antrenament, care ar fi fost intretinută de minister, se putea pregati la Forban, avea numai de câștigat.
Domnul Becali sustine că a investit peste zece milioane de euro in Ghencea si că nu este normal să i se perceapă o chirie atat de mare.
Cat a bagat? Zece milioane? Dar a câștigat 30 de milioane doar din cele trei participari din Liga Campionilor. Becali a si câștigat bani din fotbal, nu doar a finantat acest club.
Dincolo de considerentele financiare, Steaua a fost incurajată la Buzau, la meciul cu Astra, asa cum nu a fost niciodată in Ghencea, in ultimul an.
Fanii ar trebui să il ignore pe Ciobanul. Principala lor preocupare ar trebui să fie sustinerea echipei, nu injurarea patronului. Oare Ciobanul nu are nici o vină pentru ce se intamplă pe Ghencea?
Roș-albastrii vor juca la Buzau!
Presat de faptul că nu va primi licență dacă nu va prezenta, pană la sfarsitul acestei luni, contractul cu un stadion licentiat, Ciobanul s-a miscat rapid si a ajuns la un acord cu Primaria Buzau: Nu e vorba de demarat negocierile cu cei de la Buzau, acolo jucam sigur. Am prezentat si contractul cu stadionul, care este omologat.
Ce parere aveti despre posibila mutare a echipei din Ghencea?