Atentie: Disertatie!
Nu stiu ce m-a indemnat sa ma uit la acest meci, mai ales dupa ce am vazut meciul cu Dinamo. Steaua joaca prost de ani de zile, Dinamo la fel. Dar la aia e o chestie de orgoliu, butelistul ala de Borcea le face el ceva jucatorilor ca sa "isi dea viata pe teren", sa isi doreasca cu adevarat sa bata pe Steaua. Le da prime, le aduce femei si bautura, nu stiu ce face, dar ii monteaza. El ciobandante nu poate sa faca nimic pentru ca ale noastre sunt gloabe si gloabe toate, Sorinaccio nu poate sa-i mai invete fotbal la varsta asta. Daca nu au iesit fotbalisti din ei, asta e nivelul maxim de potential care il vor atinge vreodata. Faptul ca Dinamo a devenit nasul nostru an de an este umilitor de-a dreptul pentru orice fan, chit ca e fanatic sau "de rand".
Exista doua solutii. Ciobanul sa vanda unor oameni de fotbal competenti si sa plece inapoi in anonimat, ori sa se aleaga praful de tot si Steaua sa renasca din cenusa. Cum toti stim ca prima varianta nu o sa se intample prea curand (omu' e mort fara telefoane de la prostul de saMUIla si contopistul udrea) trebuie sa mergem pe a 2a. Trebuie sa ajunge jos de tot, rock bottom cum zic americanii, pentru a putea sa facem ceva de la 0, ceva corect si logic, in conformitate cu isortia glorioasa a acestui club. Proiecte marete care sa aduca aminte de Steaua de pana in anul 2003. Asadar, Steaua trebuie sa piarda cupele europene anul acesta. Anul viitor la fel, sa iesim din cupa din primul tur, sa ne bata toti adersarii din Buc dar si provincialii si in general sa practicam un fotbal la maxx.(cam cum facem acum).
Imi place sa cred ca pana si "samantarii", coloratii, suporterii de rezultat si de "Jiji sus pa maibac" vor observa lipsa de profesionalism cu care este condus clubul fanion al Romaniei si ca se vor simti si ei revoltati pe echipa, pe patron, pe slugi ca Meme(cat de usor poate decadea un om, de la verticala sa ajungi pe burta in cutia de carton) si pe toti aciuatii de pe langa club (veri,unchi,frati prin alianta, jucatori de mana grea ca mache etc) protestand prin neprezentare la meciuri. Cu timpul, ciobanul va ramane inconjurat doar de lingai si oameni de o calitate indoielnica, probabil muritori de foame si oameni fara simt al penibilului. Suporterul stelist va reactiona in conformitate, nu se va mai duce nici sa injure nici sa stea la t2 sa vada un meci in weekend. Cu putin noroc, ciobanul va schimba 17 antrenori intr-un sezon (slugi se gasesc mereu), va lua cupa satelor si campionatul diviziei Onoare si va realiza ca echipa nu ii mai aduce profit. O va vinde sa scape de ea si se va retrage in pipera unde va incepe un proiect promitator cu o echipa de divizia B pe care o va cumpara cu 20 de oi si 100 de carafe de lapte de bivolita, cu sperante de premarire si de incunare cu laurii succesului pe prima Liga fotbalistica. Fotbalul din Liga lu' mitica e cel mai tare, se stie. Are dreptul sa ceara o caruta de bani, nu e prost ala care cere, dupa cum stim. Doar ca se pare ca televiziunile s-au mai trezit din prosteala si vad ca de fapt Banel nu e Bale si nici bilasco nu e Villa.
Stiu, am mers cam departe cu supozitia, pot doar sa imi imaginez si sa sper. Ar fi frumos. Sa muritm si sa renastem curati. Fara valize, curse dupa autocare, bani gramada in plic si sampanie bauta si apoi stinsa cu branza la oficiala.
Referitor la meciul de asta seara, ce mai poate fi de spus? Cand tu esti lemn tanase, ai costat aproape 2 milioane de euro, pentru jumate din drepturile federative si nu esti in stare sa faci un dribbling in tot returul ce mai pate fi de spus? Cand ai 500 de zile fara gol? Cand nu esti in stare sa legi 3 pase cu coechipierii? Cand nu poti sa alergi decat cas, si sa speri ca se impiedica adeversarul ca tu sa poti trece?
Cum este sa te cheme tatarusanu, sa fii cotat la 1.5 milioane euro si totusi sa nu ai abecedarul portarilor? Sa nu stii cum sa te pozitionezi? Sa iei goluri parabile? De la pitici? Sa plonjezi ca pe ciurel doar dupa 2 secunde cand mingea e in poarta? Sau sa nu plonjezi deloc?
Nu mai pot fi spuse multe. Mercenarii actuali fac de ras acest club, poarta in mod ilegal acest tricou si aduc un mare deserviciu fotbalului. Gardos o sa se strice printre gloabele astea daca o tine tot asa. Pe teren le mai comite, dar la Mall de Paste alaturi de o domnisoara pe masura lui, parea sa faca fata. Asta e fotbalistul roman, are potential dar se culca pe o ureche cand niste fituici le dau atribute (noul Radoi, noul Chivu, noul Mutu etc) sau cand baga fitile cu echipe care ii cauta.
Treziti-va baieti, o sa ajungeti ca pambligarul ala de Mitea, un manelist care a jucat fotbal acum 7 ani si care iubeste o parasuta nasoasa. Viitorul e sumbru, faceti ceva sa il schimbati.
Daca ar fi dupa mine, ar zbura toti astia ( ca fotbalisti nu pot sa le zic; nici macar jucatori de fotbal nu pot sa le zic). Pe linie, ras tot. Adusi tineri sau jucatori cu pofta de fotbal si de succes. Nu blazati idioti cu fite de CocalarRetard7 si care isi sparg prima de instalare direct pe o masina de lux. Cumpara-i ma lu' maica-ta un buchet de flori si lu' tac-tu o camasa si mutlumeste-le ca te-au crescut si ai ajuns in situatia asta, nu te duce la Princess sa spargi 10 milioane cu paparude si gelati pe ritmuri de HAUS nebun si etno-manele. Inteleg ca vreti sa ii copiati pe aia din Anglia, dar aia si dupa o bauta pana la 7 dimineata si cu meci in aceiasi zi la 17, tot mananca terenul si se lupta la sacrificiu. Voi nici treji nu puteti sa faceti asta, abia stiti sa stati in picioare si sa mergeti, ce sa vorbim de alergat si driblat.
Pana la urma, asta e drama poporului nostru. Suntem prosti si ne lasam prostiti in continuare. Mamaliga nu explodeaza. Daca nu a explodat la Cotroceni, de ce ar exploda in Ghencea? Suntem noi mai cu mot? Halal... Ne place sa credem ca suntem speciali, dar nu suntem. Suntem toti o apa si un pamant.
In incheiere, multumesc celor care au avut rabdare sa citeasca sau sa "rasfoiasca" ce am scris eu aici, cuvinte garla pentru nimic, daca stau sa ma gandesc mai bine.
In fine, noapte buna!