FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cel mai bun antrenor din 2003 pana astazi

«123»
mountytoma15.04.2011 16:40

eu l-am votat pe Bergodi. sigur ca mi-a placut foarte mult Protasov, si rezultatele lui Protasov sunt mai bune, dar Bergodi nu a avut timp de mai multe rezultate. eu cred ca, daca Bergodi ramanea la Steaua, chiar aveam o mica Barcelona aici. jucau foarte frumos atunci. imi amintesc ce frumos combinau surdu cu Stancu in atac, ce facea Andrei ionescu la mijloc.

si Steaua lui Bergodi arata bine, si Steaua lui Protasov arata bine. insa l-am ales pe Bergodi pentru bucuria de a-i fi dat peste bot maimutei! pentru asta va ramane pentru mine un om extraordinar, pentru totdeauna. chiar daca va ajunge sa antreneze intr-o zi Dinamo sau Rapid, eu imi voi scoate palaria mereu in fata lui pentru lectia pe care i-a dat-o lui behaila.

recunosc ca Steaua lui Protasov ma facea aproape sa plang de bucurie. daca nu exista Mirel Radoi (in meciurile cu rosenborg), Protasov facea mult mai multe la Steaua, cu siguranta.

regret ca Dorinel Munteanu nu a fost lasat mai mult. sunt sigur ca realiza performante notabile.

ce sa spun despre Olaroiu? nu e antrenor rau, poate e chiar unul bun, insa nu are stofa de campion. el e bun la echipe mai mici, sau in campionate pe langa "intre camile". in fotbalul adevarat, Olaroiu poate face din o echipa mica una importanta, dar niciodata o super-campioana. pentru ca Olaroiu este totusi, un yes-man. adica face ce zice seful.

la polul opus, cine sa fie oare cel mai slab antrenor al Stelei? Lacatus, Stoichita, Ilie? pe mine m-au dezgustat toti trei. totusi, cred ca Stoichita e cea mai mare rusine de antrenor.

greenyes15.04.2011 17:03
Alt joc real: jucam cu Rosenborg, avem 15 suturi pe poarta, 2 bare, si se termina inexplicabil 1-1. E bine asa?

Am si eu o intrebare.

Care e principala ta nemultumire la Steaua de astazi si cea dupa Protasov, din punct de vedere al jocului prestat de echipa?

Sa inteleg ca daca Lacatus reusea prin jocuri de rasul curcilor, aparare cu 9 jucatori, mingi bubuite sau mii de inchizatori si castiga toate meciurile te facea fericit? Valabil si pentru ceilalti antrenori veniti dupa Prtotasov.

Steaua a iesit in evidenta prin UPS, JOCUL PRESTAT. Jocul de pase in regim de viteza, jucatori de calitate, joc spectaculos in urma carora rezutlatele pozitive erau o consecinta a caltiatii jocul prestat.

Printre multe alte mecirui ale Stelei care nu-si pierduse identitatea a fost acel 1-1 din Ghencea contra celor din Stefan cel Mare, cand a ratat Mutu careul dand scarita aia in bara.

Ala a fost spectacol total, fotbal total, la asemenea meciuri te uiti ore intregi si nu te plictisesti.

Protasov, care nu a avut nici in clin nici in maneca su Steaua, cu spiritul ei, sau poate i-o fi ramas in minte din trecut cine stie, le-a dat o palma la toti antrenorii veniti la Steaua dupa ce Steaua a intrat pe mainile cancerului.

Cu intentie sau nu a reinviat Steaua de alta data. Jocul prestat de Steaua sub conducerea lui Protasov era exact jocul preacticat de Steaua in care au jucat Anghel Iordanescu, Marcel Raducanu, Steaua care a castigat Cupa Campionilor, Steaua lui Hagi si Lacatus, Steaua lui Panduru, Adrian Ilie, Ilie Dumitrescu, Steaua anilor 90.

Jocul aparte al Stelei a scos Steaua in evidenta, jocul practicat de Steaua era identiatea echipei, din pacate tocmai stelistii care au facut istorie la Steaua, gen Piturca, Lacatus, au pus umarul la stergerea identitatii Stelei.

Multi ori nu stiu ori uita, ce i-a spus Ion Alexandrescu lui Mihai Stoichita dupa ce a fost numit antrenor. Reproduc aproximativ: Aici e Steaua, important nu e numai sa castigam ci felul cum o facem!

Pai pe vremuri, cand Armata Ultra era la putere, dupa meciuri castigate dar in urma uui joc slab ( ce era considerat slab atunci era la ani lumina distanta de ce este considerat un joc bun acum, asta e alta problema si arata cand de jos am ajuns) jucatorii erau huiduiti, li se cerea sa joace fotbal: "jucati fotbal", jucatori veneau si-si cereau scuze pentru ca stiau ca nu au jucat bine.

Vremuri de mult apuse.

Acum daca se alearga cu disperare si dai o pasa buna din 100 de incercari esti super jucator.

Vai de curul nostru!

Am mai spus asta. Inclin sa cred ca Steaua a murit in momentul cand Ion Alexandrescu a plecat dintre noi. A fost singurul om care a pazit ca Steaua sa nu-si piarda identitatea data de jocul ei.

Lari15.04.2011 17:13
Protasov, care nu a avut nici in clin nici in maneca su Steaua, cu spiritul ei, sau poate i-o fi ramas in minte din trecut cine stie, le-a dat o palma la toti antrenorii veniti la Steaua dupa ce Steaua a intrat pe mainile cancerului.

Pentru conformitate, sa mentionam si ca Oleg a beneficiat masiv de pe urma muncii de omogenizare si organizare a echipei facuta de unu'... Piturca si continuata de altu'... Zenga. ;)

Ronnie15.04.2011 17:13

Mi-e greu sa cred ca o echipa poate sa castige toate meciurile prin mingi bubuite si fara nicio idee tactica.

Cert este ca Steaua in mandatul lui Protasov juca deschis, spectaculos, marca. Dar fotbalul se joaca la doua porti, nu doar la una. Si din pacate Steaua lui Protasov nu stia decat jocul de la poarta adversarului. Cand mingea ajungea in careul nostru, pac primeam gol. Si Steaua chiar avea aparare pe atunci: Ogararu, Goian, Ghionea, Radoi, Nesu, Petre Marin. Pana si Baciu era un jucator bun, abia transferat de vreun an de la Bacau.

Si cum in fotbal raman 99,9% rezultatele, pentru Protasov nu a ramas decat calificarea in primavara UEFA. A pierdut Supercupa cu Dinamo, a pierdut locul 1 in fata lui Dinamo la finalul turului, a facut 2-2 acasa cu Dinamo, a facut 0-0 la Rapid... si marea performanta a pierdut in Cupa Romaniei cu Rapid 2. Marele Rapid 2!!!

Joc ca joc, da' sa fie si rezultate tata! Ca asa downloadez o comedie de pe net si mor de placere.

mountytoma15.04.2011 18:13

@greenyes

dureros de adevarat ce spui

I.N.Money15.04.2011 19:47
[...] Si din pacate Steaua lui Protasov nu stia decat jocul de la poarta adversarului. Cand mingea ajungea in careul nostru, pac primeam gol. Si Steaua chiar avea aparare pe atunci: Ogararu, Goian, Ghionea, Radoi, Nesu, Petre Marin. Pana si Baciu era un jucator bun, abia transferat de vreun an de la Bacau.

[...]

Te inseli Ronnie, a avut cea mai buna aparare din Liga 1, 9 sau 10 goluri primite si a terminat grupa de UEFA fara niciun gol primit.

Lari15.04.2011 19:51
(...) a terminat grupa de UEFA fara niciun gol primit.

Singura echipa care a reusit chestia asta in istoria grupelor UEFA. Alaturi de Middlesbrough, in acelasi sezon.

greenyes15.04.2011 20:11
Pentru conformitate, sa mentionam si ca Oleg a beneficiat masiv de pe urma muncii de omogenizare si organizare a echipei facuta de unu'... Piturca si continuata de altu'... Zenga. ;)

Meritul lui e ca a scos maximul din jucatorii respectivi si i-a facut sa joace intr-o maniera pe care cei dinaintea lui nu au putut sa o faca, desi erau aceeasi jucatori. Mai mult, au avut jucatorii aia mai mult la dispozitie. (poate ma insel in privinta lui Zenga). Nu i-a impieidcat nimeni pe Piturca si Zenga sa-i faca sa joace asa cum ar trebui sa joace Steaua mereu, doar filozofia lor despre fotbal.

Eu unul nu pot sa uit cum Piturca a dat afara o echipa intreaga cu jucatori cu experienta in cupele europene (mai ales Danciulescu), foarte tineri si a adus cu exceptia lui Radoi si FL. Dumitru, numai "jucatori de jucatori". Ar fi fost in regula daca ar fi pastrat idea de joc a Stelei. Da de unde.

Eu incepand cu era Pitruca am inceptu sa ma plictisesc la meciurile Stelei. Si asta doar mai mult pentru ca el, teoretic, ar fi trebuit as stie ce inseamna Steaua.

Lari15.04.2011 20:51

@greenyes

Dar nu am sustinut altceva. Am completat afirmand ca, fara munca lui Piturca si a lui Zenga, Oleg nu ar fi avut o baza atat de solida cu care sa lucreze. Atata tot.

Am trait exagerat de pe viu perioada scandarilor "Un suuut pe poartaaaa", m-am umplut de spume la o groaza de meciuri cu Zenga pe banca tehnica, etc. Dar asta nu inseamna ca nu apreciez modul in care au muncit.

Largind cadrul discutiei, nici mie nu mi-au placut majoritatea meciurilor cu Oli la carma. Asta nu inseamna ca pot trece cu vederea faptul ca meciurile cu Heerenveen, Betis si anonimii aia din sferturi au fost castigate (in sensul de calificare in faza urmatoare), IN BUNA MASURA, gratie tacticii.

Eu niciodata n-am inteles la Oli, in meciurile cu Dinamo, tactica defensiva (cu exceptia acelui 2-4 din Ghencea, cu Dinamo). Aveam intotdeauna TOATE atuurile sa-i calarim si tot timpul incepeam cu linia mediana la 35 de metri de poarta noastra. E maaaare mister pentru mine acest lucru...

greenyes15.04.2011 22:04
@greenyes

Dar nu am sustinut altceva. Am completat afirmand ca, fara munca lui Piturca si a lui Zenga, Oleg nu ar fi avut o baza atat de solida cu care sa lucreze. Atata tot.

Am trait exagerat de pe viu perioada scandarilor "Un suuut pe poartaaaa", m-am umplut de spume la o groaza de meciuri cu Zenga pe banca tehnica, etc. Dar asta nu inseamna ca nu apreciez modul in care au muncit.

Largind cadrul discutiei, nici mie nu mi-au placut majoritatea meciurilor cu Oli la carma. Asta nu inseamna ca pot trece cu vederea faptul ca meciurile cu Heerenveen, Betis si anonimii aia din sferturi au fost castigate (in sensul de calificare in faza urmatoare), IN BUNA MASURA, gratie tacticii.

Eu niciodata n-am inteles la Oli, in meciurile cu Dinamo, tactica defensiva (cu exceptia acelui 2-4 din Ghencea, cu Dinamo). Aveam intotdeauna TOATE atuurile sa-i calarim si tot timpul incepeam cu linia mediana la 35 de metri de poarta noastra. E maaaare mister pentru mine acest lucru...

Salut Lari,

Si cand te gandesti ca la primul sau meci la Steaua, chiar contra lui Dinamo, Steaua a aratat acelasi joc marca Steaua care lipsea cu desavarsire in era Piturca. Acel meci m-a facut as tresar din nou la un meci al Stelei dupa muuult muult timp. Acel meci parca s-a terminat egal, au marcat astia in ultimele minute sau prelungiri, dar s-a jucat fotbal. Din pacate se pare ca multi nu apreciaza asta. Pentru ce au mai devenit stelisti nu stiu, ca bufa bufa pentru un amarat de rezultat se vedea si la altii.

La al doilea descalecat Olaroiu s-a setat pe rezultat si asta a fost.

Cu stima,

Marius

Liviu: VPM15.04.2011 22:44

Dar intrebarea este: Am avut asa ceva? au rezistat mai mult de 1 an 2?

Cel mai bun dintre aia toti esti Oli. Dar el a antrenat RM,Barca si toate cele pe urma. Cine a antrenat o echipa mai mare dupa plecarea de la Steaua ? sau inainte...

«123»