FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cel mai bun antrenor din 2003 pana astazi

«123»
bogdinho'14.04.2011 10:00

Parerea mea e ca Oleg Protasov a fost singurul antrenor care a impresionat pe toata lumea prin jocul sau ofensiv si peste care Ciobanul chiar nu a avut motive sa se bage.

Cand reusesti victorii impresionante in Europa precum 4-0 cu Lens sau in campionat precum 4-1 cu Sportul sau 5-0 cu Craiova , sa domini Dinamo clar in prima repriza a unui derby de pe Ghencea si doar norocul sa faca ca in loc de 5-0 sa fie doar 2-0 pe tabela , te gandesti ca Steaua era super-ofensiva la acea vreme , si daca stau bine sa ma gandesc , din 2005 nu am mai vazut Steaua jucand ofensiv.

Tot Protasov a pus bazele echipei care a fost preluata in iarna de Oli si a ajuns pana in semifinalele UEFA , iar in vara a reusit al 2-lea titlu consecutiv si ultimul trofeu castigat in ultimii 5-6 ani.

Imi aduc aminte ca orice echipa care venea in Ghencea , se temea sa nu plece cu o caruta de goluri. Atunci era la momentul apogeului geniul Dica , executiile lui faceau totul.Mai il aveam si pe Victoras Iacob , care adus liber de catre MM , a fost un transfer foarte reusit.

In concluzie , Protasov a imprimat in jocul Stelei exact ceea ce inseamna " joc ofensiv " , " spectacol " !

red&blue_boy14.04.2011 10:04
Alt joc real: jucam cu Rosenborg, avem 15 suturi pe poarta, 2 bare, si se termina inexplicabil 1-1. E bine asa?

Hai mah,asta i se poate intampla si Barcelonei,ba chiar cred ca a avut parte de meciuri in genul asta.

Nu judeci un antrenor dupa un meci sau ca n-a castigat nimic in 5-6 luni cat a fost la noi.Asa,poate daca ramanea Protasov puteam trece de Middlesbrough sau mai sti eu ce...Nu stiu,pe mine unul nu ma incanta doar sa castig un meci oricum,ci si mainera in care se face...Cum mai ziceam,cu Protasov am vazut ultimele licariri din jocul Stelei de altadata.

MoWeed14.04.2011 10:05

Pai da Daniele, dar asemenea lucruri se intampla intr-un meci, 2, 3 intr-un intreg sezon. Decat un sezon cu victorii venite dupa meciuri mediocre, din singurul sut pe poarta si in care ne aparam acasa cu alde Branesti sau Bistrita prefer un sezon cu 3 infrangeri de genul asta si, in rest, cu victorii senzationale cum a fost cea cu Lens, de exemplu.

Decat o victorie mincionasa prefer o infragere ghinionista. Indiferent de adversar. Prefer o astfel de infrangere cu Dinamo la fiecare 3 victorii spectaculoase decat egaluri venite dupa meciuri mai urate decat miuta din fata blocului.

Eu am devenit stelist in primul rand datorita jocului spectaculos de la jumatatea anilor '90. Desi eram doar un copil atunci, am ramas fermecat de jocul placut ochiului. Inainte sa aflu cate trofee are Steaua si ce reprezinta, de fapt, pentru fotbalul romanesc.

Hai sa nu fim ipocriti. Principalul vinovat pentru eliminarea cu Rosemborg nu a fost Protasov, ci Radoi. Da, a fost capitanul nostru. Da, e mai stelist decat tot lotul actual la un loc. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i transferam greselile altora. Nu poti sa spui ca un antrenor este de vina pentru greselile individuale ale jucatorilor.

strezahuzum14.04.2011 11:15
Da ba, e mai bine asa.

Sa ma pis pe ele rezultate si pe toti monstrii creati de dictatura berbecali.

.

Cine v-a spalat bah creierele in asa hal ??? Chiar nu mai e nimeni pe aici care sa-si aduca aminte de ce juca Steaua NU IN 86, ci in 1996, 1997, 1998, 2000 ???

Bah, poti sa ai ghinion si sa pierzi un meci pe care l-ai dominat cap-coada. Da, se mai intampla. DAR SE INTAMPLA RAR !! Pierzi o data sau faci egal, dar in alte 3-4 meciuri castigi ! Si castigi la scor, cu 3-0, 4-0, 4-1, cu stadionul in picioare, aplaudand. Nu cu curul in poarta, tremurand de frica la fiecare minge aruncata de adversar in careu.

Cand mama dracului a ajuns antifotbalul o calitate ? Cand a devenit cu putinta ca la un atacant sau mijlocas sa fie mai important "sa faca faza defensiva" decat sa stie sa dribleze, sa preia, sa dea o pasa decenta sau sa suteze ?

PS : CINE A PIERDUT 4-2 in Ghencea cu balega militiano-securista mah ? Si cine a pierdut si in tur Nu cumva Olita, marele antrenor cu atatea marete rezultate ? De la plecarea lui Protasov numai tacticieni din astia care "vor puncte nu spectacol" am avut .. si am castigat cu jigodiile militiano-securiste O singura data. In rest egaluri sau infrangeri. Luati-va dracului tactica lu' peste prajit si duceti-va..

wladut14.04.2011 11:25

Sincer eu sunt stelist de prin 2000 si suntin ca , Cosmin Olaroiu a fost cel mai bun antrenor al Stelei in ultimii 10 ani.......eu nu zic de Gigi ca e un patron dur dar sincer pune prea multa presiune pe jucatori si de asta ei nu se pot concentra la fel in fiecare meci......pentru ca " ba pe ala il dau afara ca e hahalera, ca nu e bun antrenorul....."etc ar trebui sa ii lase mai in largul lor si pe jucatori si antrenorul sa nu faca el reguli ca pe ala nu il bagi ca nu imi place si chestii de genu. Sa speram ca vom avea rezultate de acum inainte pentru ca se poate si se vede asta........

blindica14.04.2011 11:27

Eu l-am votat pe Walter Zenga.

Am castigat campionatul,am invins tur-retur in meciurile cu Dinamo. Am trait memorabilele duble cu Valencia si Villarreal,chiar daca dupa meciurile cu ''submarinul galben'' nu ne-am calificat,tineti minte ''infernul alb'' cu acea ninsoare abundenta.Acela da romantism.

Zenga e una din primele victime ale grandomaniei becaliene,dat afara cu 3 etape inainte de final desi erau sanse mari sa luam titlul,e un aspect important acesta,Dumitru Dumitriu a incheiat socotelile atunci.

I.N.Money14.04.2011 11:38
[...] 5-0 cu Craiova [...]

5-0 ala e dat de Zenga, cand venise Protasov, Craiova era deja in B.

Zenga si cu Protasov au obtinut maxim de rezultate, cu minim de investitii, pentru ca se ajunsese sa fie cunoscut 11-le lui Oleg si de un copil de gradinita. Rar apareau Oprita, Lovin sau Cristea in echipa.

Ronnie14.04.2011 16:59
Cine v-a spalat bah creierele in asa hal ??? Chiar nu mai e nimeni pe aici care sa-si aduca aminte de ce juca Steaua NU IN 86, ci in 1996, 1997, 1998, 2000 ???

Bah, poti sa ai ghinion si sa pierzi un meci pe care l-ai dominat cap-coada. Da, se mai intampla. DAR SE INTAMPLA RAR !! Pierzi o data sau faci egal, dar in alte 3-4 meciuri castigi ! Si castigi la scor, cu 3-0, 4-0, 4-1, cu stadionul in picioare, aplaudand. Nu cu curul in poarta, tremurand de frica la fiecare minge aruncata de adversar in careu.

Cand mama dracului a ajuns antifotbalul o calitate ? Cand a devenit cu putinta ca la un atacant sau mijlocas sa fie mai important "sa faca faza defensiva" decat sa stie sa dribleze, sa preia, sa dea o pasa decenta sau sa suteze ?

PS : CINE A PIERDUT 4-2 in Ghencea cu balega militiano-securista mah ? Si cine a pierdut si in tur Nu cumva Olita, marele antrenor cu atatea marete rezultate ? De la plecarea lui Protasov numai tacticieni din astia care "vor puncte nu spectacol" am avut .. si am castigat cu jigodiile militiano-securiste O singura data. In rest egaluri sau infrangeri. Luati-va dracului tactica lu' peste prajit si duceti-va..

Nenea asta in meciurile cu echipele bune a clacat mai mereu: 2-3 si 2-2 cu Dinamo, 0-0 cu Timisoara (cat de buna o fi fost ea), 0-1 cu CFR, 0-0 cu Rapid. A mai pierdut 0-1 acasa cu Bistrita, 2-2 tot acasa cu Vaslui, a batut greu Bacaul 1-0 din penalty. Plus marea dubla cu Rosenborg cand Nesu era mijlocas stanga si Bostina atacant. Da' bine ca s-a gasit tapul ispasitor in pielea lui Radoi acolo, antrenoru' n-are nicio vina.

Da' el juca fotbal. Eu vreau sa vad la un antrenor cum joaca cu echipele mari care vin sa te atace. Ca dai 10 goluri in doua meciuri cu alde Rocar sau Uta nu ma incanta extraordinar.

Vedeti ca a dat si Cartu 5-0 cu Urziceni... avea si 2-0 in minutul 10, tiki-taka. Poate va indragostiti si de el.

Las' ca mai bine batem Jiul Petrosani cu 4,5,6-0 decat sa jucam meci greu cu vreo cine stie ce campioana necunoscuta de prin Europa.

Mici cu mustar, bere si manele sa fie.

MoWeed14.04.2011 17:00

Da' de grupa UEFA de ce nu zici nimic? 4-0 cu Lens?

Am fost peste norvegieni, diferenta a fost ca am luat un gol aiurea pe o greseala individuala. Desigur, e vina antrenorului.

Ronnie14.04.2011 17:07

Poate o sa par prea Gica Contra dar pentru mine Lens si Halmstad n-au fost niciodata doua echipe senzationale. Mai degraba mediocre. Totusi, cu Lens echipa a facut cel mai bun meci din acel timp. Dar nu stiu cat de valoros a fost adversarul din acel meci.

Acel 0-0 de la Sampdoria este remarcabil in opinia mea.

MoWeed14.04.2011 17:19

Pai Lens nu era atunci ce e acum, o echipa mediocra. Ce-i drept, nu era vreun Real Madrid, dar era o echipa mult superioara Stelei din punct de vedere financiar. Pe care am surclasat-o dupa un joc superb si la o diferenta foarte mare.

Cat despre rezultatele din campionat, sunt oarecum normale cand a venit un antrenor nou, care a schimbat mult conceptia de joc. Si care avea foarte putini jucatori la dispozitie, in comparatie cu lotul de acum. Regretul meu cel mai mare este ca nu a apucat returul.

Da, rezultatul ala este intr-adevar remarcabil. Din cate imi amintesc, si jocul a fost pe masura. Adica nu a fost un egal norocos dupa ce adversarii au ratat cat pentru 3 meciuri.

Lari14.04.2011 18:11

Hai sa vedem pe cine batuse Lens in campionat, pentru a se califica in Cupa UEFA in acel sezon:

- acasa batuse pe: Lyon (campioana in acel sezon) cu 2-1, 3-0 pe Auxerre, 2-1 pe Lille (vicecampioana), 2-1 pe Marseille, 2-0 pe Monaco (locul 3 atunci), 3-1 pe Rennes.

- in deplasare: 3-1 cu Auxerre, 2-0 cu Bordeaux, 1-1 cu Lille, 0-1 cu Lyon, 1-1 cu Monaco, 5-2 cu Rennes, 3-0 cu Saint-Etienne etc, etc, etc.

Lens nu era o super-forta a campionatului Frantei, dar esecul cu 4-0 din Ghencea a fost un soc destul de puternic pentru toata lumea fotbalului francez. Lens venise la Bucuresti cu aere de mare echipa, pe francezi pleznindu-i rasu' cand erau intrebati "ce jucatori cunoasteti de la Steaua?".

Halmstadt a fost o echipa destula de slaba, e adevarat, insa depinde din punct de vedere privim lucrurile: NICIUN adversar nordic/olandez/belgian nu e simplu pentru echipele de club din Romania (contraexemple avem cacalau: de la pescari islandezi, Nijmegen, pana la aia care i-au dat flit marelui antrenor Mircea Lucescu in '99. Iar faptul ca la acel meci nu s-a pus decat problema scorului, a fost un (mare) plus pentru fotbalul nostru.

Parerea mea este ca ne meritam fotbalul asta de rahat; atunci cand apar rezultate bune, venim si spunem "N-aaa fooost maaarrreee lucru! Ceee echipa era aia?"

Cand aud de faza cu Nesu la Rosenborg, ma apuca plansu'! Baieti, ia puneti mana pe arhiva si vedeti ce schimbare a facut "pafaristu' " de Oleg prin minutul 35 si la ce scor. Asta una la mana. Doi, puneti mana si pe statistica meciului (daca nu mai aveti cum sa-l vedeti), sa urmariti "niste chestii".

In urma cu vreo 8 ani, Internazionale a scos Valencia din semifinalele Ligii Campionilor, dupa ce in retur, pe Mestalla, "Liliecii" au trimis vreo 20 si ceva de suturi PE poarta. Asa-i ca antrenoru' a fost de vina si acolo?

@I.N.M.

Dintre toate echipele enumerate de tine, doar Sportul Studentesc si FC National s-au clasat sus. Otelul era o echipa aproape falimentara. Da, pe teren propriu aveam o evolutie super. In deplasare, insa, ne chinuiam ca-ntotdeauna. Plus ca au fost rezultate gen 1-0 si 2-1 cu echipe gen Poli Iasi si FCM Bacau. ;)

@Marius

Bai, meriti o bere la 3 halbe pentru chestia asta:

In mandatul lui Protasov, jucatorii au jucat ce le-a cerut Protasov, la fel in cel al lui Olaroiu. Nimeni nu joaca "din amintiri", nici macar un meci, ca sa nu mai vorbim de jumatate de sezon sau chiar un campionat intreg.

E greu...

I.N.Money14.04.2011 18:27

Lens avea echipa ca lumea. In perioada aceea juca destul de des atat in Cupa UEFA, cat si mai ales in Liga Campionilor, tocmai de aceea scorul si jocul au fost fantastice.

Ca un fapt divers, Keita ala de joaca acum la Barcelona, a fost schimbat la pauza pentru ca nu facuse fata jocului impus de Steaua, dar si din cauza presiunii publicului.

Alea da vremuri.

@Lari

Nu o sa uit toata viata acel meci cu Bacaul, dar mai ales acel penalty de cascadorii rasului executat de Marius Croitoru.

Ronnie14.04.2011 18:32

Un an mai tarziu Lens a retrogradat. Campionatul Frantei pe-atunci nu era nici jumatate din ce este acum. In acel timp exista OL si restul. De la locul 2 in jos era o inconstanta fantastica. AS Monaco ramane o enigma pentru mine cum au ajuns in finala UCL. E adevarat ca aveau jucatori extraordinari precum Morientes sau Giuly, dar totusi..

Daca nu ma inseala memoria Lens a si retrogradat in acea perioada.

PS: Ceea ce vreau sa spun este ca Lens nu era nici pe departe o echipa mare sau macar care putea emite pretentii la UEFA. Era o echipa modesta in genul lui PSG din acest sezon de EL.

I.N.Money14.04.2011 18:35

Putin mai tarziu, parca prin 2007 sau 2008. A fost o nebunie in ultima etapa cu PSG, Toulouse, Souchaux si Lens. Toate aveau acelasi numar de puncte si parca meciuri intre ele. Lens a pierdut si s-a dus in Ligue 2.

Marius15.04.2011 07:09

cert e ca fiecare are simpatiile si antipatiile lui in ceea ce priveste banca tehnica, insa nu poti desconsidera partizanii unei idei doar pentru ca tu iti inchipui ca a ta e mai buna.

iti place fotbalul-spectacol, esti liber sa te uiti la divizia D unde se dau 10 goluri pe meci. iti place fotbalul, atunci apreciezi si Barcelona superofensiva a lui Guardiola, dar si Interul pragmatic al lui Mourinho.

nikef@nSteaua15.04.2011 08:32

Parerea mea este ca Steaua a aratat cel mai bine cu Olaroiu,totul este reflectat in performante.

Imi aduc aminte ca eram mai mic si plangeam cand pierdea Steaua,dar mai plangeam si de fericire dupa o victorie MEMORABILA.

Lari15.04.2011 10:17
Daca nu ma inseala memoria Lens a si retrogradat in acea perioada.

Asta e ca aia cu "ce mare echipa era Barcelona, frate, in '86, ca luase titlu' ala in Spania dupa 10 ani si a mai luat unu' peste 5 ani". Ori vorbim de forma de moment, ori nu mai vorbim deloc.

Ronnie, eu cred ca nu realizezi ce comparatii faci, intre echipele din Ligue 1 si alea din Romania...

Tin minte un meci amical intre Steaua si Nancy pe la sfarsitul anilor '90, cand francezii erau antrenati de Boloni. Desi avem amintiri foarte frumoase cu Steaua din acea perioada, iar Nancy era chiar o echipa modesta in Ligue 1, meciul s-a incheiat la egalitate, parca, dar cu noroc pentru noi.

Suntem mai praf la fotbal decat ne imaginam si ar trebui sa avem o consideratie ceva mai mare pentru rezultate precum Steaua - Lens: 4-0, Bestis - Steaua: 0-3, Steaua - Villarreal: 0-0, Lyon - Steaua: 1-1, Steaua - Napoli: 3-3...

Marius15.04.2011 10:35
Suntem mai praf la fotbal decat ne imaginam si ar trebui sa avem o consideratie ceva mai mare pentru rezultate precum Steaua - Lens: 4-0, Bestis - Steaua: 0-3, Steaua - Villarreal: 0-0, Lyon - Steaua: 1-1, Steaua - Napoli: 3-3...

zi si de ala cu Valencia :D

Ronnie15.04.2011 10:49

@Lari

Ti-am zis parerea mea si nu mi-o poti schimba. Faptul ca am batut Lens acasa nu ma surprinde deloc. Scorul a fost surprinzator.

Dupa ce elimini Valencia nu cred ca o victorie cu Lens mai e o mare performanta.

Lari15.04.2011 11:14
zi si de ala cu Valencia :D

Nu stiu despre ce vorbesti :king: (am pus echipele mai "micute", asa...)

Faptul ca am batut Lens acasa nu ma surprinde deloc. Scorul a fost surprinzator.

Aha, doar scorul, nu si faptul ca aia au avut un singur sut pe poarta si ala anemic... Ti-am notat scorurile celor de la Lens cu aia din Ligue 1. Faptul ca pierzi cu Real Madrid cu 1-0, dintr-un autogol, ori faptul ca te bate Manchester United cu 3-0, cu o echipa formata de tineri, in proportie de 85%, nu e acelasi lucru.

Cred ca m-ai inteles gresit: si eu ma asteptam sa-i invingem pe francezi, insa lectia de fotbal pe care le-am dat-o nu era anuntata. Mai ales ca batusem FCM Bacau cu 1-0, cu 2 saptamani mai inainte, in urma unui blat ordinar (meci jucat la ora 13, cu 300 de oameni in tribuna, etc).

Dupa ce elimini Valencia nu cred ca o victorie cu Lens mai e o mare performanta.

Eliminasem Valencia cu un an inainte, tocmai ce ziceam niste chestii de "forma de moment". Faptul ca echipa aia a Stelei a crescut atat de mult - ca joc, ca omogenitate, ca nivel tehnico-tactic - este un miracol pentru Romania, pe nedrept luat la pret de matineu.

Ca mi-am adus aminte: mai tine minte cineva declaratia antrenorului lui Sampdoria (Walter Novellino), dupa acel 0-0 de la Genova, ca au avut noroc ca nu si-au mancat bataie si ca Steaua ar fi in top 5 din Serie A? :wub:

ebonyc15.04.2011 11:45
Alt joc real: jucam cu Rosenborg, avem 15 suturi pe poarta, 2 bare, si se termina inexplicabil 1-1. E bine asa?

Da! Categoric da!

alex_lef15.04.2011 12:54

@lari

Pentru mine meciul cu Sampdoria din deplasare m-a "marcat" cel mai mult din perioada Protasov. Veneam dupa meciuri cu Valencia, Villareal, Atletic Bilbao(?!) Parma, cu un sezon in urma (ma refer strict la cele din deplasare), toate desfasurandu-se dupa acelasi tipar: noi fricosi, abia legam 3,4 pase, abia ajungeam la ei in careu. In fine, cert e ca era o diferenta enorma intre ce jucam acasa si frica cu care abordam meciurile din deplasare.

Revenind la meciul cu Sampdoria...cand am vazut cum mergeau pasele, cat de usor ne descurcam, cata lejeritate in combinatii, ce contraatacuri. Eram pur si simplu uimit de lipsa de crispare, de atitudinea jucatorilor, de modul cum controlam meciul, cat de diferit arata echipa fata de meciurile din deplasare din sezonul anterior.

ps: posibil sa ma insel, dar lens venea in Ghencea dupa un 7-0 in campionat cu auxere(?!)

cristy.steaua2115.04.2011 14:18

Protasov.

Daca era lasat sa continue, Bergodi cred ca il intrecea.

Lari15.04.2011 15:09

Bai, Ronnie, aia au retrogradat in 2007, frate, la 2 ani dupa...

posibil sa ma insel, dar lens venea in Ghencea dupa un 7-0 in campionat cu auxere(?!)

Nope (cel mai mare scor facut in acel sezon a fost un 5-2 acasa cu Rennes, care au teriminat campionatu' cu 3 locuri mai sus ca ei). In sezonul ala, Lens i-a batut pe Auxerre cu 3-0 in deplasare si cu 3-1 acasa la ei. Nu stiu ce meci jucasera inainte de partida cu noi.

«123»