Bine ca a venit asta ca sa strice Steaua!
Pacat ca a plecat...
Bine ca a venit asta ca sa strice Steaua!
Pacat ca a plecat...
Prea multe gafe... nu-l injur, nu-i fac nimic... asta e ne-am cam luat teapa cu el... a avut si momente bune... pacat ca n-au fost prea multe...
Carlos revine - fostul portar al Stelei face minuni in poarta Boavistei!
Fostul portar al Stelei, Carlos Fernandes, face furori in Portugalia. Scapat din infernul Ghencea, acolo unde nu mai era dorit din cauza deselor gafe, Carlos este laudat de presa portugheza pentru evolutiile lui la Boavista. Desi echipa sa a pierdut pe teren propriu in fata celor de la Maritimo Funchal, Carlos nu a fost vinovat la niciunul dintre cele doua goluri primite si a fost numit drept cel mai bun jucator al fostei campioane a Portugaliei:
?Carlos poate fi considerat vinovat la al doilea gol, dar a avut alte cinci interventii excelente?, spun lusitanii.
Carlos ar fi reusit mai mult la Steaua daca nu era Jijinho si presa!
Dovezile sunt evolutiile lui din poarta Boavistei! ![]()
Da, eram sigur ca la Boavista o sa faca spectacol, asa cum facea si inainte sa vina la Steaua.
Oricum Zapata mi se pare mai bun decat Carlos!
Presa noastra e de rahat si atat. Cat a stat in Romania a fost crucificat de mass-media, iar acum aceiasi ziaristi il lauda pentru prestatiile din poarta Boavistei. Personal cred ca astea-s baliverne de-ale romanilor si chiar daca a facut un meci bun, nu cred ca e in stare de 'minuni'.
Din pacate Carlos e laudat de presa portugheza, nu de cea romana!
FELIZ CUMPLEANOS, Carlos! ![]()
WTF?!...
WTF?!...
Daca nu stiai, ieri a fost ziua lui!
Echipa de anul acesta al Stelei: Carlos Nesu, Carlos Radoi, Carlos Lovin, Carlos Radoi , Carlos Dica, Carlos Nicolita si cel mai Carlos Pepe restu mai miscau .
Cred ca se poate intelege ce vreau sa spun ... ![]()
ba da ce portar ce gafe nu prea e bun de nimic ....bine ca a plecat ...mai bine se ducea la un concurs dala de gafat ... ![]()
![]()
ba da ce portar ce gafe nu prea e bun de nimic ....bine ca a plecat ...mai bine se ducea la un concurs dala de gafat ...![]()
Sa nu uitam ca in returul cu Standard la scorul de 1-0 pentru ei, un jucator a scapat singur cu Carlos si acesta a scos miraculos, la 2-0 nu cred ca se mai putea face ceva!
Carlos Alberto Fernandes este, de mai bine de doi ani, pe lista neagrã a firmei Raiffeisen Leasing, portughezul în vârstã de 29 de ani fiind dat dispãrut cu tot cu mașina achiziționatã în rate, în martie 2006.
Societatea pãgubitã a apelat inclusiv la o firmã specializatã în recuperãri de datorii pentru a da de urma lui Carlos. Portarul nãscut la Kinshasa, în Congo, se aflã însã tocmai în Iran, acolo unde evolueazã la gruparea FC Foolad Khoozestan, și nu poate fi tras la rãspundere.
A ramas acelasi portar cu imagine de circar.Vezi interventia pe langa balon de la un meci impotriva lui Besiktas,Carlos evoluand pentru Bucaspor. ![]()
Da,un gol caracteristic pentru el,un plonjon la fel...Oricum,e de apreciat la ce echipa joaca! ![]()
Cel care a avut o evoluţie foarte bună în "dubla" cu Standard Liege (2-1 şi 2-1 la Bucureşti), mansă la capătul căreia Steaua s-a calificat în grupele UEFA Champions League după 10 ani de pauză, ar putea reveni în fotbal după o pauză de un an.
Carlos Fernandes a primit şansa de a da probe la echipa din Segunda Division, Xerez CD. Spaniolii sînt antrenaţi la ora actuală fostul dinamovist, Esteban Vigo.
După ce a stat în ultimul an liber de contrac, Carlos trebuie să îl convingă pe tehnicianul celor de la Xerez că încă nu şi-a pierdut calităţile, iar în cazul în care va reuşi, va semna pe doi ani.
Echipele la care a evoluat Carlos după ce a plecat de la Steaua
2007 - 2008 Boavista - 9 meciuri
2008 - 2009 Foolad - 31 de meciuri
2009 - 2010 Rio Ave - 28 de meciuri
2010 - 2011 Bucaspor - 14 meciuri
2011 - 2012 fără echipă
15 meciuri are Carlos în naţionala Angolei
Carlos, din Romania te sun. Ce faci? Cum iți merge?
Ooo, asta da surpriza credeam că m-ati uitat. Sunt bine, multumesc! Am mai imbatranit un pic, dar joc in Portugalia, in Liga a II-a, la Feirense.
Multumit de locul in care te afli?
Logic că nu e chiar echipa la care mi-aș fi dorit să joc, dar avand in vedere unele greutăți pe care le-am intampinat in ultimul timp, am ales să revin in Portugalia ca să fiu mai aproape de casă si să pot să-mi rezolv problemele. Feirense mă ajută foarte mult să-mi recuperez forma si să revin in competitie.
Ai 33 de ani, cat timp planuiesti să mai joci?
Nu m-am hotarat. Mă simt excelent, sunt plin de puteri si nici nu mă gandesc să mă pensionez. Chiar dacă romanii nu cred asta, am devenit o persoană foarte linistita m-am maturizat mult. Am familie, o sotie minunată si o fiică superba iar ele m-au invățat cum să apreciez mai mult munca. Asa că am o poftă uriașă de a juca fotbal si nici gand de retragere. Poate pe la 42 de ani. Sunt pe modelul Van der Sar (rade cu poftă)
Să inteleg că vrei mai mult si la această varsta
Bineinteles, poate nu mă crezi, dar deja am cateva propuneri, chiar de aici din Portugalia si in mod sigur voi face o mutare.
De Romania ce-ai zice?
De ce nu? Niciodată nu spun niciodata Am invățat asta chiar de la voi. Dar nu cred că mai am cum să ajung acolo...
Atunci te intreb direct. Steaua?
Pe Steaua n-am cum s-o uit cat voi trai. Să stii că si acum primesc mesaje de la suporteri in care sunt intrebat ce mai fac si dacă mai iubesc echipa. În fond nu toată lumea de acolo m-a urat, nu? (rade).
Dar cine te-a urat?
Mmmm, sunt multe de spus! Cand am ajuns la Steaua nu-l cunosteam pe Gigi, nu reusisem să-l citesc, să vad ce tip de persoană este, dar acum stiu perfect cum să-l caracterizez. Gigi vorbeste mult, are un caracter vulcanic, dar cred că nu este ranchiunos si pun pariu că dacă aș lua legatura acum cu el, nu mi-ar mai vorbi urat, nu m-ar mai uri ci poate că m-ar lua in brate.
Deci Ciobanul te-a urat, ti-a vrut raul?
E o intrebare grea. Nu cred că pot să spun că m-a urat, că mi-a vrut raul. Mie mi s-a tras de la meciul cu Real Madrid! Atunci mi-au fost reprosate multe, dar cred că si eu am avut meritele mele la Steaua, nu? Oricum, toti de acolo m-au interpretat gresit. Au fost niste orgolii mari la mijloc, pe deoparte eu, pe cealaltă Ciobanul. Și pentru că eram nebun, n-am mai suportat si am plecat. Poate am gresit atunci si ar fi trebuit să-mi vad in continuare de pregatire si de contract, dar declaratiile pe care Gigi le facea atunci la adresa mea, m-au scos din sarite si am hotarat să plec. Am renuntat si la bani numai să scap de cosmar.
Cu ce amintire ai ramas din acea perioada
Țin enorm de mult la Steaua. Uite, să stii că vorbesc des cu Valeriu Argaseala Vara trecută planuisem să ne intalnim in Portugalia, să ne petrecem vacanta. Am amintiri frumoase si chiar dacă despartirea mea de acest club n-a fost una tocmai normala Steaua o să-mi ramană pe veci in inima
Îți pare rau că ai luat decizia de a pleca de la Steaua?
Cred că dacă s-ar mai repeta istoria, cu siguranță n-aș mai face acelasi lucru, dar asa am gandit pe moment, asa am procedat. Una peste alta, nu-mi pare rau de nimic, in viață nu trebuie să regreti deciziile pe care le-ai luat. Sunt constient de faptul că am dat totul pentru Steaua atunci cand am fost pe teren.
Crezi că ai fi meritat mai multe sanse?
Da! Și mă refer aici si la suporteri. Un fotbalist e tot un om, are nevoie si de momente de relaxare, de zile libere, de distractie. Cand au aparut acele imagini cu mine in club, eram in ziua mea libera aveam voie să mă distrez atat timp cat pe teren si la antrenamente imi faceam datoria. Nu meritam să fiu judecat asa de aspru! Și incă un lucru pe care vreau să-l lamuresc pentru cei care vor spune poate că am distrus-o pe Steaua atunci...
Te ascult...
Cand am ajuns eu acolo, Steaua nu mai câștigase un campionat de mult timp. În cele zece luni cat am stat, am reusit s-o ajut să ia un titlu. Deci am si eu meritele mele, nu? Desigur, nu am luat eu un campionat de unul singur, ci ajutat de colegi, dar toate repercusiunile eu le-am simtit si toate momentele grele prin care Steaua a trecut au fost puse in carca mea. Eu am avut mai mult de suferit decat colegii mei si nu stiu dacă a fost corect.
Ai gasit si o explicatie pentru asta?
Nu stiu, poate pentru faptul că eram strain si la vremea aceea, in Romania, nu erau asa multi straini ca acum. Chiar nu stiu, poate exagerez, dar altă explicatie nu am. Dar stiu că si alti colegi de-ai mei au facut greseli si nimeni nu i-a mai pedepsit ca pe mine. Cert e că n-am putut să renunț la orgoliu si nemaisuportand, am decis să plec de la Steaua de urgență. Nu m-a dat nimeni afara eu am hotarat să imi iau lucrurile si să o intind.
Îți mai aduci aminte de meciul de la Boro?
Cum să nu!
A fost acela cel mai urat moment din viata ta?
Nu. De ce? În viață sunt alte lucruri mai grave. Sigur că e o amintire trista dar ar fi fost si mai tristă dacă acea infrangere ar fi distrus totul. Și aici mă refer la campionat. Și n-a fost asa, am reusit să luam titlul atunci. Personal, din acel meci, imi reprosez un singur gol, atat! Oricum, noi ar fi trebuit să ne calificam atunci.
Cum s-a schimbat viata ta după momentul Steaua?
Mult. Steaua mi-a schimbat cariera si nu in totalitate in bine. După tot ce s-a intamplat, atunci, inainte să plec, am pierdut multe oferte de a mă transfera. Declaratiile lui Gigi, cele cu «platesc pe oricine vrea să mă scape de Carlos», mi-au facut mult rau, mi-au distrus cariera pentru că de atunci n-am mai reusit să prind niciun transfer bun.
Ai un mesaj pentru fostul patron?
Nu ii port ranchiună chiar dacă s-a purtat destul de urat cu mine, timpul m-a facut să le uit pe toate. Țin minte că am avut ofertă de la Betis Sevilla, dar din cauza lui am pierdut totul. Aș vrea totusi să-l intreb de ce a vorbit asa urat despre mine după meciul cu Real Madrid? De ce a dat declaratiile alea atat de dure? Să se mai uite o dată la meciul cu Real si o să vadă că lucrurile nu au fost asa cum le-a descris el. Prin tot ce-a zis, mi-a facut un mare rau, pot spune că mi-a distrus cariera, pentru că n-am mai reusit să prind un transfer bun, dar chiar si asa, n-o să-l urasc pentru asta. Ori a vorbit gura fară el, ori chiar a simtit ce-a zis atunci.
Te-ai mai intoarce in Romania?
Sigur că da. Mi-aș dori enorm ca intr-o zi să revin acolo, mai ales că acum joacă o gramadă de fotbalisti portughezi si brazilieni.
Ai accepta o ofertă de la Dinamo sau Rapid?
Cand am plecat din Romania, am spus că niciodată n-am să calc la o rivală a Stelei, că voi fi pe veci jucatorul ei. Acum, insa nu mai sunt la fel de sigur că vreau asta. Sunt totusi un jucator profesionist si dacă apare o propunere buna cred că o să mă gandesc bine de tot.
Ai sfatui pe cineva să vină la Steaua?
Sigur că da. Uite, jucatorii de la CFR Cluj, multi dintre portughezii de acolo m-au sunat mai intai pe mine să mă intrebe cum e in Romania si le-am vorbit foarte frumos. Romania e o tară superba merită cunoscuta
Cu unul dintre mangeri ai mai tinut legatura?
Da, am vorbit intr-o perioada dar in ultimul timp nu s-a mai intamplat asta. Știu că s-a intors la Steaua pentru că urmaresc tot ce face fosta mea echipa Cand câștiga mereu il sun pe Argaseală să-l felicit, chiar am urmarit toate jocurile lor din ultima perioada Și ca să vezi ce coincidență, ultima oară cand Steaua a fost campioana a fost atunci cand jucam eu. (zambeste)
Ai plecat in 2007, de atunci si pană acum crezi că s-a schimbat fotbalul romanesc?
Da, destul de mult. Spre exemplu, atunci cand jucam eu, CFR Cluj era o echipă mica iar acum are trei titluri. Desi, stand aici in Portugalia, am auzit multi antrenori si jucatori care, după ce s-au intors de acolo, au vorbit urat despre Romania, eu consider că este o tară foarte frumoasa care are multe de oferit. După tot ce mi s-a intamplat acolo, nu pot să zic nimic rau de tara voastra
Ai mai tinut legatura cu fostii tai colegi de la Steaua?
Da, m-am reintalnit cu Dică la Catania. Și mai e cineva de care imi pare tare rau că am pierdut contactul. E vorba de Bostina Sper să citească acest interviu si să mă caute, mi-e dor de el. În rest, nu prea am mai vorbit cu nimeni. Știu că au fost unii jucatori care nu m-au dorit la Steaua si care au facut tot posibilul să mă inlature. Nu voi da nume, se stiu ei care sunt aceia. Asta e viata, uneori nedreaptă!
Ce mesaj ai pentru Romania, pentru Steaua?
Mi-e dor! Și imi pare rau că n-am putut să stau mai mult, să ajut clubul să câștige mai multe titluri. Dar după tot ce s-a intamplat, eu iubesc Steaua! Și o felicit pentru titlul cu numarul 24.
M-am schimbat mult. Nu mai sunt acelasi om, sunt mult mai matur, linistit, calm - Carlos Fernandes, portar
22 de partide a bifat Carlos in Liga 1, toate in tricoul Stelei
14 meciuri a jucat Carlos pentru Steaua in cupele europene
ProSport