A fi dinamovost sau stelist poate fi condiderat deja ca un privilegiu printre fotbalistii si suporterii celor doua echipe.
In urma cu ceva timp, atunci cand cluburile Steaua si Dinamo erau inca conduse din spatele unor birouri ministeriale, exista o conventie tacita intre sefi, si anume daca unul dintre ei punea ochii pe un jucator de la o ehipa din provincie, cealalta se abtinea de la a curta acel fotbalist. Schimburile ( transferurile ) de jucatori intre cele doua echipe se faceau indeobste in urma unor agape tovarasesti din care toata lumea iesea in avantaj.
Cum acele vremuri ( din fericire )au trecut, piata de jucatori a devenit "libera", iar conceptul de loialitate fata de un club anume si-a pierdut valoarea in conceptia jucatorilor. Nu insa si in conceptia suporterilor, mai ales a suporterilor vesnicelor rivale Steaua si Dinamo.
Tiberiu Curt este un jucator de valoare medie, care s-a perindat cam pe la toate echipele cu nume din campionatul romanesc. La Steaua el nu mai avea loc in acest moment. Dinamo, prin reprezentantul ei de "vaza", dl. Ioan Becali, avea nevoie de un fundas ieftin ( daca se poate gratis ), iar Curt era cumva deja pus pe galantar.
Eu unul nu ma bucur ca Tiberiu a fost adus la Dinamo, fiindca stimatul domn IB putea cumpara un jucator mai valoros decat el( dar il impiedica zgarcenia ). In acelasi timp nu pot spune ca T. Curt nu are ce cauta in Stefan cel Mare. Ar fi o mare prostie din partea mea. Fotbalistul poate sa faca treaba buna sub indrumarea lui Vigo, cine stie..
Ideea de "tradare" a culorilor unei echipe de catre un jucator, imi repugna. Ei, fotbalistii, pleaca intotdeauna acolo unde le dicteaza constiinta, iar poate notiunea de "tradare" nu le este foarte clara.
Numai bine....
Un dinamovist