Hm ?? Ce exemple ? Ma tem ca pleci de la o premiza gresita. Eu nu ma astept la nimic din partea politicienilor - de fapt cel mai bun lucru pe care l-ar putea face ar fi sa nu faca nimic. In lipsa acestei situatii ideale, limitarea la maxim a puterii lasate in mana politicienilor e o alternativa infinit preferabila asteptarii unor personalitati mesianice gen Codreanu sau altcineva.
Daca asta este parerea ta, nu inseamna neaparat ca este cea mai buna sau singura corecta.
Aha. Cata toleranta. Ai luat in calcul faptul ca pedeapsa capitala a fost abolita ?
Daca a fost sau nu abolita, asta nu ma opreste sa am propria viziune cu privire la pedeapsa capitala.
Poti sa ma consideri intolerant dar eu as fi de acord cu pedeapsa capitala nu numai pentru nenorocitii de care vorbeam, ci si pentru criminali sau pedofili. Este o parere personala. Nu ma intereseaza daca este sau nu "politically correct".
Desigur ca nu mi-as dori sa se faca ceva impotriva legii, ci legea sa fie schimbata. Pe vreme de razboi, tradatorii sunt executati. De ce sa nu aiba aceeasi soarta si pe vreme de pace(desigur, in urma unui proces in fata unei instante neinfluentate).
Stiu ca ce am spus mai sus este oarecum utopic, dar omul cat traieste spera...
Educatia sau reeducatia, cum vrei sa-i spui, e un proces individual. Daca nu poti sa "creezi un om nou" prin constrangere, nu poti sa faci altceva decat sa promovezi valorile in care crezi. Si sa-l lasi sa judece.
Corect si complet de acord. Problema este ca tocmai aceste valori nu sunt promovate.
Chiar si un om cu putina scoala poate cantari corect argumentele, daca este bine informat.
Influenta "mitei" electorale incepe sa mi se para cam supraestimata. Toata lumea da vina pe acesti mult-blamati indivizi care "isi vand" votul pe diferite fleacuri, in frunte cu politicienii (e mai usor sa faci asta decat sa admiti ca ai pierdut). Nu spun ca nu exista cazuri berechet, dar nu e paradoxal sa te plangi ca nu exista alternative si sa condamni "mita" simultan ? Daca "toti sunt la fel" nu e irelevant cine castiga alegerile ?
Problema este ca alternativele, chiar daca ar exista, ar fi sufocate de aceasta practica. Adica, un om care ar duce o campanie cinstita si corecta n-ar avea nici o sansa in fata unora care dau bani sau diversa favoruri. Numai eu cunosc un numar destul de mare de cazuri de mita electorala sau de alegatori dusi cu japca la urna(majoritatea tigani care nu ar fi votat altfel) doar pentru a vota cu "cine trebuie". Si asta din partea tuturor partidelor mari de la noi.
Desigur, nu numai aceasta practica castiga alegeri. Cele mai multe voturi sunt castigate prin indoctrinarea alegatorilor, prin campaniile mediatice de manipulare duse incontinuu de partide(ceva in genul a ceea ce face Antena 3 sau ceva in genul "comunistilor" si "mogulilor" despre care vorbea basescu in campanie). Daca o sa intrebi alegatorii din 2009, majoritatea au votat nu pentru programele candidatilor, ci impotriva contracandidatilor(de exemplu cei care l-au votat pe geoana, au votat ca sa nu castige basescu). Problema este ca si aceste campanii au un efect mare datorita faptului ca publicul este needucat, incapabil sa cantareasca singuri argumentele si sa-si formeze o parere proprie, neinfluentata de televiziune.
Si daca e irelevant cine castiga alegerile, n-ar fi poate mai indicat sa le reducem puterea ? Sa nu mai fim o tara obsedata de centralizare si de "ce zice X de la Bucuresti" ?
Am mai avut discutia asta. In loc de un singur centru al puterii, s-ar creea mai multe. Altceva nu s-ar realiza fara schimbarea mentalitatii oamenilor.
Parerea mea sincera este ca Romania nu este inca pregatita pentru un stat descentralizat, parere care am detaliat-o in discutiile avute acum ceva vreme. Stiu ca tu ai alta parere si stiu ca nu ti-o vei schimba
Adrian si Hitler a ajuns corect la putere.

Doar daca faci ceva legal nu inseamna ca e si "corect".
Bravo. Bine zis. Pentru asta ai o bere de la mine cand mai trec prin Bucuresti!
@Alexandru
I-am explicat si lui Adrian. Este greseala mea deoarece nu am folosit cea mai potrivita expresie. Nu te-am numit iubitor de arginti, vroiam doar sa spun ca planul material este singurul care te intereseaza si pe care-l accepti. Imi cer scuze daca s-a inteles altceva.
Superioritatea se intelege din aroganta postarilor tale. Asta intelege unul care citeste postarile fara sa te cunoasca. Ca ai aceasta parere despre tine sau nu, asta numai tu stii.
Eu doar am spus ce se intelege din postarile tale. Atat cand vine vorba de superioritate, cat si cand vine vorba de lipsa spiritualitatii.
Cat despre restul lucrurilor care le-ai spus, cei care ma cunosc personal stiu exact ce fel de om sunt, ce am facut sau nu am facut pana acum si cat de mult apreciez sau nu munca cinstita.