FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cu ce drept intervenim in viata Stelei?

«123»
Adrian05.04.2010 10:40

Sunt stelist din '98-'99. Pana a venit ciobanu la putere in '03, am avut destul timp sa vad meciuri bune ale Stelei. Si chiar si dupa '03, in era Piturca. Atunci Steaua nu avea teama de echipe gen Rapid....Dinamo sau Poli. Sa nu mai zic de Urziceni sau CFR care nici nu erau in A(cred).

Performantele de pana in '89 din campionat nu sunt relevante in totalitate. Motivul? Ne dam toti seama.

Am o presimtire ca daca acum, Becali va pleca la Dinamo, vor fi cel putin 5 locuri diferenta intre Steaua si Dinamo, in defavoarea noastra. Stiu ca episodul cu fularul catelusilor purtat de Becali nu e de bun augur pentru noi, insa ciobanu face multe la betie. Sau ma rog, toti facem.

Frate, eu am crescut cu Steaua anilor 90. In deceniul ala, cainii nici macar nu indrazneau sa viseze ca ne bat. Daca scoteau un egal, era sarbatoare. Pai, in toti anii 90, ratatii aia au avut o singura bucurie: cand si-au dat foc in Ghencea, in 97. Aia e cea mai mare realizare a lor, ca sa iti faci si tu o parere despre ce insemna Steaua.

Era Ilie Dumitrescu(fenomenal jucator), Ilie Stan, Panduru, Panait si Parvu, Dobos, Prodan, Militaru, fratii Ilie, Lacatus, Iosif Rotariu, Filipescu,Serban,Catalin Munteanu, Danciu, etc. Cu jucatori ca astia, scoruri ca 5-0 acela din 4 aprilie 98 erau la ordinea zilei, nu o noutate. Pentru mine, ultimii 10 ani sunt ceva anormal. Eu am crescut cu o echipa care umilea pe dinam0, nu care era umilita de dinam0.

Daca becalii se duce la caini, foarte bine. Sa se duca si sa ne lase pe noi in pace. In nici un caz Steaua nu va suferi de pe urma lui. Sau ce? Crezi ca exista umilinte mai mari ca cele pe care le suportam acum. NU!

Daca esti Stelist din 99, nu prea ai avut timp sa vezi meciurile bune. Atunci era perioada paunestilor, cand Steaua a inceput sa decada. Din 2000, daca nu ma insel, a intrat si ciobanul in scena, ca vicepresedinte(mi se pare) si asa a inceput sa se strice tot.

Nu prea stii ce vorbesti. De fapt, vorbesti doar din presupuneri. Ar trebui sa te mai informezi inainte sa iti dai cu parerea.

MoWeed05.04.2010 11:48
Am o presimtire ca daca acum, Becali va pleca la Dinamo, vor fi cel putin 5 locuri diferenta intre Steaua si Dinamo, in defavoarea noastra. Stiu ca episodul cu fularul catelusilor purtat de Becali nu e de bun augur pentru noi, insa ciobanu face multe la betie. Sau ma rog, toti facem.

Ma gandeam sa-ti dau argumenele pe care le-am dat de atatea ori dobitocilor care vin si ne spun sa incurajam echipa, ca sa luam titlul. Dar citind acest pasaj mi-am dat seama ca am mai mari sanse sa fac un caine sa ma inteleaga decat pe tine. Traiasca cocalarismul si mentalitatea de sclav a romanului de rand.

bobbyREDblue05.04.2010 19:58

Nu mai dau quote la fiecare ca nu are rost. Zic pentru toti.

Voi ce credeti? ca sunt trimisul lui Becali pe forum, sau ce? :))

Nici eu nu il mai suport, mai ales cand il vezi pe la TV ca se da in stamba pe-acolo. Nu il suport, vreau sa plece, vreau sa se faca orice astfel incat echipa sa mearga bine. Asta nu ati inteles voi. Ce credeati, ca sunt pro-Becali? NEVER ! Dar asta nu inseamna ca daca il vad pe strada trebuie sa il injur si sa-i umplu frigiderul de carne, nu am nimic cu el, ca om, am ca si conducator de echipa. Ca om..ca persoana...nu mi-a facut nimic, el face rau echipei, nu mie personal.

Si nu m-am inscris pe forum ca sa ma cert cu voi (desi nu am facut asta dar asa sustineti).

Sper ca v-am lamurit.

sabin130705.04.2010 20:05
Sper ca v-am lamurit.

Stai linistit, pe mine cel putin m-ai lamurit oricum.

bobbyREDblue05.04.2010 21:57
Stai linistit, pe mine cel putin m-ai lamurit oricum.

Si ma rog la ce te referi?

blindica05.04.2010 22:07

Moskopole,Olaroiu a plecat singur ca doar nu era dobitoc sa stea sub comanda lui Becali,care deja incepuse accesele de grandomanie dupa succesele acelea de prin Europa.As vrea sa terminam naiba 2 sezoane pe 7,sa nu mai vina bani multi din publicitate si televizari si calificari.

Eu,sincer,m-am saturat sa tot citesc contradictii intre aceiasi suporteri care la 1-0 pentru Steaua cu Boro (in 23 august),cand a dat Dica gol,au sarit si erau in culmea bucuriei.Nu cred ca am avut ceva mai mult de o aparare foarte buna si pe Dica in forma in parcursul lui Olaroiu in UEFA.

Cand Dinamo batea 2-4 in Ghencea eram la T2 in sectorul 23 si-i strigam ''demisia'' doar cu 2-3 baieti.Lacatus nu cred c-a rupt gura targului sau ca l-a umilit Becali,Lacatus s-a umilit singur prin lipsa de putere in fata oierului,sa nu uitam pe ce pozitii hilare punea Lacatus unii jucatori.

Am tot sperat ca suporta toate cele din iubire pentru Steaua,dar nu stiu sigur daca,in afara de ce era televizat ca interventie a lui Becali in echipa,Lacatus sa fi stiut sa aseze bine jucatorii.

Toti antrenorii care au venit si plecat au facut asta constienti,dar in acelasi timp mergand pe ideea visatoare cum ca ''ei nu vor fi umiliti,nu vor iesi pe usa din dos''.

In ansamblu,in era becaliota s-au intamplat multe lucruri care,daca ar fi fost gestionate profesionist,ar fi adus un strop de viziune clara asupra viitorului ce ar fi fost apreciata.

Asta este motivul pentru care latifundiarul trebuie sa plece.Lipsa de profesionalism,inlocuita cu alt cuvant de rezonanta care incepe cu ''p''.

Daca socotiti ca profesionalismul nu e un cuvant bun pentru investitor,il inlocuim cu educatia sau decenta.

P.S. Iar omul acesta nu investeste,fara investitii esti 0.

DelaNord200206.04.2010 04:04

Dar Jiji nu a investit niciodata. A "imprumutat" clubul si acum isi ia banii inapoi. Un fel de camatar.

Am citit putin ce a scris bobbyredblue: bv mai baiete, sunt mandru de tine. Esti un adevarat roman. Sincer. Exact ca cel cu care m-am certat vineri la meci, la T2. Nu-ti convine, nu mai vii. De ce sa iei atitudine, de ce sa te implici. E mai simplu sa stai deoparte. Asa cu probabil ai sta si daca cineva ti-ar ataca mama sau prietena pe strada, asa cum ai sta si daca 2-3 baietzasi si-ar bate joc de tine si te-ar umilii, asa cum stai si te doare-n p**a ca Jiji umileste Steaua si tot ceea ce inseamna ea: traditie, culori, spirit de lupta....Felicitari ! Te incadrezi perfect in proverbul care caracterizeaza cel mai bine acest popor: CAPUL PLECAT, SABIA NU-L TAIE ! Proverb probabil unic in lume...

red&blue_boy06.04.2010 09:21
Dar Jiji nu a investit niciodata. A "imprumutat" clubul si acum isi ia banii inapoi. Un fel de camatar.

Corect...Ne-a luat ochii putin la inceput,ca vai,el baga bani,vrea performanta,iar apoi si-a luat el banii inapoi,mai ales dupa participarile in Liga...Nu mai poate el de noi sau de palamaresul Stelei,el vrea sa castige campionatul pentru banii din Liga,nu conteaza ca acolo ne-am face iar de ras...

bobbyREDblue06.04.2010 12:28

Am citit putin ce a scris bobbyredblue: bv mai baiete, sunt mandru de tine. Esti un adevarat roman. Sincer. Exact ca cel cu care m-am certat vineri la meci, la T2. Nu-ti convine, nu mai vii. De ce sa iei atitudine, de ce sa te implici. E mai simplu sa stai deoparte. Asa cu probabil ai sta si daca cineva ti-ar ataca mama sau prietena pe strada, asa cum ai sta si daca 2-3 baietzasi si-ar bate joc de tine si te-ar umilii, asa cum stai si te doare-n p**a ca Jiji umileste Steaua si tot ceea ce inseamna ea: traditie, culori, spirit de lupta....Felicitari ! Te incadrezi perfect in proverbul care caracterizeaza cel mai bine acest popor: CAPUL PLECAT, SABIA NU-L TAIE ! Proverb probabil unic in lume...

Cand am zis ca nu vreau sa ma implic?

Am spus ca as face tot ce imi sta in putinta sa nu mai fie Becali la putere..

andyro06.04.2010 13:23
Si oricum, ce poate fi mai rau decat ca Steaua sa iasa sub locul 3

Sa iasa peste locul 3 ?

Moskopole06.04.2010 14:02

Mai blindica, ce dracu mai nuantezi cu lipsa de profesionalism, viziune, investitii?

Lucrurile sunt transate, si motivele pentru care trebuie sa plece sunt clare. Interpretari de-astea, cu nuantari la alibi, nu fac decat sa se constituie in pretexte de prelungire ale agoniei, si ciobanul atat asteapta.

Becali trebuie sa plece pentru ca s-a facut stapan peste ceva ce nu-i apartine, in dispretul legii, si mai ales, al moralei circumstantiate administratiei unui club de fotbal, ca entitate la care sunt captivi sentimental, milioane de suporteri, nu ca a gresit strategia, sau transferurile, sau ca ti se pare ca nu investeste.

Faptul ca nu recunoaste faptul ca Steaua nu-i a lui , si ca milioanele ( hai, sutele de mii care sunt activi) de suporteri au un cuvant de spus, si ca Steaua nu e el!, Nu e Casa lui, Nu poate sa o lase nepotilor!, Nu poate sa dea afara suporterii din stadion!, si pe scurt, nu poate sa faca ce vrea el, blocheaza DEFINITIV orice incercare de nuantare, si instituie ca Principiu de existenta, in continuare, pentru Steaua, cu orice riscuri, si orice sacrificii-aparente- pe termen scurt si mediu, a fundamentului Becali, PLEACA DIN Ghencea! Steaua NU ESTE A TA!

In alta ordine de idei, era becaliota, a carei gestionare mai profesionista ar fi adus o posibila viziune, ar fi fost apreciata, :wanker: este o amagire si in esenta, un sofism. Progresul clubului, si toate performantele obtinute, au avut doi vectori: Piturca, carea inceput toata strategia de performanta si constructia incipienta, si MM, care a fost omul ideal, care a avut inteligenta si valoarea profesionala de a o duce mai departe, si a o continua, la alt nivel. Ce a venit dupa asta, a fost o inertie, care, a incetinit dupa plecarile lui Radoi, Nesu, Paraschiv, Lovin, Thereau, Dica, Goian, si s-a oprit definitiv, prin plecarea lui Ghionea.

Performantele au fost meritul principal al lui Piti si MM(cel mai mare), si secundar, al lui Olaroiu si Zenga. Hagi si Protasov au tinut si ei, sus stacheta.

Clubul de azi, este meritul si expresia strategiei manageriale exclusiva a lui Becali.

Ce vreau sa-ti spun, pe scurt, si simplificand la maxim, tot raul este exclusiv al lui Becali, iar tot binele este exclusiv al profesionistilor care au luat deciziile, fara nicio implicare a ciobanului.

Performantele alea pe care le invoca el, nu sunt meritul lui. Dar chiar daca, sa zicem, ar fi, ele nu sunt decat 21.08.1968-ul lui.

Dupa care, stim ce-a urmat.

blindica06.04.2010 21:51
Mai blindica, ce dracu mai nuantezi cu lipsa de profesionalism, viziune, investitii?

Lucrurile sunt transate, si motivele pentru care trebuie sa plece sunt clare. Interpretari de-astea, cu nuantari la alibi, nu fac decat sa se constituie in pretexte de prelungire ale agoniei, si ciobanul atat asteapta.

Becali trebuie sa plece pentru ca s-a facut stapan peste ceva ce nu-i apartine, in dispretul legii, si mai ales, al moralei circumstantiate administratiei unui club de fotbal, ca entitate la care sunt captivi sentimental, milioane de suporteri, nu ca a gresit strategia, sau transferurile, sau ca ti se pare ca nu investeste.

In alta ordine de idei, era becaliota, a carei gestionare mai profesionista ar fi adus o posibila viziune, ar fi fost apreciata, :wanker: este o amagire si in esenta, un sofism. Progresul clubului, si toate performantele obtinute, au avut doi vectori: Piturca, carea inceput toata strategia de performanta si constructia incipienta, si MM, care a fost omul ideal, care a avut inteligenta si valoarea profesionala de a o duce mai departe, si a o continua, la alt nivel. Ce a venit dupa asta, a fost o inertie, care, a incetinit dupa plecarile lui Radoi, Nesu, Paraschiv, Lovin, Thereau, Dica, Goian, si s-a oprit definitiv, prin plecarea lui Ghionea.

Performantele au fost meritul principal al lui Piti si MM(cel mai mare), si secundar, al lui Olaroiu si Zenga. Hagi si Protasov au tinut si ei, sus stacheta.

Ce vreau sa-ti spun, pe scurt, si simplificand la maxim, tot raul este exclusiv al lui Becali, iar tot binele este exclusiv al profesionistilor care au luat deciziile, fara nicio implicare a ciobanului.

Moskopole,trezeste-te repede din romantismul tau accentuat. De ce crezi ca suporterii ii cer lui Becali sa vanda?Pentru ca acesta are ce sa vanda,fizic,palmaresul clubului de fotbal,desprins de clubul sportiv.

Ce vorbe poti scrie,ce nuantari la alibi,cand Becali deja facea jocurile la club cand Piturca ajunsese antrenor.Dl. Paunescu nu mai era lider decat de suprafata,de aici venind si izbucnirea becaliota in 2003,cum ca investeste de mult,cel mai mult,si ca trebuie sa fie el conducatorul principal.

Cine a spus ca Becali are merite?Eu am spus doar ce s-ar fi putut intampla,daca ar fi fost oameni profesionisti si investitii reale.

Pai,venirea lui Hagi si o strategie pe termen lung ce-ar fi insemnat pentru tine?Venirea lui Protasov,investitii in termen lung si crearea unui climat benefic pentru antrenor,ce-ar fi insemnat pentru tine?

Moskopole,Olaroiu a venit la Steaua in urma mult blamatului meci Steaua vs Poli 2-1,cu gol al lui Dica?Spune-mi sincer,te-ai bucurat cand s-a scurs mingea in poarta? Tot Becali era finantator.

Eu nu am zis ceva gresit,ar fi putut fi niste momente bune care daca ar fi fost gestionate profesionist,ar fi dat o speranta de continuitate a muncii lui Piturca.Desigur,vina este exclusiv a finantatorului care nu a creat conditiile pentru aceasta.

Prin gestionare buna ma refer,spre exemplu,la pastrarea lui Meme Stoica,pastrarea unor jucatori de valoare,investitii in stadion,in antrenor,transferuri.

Fii si dumneata mai atent inainte sa ne lungim in postari kilometrice,fa-ti o ordine in idei.

Adu-ti aminte ca dl. Olaroiu introducea multi,multi jucatori recomandati de Becali,eu n-o sa inteleg vreodata cum de a jucat Lovin la Steaua.

Moskopole07.04.2010 07:55

1. m-am bucurat la meciul cu Poli(si la cel cu Vaslui), pentru ca eram un dobitoc hipnotizat, si m-am lasat furat de asa-zisa glorie pe care o aduceau rezultatele; fiind un tampit, nu mi-am dat seama, de fapt, intuiam, dar nu vroiam sa recunosc, ca ma transformam in prizonierul lui, vanzandu-mi sufletul.

2. ce are de vanzare- culori, traditie, emblema, palmares, glorii si glorie- le-a gasit aici, cand a venit: nu sunt ale lui ca sa le vanda, de asta trebuie sa le dea inapoi. ce minte el, ca are de vanzare- lotul de azi-, nu ne intereseaza. tine prizoniera istoria clubului, si asta este o crima.

3. nu ma intereseaza rezultatele cu orice pret, in dispretul principiilor si tradititiei clubului. decat sa mai violeze asta clubul, prefer sa-l vad retrogradat sau desfiintat.

4. "buna gestionare", inseamna punerea clubului inaintea a orice, nu "Clubul sunt eu", si subordonarea principiilor sale istorice in fata intereselor si conjucturilor de moment, indiferent ce posibile rezultate si beneficii(mai ales lui) ar aduce.

Sintetizand, pe mine ma intereseaza rezultatele obtinute de Steaua, cu mijloacele si principiile si valorile lui Steaua, nu rezultatele obtinute de Steaua cu mijloacele si principiile si valorile lui Becali.

blindica09.04.2010 20:43

Nu stiu cand vom mai apuca sa traim in societatea utopica din discursul tau.Cam asa ar trebui sa fie societatea,ca sa se intample ceea ce doresti.Sper sa nu mai dureze mult...

Moskopole10.04.2010 07:10
Nu stiu cand vom mai apuca sa traim in societatea utopica din discursul tau.Cam asa ar trebui sa fie societatea,ca sa se intample ceea ce doresti.Sper sa nu mai dureze mult...

La fel de eutopice erau si principiile pe care s-au creat performantele Stelei din 80'. Si la fel de anti-utopici sau distopici erau aia care le suflau in ureche lui Valentin si Alecsandrescu sa le incalce, pe motiv neintegrare in sistemul societatii de atunci (si la fel de utopic era si Piturca atunci cand a inceput lupta impotriva fratilor Becali; si la fel de utopic era si Gigi, cand, in 2002, spunea ca el o sa scoata bani din fotbal, si ca o sa joace finala de cupa europeana si in grupele Ch.League). Daca incepeau cu metodele ne-utopice, ale lui Dinamo, si icepeau sa le abuzeze, azi, Steaua nu ar mai fi fost, cee ce este. Ca dovada ca nici aia nu sunt ceea ce suntem noi. Tampitul ala utopic de Valentin...

Fiecarea autor care propune o utopie e un critic implicit al lumii in care traieste, si ar vrea ca aceste elemente negative pe care le critică să dispară intr-o lume imaginara De obicei lucrurile dintr-o utopie sunt radicale, revolutionare, inspirationale, sau speculative. Astfel termenul de utopie devine echivalent al idealismului.

Interpretarea peiorativa a idealismului, desemnează orice idee, prea avansata prea optimistă sau lipsită de realism, care pare la un moment dat imposibil de realizat.

Diferenta dintre balastul anacronic al trogloditilor ancestrali, si cei care fac lumea sa mearga inainte, este ca primii se supun, mioritic, hazardului inconstient, iar ceilalti incearca sa lupte-fiecare cu mijloacele lui- pentru o idee, un principiu, un ideal.

Depersonalizarea asta fatalista, si reactia contondenta, releva doar neputinta, resemnare, recunoasterea esecului si renuntare la lupta.

Normal ca doua vorbe, nu schimba nimic. Dar am destul rahat de inghitit in viata de zi cu zi, am suficiente variabile, am suficienta transformare negativa, lasitate, minciuna, cruzime, am suficient instinct animalic, incat sa-mi permit sa exprim ideatic dorintele mele pentru una din valorile constanta din viata mea, Steaua .

pentru mine, Steaua asta inseamna in fotbalul de la noi: idealul. Daca nu mai pot sa o am, daca nu la valorile care m-au facut sa ma apropii de ea, din prima faza, macar aproape de ele, prefer sa n-o mai am deloc.

Lari10.04.2010 16:59
Adu-ti aminte ca dl. Olaroiu introducea multi,multi jucatori recomandati de Becali,eu n-o sa inteleg vreodata cum de a jucat Lovin la Steaua.

Lovin a fost titular la TOTI antenorii Stelei, iar, sub comanda lui Protasov a facut niste meciuri incredibil de bune, vezi cazul Genoa-Steaua: 0-0.

MoWeed10.04.2010 17:30

@Lari

Nu cumva e vorba de meciul cu Sampdoria?

Adrian10.04.2010 17:37

Uiti o treaba. Jucatorii pe care ii "recomanda" becalii, nu erau niste neica nimeni adusi de pe casete. Oamenii aia au fost adusi de profesionisti ca MM.

Cand boul zicea: "baga-l pe ala", "ala" era om de incredere, era fotbalist bun.

Acum, cand el il aduce pe Tatarusanu dupa un an de stat pe tusa si zice sa il bagi, mai e la fel?

MoWeed

Sampdoria Genoa :D

Lari10.04.2010 18:02

Sampdoria, da. SORRY!

Cand a jucat Steaua cu Genoa, cre'ca Lovin era ocupat cu alte chestii...

MoWeed10.04.2010 18:04
MoWeed

Sampdoria Genoa :D

Pai da mah, da e ca si cum ai confunda Steaua cu Dinamo :))

Maye10.04.2010 18:05
Pai da mah, da e ca si cum ai confunda Steaua cu Dinamo :))

Sau Tractorul cu Roman.

LDS11.04.2010 14:13
Trebuie sa intelegem cu toti, vrand-nevrand, intelesul unei vorbe din popor, si aceea ca "Ce nu te doboara te face mai puternic". Noi acum nu facem decat sa ii intarim convingerile lui Becali sa ramana la Steaua.

Intelesul unei vorbe dintr-un alt popor, cu care noi nu ne putem compara nici in ceea ce priveste istoria, traditiile si, nu in ultimul rand, obiceiurile si mentalul colectiv.

Depinde cum privesti lucrurile: eu cred ca a fost un "produs" al timpurilor de-atunci, cand patriotismul era incurajat si dorit, se facuse Marea Unire..

Nu neg asta, da' nici tu nu poti sa negi ca istoria noastra, romaneasca, i-a platit cum se cuvine Maresalului. Nici macar nu stim locul unde se afla ramasitele lui pamantesti. In vreme ce ungurii i-au facut funeralii nationale lui Horthy, iar Manenheim are statuie in centrul capitalei Finlandei, Helsinky, noi, romanii, am daramat cu barosul toate statuile lui Antonescu, alea care si asa erau amplasate prin diverse targusoare marunte, iar si acolo, erau puse mai "la fereala". Si asta in vreme ce celalalt "actor", sef de stat al acelei perioade, tradatorul rege Mihai Blabaitu', se bucura astazi de toate onorurile, revendica si primeste proprietati si bunuri in valoare de zeci de milioane de euro.

Una peste alta, ne meritam soarta ce varf si indesat.

Moskopole11.04.2010 14:23
Lovin a fost titular la TOTI antenorii Stelei, iar, sub comanda lui Protasov a facut niste meciuri incredibil de bune, vezi cazul Genoa-Steaua: 0-0.

Cat de bun a fost Lovin, va dati seama abia acum, unii dintre voi( altii, din pacate, nici macar acum...)

Cat era de dizarmonic si inestetic, era un adevarat mijlocas de acoperire: travaliu, talie, rautate, tehnica de deposedare, stiinta jocului defensiv. Normal ca impresia despre el este putin deformata de faptul ca era distribuit in cuplu cu Petre sau Radoi, si astfel era fortat sa isi delege singur niste sarcini care il depaseau. Cand a jucat cu mijlocasi complementari, Munteanu, Paraschiv, Tiago, Toja, Plesan si si-a pastrat datele naturale, si atunci a aratat ce valoare are.

A fost unul dintre ultimii jucatori ai Stelei, capabili sa faca fata la nivel european. Spre comparatie, Toja asta, este un jucator total anacronic, venit din alta dimensiune; este la ani lumina de Lovin in ceea ce inseamna integrarea la un nivel european de joc.

In echipa de azi a Stelei, Emeghara, Ov. Petre si Nicolita, sunt singurii care au demonstrat ca pot juca, cu toate defectele lor, la nivel european.

Tatarusanu e gafeor, Szekely, cand da de un jucator mai bunicel, se taie complet, Stancu nu se poate impune nici macar in fata echipelor de la locul sase in sus, in campionatul nostru, valabil si pentru Surdu, Golanski, Marin, Jelev; Plesan cand incepe sa joace, se accidenteaza, la fel si Tanase, iar Kapetanos, depinde exclusvi de echipa, si nu mi se pare peste un Iacob sau Thereau.

Daca inainte puteam sa ne bazam pe un nucleu de 7-8 fotbalisti de nivel european, azi, din pacate, acest nucleu ajunge, cu mari fortari spre 3. Este putin, foarte putin.

Pune-i tu, azi, pe Toja, Tanase, Szekely, sa joace in fata lui Real, Sevilla, Bayern, Lyon. Pune-l pe Parpas in marcaj la Kanoute, la Gomes sau la Higuain. Pune-l pe Plesan sa lupte cu Alonso, Van Bommel sau Navas, sau Poulsen, sau Negredo. Pune-l pe Szekely sa vina in marcaj cu Perotti sau Lahm, sau Marcelo. Pune-l pe Tanase sa-l blocheze pe Pjanic sau Ribery, sau Ronaldo, sau Kaka, sau sa construiasca in fata lui Muller, Demichelis, Toulalan, sau Clichy si Tore. O sa luam dela 7 in sus, cum au luat si Besiktas, si altii.

Asta pune performantele lui Dica, Badea, Cristocea, Croitoru, Saban, Iacob, Theraeu,Nesu, Carlos, Paraschiv, Lovin, Ghionea, Paraschiv, si altii, pe care, poate, ii injuram ca nu sunt de Steaua, intr-o alta lumina, si ne face sa-i apreciem mai aproape de adevaratele lor merite.

Ne-am pierdut, in trei ani de inteleapta carmuire, toata vocatia asta europeana, construita cu migala si pricepere de MM, si slefuita de antrenori.

Nu avem nicio perspectiva!

Asta demonstreaza, inca odata, geniul managerial strategic al vestitului euro-parlamentar Gigi Fecali, si unul din motivele concrete pentru care trebuie sa plece.

Mi-e din ce in ce mai dor de Steaua.

sabin130711.04.2010 14:51

Bineinteles ca depinde si de nivelul coechipierilor, de tactica antrenorului, de atmosfera si de altele, dar raman la parerea ca un mijlocas la inchidere trebuie sa stie sa preia si sa paseze o minge, sa declanseze contraatacul, sa aiba o viziune a jocului. Toate astea la nivel ¨cat de cat¨, nu la nivelul cerut de pozitia de conducator de joc, de mijlocas ofensiv. Un inchizator degeaba recupereaza mingile daca ulterior isi bate joc de ele. Meciurile mai bune al lui Lovin pot insemna exceptiile de la regula care spune ca e lemn.

Multi jucatori nu stiu sau nu pot sa faca un stop, o preluare, nu stiu sa loveasca mingea, lucruri care se invata din primii ani de fotbal, daca nu primele luni. Sunt la cutite cu mingea, deci nici nu pot socate capul din pamant pentru a vedea jocul, iar daca ne mai gandim ca sunt privati de orice urma de inteligenta avem tacamul complet. Nicolita este un exemplu in privinta asta.

Discutia e la nivel teoretic. Nu ne putem da cu parerea ¨in mod legitim¨ despre potentialul jucatorilor in contextul becalist, context antonim cu normalitatea si profesionalismul.

bogdanbog11.04.2010 15:30

Moskopole, per total, tot ce ai spus tu este adevarat, dar tin sa iti zic ca lui Croitoru nu-i pot fi trecute in spate niste performante pe care nu le are. El a fost o rezerva la Steaua si atat. Nu prea a avut el sanse sa joace, dar nici nu cred ca avea ce demonstra. Nici el nu putea face fata dand de un Alonso, Van Bommel etc.

«123»