Messi nu ai inteles nimic.Injuratul nu ne-a adus nici un rezultat in plus fata de protestul fara.
Ideea e sa pui presiune pe el. Cu cat mai mare este presiunea pe el, cu atat el face mai multe greseli, cu atat mai greu ii este sa spuna "ii las eu pe stadion, vedeti ca nu sunt baiat rau, ci ei sunt?", cu atat mai greu le va fi celor din presa sa-l asocieze doar pe el cu numele Stelei, cu atat mai mari ne sunt sansele sa il disociem de "Io sunt, bah, Steaua".
Or, daca el dirijeaza in batjocura la "Ciobane, pleaca din Ghencea", se duce dracului tot. Presa nu o sa spuna "aia au protestat", ci "Gigi s-a amuzat cand...", chestie care duce la o perceptie complet diferita in ochii publicului.
(In opinia mea, acesta este, in primul rand, un razboi mediatic, si este esential sa aparem in ochii presei ca oameni care lupta pentru o cauza dreapta.)
Pana sa inceapa injuraturile, AISS, de exemplu, nu aparea pe nicaieri in mass-media. Ba dimpotriva, toti ne ignorau. Coincidenta sau nu, dupa ce razboiul total a inceput, parerea suporterilor a aparut des in presa, jumatatea anului 2009 fiind cea mai importanta perioada din istoria Asociatiei, ca numar al aparitiilor in presa. Cum-necum, am reusit sa convingem o parte din presa ca ii vorbim pe limba lui, oricat de neplacuta ar fi atmosfera pe stadion, oricat de mult ne-am cobori noi la nivelul lui, ca limbaj.
Ba chiar,a facut ca numarul celor care pot intra pe stadion sa conteste,sa devina nesemnificant,toti luand interdictii.Daca in 2 etape iau interdictii si cei 30 ramasi fara,care mai pot intra pe stadion sa il conteste,cine mai tine steagul sus la urmatoarele meciuri?E o ecuatie foarte simpla.
Intr-adevar, trebuie sa avem mare grija, pentru ca doar pe stadion protestele au cu adevarat ecou (este imposibil sa scoatem cateva mii de oameni pe strazi in fiecare luna).
In final, o intrebare: daca cineva este inscris in AISS, are loc si in ALSS?
P.S. Sper ca interventia mea sa nu fi fost nepoliticoasa in vreun fel!