In etapa a 18-a Steaua o va intalni acasa pe ocupanta ultimului loc, 18, Ceahlaul Piatra Neamt. In meciul tur Steaua a invins cu 2-0. E de asteptat sa invinga la cel putin acelasi scor si sa obtina primele 3 puncte din retur. Cumulate cu cele 34 de puncte pe care le-a strans in primele 17 etape, Steaua va ajunge la cota 37 de puncte si 11 victorii.
Etapa 19-a va fi una de care pe care. Steaua se va deplasa la Cluj si e de asteptat sa obtina cel putin un punct. Mai ales ca CFR-ul va vinde multi jucatori in aceasta pauza de campionat si va aduce jucatori noi care probabil nu vor avea timpul necesar acomodarii. Prin urmare totalul punctelor ros-albatrilor va ajunge la cel putin 38.
Etapa 20. Urziceni-Steaua. Un meci greu in care ros-albstri trebuie sa recupereze cel putin 1 punct din cele 3 pierdute pe teren propriu in etapa a 3-a. Se vorbeste ca patronul Bucsaru ca vinde o serie de jucatori, ca Brandan, Galamaz (pune talpa pe grumaz) sau Bilasco. Daca se vor realiza aceste transferuri, in mod sigur forta Unirii va scadea considerabil. Eu contez pe un singur punct, ceea ce ar insemna 39 puncte dupa 20 de etape.
In etapa 21, stelistii vor primi vizita echipei galatene Otelul, la carma careia se afla fostul mare jucator Dorinel Munteanu. La cum il stiu pe Dorinel, va veni sa faca o figura frumoasa in Ghencea si isi va propune o victorie. Degeaba insa. Steaua va castiga toate cele 3 puncte. Punctaj:42. 8 puncte in retur dupa numai 4 etape, o fi mult? O fi putin?
Groapa cainilor va fi gazda Stelei in etapa 22-a. Tamas e dat plecat sigur. Cati jucatori va mai pierde Dinamo pana la reluare? Va reusi Steaua sa recupereze cele 3 puncte pierdute in tur? Eu cred ca e posibil. Puncte dupa etapa a 22-a = 45.
Etapa 23. Steaua - Gaz Metan. Se va realiza transferul lui Parvulescu? Chiar daca nu va veni la Steaua, el va fi vandut in Europa. Meci fara probleme. Steaua = 3 puncte, total = 48.
Meciurile cu Pandurii au fost intotdeauna grele, dar in final victoria a fost de cele mai multe ori a noastra. Etapa 24-a ne va mai aduce 3 puncte, total 51.
Etapa a 25-a. Steaua va intalni FC Brasov, care trebuie batuta mar pentru ce ne-a facut in repetate randuri. Brasovul are o echipa cu tupeu, cu jucatori buni, care vor incerca marea cu degetul. Degeaba. Steaua 3, FC Brasov ). Ma refer la punctele obtinute. Total dupa 25 etape Steaua = 54 puncte.
26. Etapa in care ne vom deplasa la Bistrita. La tata Jean si la nea Florin Halagian. Ne-au ciupit un punct in tur si pentru asta ii vom sanctiona la maximum. Alte 3 puncte. Stoichita ne va face semnul acela enervant cu degetul la gura. Si vrem nu vrem, Steaua = 57 puncte. Un parcurs in forta pana aici.
Poli Iasi, echipa lui Grigoras isi va propune sa ne-o faca. Eu nu cred ca va reusi. Sa ne amintim ca in tur cele mai multe puncte Steaua le-a castigat in deplasare. Va castiga si acum si va ajunge la cota 60 dupa etapa a 27-a.
Etapa a 28-a va organiza in Giulesti meciul Rapid - Steaua. Daca nu se va desfiinta pana in retur, vom avea un meci greu in Giulesti. Contez pe Zapata si Kapetanos pentru a obtine un punct mare. Punctaj = 61.
Timisoara ne va fi adversara in etapa a 29-a. In tur i-am batut pentru ca Stoichita a blocat flancul stang de atac al echipei lui Marian Iancu. Nu ma indoiesc ca le-o vom trage inca odata pentru a ajunge la 64 de puncte.
In etapa a 30-a Steaua se va deplasa la Alba Iulia, orasul in care acum peste 20 de ani s-a nascut Adrian, celebrul nostru moderator. Alba Iulia e una dintre echipele care alaturi de Poli Iasi au tras intotdeauna pentru Dinamo. Va juca pe viata si pe moarte si ne va fi imposibil sa obtinem victoria. Dar e bun si un punct. Cu el Steaua va ajunge la la 65 de puncte la total.
In etapa a 31-a trebuie sa ne razbunam neaparat pe Astra Ploiesti. Cu golul pe care ni l-au inscris in ultimul minut in tur, au obtinut victoria si ne-au privat de punctul cu ajutorul caruia acum am fi fost campioni de toamna. Nu conteaza scorul, conteaza cele trei puncte cu care vom ajunge la un total de 68.
Daca nu batem pe FC Vaslui in etapa a 32-a, trebuie sa intelegem ca echipa moldoveana este o echipa puternica. Wesley Lopez mi se pare cel mai complet jucator din Liga 1. Apoi Gerlem, Temwanjera si ceilalti, platiti regeste de un Porumboiu care sfideaza criza, trebuie sa joace neaparat la nivelul salariilor primite. Imi pare rau dar nu avem sansa aici, asa ca ramanem cu doar cele 68 de puncte.
Etapa a 33-a. Dupa ploaie si furtuna, asa cum a fost pentru Steaua meciul contra Vasluiului, mai vine si vreme buna. Vom juca impotriva Craiovei. O Craiova aflata la sfarsit de tur pe un neonorant loc 14. Am batut-o pe propriul ei gazon. Cu atat ii va fi Stelei mai usor in Ghencea. Si uite asa Steaua depaseste baremul obligatoriu pentru a fi campioana. 71 de puncte!
Si iata-ne in ultima etapa a acestei editii de campionat. Un meci pe care Steaua va trebui sa-l castige pentru a fi sigura ca titlul cu numarul 24 va fi realizat. Stiu ca Inter Curtea de Arges va fi impulsionata cu cu sume impresionante pentru a ne incurca. Vor reusi? Numai Bunul Dumnezeu stie. Cu 74 de puncte am fi in mod sigur campioni.
Asta ar in semna ca in retur Steaua se va depasi pe sine si nu numai si va obtine 40 de puncte din 51 posibile.
Vom trai si vom vedea.