FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Discuții Generale Despre Fotbalul Extern

«123417»
Adrian04.07.2010 14:12

1. Ma refeream la TOATA LUMEA DE AICI. Am cerut o parere. Asa cum am si zis in postarea in care am cerut-o. "Va rog sa imi raspundeti" - plural!

2. Maradona e antrenor la CM. Cu ce facem offtopic daca vorbim despre el sau despre alti fosti jucatori la CM sau castigatori de CM?

Chiar era necesar sa fie facute inca 35729387 de topice in care discutam acelasi lucru?

Maye04.07.2010 14:15
2. Maradona e antrenor la CM. Cu ce facem offtopic daca vorbim despre el sau despre alti fosti jucatori la CM sau castigatori de CM?

Pai faci off topic pentru ca vorbesti despre Maradona fotbalistul care nu are nicio treaba cu Mondialul din 2010.

Nu mai scriu pe acest subiect , ca fac off topic.

Merci Ronnie!

Ronnie04.07.2010 14:17

Ba, voua nimic nu va convine. Sa mor eu!

Daniel-Ionut04.07.2010 14:28

Acum sa intervin si eu cu clasica intrebare: Maradona sau Pele? :)

danimarcu04.07.2010 15:07
In al doilea rand, cine din Romania l-a vazut pe Maradona jucand in anii 80 la echipele sale de club? Hai, sariti si raspundeti. Ca vreau sa vad si eu cine avea pile sus la PCR :))

Pentru cei care nu stiu la ce ma refer, desi poate parea ciudat acum, pe vremea aia meciurile din italia si spania nu erau date la TV in Romania. In cel mai bun caz, microbistii il puteau vedea pe maratona doar in meciuri de Cupa Mondiala sau de cupe europene, daca echipa lui juca impotriva unei echipe romanesti.

Iata raspunsul meu aici,dintr-un comentariu la un articol,ca sa nu crezi ca inventez acum ca sa te conving.

Dupa 90 sunt multi jucatori mai buni decat Maradona,daca vorbim strict de perioada aia.Am avut privilegiul,incepand cu anul 86,sa vad meciuri din campionatele puternice.Un vecin al meu,cu relatii mari pe vremea aia,avea antena parabolica,iar noi,pulimea ,ne puneam cate un element de antena de 1 metru,din aluminiu,si vedeam si noi ceea ce vedea el... :D

Nici eu nu l-am suportat niciodata pe Maradona.Pe vremea aia,cand juca la Napoli eu eram cu Van Basten,iar prietenul meu cel mai bun era cu Maradona,de aici si certuri dupa fiecare etapa din Italia.

Totusi,pot sa spun cu mana pe inima ca Maradona juca dumnezeieste.Facea absolut ce dorea cu mingea.

Te asigur ca asa este,vedeam meciuri din Italia si Spania si Germania intr-o veselie,din cauza ca taica-meu era mare microbist si nu putea pierde niciun meci data fiind conjunctura fericita.In plus,era si jucator la pronosport,unde faceau legea meciurile din Italia...

Apropo,probabil ca nici indivizii astia nu au habar de fotbal:

http://www.youtube.com/watch#!v=psanFu...feature=related

http://www.youtube.com/watch#!v=LF2C7p...feature=related

Joga Bonito04.07.2010 15:17
[..]

Mie mi se pare absolut aberant sa zici de echipe/jucatori care nu i-ai vazut decat in inregistrari ca sunt mai bune sau mai slabe decat cele din actuala generatie.

[..]

Avand in vedere ca acum 20-30 de ani fotbalul nu se juca atat de tactic precum astazi, spatiile erau infinit mai mari si libertatea pe care o avea un jucator era maxima din partea antrenorului, lasa-ma sa cred ca jucatorii care faceau magii in timpurile alea ar fi avut dificultati astazi.

[..]

Si eu am auzit de Pele ca ar fi fost super jucator, si eu am auzit de Maradona, si de Cruyff, Van Basten, Best, Di Stefano, Cantona, Beckenbauer, Eusebio, Bergkamp sau Hagi. Pe majoritatea nu i-am vazut jucand de cat secvente, ce mai arata la TV meciuri din trecut. Dar din secvente nu imi pot da seama cine este mai bun sau sa fac o comparatie cu actuala generatie de fotbalisti.

1. Luand-ne dupa logica ta, deducem ca si tu l-ai vazut pe C Ronaldo tot pe inregistrari (poate 100 la numar). Si da, ai dreptate e greu sa faci un clasament obiectiv.

2. Povesti. Uita-te la niste meciuri tari gen Milan - Marseille ('93), Italia - Germania ('82), Argentina - Brazilia ('90) si spune-ne si noua ce spatii mari erau sau cati oameni stateau sa-l marcheze pe Maradona. Imagineaza-ti un Messi cu 80 de kg de muschi, ce juca si coordonator de joc si atacant.

3. Asta era si ideea randului meu, doar ca era in contextul discutiei purtate intre mine si Adi. Nu poti sa afirmi cu certitudine care generatie e mai buna, daaar avem la indemana Cupa Mondiala, unde daca esti jucator mare faci performanta, sau cel putin e interesul tau sa stralucesti daca vrei sa ramai in istorie.

Ronnie04.07.2010 15:34
avem la indemana Cupa Mondiala, unde daca esti jucator mare faci performanta, sau cel putin e interesul tau sa stralucesti daca vrei sa ramai in istorie.

Si daca nu esti ajutat de colegi sau antrenor?

Pentru ca fotbalul de astazi nu mai este cum era pe timpul lui Maradona, tind sa cred ca nici jucatorii la o Cupa Mondiala nu mai pot sa traga singuri echipa dupa ei. Am vazut cum Messi parca era de pe alta lume in tactica lui Maradona de la acest Mondial. Ronaldo, care a fost 50% din Real Madrid in acest an nu a facut nimic la mondial. De ce? Poate din cauza tacticii defensive a lui Queiroz sau poate din cauza ca nu a avut colegi care sa se ridice la nivelul lui. Si mai sunt exemple care la echipele de club stralucesc dar la nationala nu au facut nimic: Rooney, Drogba, Ribery etc.

blindica04.07.2010 15:50
Acum sa intervin si eu cu clasica intrebare: Maradona sau Pele? :)

Vezi pe unde a jucat Pele al Brazilienilor si ai raspunsul...

Years Team Apps  (Gls)  1956"1974 Santos 1120 (1087[1]) 1975"1977 New York Cosmos 64 (37[2])Pele.Edison Arantes do Nascimento

1976"1981 Argentinos Juniors 167 (115) 1981"1982 Boca Juniors 40 (28) 1982"1984 Barcelona 36 (22) 1984"1991 Napoli 188 (81) 1992"1993 Sevilla 26 (5) 1993"1994 Newell's Old Boys 7 (0) 1995"1997 Boca Juniors 30 (7)Maradona.Diego Armando Maradona

Plus ca au fost in perioade diferite ale fotbalului.Dar nu incape doiala,parerea mea,din moment ce brazilianul nu a plecat dupa continentul sau.Iar fotbalul de acolo,la nivel de club...

Adrian04.07.2010 15:59

Pe unde a jucat Pele, pe unde n-a jucat, tot a castigat 3 campionate mondiale. Daca tot il pupati in fund pe Maradona ca a castigat un campionat mondial cu un hent, macar atat trebuie sa recunoasteti si la Pele.

Maye04.07.2010 16:02

Santos 1120 (1087)

Cu asta am spus tot.

Joga Bonito04.07.2010 16:15
Si daca nu esti ajutat de colegi sau antrenor?

Inseamna ca nu esti jucator mare. Tu scrii istoria, nu ea pe tine.

Alexandru H.04.07.2010 16:27
Pe unde a jucat Pele, pe unde n-a jucat, tot a castigat 3 campionate mondiale. Daca tot il pupati in fund pe Maradona ca a castigat un campionat mondial cu un hent, macar atat trebuie sa recunoasteti si la Pele.

A castigat doar 2. In 1962 a fost accidentat in grupe si nu a jucat un rol fundamental in geometria campionatului. A fost in puteri in 1966, cand Brazilia a obtinut cel mai prost rezultat din istoria sa la un Campionat Mondial.

Maradona are tot 2 finale, precum Pele. Numai ca a castigat doar una.

Ah, imi pare rau... ti-am dat peste cap tot rationamentul... :rolleyes:

Santos 1120 (1087)

Cu asta am spus tot.

Rodion Camataru, 44 de goluri.

Cu asta am spus tot... oh, wait :whistle:

danimarcu04.07.2010 16:33

Eu unul nu ma pronunt despre Pele,nu am vazut mare lucru despre el,dar daca zici tu,asa o fi! ;)

In schimb mi-a placut mult de Pele in filmul "drumul spre victorie" cand era coleg de celula cu Stalone,Michael Caine, Bobby Moore si Osvaldo Ardiles,printre altii :D .

Acum,e drept ca fotbalul evolueaza,pe vremea lui Pele era romantic,iar pe vremea lui Maradona era aproape ca cel de azi din multe puncte de vedere.

Si personal nu am fost de acord niciodata de acord sa compar pe cineva cu Brazilia,tara cu cel mai mare numar de fotbalisti buni pe metru patrat,care au o arie de selectie foarte mare, daca ne gandim de exemplu ca doar orasul Sao Paolo are 19 milioane de locuitori,adica de doua ori cat Portugalia.

Adrian04.07.2010 16:50

Ce rationament ai dat peste cap?

Nu am stabilit deja ca Maradona lua droguri din 83? Oh...wait... campionatele alea despre care vorbesti erau in 86 si 90.... Naspa!

Dar nah, corect, Pele s-a accidentat in 62 si nu a contribuit la respectivul trofeu. Acum, zi-mi si mie. Era accidentat inca dinainte sa inceapa calificarile? Ca sa stim si noi cat de putin a contribuit.

Revin cu intrebarea pe care am mai pus-o dar facand referire la Messi:

Oare Pele nu ar fi castigat mai multe, nu ar fi jucat finala si in 62 daca lua substante interzise? Eu cred ca da.

Acum te rog sa dai peste cap si rationamentul asta.

p.s. Si nu ar strica sa spui si de ce a fost Pele accidentat.

Maye04.07.2010 16:54
Rodion Camataru, 44 de goluri.

Cu asta am spus tot... oh, wait :whistle:

Nu tine.

Ti-am stricat rationamentul?

Alexandru H.04.07.2010 17:07

Hai sa distrugem un pic si iluzia numita Pele.

Pele a jucat aproape intreaga viata la Santos. In acelasi timp, a jucat aproape intreaga viata in Campeonato Paulista, care era o Liga regionala. Da, erau echipe foarte bune acolo dar nu se bateau cu alte forte ale fotbalului brazilian, precum Flamengo sau Vasco. A compara o Liga regionala braziliana cu ligile europene e un non-sens. Ca sa va dau un exemplu echivalent, in 1963 e fondata Bundesliga, Liga nationala ce inghite toate ligile regionale din Germania de Vest. Rezultatul: fotbalul de club german pre-1963 nu exista, cel de dupa 1963 pur si simplu explodeaza. E o diferenta enorma intre national si regional.

Maradona putea bine mersi sa ramana in Argentina si sa joace 20 de ani la Boca Juniors. Nu a facut-o ci a venit in Europa unde la Napoli a facut istorie. In cea mai buna Liga europeana a timpului, a ridicat o echipa neinsemnata si a adus-o la nivel european. Da, el... era mai dominant in echipa aia decat Ronaldo la Manchester sau Messi la Barcelona.

Tot respectul pentru titlurile mondiale ale Braziliei dar Cruyff a ratat doua finale si nu il consider inferior lui Pele. Campionatul Mondial nu e unica proba pentru a dovedi maretia unui jucator.

Adrian04.07.2010 17:10

Nu vad unde ai stricat rationamentul cum ca Maradona se droga.

Alexandru H.04.07.2010 17:16
Nu vad unde ai stricat rationamentul cum ca Maradona se droga.

Tot pe prostia aia esti fixat? Daca imi dovedesti ca drogurile i-au imbunatatit jocul, recunosc ca e un nenorocit. Din cate am vazut, drogurile doar i-au incheiat mai repede cariera.

Adrian04.07.2010 17:25

Da, mah! Asa e. Maradona nu a luat droguri ca sa il ajute. Atat era de tare incat lua cocaina si facea si performanta in acelasi timp, fara nici un ajutor. Maradona era un fel de pui de Chuck Norris.

Repet, cei care nu fac sport, sa nu vorbeasca. Duceti-va si intrebati doctori sau alti sportivi, sa va spuna cat de bine iti merge sa faci sport cand te otravesti.Si aici bag si alcoolul, nu doar drogurile. Drogurile sunt mult mai rele. Dar Maradona era un zeu(asa cum zic si Argentinienii) si lua cocaina ca pe apa, n-avea treaba, nu il deranja.

Acum lua cocaina si peste 2 ore juca fotbal si rupea tot.

Si inca ceva. De ce vorbeste toata lumea despre calitatea unor campionate dintr-o vreme despre care nu se stie mai nimic.

Pai, stiti voi sigur ca in Europa se juca fotbal mai bun ca in America de Sud?

Europa era un continent in care nu s-a practicat sportul timp de aproape 10 ani(ma refer la perioada razboiului). Ca sa nu mai zic ca unii uita ca, in vremea aia, mai erau si alte echipe care luau campionate mondiale. De exemplu Uruguay.Aia nu-s tot din America de Sud?

Din 18 editii de Cupa Mondiala, 9 cupe s-au dus in Europa si 9 in America de Sud. Nu erau aia chiar desculti.

Alexandru H.04.07.2010 17:54

Superioritatea ligilor europene nu e un dat etern. As spune ca si-au castigat pe deplin locul 1 la finalul anilor 50, odata cu refacerea economica din Germania si Italia. Dar fata de campionatul regional al provinciei Sao Paolo, sunt clar peste.

Eu am totusi o intrebare. Toti il fac pe Maradon drogat, nepriceput... Pele nu a antrenat niciodata nimic iar opiniile sale fotbalistice sunt de tot rasul (lista lui de cei mai buni 100 de jucatori ai lumii e penibila iar predictiile sunt celebre prin idiotenia lor). De ce suntem niste nenorociti si ne luam doar de omul asta in timp ce poate Pele inscria 1000 de goluri la Santos cu cocaina pe limba (nu erau verificari antidrog in Brazilia in perioada aia)?

Adrian04.07.2010 18:39

Fii serios tinere! Voi ati uitat de problemele de sanatate pe care le-a avut maradona? Alea au venit toate de la droguri. Pele? A suferit el ceva? Nu, din cate stiu eu. Hai sa nu presupunem acum ca, daca maradona a tras pe nas, toti au tras pe nas.

Eu nu am zis niciodata de Pele ca e expert in fotbal. A fost un fotbalist foarte bun. Unii zic ca cel mai bun. Eu am zis de el doar ca nu a consumat.

Eu raman la parerea ca Cruyff a fost cel mai bun om de fotbal din toate timpurile. Un super jucator si un super antrenor in acelasi timp.

No comment.

Sa revenim la maratona. Daca el lua droguri doar pe finalul carierei, daca experimenta, nu zicea nimeni nimic de el. Dar el a consumat inca din 83 si a consumat pentru o perioada mare de timp. Deci era dependent. Sa spui ca un om dependent de droguri poate sa faca performanta in sport fara nici un ajutor, asta e o prostie foarte mare.

Joga Bonito04.07.2010 20:25

Hai sa facem putina lumina, ca nici tu nu mai stii ce zici.

Ai pomenit de efedrina. Substanta asta accelereaza secretia de noradrenalina - un hormon ce are efecte vasoconstrictoare, hipertensiune, tahicardie, creste metabolismul, etc. Practic eficientizeaza resursele corpului. Efecte daunatoare nu prea are asupra organismului, decat in exces sau pe termen indelungat.

Heroina e un derivat sintetic din morfina, care cum stie toata lumea e un anelgezic puternic. Heroina e un drog foarte puternic, dar are aceleasi caracteristici ca si rezistenta la morfina - euforia dispare si se instaleaza o toleranta. Deci doza o sa tot creasca pana la un punct fatal.

Cocaina are alte efecte, multe antagonice cu substantele de mai sus. Inhiba productia de noradrenalina, iar pe vremuri era folosita pentru tratarea dependentei de heroina. Cocaina are un efect mult mai puternic decat heroina, fiindca ridica pragul de sensibilitate al receptorilor si impiedica conexiunea sinaptica. Practic impulsul nervos nu se mai transmite si se suprasolicita creierul cu o stare de euforie generala.

Bun, dupa cum stie toata lumea, cand incetezi sa consumi un anumit tip de drog apare o perioada de sevraj. Pentru heroina stiu ca se foloseste metadona pentru tratarea toxicodependentei. E tot pe baza de opiu ca si morfina si heroina, doar ca blocheaza niste receptori din creier ai heroinei si protejeaza organismul.

In sistemul medical curent e cea mai eficienta pentru pacientii care au deja o toleranta mare pentru heroina. Aici tratamentul poate dura luni sau ani si in general exista niste simptome evidente: eruptii cutanate, confuzie, depresie, dificultati de vedere, hipotensiune... Nu putea sa conduca o masina cu simptomele astea, daramite sa joace fotbal. Deci nu tine faza cu ma droghez din 83'. Sunt pure speculatii.

MoWeed04.07.2010 20:32

Adriane, in afara de pure speculatii ai vreo dovada ca se droga in anii 80? Ai vreo dovada certa ca performantele lui au fost imbunatatite prin dopping inainte de 1994?

Dovada certa, nu intuitia ta...

Daniel-Ionut04.07.2010 21:02

Sa facem o mica comparatie Pele - Maradona.

Pele

Santos - 1120 meciuri / 1087 goluri

New York Cosmos - 64 meciuri / 37 goluri

Total: 1184 meciuri / 1151 goluri

Brazilia - 92 meciuri / 77 goluri

Trofee Oficiale:

Santos

- Campeonato Paulista: 1958, 1960, 1961, 1962, 1964, 1965, 1967, 1968, 1969 si 1973

- Torneio Rio-Sao Paulo: 1959, 1963, 1964, si 1966

- Torneio Roberto Gomes Pedrosa: 1968

- Toca Brasil: 1961, 1962, 1963, 1964 si 1965

- Copa Libertadores: 1962 si 1963

- Intercontinental Cup: 1962 si 1963

- South American Recopa: 1968

- Recopa Intercontinental: 1968

New York Cosmos

- NASL Champions: 1977

Brazilia:

- Roca Cup: 1957, 1963

- World Cup: 1958 (aici a fost cel mai tanar jucator care a participat, si a marcat la cupa mondiala, la doar 17 ani, reusind sa marcheze in semifinale 3 goluri si in finala 2, iar la final in 4 meciuri jucate la turneu sa inscrie 6 goluri), 1962, 1970 (din 4 participari)

---

Maradona

Argentinos Juniors - 167 meciuri / 115 goluri

Boca Juniors - 40/28

Barcelona - 36/22

Napoli - 188/81

Sevilla - 26/5

Newell's Old Boys - 7/0

Boca Juniors - 30/7

Total: 490/311

Argentina: 91 meciuri / 34 goluri

Trofee Oficiale:

Boca Juniors

- Primera Division: 1981

Barcelona

- Copa del Rey: 1983

- Copa de la Liga: 1983

- Sopercopa de Espana: 1983

Napoli

- Serie A: 1987, 1990

- Coppa Italia: 1987

- UEFA Cup: 1989

- Sopercoppa Italiana: 1990

Argentina

- World Youth Championship: 1979

- World Cup: 1986 si finala pierduta in 1990

Adrian04.07.2010 21:23

Bai oamenilor, aia care l-au intervievat, care au facut documentar despre el, aia au zis ca de cand era la Barca a inceput totul. Acum e pua speculatie de-a mea faptul ca altii au zis ca maradona se droga inca din anii 80. Senzational cum tot ce zic eu, daca nu e pe placul vostru, e pura speculatie. Da' cautati naibii si voi informatii despre el si "speculati" si voi.

Am zis ca lua cocaina si ca, pentru ca lua cocaina, baga si alte substante care sa il ajute la sport. De ce? Pentru ca acel drog, cocaina, ii facea probleme in viata sportiva.

Joga Bonito

El s-a bagat la dezintoxicare doar dupa 2000. Cat timp a jucat fotbal, a consumat.

MoWeed

Penisul lui fals pe care il folosea in perioada Napoli e si el o speculatie?

Cititi naibii si lasati-ma in pace:

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/3639425.stm

http://archiviostorico.corriere.it/1999/ge...901021353.shtml

http://www.independent.co.uk/life-style/af...rt-1411755.html

http://biography.jrank.org/pages/3138/Mara...d-God-Goal.html

«123417»