Ai foarte mare dreptate, sunt multi care gandesc asa... Dar probabil ca ar fi multi care ar cotiza... Si nu neaparat oameni care au o situatie finanaciara buna...
Ai foarte mare dreptate, sunt multi care gandesc asa... Dar probabil ca ar fi multi care ar cotiza... Si nu neaparat oameni care au o situatie finanaciara buna...
si in concluzie, ce facem?
chiar ce e de facut ?
Sa nu lasam treaba in coada de peste.
Uite, eu pot ca saptamana viitoare sa platesc consultanta la un cabinet de avocatura in problema asta. Intrebarea pe care le-o voi pune va fi:
"Vrem sa facem o adunare de membri cotizanti, sume mici, dar in numar mare; trebuie sa fie o structura foarte dinamica; care sunt alternativele" ?
Nu sunt avocat, daca avem vreun avocat printre noi si poate raspunde competent la intrebarea asta bine; altfel, chiar nu va fi o problema.
Daca mai este cineva care poate face asta, foarte bine; daca nu, nu-i problema.
Rezultatele le voi afisa aici.
abia astept sa vad ce solutii .. iti prezinta
In sfrasit cineva care face ceva. BRAVO !
M-am tot gandit.. Mai e ceva ce putem face. Fiecare dintre noi. Pentru inceput, o pagina web simpla ( unica pentru toata tara ).
Unde sa explicam : cine suntem ( nume, prenume, varsta, ocupatie, domiciliu ).
Ce vrem : pe scurt, sa ajutam Steaua.
Detaliat :
1. Cum adica sa ajutam ?
Sa dam tribunelor o voce si in birourile unde se hotaraste viitorul echipei pe care o iubim atat de mult.
2. Cum vrem sa facem asta ?
Prin constituirea unei asociatii care sa aiba caracter de persoana juridica a suporterilor.
3. La ce ne trebuie asa ceva ?
Pentru ca "in unire sta puterea". Separat, suntem o multime de indivizi, care striga pe stadion sau pe net. Niste baieti pe care nu-i ia nimeni in seama, peste care Jiji isi trimite batausii, daca are chef. Impreuna, reprezentand o asociatie cu multi membri putem fi intr-adevar o forta.
4. De ce sa dam noi bani ?
Acesta e argumentul suprem in fotbal din pacate. Contribuind la buget, castigam dreptul de a ne spune parerea clar si in mod organizat. Trecem de la stadiul curent de simpli entuziasti la cel de grup organizat. In plus, in perioadele de criza, Steaua ar avea un buget ( mic, dar mai bun decat nimic ) asigurat. Echipa n-ar fi la dispozitia primului badaran cu bani, ge Jiji.
Acesta ar fi pasul unu. Pasul doi : publicitate. La inceput, la modul cel mai simplu cu putinta. Cadem de acord asupra unui format, scoatem fiecare niste afise la imprimanta si le lipim. Pe stalpi, pe garduri, in scara blocului, unde putem. Apoi, daca simtim ca se poate, cautam pe cat posibil si ajutorul ziarelor. Eventual al cotidianelor sportive, desi multi nu le simpatizam prea tare.
Cine stie ? Poate ca unindu-ne vom reusi sa facem ceva. Alte idei ?
sorine am si eu o intrebare cine ati vrea voi sa conduca aceasta organizatie de care se tot vorbeste in ultimul timp?? unul dintre suporteri?? iti zic eu ca nu are cine pt ca tot o sa apara unu cu mai multi bani si o sa zica el Bag eu mai multi bani si conduc eu! o sa faca cacatul praf si o sa facem pe dracu o sa ajungem tot aici!! sa ne dam cu presupusu noi! am stat ceva timp si am ascultat(citit) pareri dar nu mai pot! Steaua nu inseamna un nume! Steaua e ceva sacru in Romania! nu poti sa o vinzi ca pe un kg de cartofi in piatza! e vorba de sute de mii de suporteri care iti spun eu ca or sa faca o revolutie mai mica!(sau ar trebui sa faca) !!! Parerea mea e ca ar trebui sa se gandesca si domnii de Fisc ca Steaua nu e doar a lui Becali e a noastra a suporterilor si a Romaniei! Am dovedit si in meciul cu Lens si in cel cu Samdoria ca Steaua e imaginea Romaniei in Europa fotbalistica! e deja patrimonuil statului cum poti sa faci asa o tampenie??
Oricum parerea mea e ca desi Gigi e un Dobitoc ( si scriu cu litera mare ca se vada) ar trebui sa ramana la Steaua ca are oameni destepti in spate!
Cat despre prostiile astea cu: Eu nu platesc eu mor cu ei de gat! Gigi mai lasa-te de deastea ca nu mai ai 14 ani ca sa impresionezi fetele cu deastea prin curtea scolii! dak chiar ai banii cati te lauzi tu plateste-le dracu o parte din datorii convingei sa te lase sa dai restul in rate si vezi-ti de viata, de club, de afaceri, de familie, de ce e important pt tine!!
Cat despre cotizatii si celelate idei pe care le are lumea sunt super bune ideile dar inca o inrebare! Voi stiti ca legal ca firma care primeste cotizatii de la membrii trebui sa aveti angajat un contabil, un avocat, un notar, si cel putin doi angajati asa de umplutura??
Si ca actele pt asa ceva mananca cam 2-3 saptamani de alergaturi si cam 2 mii de euro bagati prin buzunare in afara de ce se plateste legal care te duce mai la 20 de mil de lei vechi??
Si inca o data se ridica problema de Director al societatii, de manager al societatii! Si ceva mult mai la obiect NU iti da nici dracu o autorizatie de functionare dak nu ai un domeniu de functionare!
Deci baieti in afara ca trebui sa va vina idei de organizare tre sa mai aveti si idei de genul CU ce sa se ocupe societatea asta!! si cum dracu o organizam?? dak are cineva propuneri pt conducatorul asociatiei eu sunt dispus sa ascult dar sincer eu propun adminii acestui site! Parerea mea e ca sunt cam singurii in stare sa se ocupe cu adevarat! se ocupa de site si o fac foarte bine se pot ocupa si de firma asta!! AAAAAAAAAAAAA si sa nu uitati ca va trebui un nume care trebui integistrat la OSIM!!!
Suporterii nu au bani, plus ca ne-am certa pe structurile de conducere. Hagi n-are bani, plus ca e omul lui Giovani Becali, adica ar face taraba la Steaua. Balint&Boloni - o gluma buna. Nati Meir - nici nu merita mentionat. Paunescu - ati innebunit fratilor? Jiji - Offf Doamne, asta e! Concluzia? Alte variante, ne trebuie un suflet ca [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color] cu banii lui Jiji si Paunescu laolalta, si cap sa inteleaga ca trebuie sa se bazeze pe un manager destoinic!
Weber, aceasta organizatie ar fi condusa nu de cine vine cu bani mai multi, pentru ca ar fi o asociatie cu cotizatii fixe, a caror valoare ar fi hotarata de Adunarea Generala (cine vrea sa dea bani mai multi, sa-i dea direct Stelei, ca sponsorizare, prin intermediul asociatiei !), ci de acela care ar obtine mandatul dat de Adunarea Generala (si acesta limitat in timp) pe baza unei platforme, normal. Nu face ce trebuie, la sfarsitul mandatului ar veni altcineva. Ca la Real Madrid ... ce-ar avea de castigat persoana aceea ... mai nimic. Din aceasta treaba, de castigat ar trebui sa aiba doar Steaua !
Este clar ca la inceput asociatia asta n-ar face mare branza asupra proprietatii asupra Stelei, dar in timp, ar putea incepe sa cumpere actiuni.
Problema acapararii asociatiei de catre cineva se poate rezolva foarte simplu, prin statutul asociatiei.
De fapt, astea nu sunt lucruri noi; Real Madrid, Benfica si altele sunt organizate avand la baza asociatiile suporterilor. La noi, ar fi la inceput, si vor fi greutati mari, dar nu merita incercat ? Va place rahatul care se invarte de ceva vreme in jurul Stelei ?
Weber, sa fim seriosi, asta ar fi o problema ? De gasit un avocat, o contabila un sediu si asa mai departe ? Pai si daca ne strangem doar, sa zicem, 10000 de suporteri, cu o cotizatie anuala de 20 de euro, nu ar fi o problema sa finantam toate astea.
Cam cum as vedea eu organizarea si ce ar face asociatia asta:
1. Adunarea Generala ar numi un comitet de conducere, condus de un presedinte. Acest comitet ar avea mandat limitat de 1 an.
2. Comitetul s-ar ocupa de toate sarcinile executive ale asociatiei:
- publicitatea asupra scopurilor asociatiei;
- strangerea de fonduri de la firme pentru sponsorizarea Stelei
- aparerea imaginii Stelei si a suporterilor ei prin actiune de presa
- strangerea de fonduri pentru diverse actiuni de ajutare a Stelei: ex: refacerea gazonului.
- etc.
Nu imi este frica ca o astfel de asociatie n-ar avea ce face. Uitati-va cam cum ne exprimam ideile in ultima vreme (haotic, cu aruncari de scaune si suspendari de la meciuri) ca sa iti dai seama, Weber, cam ce nevoie de o astfel de asociatie este.
Si eu cred ca adminii acestui site sunt cei mai in masura sa formeze un prim comitet de conducere al unei astfel de asociatii (zic asta si ca o provocare pentru ei :wink: ): George STAN, PRESEDINTE ! George STAN, PRESEDINTE ! ![]()
<<La intîlnirea pe care Gică Popescu a avut-o programată ieri cu reprezentanții cluburilor din București și județul Ilfov au fost prezente doar cinci persoane. Această participare a fost cea mai redusă după prima săptămînă de campanie a lui Popescu. În timp ce Sportul și Dinamo au fost reprezentate de patronul Vasile Șiman, respectiv Constantin Dănilescu, Steaua și Rapid nu au avut nici un trimis la această intîlnire. "E o chestiune de respect să mergi să asculți expunerea programului unui candidat la șefia FRF", a declarat dezamăgit Popescu.>> (sursa: GSP)
Uite cam cum se face imaginea Stelei in prezent. Neprotocolar si periculos de stupid ! Cum sa nu te duci la intalnirea cu Popescu ?! Lasand la o parte ca este cine este, Popescu este unul dintre cei (doar) doi candidati la sefia FRF, iar celalalt este rau de tot sub tirul presei. Diplomatie cat cuprinde ...
Ei, daca exista o astfel de asociatie a suporterilor Stelei, sunt convins ca ar fi trebuit sa trimita reprezentanti la intalnire, ca sa afle ce vrea Popescu si ca sa intrebe ce va fi mai bine pentru Steaua daca vine acesta la sefia FRF.
Ne mai miram de ce n-avem sponsori pe tricouri ... asta inseamna sa te trezesti dimineata devreme, sa te speli pe fata si sa umbli dupa bani sau dupa avantaje pentru Steaua, nu sa stai ca matura la Marriott sau la club...
cea mai mare greseala in viata este sa-ti fie frica de esec.asa ca nu mai fiti negativisti.
trebuie incercat ceva.orice.chiar daca pare mai greu la inceput.si referitor la ce sa scris mai sus,eu nu cred ca asociatiile de locatari de ex.au angajat avocat,contabil sau mai stiu eu ce.
ar fi bine daca administratorii acestui site s-ar implica si ei in acest demers deoarece lumea ar avea mai mare incredere in ei,si ar putea sa ne uneasca.
Sunt in totalitate de acord cu tine Gaby si eu sunt de parere ca asa ceva trebui facut dar ma intrebam doar asa dak cineva are idee cam cate cheltuieli si cata alergatura e pentru a face asa ceva!! Cu sediul nu e o problema mare sa stii fiinca un birou putem cumpara dupa o perioada de timp destul de scurta si in timp se va marii!
Dak vreti voi sa intrati in conducerea Stelei e destul de greu mai ales ca Gigi trage cu dintii de fiecare actiune pe care o detine la Steaua!!
da sunt de acord ca cei mai in masura pt a conduce acest prim consiliu director sau cum vreit sa-i spuneti Adunare Generala sau asa ceva ar putea fii George Stan dar la fel sunt de parere ca si Sorin ar putea conduce acest consiliu director! deci in momentul in care vreti sa va puneti in miscare da-ti un semnal si o sa aveti si sprijinul meu!! dak e nevoie dau eu primii 20-30 de euro!!
Chestia asta o fac din 2 motive:
1. Steaua merita tot si inca mai mult decat atat!
2. M-am saturat sa tot urlu si sa nu ma auda nimeni nu mai rezist mult timp!!
...si eu dau primul cei 20-30 euro si cumpar abonamente pentru toata familia...
Treceti-ma si pe mine pe lista cotizantilor : 20-30-50 de euro, se gasesc pentru Steaua, no problem...
Pentru Steaua Orice....Cum putem sa fim noi impliniti daca nu-i merge bine Stelei??( ce filosofez aici :lol: )
Vb serios cand vrea cineva care are timp sa puna ceva in miscare cu Asociatia Suporterilor sa se posteze pe forum sau pe site ceva ca sa putem incepe treaba ca dak o dam iar in vorbe mai bine ........