FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Sondaj despre viitorul proprietar al Stelei

«123»
Virgil02.11.2005 17:56

Nu reiese ca nu se cere o garantie.Apoi imprumuturile sunt de valori mici.Din pacate la Steaua e nevoie de milioane de USD.

Gaby02.11.2005 18:10
Nu reiese ca nu se cere o garantie.Apoi imprumuturile sunt de valori mici.Din pacate la Steaua e nevoie de milioane de USD.

1. reiese din experienta mea (in al doilea rand) si, in primul rand :wink: din citatul asta de acolo:

"Documente necesare :

- cererea de deschidere cont si cererea de credit

- declaratia privind relatiile de grup

- actele juridice de infiintare si CUI

- copie dupa ultimul bilant contabil (semestrial sau anual), vizat de organismele abilitate si copie dupa ultima balanta lunara de verificare

- aprobarea legala/constitutiva privind contractarea creditului si persoanele imputernicite sa angajeze societatea" (maine le trimit factura la astia la banca, ca am facut si reclama si training pe produsele lor ! :lol: )

Deci, nici o garantie ! Practic, oamenii verifica bilantul si vad daca e ok sa se riste. Si se risca incredibil de usor ! Pentru ca romanii (exceptiile se stiu) sunt, in general, buni platnici.

2. Si acum o sa ma citez pe mine:

Nu zic ca acest tip de credite se potriveste, zic asta doar ca exemplu ca sunt banci dispuse sa dea credite usor.

Nu sunt asa idiot sa spun ca 200 de milioane de lei pot ajuta in acest caz( :lol: ), doar spuneam ca se pot face lucruri minunate cu bancile daca esti credibil, pentru ca bancile au si de unde si mai si vor sa dea. Iar 100.000 de cotizanti ar fi credibili.

zarboss02.11.2005 18:12

cred ca ar fi mult mai multi de 100.000

iancu dragosh02.11.2005 18:23

Din pacate majoritatea acestor sponsori, ca sa nu zic toti pentru ca nu stiu situatia fiecaruia, nu finanteaza clubul Steaua, in acest caz le-am fi vazut imaginea pe tricouri. Acestia ofera pe fara sa perceapa vreu cost servici clubului Steaua. de exemplu Nike pune la dipsozitei echipamentul si atat, Orange pune la dispozitie telefoanele mobile si suporta convorbirile angajatilor si atat. Pe vremuri Dialog, pe langa platile "in natura"sa le zicem, contribuia cu 800.000 de $ pe an al bugetul Stelei. Eu asta numesc sponsor.

Astfel de sponsori are si concertul lui Tudor Gheorghe, ii vedem in partea inferioara a afisului si se numesc parteneri media. Cam asa ceva are si clubul nostru acum, parteneri, nu sponsori.

Bogdan4Steaua02.11.2005 21:34

Sa asteptam sa se lamureasca lucrurile si apoi mai vedem. Sigur, treaba cu suporterii ar fi ideala, insa greu de realizat. Personal nu m-ar deranja sa avem un sponsor pe tricou gen Orange. Dintre numele mentionate in Poll, sunt sigur ca nu sunt posibile variantele Hagi, Boloni sau Balint. O optiune cat de cat plauzibila este Nati Meir, desi nu cred ca se va intampla acest lucru. Vom vedea in zilele urmatoare. Important este meciul din aceasta seara cu Sampdoria.

FANATIK RED-BLUE03.11.2005 01:45

Nici o varianta de la pool nu este posibila, din mai multe motive pe care nu le mai enumar si eu, pentru ca au fost spuse.

Dar ca idee, ar fi binevenita o asociatie a suporterilor Stelei, care sa fie un purtator de cuvant al tuturor stelistilor...............nu vreau sa il mai vad de fiecare data pe mustata ca face niste declaratii in numele nostru, la care multi dintre noi nu suntem de acord. Si mai sunt multe lucrurii pe care asociatia le poate intreprinde, dar las pe alti care cunosc mai bine aceste increngaturi care decurg de aici.

bebeto03.11.2005 01:47

ca suporterii sa ajunga sa detina Steaua ar fi frumos dar e aproape imposibil.in primul rind ar trebui sa existe o asociatie legala a suporterilor,care sa atraga vreo 500 000 de cotizanti(fiecare cu 10e/an),si cu bani strinsi in 4-5 ani sa se cumpere clubul(greu nu? :D).problema cea mare este im primul rind de incredere.ca lume sa dea acesti 10e trebuie sa aiba incredere in aceasta asociatie.ar fi o chestie daca aceasta asociatie ar fi condusa(cooptati de asociatie) de o personalitate sau mai multe ca [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color],Ienei,belo,Duckadam sau altii.

ar fi un lucru bun pt inceput daca noi cei de aici am infiinta legal o asemenea asociatie.deoarece,daca in timp aceasta asociatie ar deveni cit mai cunoscuta fanilor,ar deveni o voce a lor,fanii s-ar putea recunoaste in ea,atunci eu zic ca cu timpul acesta organizatie ar putea atrage si personalitati recunoscute de toti stelisti si sa se ajunga pina la urma la ce spuneam mai sus sau nu.

eu zic ca Steaua,suporterii ar avea nevoie de asa ceva deoarece in ultimul timp galeria Stelei,nu mai e ste cea ce ar trebui sa fie.

ps:eu unu am votat cu Hagi,chit ca nu are destui bani,dar e om ambitios si corect si ar putea atrage si alti oameni de afaceri sa investeasca,asa cum s-a facut la Dinamo.(ei au un buget net de 6mil acum.nu uitati!!!)

eu unu nu inteleg de ce unii se cramponeaza in ideea ca daca pleaca Becali,vezi doamne Steaua va ajunge in b,ca nu are nimeni bani sa investeasca.nu e obligatoriu sa fie unul singur,pot fi mai multi.eu personal sunt absolut sigur ca daca pleaca nea musolini,Steaua nu va ramine de izbeliste.daca suntem insa fricosi si o luam cu daca si cu parca,atunci sa raminem ca niste oi fricoase si proaste cu beecali pina la adinci batrineti,suportindu-i incontinuare mitocania,ipocrizia si bataia de joc la tot ce inseamna Steaua,fiinca ne e frica de viitor, de necunoscut.

sorin_77703.11.2005 03:17
cred ca ar fi mult mai multi de 100.000

Eu cred ca s-ar strange pe la 1.000.000 de cotizanti... Ar fi unii care ar cotiza cei 10-20 de euro pe an si din afara tarii...

Inceputul este mai greu. Forma de organizare ar fi destul de sigura daca s-ar vedea si primele reactii... :wink:

AdiM03.11.2005 05:24

sorin_777, am si eu o intrebare scurta: ce-i impiedica pe macar 20.000 din cei 100.000 sau 1000.000 de virtuali cotizanti sa-si cumpere abonament si sa vina la meciuri? Sau daca nu pot sa vina la toate meciurile sa-si ia bilete si sa vina cand pot, oricum tot 10-20 de euro pe an ar costa? :?

Gaby03.11.2005 05:59
sorin_777, am si eu o intrebare scurta: ce-i impiedica pe macar 20.000 din cei 100.000 sau 1000.000 de virtuali cotizanti sa-si cumpere abonament si sa vina la meciuri? Sau daca nu pot sa vina la toate meciurile sa-si ia bilete si sa vina cand pot, oricum tot 10-20 de euro pe an ar costa?  :?

Imi permit sa prefatez raspunsul lui Sorin (sper sa nu se supere) cu raspunsul meu: IMAGINEA actuala a Stelei.

o mica observatie: gresesti in privinta celor 10-20 de euro pe an, unii dau chiar mai mult. Anul acesta, eu am platit echivalentul a 42 de euro, si va mai trebui sa mai platesc cate ceva si la meciurile din cupele europene (la meciul cu Lens a fost o exceptie si nu a fost nevoie). Am platit pentru ca iubesc Steaua in ciuda imaginii sale actuale, pe care am ignorat-o cand am facut acest pas. Dar nu poti sa ceri tuturor sa ignore circul pe care obisnuieste echipa de conducere actuala a Stelei sa il faca.

ADRIAN PACURAR03.11.2005 06:23

Nu ai cum sa ignori asa ceva , de ani de zile suntem bataia de joc a televiziunilor , bataia de joc a suporterilor adversi , umiliti , injurati , batuti chiar de conducatorii clubului pana cand sa mai suportam , pana cand sa mai acceptati , treziti-va cu numele Stelei nu este de joaca ,cea mai ostila atitudine am sa o adopt daca dupa atatea miscari de trupe toate vor ramane la locul lor !

strezahuzum03.11.2005 06:35

Sa fim realisti : numai suporterii nu pot sa asigure finantarea Stelei. Avem intr-adevar nevoie fie de mai multi sponsori importanti ( cum au fost Dialog, Phillips ), fie de un investitor ( sau mai multi, vezi Dinamo, desi nu-mi face placere sa dau exemplul asta ). Personal as prefera prima varianta, pentru ca in cazul doi ajungem iar in situatia ca echipa sa depinda de toanele unui individ ( situatia actuala ), sau sa fie macinata de certuri si lupte interne.

Pe langa acestia insa, trebuie sa existe si o asociatie a suporterilor Stelei. Fie fundatie non-profit, culturala, cum vreti voi, dar daca vrem ca vocea suporterilor, a celor care se bucura si se intristeaza alaturi de acest club sa fie auzita si in sala de sedinte a consiliului de administratie, avem nevoie de o forma de organizare legala. Si pentru asta, trebuie sa acceptam sa platim. Nu o suma exorbitanta, pentru ca stim ca majoritatea suporterilor nu isi permit sa plateasca prea mult, 30 de euro pe an de exemplu ( platiti in cotizatii lunare de 2,5 euro ) ar asigura o contributie substantiala la bugetul echipei.

Poate ca unii vor zice ca imi fac iluzii, ca n-o sa vina lumea. La inceput, probabil ca nu vom fi multi. Dar daca se tine de acest lucru cu incapatanare, daca se insista cu aceasta idee un an, 2, 5, 10, sunt convins ca asociatia ar ajunge sa dispuna de sume importante ( nu cred ca cifra de 100.000 de membri cotizanti ar fi imposibil de atins in cativa ani ). Odata ajunsi la acest nivel, s-ar putea contribui la bugetul echipei cu 3 milioane de euro pe an. Si atunci, suporterii Stelei ar fi intr-adevar o forta de care conducerea ar trebui sa tina seama. Iar echipa si suporterii ei ar fi cu adevarat independenti si la adapost de nesimtirea, aroganta si nebunia unor patroni de genul lui George Becali.

Bogdan4Steaua03.11.2005 07:44

Eu unul as prefera sa avem unul maxim doi sponsori pe echipament, dar sa fie sponsori importanti(de genul Orange, Vodafone). Nu ma incanta ideea de a avea zeci de sponsori pe tricou gen producatori de macaroane, bere de proasta calitate, etc.

Gaby03.11.2005 07:49

Sponsorii pe echipament nu vin cum vrei tu, ci cum esti in stare sa ti-i procuri. Steaua, deocamdata, nu e in stare sa faca rost de nici un nume pe tricouri. Poti sa ai si 100 de nume, poti sa ai si 2, conteaza suma finala. Dup-aia, cand vezi ca te scalzi in bani, poti sa incepi sa mai triezi ...

Virgil03.11.2005 08:04

Tare mi-e teama ca doar visam frumos.Din adevarata Steaua nu au mai ramas decat marca,palmaresul si emblema.Fara echipa,fara prezenta in Divizie,doar cu suporteri.

Momentan nu mai reprezinta decat un morman de cenusa.

Se va ridica din nou ca pasarea Phoenix sau va ramane doar o amintire frumoasa ?

bebeto03.11.2005 08:25
Tare mi-e teama ca doar visam frumos.Din adevarata Steaua nu au mai ramas decat marca,palmaresul si emblema.Fara echipa,fara prezenta in Divizie,doar cu suporteri.

Momentan nu mai reprezinta decat un morman de cenusa.

Se va ridica din nou ca pasarea Phoenix sau va ramane doar o amintire frumoasa ?

virgile ne-au dat lacrimile! :cry:

pai daca dormim cu toti si-l lasam pe un cioban de la balaceanca sa faca ce vrea cu echipa noastra.

somnul suporterilor naste monstri!!!

iancu dragosh03.11.2005 08:31

O contributie de 3 mil pe an la bugetul echipei ar insemna de 4 ori mai mult decat contributia lui Gigi Becali. Adica , cu o stfel de suma stransa anual Clubul Steaua ar avea un buget mai mare decat are acum. Eu zic ca ar fi suficient si 1,5-2mil pe an. Problema este ca nu ne da nimeni nou echipa pe gratis asa cum a primit-o Gigi Becali.

Scurt istoric -cum sa furat echipa Steaua.

In momentul cand a fost numit Presedintele Consiliului de Administratie a FC Steaua, Viorel Paunescu echipa apartinea de clubul Sportiv Steaua Bucuresti si era proprietatea Ministerului Apararii.

Pentru ca un minister nu mai avea voie sa patroneze un club de fotbal, s-a constituit asociatia AFC Steaua care avea rolul de administrator al clubului de fotbal FC Steaua. In momentul in care s-a hotarat crearea unei societati pe actiuni, structura asociatiei ce administraa clubul s-a transferat catre noul format al societatii fara ca cineva sa fac vreo contributie. Cu alte cuvinte MAPn a cedat clubul fara sa primeasca nici un ban. In mod normal, in functie de procentul pe care urma sa-l detina fiecare actionar acesta trebuia sa vina cu o anumita suma.

Ca sa fie si mai clar:este ca si sum Juan Laporta sau Florentino Perez ar hoatra dintr-o data ca ei nu sunt doat administratorii cluburilor Barcelona, respectiv Real Madrid ci, patronii acestora.

Odata infiintata noua societate Paunestii s-au apucat de treaba. Au scos cat de multi bani puteau sa scoata, au lasat clubul plin de datorii, atat la stat, cat si la jucatori,precum si la diverse firme particulare, vezi tehnorob. In acest moment a aparut pe firmament Gigi Becali, care a platit datoriile catre jucatori si a contribuitla bugetul din anul 1999-2000. Asa a ajuns clubul de la Mapn la Paunestio pe gratis, si de la Paunesti la Becali pe 2 lei jumate, care ar fi tebuit sa fie vreo 9 insa Plata la fisc nu s-a efectuat.

Virgil03.11.2005 08:45
 virgile ne-au dat lacrimile! :cry:  

pai daca dormim cu toti si-l lasam pe un cioban de la balaceanca sa faca ce vrea cu echipa noastra.  

somnul suporterilor naste monstri!!!

Ce ar trebui sa faca suporterii dupa parerea ta?

Sa il forteze pe Gigi sa ia inapoi marca,palmaresul si emblema si sa plateasca datoriile ?

Sa faca suporterii cheta,sa plateasca datoriile si sa intre in posesia acelor drepturi de proprietate ?

Nu cred ca simplii suporteri au vreo putere.Cel mult de a arata ce se intampla,ce s-ar putea face,etc.De facut o vor face,daca o vor face,cei care au bani si considera ca merita sa investeasca in aceasta afacere.

Ai 20-25 de milioane de dolari in clipa asta ? Esti invitatul nostru sa preiei Steaua.Si te vom sustine.Numai sa nu devii si tu un al doilea Gigi.

bebeto03.11.2005 09:07

daca nu iesim in strada sa protestam,sa creem presiune,sa vina televiziunile etc,atunci Becali o sa faca incontinuare ce vrea cu clubul.in 1995 clubul grec paok avea o situatie grea in clasament deoarece patronul de atunci nici nu investea si nici nu vrea sa vinda clubul.cum a plecat pina la urma?f.simplu.fanii au iesit in strada!au blocat centrul orasului si nu au mai plecat de acolo pina cind patronul a admis sa plece de la club.

bebeto03.11.2005 09:14
O contributie  de 3 mil pe an la bugetul  echipei ar insemna de 4 ori mai mult decat contributia lui Gigi Becali. Adica , cu o stfel de suma stransa anual Clubul Steaua ar avea un buget mai mare decat are acum. Eu zic ca ar fi suficient si 1,5-2mil pe an. Problema este ca nu ne da nimeni nou echipa pe gratis asa cum a primit-o Gigi Becali.  

Scurt istoric -cum sa furat echipa Steaua.

In momentul cand a fost numit Presedintele Consiliului de Administratie a FC Steaua, Viorel Paunescu echipa apartinea de clubul Sportiv Steaua Bucuresti si era proprietatea Ministerului Apararii.

Pentru ca un minister nu mai avea voie sa patroneze un club de fotbal, s-a constituit asociatia AFC Steaua care avea rolul de administrator al clubului de fotbal FC Steaua. In momentul in care s-a hotarat crearea unei societati pe actiuni, structura asociatiei ce administraa clubul s-a transferat catre noul format al societatii fara ca cineva sa fac vreo contributie. Cu alte cuvinte MAPn a cedat clubul fara sa primeasca nici un ban. In mod normal, in functie de procentul pe care urma sa-l detina fiecare actionar acesta trebuia sa vina cu o anumita suma.  

Ca sa fie si mai clar:este ca si sum Juan Laporta sau Florentino Perez ar hoatra dintr-o data ca ei nu sunt doat administratorii cluburilor Barcelona, respectiv Real Madrid ci, patronii acestora.  

Odata infiintata noua societate Paunestii s-au apucat de treaba. Au scos cat de multi bani puteau sa scoata, au lasat clubul plin de datorii, atat la stat, cat si la jucatori,precum si la diverse firme particulare, vezi tehnorob. In acest moment a aparut pe firmament Gigi Becali, care a platit datoriile catre jucatori si a contribuitla bugetul din anul 1999-2000. Asa a ajuns clubul de la Mapn la Paunestio pe gratis, si de la Paunesti la Becali pe 2 lei jumate, care ar fi tebuit sa fie vreo 9 insa Plata la fisc nu s-a efectuat.

adevarul e ca principalii vinovati pt ce se intimpla la Steaua de 7 ani incoace,sunt generalii si politicieni din mapn,care au lasat clubul armatei(pt spaga)pe mina tilharilor.RUSINE LOR!!!

iancu dragosh03.11.2005 10:46

de fapt daca am alcatui un top ar fi asa

1. Paunescu

2. Babiuc

3. Gigi Becali (sper ca in urmatorii ani sa-mi demonstreze ca nu are ce cauta pe lista celor care au dus clubul acesta in jos)Daca dipsare acum se intelege ca are locul pe podium garantat, ba chiar mai poate avansa. Sper totusi sa-l sterg de pe aceseasta lista dar tare imi e ca nu o sa fie cazul

steff27703.11.2005 11:26
À propos, "socio" inseamna "partener"... sau ... "asociat"  :)  

Haideti sa investigam treaba asta, cautati si pe la alte cluburi de fotbal. Parca Barcelona era organizata la fel. Poate si altele. Poate si Steaua, pe viitor.

"Socios" inseamna "asociat"... Benfica Lisabona si Sporting Lisabona sunt organizate identic... :wink:

sorin_77703.11.2005 12:00
sorin_777, am si eu o intrebare scurta: ce-i impiedica pe macar 20.000 din cei 100.000 sau 1000.000 de virtuali cotizanti sa-si cumpere abonament si sa vina la meciuri? Sau daca nu pot sa vina la toate meciurile sa-si ia bilete si sa vina cand pot, oricum tot 10-20 de euro pe an ar costa?  :?

Imi permit sa prefatez raspunsul lui Sorin (sper sa nu se supere) cu raspunsul meu: IMAGINEA actuala a Stelei.

o mica observatie: gresesti in privinta celor 10-20 de euro pe an, unii dau chiar mai mult. Anul acesta, eu am platit echivalentul a 42 de euro, si va mai trebui sa mai platesc cate ceva si la meciurile din cupele europene (la meciul cu Lens a fost o exceptie si nu a fost nevoie). Am platit pentru ca iubesc Steaua in ciuda imaginii sale actuale, pe care am ignorat-o cand am facut acest pas. Dar nu poti sa ceri tuturor sa ignore circul pe care obisnuieste echipa de conducere actuala a Stelei sa il faca.

Stai linistit Gaby, nu m-am suparat, mi-ai luat vorba din gura...

Cat priveste acei 10-20 euro... eu ii vad ca un plus fata de bilet si abonament... Eu asa inteleg cotizatia... pe langa abonament sau daca nu bilete ce isi cumpara fiecare cotizant el vireaza in cont 10-20 euro pe an... pentru administrarea societatii...

Ayrton03.11.2005 12:11

Asa cum s-a mai spus aici, o asociatie a suporterilor este posibila si ar genera avantaje clare. Unul dintre ele ar ca galeria si-ar castiga independenta financiara fata de club. Prima problema ar fi credibilitatea unei astfel de asociatii, si de aceea am avea nevoie ca membrii fondatori sa fie dintre fostii mari jucatori ai Stelei (Balint, Hagi, Stoica, Belo, etc). A doua problema ar fi nr de suporteri stelisti dispusi sa cotizeze. Poate intr-adevar suntem 5mil de suporteri in toata tara, dar multi dintre cei 5mil sunt suporteri de ocazie... Cati dintre cei 5mil presupusi suporteri sunt adevarati suporteri??? Daca suntem 100.000 e bine. Cu toate astea merita incercat!

AdiM03.11.2005 12:26

Asta am zis, cei 10-20 de euro ar fi pe langa bilete si abonmente, si nu s-au gasit 20000 de insi/meci sa dea macar acei bani cat costa biletele si abonamentele. Toti stelistii pe care-i cunosc (si aproape toti cei pe care-i cunosc sunt stelisti) si nu merg la meciuri sunt convins ca nu ar cotiza la club, desi si-ar permite, ca mentalitatea este "adica jucatorii castiga zeci sau sute de mii de para pe an, si io, care muncesc pentru mai putin sa le dau lor bani...". Cam asta-i mentalitatea la romani.

Gaby, si eu sunt abonat, si-am mai cheltuit si cu meciurile din cupele europene, deplasarile etc si daca s-ar face o asociatie a suporterilor as cotiza cu cea mai mare placere, da' asta voiam sa subliniez, cine vrea sa fie alaturi de club sau sa-l ajute financiar si-a facut abonament sau isi ia bilet si merge la meciuri. Restul se multumesc cu privitul "gratis" la TV cand are Steaua meci.

«123»