Nu se poate, nu cred, doar ne-a Jiji e om bun.
Steaua parcurge o perioadă excelentă din punct de vedere sportiv si economic, dar avantajele financiare le simte mai mult clubul decit fotbalistii. Asta intrucit incasarile-record din ultima vreme nu l-au convins pe Becali să-și platească jucatorii la zi. El continuă să le dea banii cu intirziere, asa cum a procedat si in 2012. În prezent, intirzierea inseamnă aproape trei luni!
Venituri cit pentru un an!
E vorba despre un interval in care clubului i-a mers foarte bine. A primit jumatate din drepturile TV cuvenite, adică peste un milion de euro, iar "dubla" cu Ajax, incheiată cu eliminarea olandezilor, a mai produs 1,5 milioane de euro, din premii UEFA si bilete vindute. Asadar, spre trei milioane de euro in total, o sumă care ar acoperi salariile tuturor oamenilor din lotul lui Reghecampf pe un an de zile!
E ca la Dinamo
Becali a adoptat oficial practica intarzierii salariilor incă din 2012, intr-o perioadă in care atmosfera printre jucatori devenise tensionată: "Eu nu stau să platesc lunar. Le dau salariile o dată la doua trei sau patru luni!". Practic, stelistii sunt platiti cu frecventa cu care iau banii si dinamovistii, spre exemplu. Doar că in Ștefan cel Mare e criză in toată regula.
"Ciinii" n-au produs deloc venituri din participarea in Europa League, competitie pe care au parasit-o in play-off, o dată cu eliminarea in fata lui Metalist Harkov. Și nici vinzarea jucatorilor, sursa principală de venit a lui Dinamo in ultimul deceniu, n-a mai functionat in perioada recenta
Bani si pentru transferuri
Becali calculase inaintea startului grupelor din Europa League: "Calificarea inseamnă cam 8 milioane de euro, deci bugetul pe un an e asigurat. Eu mai contribui cu bani doar ca să avem pentru achizitii". Dar din acel moment, Steaua a mai produs 1,5 milioane de euro trecind de Ajax si Gigi a estimat un plus de incă trei milioane de euro in urma "dublei" cu Chelsea, bani care rezultă din bilete si cota de market-pool pe care UEFA o distribuie după finalul competitiei!
Reghe si-a platit "imunitatea"
Sanatatea economică a clubului, la care Reghecampf a contribuit cu rezultatele excelente din Europa, a stabilizat pozitia antrenorului. Înaintea returului cu Ajax, cind nu era clar ce formulă va utiliza Reghe in mansa a doua, de la Bucuresti, Becali i-a girat alegerea: "Mi-a adus deja milioane de euro din Europa League, asa că poate să facă oricum vrea el, că nu mă supar!".
Zece ani de patronat gratis?
Anul acesta s-a implinit un deceniu de cind Becali e patron al Stelei. Din punct de vedere financiar, el are ocazia să bifeze o performanță: mai are de recuperat de la club 11 milioane de euro, o creanță rezultată din sumele cu care a imprumutat-o pe Steaua, si a anuntat deja că speră să-și ia inapoi toti banii. Pentru asta, ar avea nevoie ca echipa să cîștige campionatul si apoi să treacă de tururile preliminare din Liga Campionilor, ca să producă venituri de peste 20 de milioane de euro.
http://www.gsp.ro/fotbal/Liga-1/club-bogat...ile-391915.html