Problema coregrafiilor - un subiect ce imi este foarte drag.
Timisorenii au un pictor bun si sunt foarte bine organizati, in rest pe mine nu m-au impresionat ( ma refer la panze aici ) poate de vreo 2 ori prin idei, inca nu se descurca la capitolul culori - de cele mai multe ori folosind prea multe culori sau culori prea inchise, astfel desenele deveneau greu de inteles ( erau coregrafii pe care lumea le intelegea uitandu-se pe net, cu monitor de 21' si rezolutii de 1280 cel putin ). Ca plus as adauga faptul ca lucreaza foarte curat ( nu se vad pete, urme de incaltaminte, etc ) si ca pun pret pe fonturi ( mai ales in ultimul timp )
Acum sa revenim la noi
*Tin sa precizez in primul rand ca eu o sa vorbesc de SUD ( acolo unde am participat la coregrafii si stiu cum lucram ) si mai putin de Nord, unde am fost doar un observator
Din pacate lucram foarte haotic, ne lipseste organizarea. Nu avem suficienti oameni care sa se priceapa si majoritatea nu dau pret pe importanta culorilor bine alese sau a fonturilor. Se lucreaza mult dupa ureche si culorile se aleg pe loc cand se face desenul, toata lumea dandu-si cu parerea in privinta alegerii lor. Sunt putine coregrafii care au avut si idee si executie buna ( stiu, acum o sa spuneti ca vorbesc prostii si ca in Romania am facut lucruri tari, sunt de acord partial - dar la noi, nivelul inca este foarte scazut. Noi suntem Steaua si ar trebui sa ne raportam al ce se intampal afara si sa dam tonul in Romania )
Nu lucram curat, toata lumea calca pe panza cu noroi, etc - au fost cazuri cand a trebuit sa mai vopsim peste, mult ca sa acoperim zonele murdare
Nu folosim suficienta vopsea, diluam prea mult culorile ca sa facem economie si isi pierd din impact pe stadion. Lumea fiind de parere ca "merge asa"
Nu punem pret pe executie la fel de mult ca pe idee, de multe ori o idee buna fiind stricata de o executie nefericita ( nu pot sa uit coregrafia din cartoane de la nord cu balonul de fotbal vechi si sgla, care daca iesea, era mai tare decat ACAB-ul, parerea mea )
Multa lumea da mass-uri cu coregrafiile de afara, dar putini isi pun intrebarea : cum le iese lor ? ( iar cand ajungem sa ne apucam de o coregrafie, facem aceleasi greseli ).
Mi se pare ca nu evoluam deloc si ca oamenii din vechea garda ( cu toate ca nu dispuneau de resursele de acum ) erau mult mai exigenti si se ocupau intr-un numar mult mai mare de realizarea unei coregrafii ( vezi cazul Carul cu prosti de la meciul din banie - cea mai bine vopsita coregrafie, dupa mine )
Din pacate vremurile sunt grele si nu ne putem ocupa cum trebuie de vopsit.
Stiu ca lumea o sa-mi sara in cap, dar eu am scris toate astea pentru ca ma intereseaza acest aspect si ca imi doresc sa facem lucruri de calitate( si pentru ca sunt constient ca se pot realiza lucruri mult mai tari in Ghencea )