FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Imaginea Pe Net

«123»
noname07.07.2009 18:30

Ca sa-l ajut pe Azzido, a carui intentii sunt laudabile, deschid primul topic cu o nelamurire de-ale mele.

Dati un search pe youtube dupa "ultras Steaua", "Steaua fans" sau ceva asemanator si dupa aceea repetati procedura pentru caini, tigani, timisoreni... O sa observati ca imaginea noastra pe net este jalnica.

De aici niste intrebari... E bine sa fie asa? Adica mai bine o ardem gen "against internet hooligans" sau ar trebui incercam sa promovam mai mult lucrurile pe care le facem si , de ce nu, imaginea ultrasilor stelisti prin intermediul netului (dupa parerea mea forma de promovare care a luat fata de mult presei si televiziunilor). Alta intrebare: de ce dracu nu sunt filmulete despre ultrasii stelisti pe net? N-are cine sa le faca sau nu avem faze memorabile?! Sau fazele memorabile n-au fost filmate?

bodanelu07.07.2009 20:49

sincer, nu am vazut peluzele steliste sa alerge dupa imagine cum fac javrele.

SteLuTzZz07.07.2009 21:13

De ce ne trebuie mediatizare ?! .. ca politicieni nu suntem . :boxing:

andyro07.07.2009 21:53

Pai ar fi mai multe lucruri aici.

In primul rand daca e bine. Si nu o sa incep cu o insiruire de argumente, ci doar cu faptul ca daca acum 15-20 de ani noua generatie crestea cu ziare decupate si povesti, acum 10 ani cu scris pe ziduri, televizor si fulare luate din alocatii, acum creste - vrem nu vrem - cu internetul. Si nu cred ca e cineva care sa nu fi intrat macar o data pe internet (ma refer la cei <15 ani), iar daca e, in vreo 5 ani nu cred ca va mai fi. E practic modalitatea in care multi din cei care vor popula peluzele peste 5-10 ani (pe langa noi) afla informatii, isi formeaza o parere si intr-o oarecare masura, decid sa se identifice cu o echipa. Concluzia e evidenta.

In al doilea rand daca ne pasa, sau mai ales daca ne pasa suficient. Si aici, ne place sau nu ne place, nu avem Ultras_Tei-ul nostru. Ma uitam si la pozele de pe dinamoprostia, sunt atent selectionate la fiecare articol/meci, nu se vad locurile goale, multe poze facute/filmulete facute cand toata lumea canta sau e cu mainile pe sus (chiar daca se intampla de cateva ori pe meci), samd, samd. Asadar, ne pasa suficient si avem cu cine sa facem la fiecare meci/intamplare pe langa meci/deplasare o selectie care sa ne reprezinte imaginea ? Si aici au fost cateva incercari nu chiar rele (imi vine in minte filmuletul cu Istanbul si marsul cu 62, la un prim moment de gandire). Si ca sa dau un exemplu simplu apropo de 62, nu avem o poza facuta de undeva de sus cu toata lumea, care sa ramana in memoria oamenilor ca fiind reprezentativa (cum ar fi asta, de exemplu). Sau niste poze/filmulet de la Diham, cum e poza cu Piata Romana pe care o stim toti (stiu ca nu prea s-a stat atunci la facut poze, dar oricum :D).

In al treilea rand daca avem cu cine, adica daca avem ce filma/poza si daca avem cine sa o faca. Si aici raspunsul cred ca e evident si pozitiv la amandoua intrebarile, trebuie doar sa vrem.

lbj07.07.2009 22:24

Postasem si eu mai devreme, dar nu stiu unde mi-a disparut postarea, cred ca am uitat sa dau ok :))

Revenind la ceea ce a spus si andy, ma refeream exact la a treia parte. De cele mai mult ori nu are cine filma, sau nimeni nu vrea sa o faca. Celelalte galerii din tara au oameni din peluza care stau pe pista, si filmeaza reactia tribunelor. Asa stam si ne holbam la filmulete de la tigani sau timisoreni, si spunem uneori cu admiratie(cel putin despre ultimii) mama ce tari sunt astia. Sau la filmulete de prin italia serie d, sau polonia, de asemenea filmate cu camera fixa din fata peluzei.

Desi am propus lucrul acesta inca de acum 2 ani, se pare ca nu s-a concretizat si nici nu vad sorti de izbanda prea curand. In primul rand, pe stadioanele din Romania nu ai voie cu aparate de tip handycam(desi pe toate stadioanele Europei ai voie). In al doilea rand, chiar daca ai avea voie, nu se gaseste cine sa stea si sa filmeze. Daca se gaseste cineva sa filmeze, se aplica regula numarul 2, nu are simt artistic si filmeaza prost sau faze neinteresante. In al treilea rand, desi uneori se mai filmeaza, nimeni nu se inghesuie sa editeze filmuletele si sa le dea o forma.

AISS dispune de un an de camera video, pe care am utilizat-o ori de cate ori am avut ocazia pentru a filma actiunile la care am participat. Insa, e nevoie de mult mai mult decat atat.

Azzido07.07.2009 23:06

Parerea mea este ca noi, suporterii stelisti suntem bine reprezentanti pe net, exemplul cel mai concludent este siteul fcsteaua.ro, care este din punctul meu de vedere cel mai complex site de suporteri din .ro, intrecand chiar si multe siteuri din afara. In momentul asta ma nemultumeste faptul ca nu prea se inchesuie lumea sa scrie articole si mai ales faptul ca nu avem un fel de reporter care sa participe la antrenamentele echipei, conferinte de presa, etc

Spuneati mai sus ca pe youtube nu prea gasesti filmulete cu ultrasii stelisti, explicatiile fiind urmatoarele:

1. noi traim cu impresia ca suntem cei mai adevarati si consideram ca nu e cazul sa dovedim nimic, nimanui. traim din amintiri si de pe urma a 2-3 meciuri pe sezon.

2. in general, ultrasii stelisti sunt inabordabili, dezbinati, au complexe nefondate de superioritate, nu vor sa contribuie la anumite proiecte pt ca sunt facute de altii si nu de ei.

3. cainii, tiganii, craiovenii sau timisorenii sunt frustrati vis-a-vis de faima noastra (nu radeti) si atentia care ni se acorda, de numarul mare al ultrasilor/suporterilor, de faptul ca ne permitem sa avem doua peluze independente si numeroase, de aici si goana dupa imagine a lor sau ambitia unora de a ne demonstra ca suntem slabi sau ca si ei pot face x chestie.

Referitor la faptul ca nu avem si noi un "ultra tei". Tin sa precizez ca nu avem intr-adevar un asemenea personaj, dar nici nu imi doresc asa ceva. In schimb tin sa precizez ca eu am facut mai tot timpul pe fotograful, pe cameramanul, admin-ul, redactorul si asa mai departe.

Nu vreau sa ma laud si nici nu imi propun sa am statuie pe fcs.ro, dar am si eu o limita frate, nu pot sa compun articole, sa codez meciuri pt tracker, sa adaug foto, sa editez montaje, sa administrez serverul, sa dau ban-uri, acces la useri si sa mai vin si la meciuri, dupa care sa ma duc si la munca > **** viata personala.

In multe cazuri am fost ajutat de G Stan, lbj sau de alte persoane de pe forum, dar nu mi se pare normal sa duca tot greul doar cateva persoane, cand noi ne laudam ca suntem 5 mil de stelisti.

Unde sunt aia 5 mil ? In **** cu satelitul, la Krystal sau la mare. Acolo sunt.

Deci daca vrem sa avem o imagine mai buna, atunci haideti sa gasim persoane care sa fie dispuse sa contribuie in mod constant.

Sincer, tocmai la asta m-am si gandit cand am adaugat sectiunea ultra. M-am gandit ca poate, in ceasul al 12-lea, gasim si noi un loc unde ne putem strange si colabora eficient, lasand la o parte ambitiile personale.

Deci rugamintea este sa faceti tot posibilul sa strangeti cat mai multi oameni capabili aici.

Cam atat pt moment. Sper ca nu v-am stresat prea mult.

SteLuTzZz08.07.2009 14:45

Aceasta mediatizare pe mine ma lasa rece .

Aia de pe Dorobanti sunt innebuniti dupa mediatizare ..

Cum am da noi la CanCan ? :))

noname08.07.2009 15:22
lbj08.07.2009 16:31
Azzido08.07.2009 20:29
bodanelu09.07.2009 07:35

si solutii? ca asa in ziare tot aparem (mai ales cand e vreun scandal ceva).

Se pot lua acreditari de la club pentru 1-2 peroane care sa stea doar sa filmeze peluzele?

Pentru editarea video, cu un mic training, ma pot ocupa eu.

Se face un canal pe youtube unde sa fie puse filmuletele? Din ce am cautat eu pe acolo noi avem foarte putine filme, cateva montaje cu peluzele si filmuletele aniversare ale grupurilor.

lbj09.07.2009 10:51

pai solutii nu prea avem in situatia in care ne aflam cu clubul. si chiar si inainte nu se putea face nimic, pentru ca oamenii sunt prea prosti. desi ceilalti suporteri din tara au in general relatii bune cu conducerea clubului care le ofera ajutorul in diferite privinte, la noi conducatorii au tinut mereu partea represiunii. au fost primii care au luat masuri drastice de sanctionare a suporterilor, si cam singurii care dupa fiecare meci ieseau cu zambetul pe buze si ziceau ca "suporterii care au dat cu torte vor fi sanctionati conform legii 4, chiar acum ne uitam pe inregistrari sa vedem cine a facut-o."

revenind la subiect, din cauza gsptv si a ligii nu se poate intra cu camere video, deoarece ei detin exclusivitatea pentru liga1. desi am discutat cu cei din club in momentul respectiv posibilitatea de a intra si filma doar peluzele, nu terenul de joc, ni s-a interzis cu desavarsire.

bodanelu09.07.2009 11:04

camerele normale (compacte) nu pot filma? ca si ele o fac destul de bine. Cu un card mare am putea filma destul din peluze.

lbj09.07.2009 11:11

poti filma, dar in general obtii o calitate destul de slaba. pentru youtube oricum cred ca merge, dar in conditiile in care filmeaza la o rezolutie buna si nu o ia imaginea inaintea sunetului, cum se intampla la multe camere.

bodanelu09.07.2009 11:38

pai ne trebuie o camera buna. Si preferabil un trepied. sau doua camera si 2 trepiede. Sa filmeze non stop ambele peluze.

lbj09.07.2009 11:49

camera o avem, trepied avem. totusi, cand am cumparat camera am luat-o cu dvd-uri...analizand ofertele ni s-au parut cel mai avantajoase si cele mai practice. desi cele cu hdd erau mai scumpe, dupa un an de utilizare si pentru ce avem nevoie o camera cu hard care sa filmeze fix tot meciul e cea mai buna.

aici intervine totusi si treaba peluzelor, sa cumpere o astfel de camera si sa o foloseasca meci de meci, si de asemenea cineva sa se ocupe de ea, sa o monteze, sa taie filmuletele pe bucati, sa faca un montaj, etc.

SteLuTzZz09.07.2009 13:23

Eu stiu cum ii luam in chestie pe aia care filmeaza . Nu te-as sfatui .. Poate decat cu ecuson cu FcSteaua.ro .. sa te diferentiem de mizeriile de la jandarmi . :P

Gezets10.07.2009 18:47
Eu stiu cum ii luam in chestie pe aia care filmeaza . Nu te-as sfatui .. Poate decat cu ecuson cu FcSteaua.ro .. sa te diferentiem de mizeriile de la jandarmi . :P

la meciul cu Real Madrid s a aruncat cu un borcan de mustar si paine dupa cameraman,parizerul se mancase.

S.S.Lazio12.07.2009 14:17

sincer , ce va pasa acum daca dam bine pe youtube sau nu ? la meciuri e important sa se vada cum trebuie peluza si sa se auda ..restu' ..**** off !

Azzido12.07.2009 17:38

@Lazio

partial sunt de acord cu tine. conteaza ceea ce se face pe stadion in primul rand, dar tinand cont ca netul a de venit un mijloc de informare si manipulare foarte utilizat, tind sa cred ca nu ar strica sa dam bine la capitolul imagine si aici.

Evident, nu cred ca trebuie sa facem din asta o prioritate nationala, dar dupa cum zicea cineva mai sus, nu cred ca ar strica sa avem cateva persoane care sa se ocupe si de acest aspect. repet, nu este prioritar, dar e necesar

noname12.07.2009 20:24

Cel mai bun mesaj:

Tot ce iubeam și pentru ce veneam la stadion de când mã știu au disparut, și poate doar din inerție mai vreau acum aici sã fiu - PN la Urziceni - Steaua

Felicitari Andreiasu :hooray::proud: ... Astept un speech ceva =))

andyro12.07.2009 23:14

Speech-ul ar trebui sa inceapa cu "Uitati-va in plm in poza si scrieti mesajul corect" :blink:

Oricum, ce e trist e ca "mesajul" mesajului a devenit reprezentativ pentru peluzele din Romania...

Maresal13.07.2009 06:57

Daca tot v-ati pus pe treaba, ar fi bine sa cautati si un pustan care sa deseneze bine, student pe la arhitectura sau pe la arte sa fie si stelist evident. Ma tot uit pe coregrafiile timisorenilor, noi nu avem un om sa ne faca asa ceva.

S.S.Lazio13.07.2009 11:11

coregrafiile timisorenilor nu sunt facute de un singur baiat , ci mai multi care au pus doar conturul si restu' venind cu pensula peste ..sunt interesante,ce-i drept,coregrafiile timisoarenilor ...par imprimate ! :))

critic13.07.2009 11:15
coregrafiile timisorenilor nu sunt facute de un singur baiat , ci mai multi care au pus doar conturul si restu' venind cu pensula peste ..sunt interesante,ce-i drept,coregrafiile timisoarenilor ...par imprimate ! :))

Si noi care credeam ca unu face singur tot... E vb de omul care deseneaza la asta s-a referit mareshalu, noi nu avem un talent sa faca asa ceva.

«123»