În cele 3 luni petrecute în Ghencea, tehnicianul a avut și nenumãrate ieșiri necontrolate, în special la adresa oficialilor din club
86 de zile. Atît a durat mandatul lui Bergodi la Steaua. Mai puțin chiar și decît al lui Hagi. Aproape 3 luni în care italianul a calificat echipa în grupele Europa League, și-a construit o relație extrem de apropiatã cu jucãtorii, dar și una încordatã cu șefii sãi și cu Becali. Pe aceștia din urmã, comportamentul lui Bergodi i-a lãsat cu gura cãscatã în mai multe rînduri. GSP a pus cap la cap mãrturii ale cîtorva oameni din club dezvãluie azi un Bergodi neștiut pînã azi.
Primul episod
Þipete la telefon
Cea dintîi ieșire în decor a italianului a fost chiar înainte de a semna contractul. Urma sã vinã în România, sã fie prezentat oficial și sã plece cu echipa în stagiul din Austria. L-a sunat pe Argãsealã și ce a urmat a fost un potop de țipete: "Eu nu mai plec în cantonament. Mi-ați promis cã veți aduce 3 jucãtori, n-ați adus nimic, ce dracu' înseamnã asta!? Eu nu plec cu echipa! Gata, nu mã duc în Austria!".
Povestește o sursã din club: "Vali i-a închis telefonul atunci. A doua zi, dupã ce Bergodi a ajuns la palat și a încasat prima de instalare, l-a sunat pe Argãsealã și i-a cerut scuze pentru amenințãrile din ziua precedentã".
"De multe ori nici nu mai încercam sã discut cu el, cã nu aveai cu cine sã te înțelegi. Îl lãsam, îi întorceam spatele și plecam în birou. Venea apoi singur și îmi cerea scuze" - Valeriu Argãsealã, președinte Steaua.
Al doilea episod
"Ce, sînteți nebuni? Eu îmi iau geanta și plec la Roma"
La începutul lui august, Bergodi s-a întîlnit cu șefii Stelei pentru a discuta despre bonusurile ce trebuie acordate jucãtorilor. Dupã o orã, Cristiano a scris pe o foaie sumele propuse de el și le-a dat-o conducãtorilor. Italianul s-a enervat cã șefii n-au zis "da" din prima. S-a ridicat dintr-o datã, a smuls foaia și a început sã țipe: "Ce, sînteți nebuni? Astea sînt prime? Nu sînt de acord cu ele, sã facem altele". "Stai, domnule, sã discutãm ...", a venit rãspunsul. "Nici vorbã! Eu îmi iau geanta și plec la Roma". A ieșit din încãpere, iar oficialii se uitau siderați, la fel și Renzo Rossi. Dupã 30 de minute, Bergodi a revenit la discuții: "Îmi pare rãu pentru ce am zis, hai sã discutãm".
Al treilea episod
L-a dat pe Renzo afarã din birou
Un alt episod povestit de șefii Stelei se leagã de un moment în care victima lui Bergodi a fost chiar "mîna sa dreaptã", Renzo Rossi. Aflați în aceeași încãpere pentru o discuție, Renzo a spus la un moment dat: "Cristiano, pãrerea mea e cã...". "N-a mai apucat sã termine, cã Bergodi l-a repezit de fațã cu noi, cei din conducere. ", spun sursele gsp. Peste doar cîteva minute, Bergodi discuta cu Rossi ca și cum nu s-ar fi întîmplat nimic.
În Giulești a jucat alba-neagra cu demisia
1. A demisionat de patru ori în cele patru luni în care a antrenat Rapidul. Prima datã a fãcut-o înaintea campionatului, în vara lui 2007, fiindcã Sichitiu criticase pregãtirea fãcutã de preparatorul fizic Colonel. De douã ori a vrut sã renunțe fiindcã se întîrzia achiziționarea lui Herea, iar ultima datã a fãcut-o dupã eliminarea cu Nurnberg.
2. Ultima demisie i-a fost acceptatã de Copos pe 12 octombrie 2007, moment în care italianul s-a certat și cu patronul, și cu președintele Zotta, fiindcã se rãzgîndise și nu mai voia sã pãrãseascã echipa.
"Cînd mi-a dat ultima demisie, Bergodi m-a întrebat de 5 ori dacã are numãr de înregistrare, dacã are ștampilã, dacã e OK. Dupã douã zile, ne acuza cã de ce l-am dat afarã" - Constantin Zotta, fost președinte la Rapid.
CUM S-A LÃSAT DE FOTBAL
Acum 10 ani a bãtut un oficial!
În 1999, pe cînd juca în prima divizie din Malta, Cristiano Bergodi a fost dat afarã de la Sliema Wanderers dupã ce l-a lovit pe unul dintre oficialii clubului sãu, chiar în timpul unei partide! Unul dintre cei de pe banca formației sale i-a reproșat ceva în timpul jocului, Bergodi a venit la el și l-a lovit violent cu mingea în fațã. "Jucam un meci important, presiunea era foarte mare și am cedat nervos. L-am lovit și arbitrul mi-a dat cartonaș roșu, pentru care am fost suspendat trei etape. Ca jucãtor am fost foarte determinat, dar acum nu aș mai reacționa așa", mãrturisea recent italianul. El a fost suspendat de clubul sãu 6 luni la acea vreme, acest lucru însemnînd finalul activitãții lui de jucãtor.
CONTRADICÞIE
Bergodi: "N-am luat nici un ban"
Un episod care l-a lãsat mascã pe Becali a fost cel legat de bani. "În varã, Bergodi a venit la palat și repeta întruna: "De unde am eu garanția cã nu o sã mã dai afarã?". Gigi i-a dat pe loc 180.000 de euro: "Uite, acum poate ai o garanție". Cristiano i-a rãspuns atunci: "Sînteți un om de onoare". Dupã ce Gigi l-a demis, italianul i-a solicitat banii pe întreg anul, dar patronul i-a spus cã a luat în iunie toți banii din salariu, la care italianul i-a replicat: "Ce bani? Eu n-am luat nici un ban".
Avocatul sãu: "Nu are rost sã negãm"
Cel care îi reprezintã interesele lui Bergodi, Bogdan Tohãneanu, a comentat ieri:
"Becali spune cã i-a dat acești bani lui Bergodi, iar Cristiano spune cã nu a primit. Ce pot sã fac eu e sã îl iau pe Bergodi de mînã și sã merg cu el la ANAF și ITM, în Italia, și sã-l pun sã afirme: "Avînd în vedere cã patronul declarã cã mi s-au dat 200.000 de euro, vã rog sã consemnați acest lucru". Dupã ce ar face asta, probabil cã ANAF-ul va veni și îl va întreba pe domnul Argãseala dacã și-a înregistrat în contabilitate aceastã sumã. I-am spus lui Bergodi: "Nu are rost sã negãm cã ai luat banii".
Episoade incredibile dupã meciul cu Sheriff
În ultima sãptãmînã s-au scris sute de pagini despre evenimentele petrecute la pauza meciului cu Sheriff, cînd Bergodi nu i-a permis lui Gigi Becali sã-i certe pe jucãtori în vestiar. Gazeta a aflat ieri ce s-a petrecut dupã partidã: italianul a avut un adevãrat acces de furie și a fost autorul unor scene care i-au șocat pe șefii Stelei.
1. "Ce dracu' cautã ãștia aici?"
Bergodi a mers la conferința de presã, timp în care în biroul sãu s-au strîns președintele executiv Argãsealã, managerul sportiv Panduru, viceprepreședintele Teia Sponte, directorul economic Ghiorghișor și "secundul" Renzo Rossi. Scopul? Aceștia încercau sã-l determine pe italian sã se întîlneascã în acea noapte cu Becali pentru a face pace. Bergodi s-a întors de la conferințã, a intrat în biroul sãu și, cînd i-a vãzut pe toți acolo, i-a strigat lui Renzo în italianã: "Ce dracu' cautã ãștia aici? Ce cautã, spune-mi! De ce trebuie sã discutãm cu ei?". Imediat, Pandi și ceilalți au decis sã pãrãseascã biroul și au ieșit pe hol.
2. Sticle și alte obiecte aruncate în pereți
Bergodi a rãmas cu Renzo, acesta transmițîndu-i mesajul lui Becali: "Ai fost demis, de mîine nu mai ești antrenorul Stelei". Ce a urmat? Povestește chiar unul dintre șefii Stelei, aflat pe holul de lîngã biroul lui Bergodi: "A aruncat cu scaunele prin încãpere, s-au auzit bubuituri, a luat sticlele de apã și a dat cu ele de ușã, de perete. Eram șocați, nu ne venea sã credem ce se petrece!".
3. "Bergodi era transfigurat în plinã crizã de nervi!"
ªefii au decis sã pãtrundã în birou pentru a vedea ce se întîmplã. "Bergodi era transfigurat. Avea o privire de om nebun, urla acolo, era în plinã crizã. Bãtea cu sticla de apã de birou, dupã care a aruncat-o violent în perete", a dezvãluit sursa. Imediat cineva l-a apelat pe Becali și dupã ce i s-a povestit tot, patronul a ordonat: "Lãsați nebunu' acolo și veniți la palat sã vedem ce antrenor punem" - Cristiano Bergodi, fost antrenor Steaua
"Atunci eram nervos, doream sã fiu în birou doar cu Renzo, auzisem ce a zis la televizor patronul, a fost o situație tensionatã și din aceastã cauzã mi-am dorit ca ei sã iasã afarã".
gsp