Astazi, in primul meci al noului sezon al Superligii de rugby, Steaua a fost invinsa in deplasare de RCM Timisoara cu scorul de 30-28. Meciul a fost transmis in direct de rugbytv, asa c-am putut sa-mi fac o idee despre cum arata echipa si ce perspective ar putea avea in acest campionat. Sincer, prima impresie e favorabila; se vede un progres net fata de sezonul trecut, mai ales in viteza de joc si in optiunea curajoasa de a prefera deschiderea liniei de treisferturi in dauna inclestarilor surde pe gramada. S-au facut citeva transferuri inspirate, am avut noroc sa profitam de neinscrierea Farului si am transferat un contingent important de acolo, astfel ca s-au acoperit unele din posturile vulnerabile anul trecut. Marea problema ramine gramada ordonata, unde am fost dominati copios de timuisoreni, uneori chiar dati peste cap pe introducerea noastra. E ciudat c-am fost in stare sa aducem jucatori straini pe treisferturi, cu eforturi financiare importante, banuiesc, in schimb nu putem gasi 5 baieti vinjosi autohtoni care sa nu fie dati cu roatele in sus la fiecare gramada. In vremurile de aur ale rugby-ului romanesc, tocmai inaintarea era punctul forte, iar stelistii alimentau masiv lotul national cu inaintasi de calitate. Stiu ca nivelul rugby-ului intern a scazut, ca cei mai buni jucatori pleaca la virste din ce in ce mai fragede in strainatate, dar ma nedumereste cum dinamwie reuseste, cu jucatori anonimi, sa aiba mereu o gramada redutabila, iar noi sintem praf la capitolul asta. E mare pacat ca se intimpla asta, mai ales acum cind avem valoare pe treisferturi; daca inaintasii nu le furnizeaza baloane, e greu sa ne exploatam potentialul ofensiv.
Am marcat astazi 3 eseuri (Baraulea, Tupou Sanele si Mototolea) in fata celei mai bune echipe a campionatului; cu putin noroc, puteam cistiga, fiindca Dumbrava a avut 2 lovituri de pedeapsa, in minutele 80 si 80+2, de la vreo 40 de metri; oricare din ele, transformata, ne-ar fi adus victoria. La cum arata celelalte echipe, cred ca vom prinde semifinalele unde, spre deosebire de alti ani, vom pune probleme serioase oricarui adversar. Forza Steaua!
PS: Iata cum arata in acest sezon formatia noastra: Baraulea, Cornei, Costin Neacsu - Grigore, Petre Neacsu - Ravulo(fijian), Mototolea, Vueti - Diaconescu, Dumbrava - Pascu, Filip, Dascalu, Tupou(tongalez) - Niacsu. Rezerve: Naitoko(tongalez), Buzea, Orghianu, Manu Ki Vutala(tongalez), Nicholas Moa(tongalez), Ranuku Serelevu(fijian), Ionut Dumitru, Golubenco. Lipsesc momentan, din cauxa accidentarilor, Lucaci, Ionita - jucatori de echipa nationala - si Vili Ahofono.