Da, nu se duc la meciuri in principal din cauza stadionului pentru ca au uitat ce inseamna sa faci atmosfera. Nu odata au spus asta. Nici la derby-uri sau meciuri Europene nu umplu stadionul. Dar cand joaca pe 23 il umplu mereu. La meciul cu Bayer Leverkusen au fost doar 8000 de fani (putin peste 50% din capacitate) era prima data cand ieseau din grupele UEFA. Sa-ti mai amintesc ca cu Man U si cu Lazio au fost peste 50000? Pentru ca s-a jucat pe 23.
Daca tu asta crezi, ca ei nu se duc la meciuri din cauza stadionului, inseamna fie ca esti dinamovist, fie ca nu esti alaturi de echipa preferata decat pentru ca-ti place sa primesti ceva in schimb: senzatia de a fi un stadion ca lumea, senzatia ca iei parte la un meci important etc.
Sa stii mai exista si oameni care sunt alaturi de echipa pentru ca nu pot sta departe de culori. Dar vad ca acest sentiment iti lipseste cu desavarsire.
Repet: nu invidiez jegosii. Nu ma pot cobori atat de mult.
La meciul cu Manchester s-au aflat in tribune si simpli amatori de fotbal, nu numai dinamovisti. Vezi ca exista un fan club Manchester United in Romania si oamenii au fost prezenti la stadion nu ca sa-i sustina pe caini.
Si ca sa termin povestea cu fanii la meciurile importante: in afara de faptul ca tu nu ai facut decat sa-mi confirmi ipoteza cu "fani doar la derby-uri si meciuri importante" (ba chiar sustii ca nici pe la alea nu se umple stadionu'), iti mai aduc aminte ca fanii Stelei cumparau in maximum o zi si jumatate biletele la meciurile precum Heerenveen sau Betis, in timp ce Dinamo a vandut in vreo patru zile biletele la jocul cu Manchester. Vezi diferenta sau trebuie sa desenez?
Sa-ti mai aduc aminte ca Dinamo a mai jucat pe "Lia Manoliu" si in sezonul 2000/2001 si tot atatia spectatori aveau? Stii care e media spectatorilor pe Ghencea?
Dar ia spune-mi cum functioneaza lucrurile in Italia? Ia uimeste-ma. Se infileteaza piulita invers? Fara suparare dar stiu la fel de bine cum merg lucrurile in Italia la fel ca si tine. Adica putin inspre deloc.
Deci nu stii, dar iti dai cu parerea si mai si critici pe deasupra. Gigi e mandru de tine! Nu vreau si nici nu iti pot face eu cultura sportiva.
Si tu crezi ca eu nu am altceva de facut decat sa-ti citesc si sa-ti critic tie intreaga "activitate publicistica"? Vad ca unii dupa ce scriu 3 rabduri pe un forum incep sa se vada Marin Preda. Ce ai publicat tu aici ai publicat in anumite momente ale vietii tale. Azi poate ti-ai schimbat parerile. SUCCES si tie
Pai daca nu ai chef sau nici nu ai citit ce am scris, ar trebui sa ai decenta sa nu ma acuzi ca sunt cumparat de altcineva. Atat! Nici pe mine, nici pe oricine altcineva care scrie pe-aici.
Stii care-i culmea? Ca multi care scriu aici nici nu se cunosc personal. Nu inteleg ce e atat de greu de priceput faptul ca noi suntem o comunitate unita de anumite crezuri si idealuri, de nimic altceva. Si ca facem totul din pasiune si din entuziasm.
Ma poti critica oricat si oricand. Chiar te rog sa ma critici. Cu argumente, insa. Ma bucur de fiecare data cand imi este aratat ca am gresit. E in avantajul meu sa ma corectez, al nimanui altcuiva.