Am 55 de ani si sunt unul din suporterii care au fost alaturi de echipa atat pe "Republicii" cat si pe "23 August".
Am prins perioada cand echipa inota prin jumatatea inferioara a clasamentului iar in galerie eram doar cativa liceeni mandri de steagul furat din Liceul M. Sadoveanu (actualul V. Magearu).
Am prins si perioada varfului pe care-l poate atinge un suporter, castigarea CCE/CL sau a celor 6 titluri castigate consecutiv. Pot sa spun ca sub ochii mei am vazut evolutia unei galerii de la grupul de 20-30 liceeni la miile care populeaza acum PN si PS. Mi-au dat lacrimi de bucurie la coregrafia de la meciul cu Poli Timisoara cand am castigat titlul 22 sau la incredibila dovada de atasament din seara de pomina de la meciul cu Villarreal.
Pentru a clarifica in totalitate profilul personal, clarific inca de la inceput ca nu sunt printre admiratorii lui Becali dar in acelasi timp am sa recunoasc mereu rolul pozitiv pe care acesta l-a avut in viata echipei noastre din momentul cand a preluat Steaua.
Doresc doar sa-mi spun un punct de vedere privind situatia actuala a relatiei dintre GB si factiunile ce formeza PN si PS. Se spune despre GB ca este un incult parvenit peste noapte si sunt de acord cu acest lucru, dar cu regret observ ca nici majoritatea membrilor galeriei nu sunt departe de acesta.
Se spune despre GB ca are comportamentul unui taliban absurd, dar aceeasi rigiditate, acelasi comportament il observ si la galerie. GB isi umileste jucatorii in vazul tuturor dar acelasi lucru l-am constatat si la galerie.
Tratamentul oribil la care a fost supus Dica, cuvintele mizerabile scrise pe gardul stadionului la adresa lui Mirel dupa meciul pierdut de Zenga pe National acum 3 ani imi sunt inca in memorie.
Nu am sa uit tratamentul la care a fost supus Rica Neaga in primul sau an la Steaua sau faptul, unic in analele fotbalului de pe Ghencea, cand, in perioada Piturca, Claudiu Raducanu a fost huiduit de PN la executarea unui penalty. Se spune despre GB ca ar avea legaturi cu lumea intelopa si cred in aceasta varianta, dar iata ca apare din nou in calitate de lider al galeriei un interlop notoriu pe care l-am vazut acum 3 ani urcat in dupa politiei cu mainile incatusate.
Se spune despre GB ca este un tip violent care si-a trimis gorilele in PN dar printre membrii acestei galerii vedem tineri care sar sa loveasca portarul echipei adverse la un meci amical international sau care lovesc cameramanii posturilor de televiziune. Se spune despre GB ca este indragostit de aparitiile la TV, dar inaintea meciurilor importante vad ca site-urile devin loc de pregatire a razboaielor dintre diverse grupuri de ultrasi dornici de publicitate sau de a-si dovedi superioritatea in fata oponentilor de la echipa adversa.
Un razboi intre un patron de echipa si un grup de suporteri cu un comportament nu prea diferit de al acestuia, de pe urma caruia au de suferit jucatorii, antrenorii si implicit rezultatele. Daca v-ati iubi echipa cu adevarat si nu ati pune egoul pe primul plan, ati renunta la acest razboi prostesc, eventual mergand chiar pe ideea ca cel mai destept cedeaza primul. Pentru binele Stelei, faceti acest lucru pana nu este prea tarziu.
Adrians