FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Foste glorii, actuali lasi si complici!

«123»
fcsteaua.ro10.03.2009 09:36

Ingratitudinea este una din caracteristicile de baza ale poporului roman. Din pacate. Dar nu in felul in care oierul ne acuza pe noi, ca nu-i suntem recunoscatori pentru mocirla in care a ajuns Steaua, ci in alt fel.

Concret. Unul din motivele pentru care suntem in situatia disperata, cu un gibon pe post de conducator si un ins lipsit de coloana vertebrala pe post de antrenor este acela ca nimeni nu are curajul sa spuna lucrurilor pe nume.Cand spun nimeni, nu ma refer la suporterii de pe stadion sau la jurnalisti. Ma refer pur si simplu, la acei oameni, care fara adoratia tribunei, ar fi fost niste simpli fotbalisti, nu niste "vedete" "glorii" ale fotbalului romanesc.

In afara de Gheorghe Hagi, numiti va rog o fosta mare glorie stelista care s-a pronuntat ferm impotriva ciobanului. Nici macar Boloni, nici macar Ienei, nimeni! In aceste momente, cand e clar ca ciobanul a atins limita de jos - daca mai exista asa ceva pentrul el - nimeni nu spune lucrurilor pe nume!

Ceea ce e mai trist e ca toata lumea stie ca el este cauza. Toti! De la Iordanescu la Ilie Dumitrescu, cu totii spun in soapta, ceea ce stim cu totii si ceea ce urla peluzele!

Stiti ceea ce lipseste protestului nostru? Puterea unei persoane importante pentru opinia publica. In cazul nostru, opinia publica ar fi mult mai impresionata de nemultumirile la adresa ciobanului daca, cineva, o persoana cu o imagine foarte buna, ar iesi in apararea noastra si ar spune:

"DA! Suporterii au dreptate sa-l injure pe Becali! El a adus Steaua in ultimul hal, e un conducator care face de ras echipa!"

Ati vazut vreunul? Eu nu. In schimb, am vazut o gramada din cei care pentru care ne-am luptat de atatea ori in tribune si in afara lor, tacand malc, prefacandu-se ca ploua.

Ba mai mult, citesc acum ca Ilie Dumitrescu, Adrian Bumbescu sau Emeric Ienei, arunca vina pe jucatori! Ca si cum acestia creeaza instabilitatea de la club, presiunea insuportabila, declaratiile iresponsabile despre soarta clubului! Acum e la moda sa dai straini. Ca si cum toti ar fi prosti, numai becali este bun. El, care schimba 20 de jucatori intr-o echipa pe an, el care nu intelege de ce un jucator de 2 milioane de euro are nevoie de imbarbatarea sefului sau...

De ce tac "gloriile"? Din doua motive: unora, sincer, va spun, nu le pasa de Steaua. Implicit, nu vor sa se certe cu becali si atunci mai bine arunca pisica pe jucatori. Al doilea motiv este mai grav: unii nu vor sa se certe cu becali, sperand, ca atunci cand il va arunca pe Lacatus, sa le dea si lor niste firimituri. Poate un post de antrenor, poate un post de conducator, de consilier, poate le arunca si lor stapanul ceva...

Din pacate, aceasta a doua categorie este mult mai numeroasa. De aceea vorbeam de ingratitudine. Daca nu erau acei suporteri sa va scandeze numele, sa va soarba toate cuvintele, sa se bata cu rivalii pentru jucatori, voi, "gloriile", erati niste nimicuri, niste fotbalisti care si-au trecut numele Steaua in CV. Atat!

Asta e recunostinta voastra! Lasitatea este mai grava decat indiferenta altora , iar lasitatea voastra s-a transformat demult in complicitate. Complicitate la uciderea Stelei! Incet, incet, dar sigur, murim...Iar "gloriile" aplauda pe margine.

Mihai ªomãnescu

Adrian10.03.2009 09:55

Multi dintre fostii mari jucatori arunca vina pe actualii fotbalisti pentru ca la carma echipei se afla Lacatus.

Si, Mihai, eu iti mai spun un om clar antibecalii: Gabi Balint! Omul asta a fost 110% impotriva creditorului si l-a criticat fara jena pana cand Lacatus s-a trezit sa ii bage pumnul in gura.

Atat timp cat Lacatus e la echipa, nici un fost Stelist nu va zice nimic. O parte din ei nu vor zice din respect pentru Lacatus iar cealalta parte pentru a nu intra in conflict cu acesta si cu galeria care inca il apara.

Eu nu ii reprosez lui Lacatus faptul ca nu e antrenor. Asta e. Nu poate toata lumea sa fie Mourinho.

Dar, cat o mai trai, o sa ii reprosez faptul ca accepta sa fie scut si servitor pentru cioban.

diamond_man10.03.2009 09:57

In sfarsit cineva care are cojones...Felicitationes, maestre , ma-nclin !

Virgil10.03.2009 10:05

Jenei si Boloni nu s-au pronuntat, dar nu e greu de ghicit ca il contesta in sinea lor. Poate ca le e teama de gura lui.

O alta fosta glorie care s-a manifestat pe fata impotriva lui Becali, a fost Iordanescu. Chiar si Tudorel Stoica. Dar sunt frectii la un picior de lemn.

MoWeed10.03.2009 10:06

Mihai, sunt de acord ca unii sunt lasi. Dar, parerea mea e ca maestrui Ienei si Boloni nu intra in aceasta categorie.

Ienei a fost mereu un om foarte diplomat, rareori l-am vazut iesind in fata. Rareori iese in presa, mai ales comparativ cu Il Muce(desi inca e antrenor in activitate, frustratul nu are nici pe aproape performantele de antrenor al lui Ienei). Plus ca Ienei a mai refuzat si in trecut sa lucreze cu jegul de Becali daca se implica la echipa.

Boloni a fost facut cu ou si cu otet mai demult de Becali si nimeni nu l-a aparat. A fost jignit de multe ori de acest specimen primitiv al rasei umane si cred ca s-a saturat de atatea certuri. Nici Boloni nu este un om avid de publicitate...

Nu cred ca motivul pentru care unii nu vor sa se certe cu Becali este faptul ca nu ii intereseaza de Steaua. Cred ca, pur si simplu, nu vor sa intre in gura acestui dobitoc; sunt prea diplomati pentru a avea un dialog in contradictoriu cu Becali. Cu Jiji trebuie sa vorbesti urat; el nu este capabil sa poarte un dialog civilizat.

puyol10.03.2009 10:07

da, si eu am observat asta la mare parte din ei,cu 2 exceptii insa.. Belodedici si Balint, dar care nici ei nu au spus ff clar ca "Da,merita injurat"..

o sa fiti surprinsi,poate unii nu ati citit,dar e unul care a zis ceva de genul,cum ca suporterii au dreptate: Adrian Enache :)

dcata10.03.2009 10:10

10

Cu toate ca le dau dreptate si lui Adrian si lui MoWeed. Ienei si Boloni fac parte din categoria oamenilor carora nu le place sa se tavaleasca prin presa cu unul sau cu altul, in special cu Specimenul (care stim cu totii ce poate).

Lari10.03.2009 10:15

Un punct de vedere foarte interesant.

Lui Boloni ii gasesc circumstante atenuante:

- in primul rand, Loti s-a ferit sa critice dur pe cineva din tara atata vreme cat el antrena in strainatate, afirmand ca nu vrea sa vorbeasca fara sa fie in tema foarte bine.

- in al doilea rand, aduc aminte tuturor ca Boloni s-a numarat printre primele foste mari glorii jignite de dobitoaca, din cauza faptului ca si-a expus direct si sincer parerea referitor la situatia Stelei. Imediat dupa aceea, gigimbecilu' la facut ungur nenorocit, de-astea.

Dar celelalte glorii au intr-adevar o problema: nu aduc aminte in niciun fel de Becali, dar parca au o satisfactie teribila atunci cand critica jucatorii.

Nu stiu daca asteapta din partea lor ca "nea Gigi" sa le dea si lor ceva. Stiu doar ca ar fi fost bine sa-si aleaga o parte in acest razboi. Iar ei intarzie sa o faca...

Ca sa nu pomenesc de Piturca, un stelist pana in panzele albe, care ii mai da si sfaturi si se mai si trage cu el de sireturi...

Jenei este singurul care atrage atentia constant ca aceasta echipa nu are nici strategie, nici un joc coerent, nicio perspectiva spre mai bine. In stilul sau caracteristic: cu prea multa diplomatie si finete intr-un razboi cu un asemenea cretin.

Mihai Somanescu10.03.2009 10:26

Nu contest ca nea Imi este un diplomat. Dar daca spui ceva de genul:

"Da domnule! Domnul Becali a gresit, umilind suporterii si pe Hagi, schimband prea multi antrenori, facand declaratii si gesturi nepotrivite!", nu mai esti diplomat?

Recunosc, am gresit in privinta lui Gabi Balint, el s-a pronuntat de mai multe ori in aceasta privinta. Dar una este sa o spuna Gabi Balint si alta sa fie spusa de Ienei si Nastase si Dumitrescu si Panduru si Iordanescu si Boloni si...

Ar mai fi cineva din opinia publica care sa aiba dubii asupra protestului nostru? Sau Becali ar fi incoltit din toate partile?

danciu1910.03.2009 10:32

Si Ilie Dumitrescu s-a declarat de multe impotriva ciobanului,in articolul de astazi erau niste raspunsuri la intrebarile ziaristilor!

Oricum ne lipseste mult ca fostii stelisti nu spun lucrurilor pe nume,poate cu cateva voci grele,ne-ar fi mai usor sa scapam de cioban!

Nu contest ca nea Imi este un diplomat. Dar daca spui ceva de genul:

"Da domnule! Domnul Becali a gresit, umilind suporterii si pe Hagi, schimband prea multi antrenori, facand declaratii si gesturi nepotrivite!", nu mai esti diplomat?

Recunosc, am gresit in privinta lui Gabi Balint, el s-a pronuntat de mai multe ori in aceasta privinta. Dar una este sa o spuna Gabi Balint si alta sa fie spusa de Ienei si Nastase si Dumitrescu si Panduru si Iordanescu si Boloni si...

Ar mai fi cineva din opinia publica care sa aiba dubii asupra protestului nostru? Sau Becali ar fi incoltit din toate partile?

Nu inteleg il compari pe Gabi Balint cu Panduru?

Lari10.03.2009 10:32

Mihai, cred ca nu prinzi GspTV, altfel nu ai mai fi rostit numele lui Panduru in ceea ce priveste posibilitatea ca el sa-l critice pe Becali in vreun fel.

xray_rom10.03.2009 10:50

Una din faptele pentru care este incriminat, pe buna dreptate, Becali este si acea de comportament lipsit de respect fata de fostele glorii ale Stelei.

Noi acum ii calcam pe urme ciobanului si facem fostele glorii "lasi si complici" cu satana, doar pentru ca nu spun ceea ce vrem noi sa auzim. Nu suntem detinatorii adevarului absolut si nici nu avem drept de veto pe opiniile altora. Putem doar sa nu fim de acord fara sa aruncam cu pietre!

In felul asta vom sfarsi in a-l "darama" pe Becali cu Steaua cu tot. Normal! Pai ce mai ramane pentru viitorul unui club daca are un trecut cladit pe "lasi si tradatori" si un prezent populat cu un tembel si "slugi"?

Cred ca ne iutzim cu vorba si o scoatem inaintea judecatii rationale. Orbiti de ura ne taiem singuri craca de sub picioare in fata opiniei publice.

Ar trebuie mai multa prudenta si discenamant si sa nu punem laturi in capul istoriei sperand sa ajunga si in freza ciobanului.

Vorbeam cu ceva timp in urma de absenta unui sistem de valori in Romania. Pai ar fi si greu sa se formeze, pt ca ce a fost de valoare ieri, pe bune, il manjim cu rahat azi fara sa punem ceva in loc... maine!In cel mai fericit caz il punem tot pe cel vechi, dar lins la greu:))

Mihai Somanescu10.03.2009 10:58

@Lari

Prind, la Panduru m-am referit cand am zis ca asteapta sa primeasca ceva de la cioban. Panduru a fost in carti de cateva ori sa preia Steaua. Si el stie asta.

Joga Bonito10.03.2009 11:06

Mda... Somanescu a pus din nou punctul pe i.

Vrand nevrand ajungem la concluzia ca doar noi putem lupta impotriva ciobanului. Ajutorul din partea fostelor glorii nu va veni niciodata.

xray_rom10.03.2009 11:18
@Lari

Prind, la Panduru m-am referit cand am zis ca asteapta sa primeasca ceva de la cioban. Panduru a fost in carti de cateva ori sa preia Steaua. Si el stie asta.

Orice om are nevoie de bani. Toti muncim pentru bani, implicit pentru existenta.

Steaua, nu Becali, este o posibila rampa de lansare pentru orice antrenor. Nimeni nu mai antreneaza sau joaca din patriotism sau alte emotii sentimentale. Toti vor sa fie profesionisti si antreneza oriunde li se ofera conditii si un contract acceptabil. De aceea Petrescu, care spune ca este stelist nu a avut nici o jena sa antreneze Rapidul sau sa bata Steaua cu Urziceniul. Si exemplele pot continua.

Nu sunt banii lui Becali mai urat mirositori decat ai lui Iancu, Borcea, Pszkany, etc. Cine vine sa antreneze Steaua i se rupe ca banii vin de la Becali sau de la vreun seic ...anonim. Vrea bani si glorie, daca se poate!Atat!

Se confunda ceea ce simte un om in sufletul lui cu nevoia de existenta si de cariera. In ziua de azi, nicaieri in lume un antrenor nu se duce sa antreneze o echipa din dragoste fata de clubul respectiv sau de patronul ei.

Poate doar Lacatush, ca un ultim mohican, a (re)venit la Steaua nu pentru Becali, ci pentru Steaua si pentru ca la Steaua a atins si apogeul lui ca antrenor pana in acest moment. Cati antrenori din tara au antrenat echipe pe care le-au calificat in CL si au si jucat acolo cu ele???Suntem Romania, nu Anglia, Spania, etc.

PS. Panduru, tot pentru bani si vizibilitate se maimutareste la emisiunea aia GSPTV-ista de 2 lei care 90% este Cancan. Dar nu-l acuz. Isi vinde imaginea pentru o paine! Dar o face cu demnitate si nu se prostitueaza cu minciuni si alte magarii. Trebuie si el sa traiasca!

Harald10.03.2009 11:24

as vrea sa pun o intrebare, poate nu am urmarit cu atentie lucrurile la momentul respectiv.

Ce s-a intamplat cu actiunea generalilor de asta iarna ?

ThereauRistul10.03.2009 11:26

Acest excelent articol al lui Mihai imi da dreptate cand spuneam in urma cu ceva timp ca lui Gica Hagi ar trebui sa i se strige din ce in ce mai des numele pe Ghencea si cel putin la fel de mult si de tare ca lui Lacatus. Mai ales ca innebuneste ciobanu doar cand aude numele Hagi. Articolul este foarte, foarte bun si corect. Si eu cred ca Balint a fost mereu anti Jiji si e un mare stelist. Mai ales ca stiu ca citeste aproape zilnic aceste postari de pe site ii transmit doar atat: Multumim Gaboaja!

Nu sunt de acord cu un singur aspect. Nu cred ca "fostele glorii" cu atat mai mult Jenei sau Boloni asteapta ca Lacatus sa fie debarcat pentru a obtine ceva. Boloni si Dumitrescu incearca mereu sa evite subiectul Lacatus, tocmai pentru a nu-l lovi pe Marius. In plus trebuie sa recunoastem ca Laca are deja ''instaurata'' o usoara paranoia...nu uitati cum se certa cu Balint pentru Jiji si cum crede el ca toti vot sa-i ia locul.

RESPECT Hagi!

joitaru10.03.2009 11:30

Ca tot ai ajuns la subiectul asta, pot sa zic m-au socat declaratile lui Emeric Ienei.

"Gigi este un rau necesar Stelei."

Stau si ma intreb,cum dracu a ajuns el la concluzia asta???

redondo10.03.2009 11:54

Eu cred ca Ilie Dumitrescu,Bumbescu sau Jenei s-au referit strict la meciul de fata in care jucatorii chiar au jucat foarte slab.Nu ai cum sa-i menajezi.

Corect...x-ray!

Virgil10.03.2009 11:54

Eu imi amintesc ca inaintea primei deplasari la Sevilla a Stelei timpurilor noastre, Gigi i-a strans pe toti cei care obtinusera performanta din 7 mai 1986, i-a luat in avionul in care se afla si echipa si i-a dus sa revada Ramon Sanchez Pizjuan. Dupa 20 de ani.

Imi mai amintesc ca la inceputuri, Gigi a fixat o renta lunara de vreo 500 de dolari acelorasi fotbalisti, in prezent oameni cu greutati.

Gigi Tataru, imi spunea inainte de a muri, ca a marit salariile antrenorilor de la copii, inclusiv lui, si spunea ca toata lumea e multumita. Inclusiv muncitorii.

Si-atunci cum ai vrea mai Mihai, ca acesti oameni pe care tu ii numesti lasi, sa se intoarca impotriva binefacatorului lor?

Cred ca gresesti. Numai suporterii sunt aceia care il pot determina sa renunte. Prin proteste meci de meci.

redondo10.03.2009 11:58

Unii au refuzat sa vina atunci la Sevilla,dar invitatia a fost pentru toti.A dat rente lunare la cine avea nevoie,ca doar nu putea sa le dea lui Piturca,Iordanescu sau Boloni.Insa pe 7 mai 2006,ei nu l-au mai invitat la Corbeanca si asta l-a deranjat.

Mihai Somanescu10.03.2009 12:07

@Virgil

Okei, a marit salariile, a dat o renta de 500 de euro. Dar daca, clubul TAU, este jos, jos, jos, tu ce faci, taci din gura pentru ca ti-a dat 500 de euro? Si oricum, ar fi trebuit sa considere ca FC Steaua le-a dat banii, nu Becali.

Atunci nu sunt glorii steliste, sunt glorii financiare. Ei au fost idolii nostri, nu ai lui Becali. Banii nu scuza orice, iar daca pentru cateva zeci de euro, calci totul in picioare... Ne meritam soarta.

danimarcu10.03.2009 12:10
Noi acum ii calcam pe urme ciobanului si facem fostele glorii "lasi si complici" cu satana, doar pentru ca nu spun ceea ce vrem noi sa auzim......

Cred ca ne iutzim cu vorba si o scoatem inaintea judecatii rationale. Orbiti de ura ne taiem singuri craca de sub picioare in fata opiniei publice.

Ar trebuie mai multa prudenta si discenamant si sa nu punem laturi in capul istoriei sperand sa ajunga si in freza ciobanului.

Corect comentariu.

As adauga ca,sub o forma sau alta,majoritatea "gloriilor" au avut de-a face cu Jiji Becali,in sensul ca acesta din urma i-a ajutat cu bani pe cei mai saraci dintre ei ...Cum ai vrea,de exemplu Majearu sa vorbeasca de rau pe omul care l-a ajutat candva cu bani?...Nici eu,daca as fi acceptat vreodata vreun ajutor de la el ,nu as putea sa-l lovesc pe la spate.Asta inseamna lipsa de caracter.

Razboiul asta e al nostru.Sa nu asteptam ajutor de la altcineva...

Mihai Somanescu10.03.2009 12:12

@redondo

Ei au facut evenimentul de la Corbeanca pentru ca Becali nu organizase nimic.

giglio10.03.2009 12:22

Bun articol ! Am dat si eu ieri exemplul lui Tudorel Stoica . E normal sa se bucure pentru copilul lui, insa el cred ca avea datoria sa exprime altfel aceasta bucurie. A spus cu atata liniste "azi chiar mi-am dorit ca Steaua sa piarda" .... Ce mai putem simti noi ?

Altii fac precum Balint sau I Dumitrescu: incearca sa para tupeisti si vorbesc despre jocul mizerabil al Stelei, neavand curaj sa arate un vinovat logic, nemaivorbind de puterea luarii unei decizii de a ajuta Steaua. Oamanii astia daca s-ar uni, ar putea gasi o solutie pentru ca Steaua sa redevina ceva din ce a fost . Chiar si in mintea aia slinoasa a ciobanului ar putea implanta ceva mai bun decat debiteaza acum.

Se multumesc toti sa vorbeasca precum niste profeti despre situatia in care a ajuns Steaua, din postura lor deja incontestabila(in subconstientul lor) de foste glorii ros-albastre.

Ciobanul daca nu e aclamat si purtat pe brate nu o sa mai gaseasca satisfactie. Ramane deci, ca noi suporterii sa ii aratam dispretul nostru si cu siguranta vom scapa de el.

Impreuna ne va fi bine si vom aduce Steaua inapoi !!! Suntem prea puternici pentru un intrus ce miroase a oaie.

Forza Steaua ! Pe ei pe mama lor !

«123»