FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

In Prag De Retur

«123»
fcsteaua.ro23.02.2009 11:23

Imi amintesc cum cu ceva ani in urma, asteptam nerabdator reluarea campionatului din al doilea sau act, actul final. Pentru ca in fond ce e campionatul transpus in versiune teatrala, daca nu o piesa in doua acte? Asteptam mereu cu infrigurare, independent de vremea de afara, sa vad noile achizitii, o motivatie mai puternica a echipei si ambitia antrenorului oarecum corijent in primul semestru, sa arate ca si-a invatat bine elevii pentru actul decisiv.

Ca rezultatele din pregatiri nu au fost intamplatoare si ca alaturi de noi, publicul lor cald, vor face totul pentru o noua victorie finala.

Tot timpul iernii, pana in prag de Martisor, sorbeam cu nesat stirile despre ei. Ma inflacaram la succese si ma intristam la aflarea unor vesti nu tocmai asteptate. Moralul imi crestea sau imi descrestea, dupa cum erau si vestile. Steaua era in mintea si in sufletul meu continuu, era pasiunea mea de-o viata. Dar asta se intampla inainte de venirea la conducerea clubului de fotbal, a unui fost, actual si viitor cioban.

Fost cioban, pentru ca asta i-a fost indeletnicirea in copilarie si in tinerete. Actual, pentru ca se poarta ca un cioban, conduce echipa si antrenorul ca pe propriile oi, si va reveni in mod sigur la ce a fost dupa ce va distruge complet Steaua. Conform binecunoscutei zicale "voi fi din nou ce-am fost si mai mult decat atat". A fost cioban, va fi probabil baci. Un fel de presedinte peste oi.

Ce simt in prezent de atata lehamite cata mi-a fost data sa strang in mine datorita lui? Nu foarte mult interes.

Rezultatele din pregatiri n-au avut mare efect asupra mea. De fapt cu ce mari echipe s-a infruntat Steaua si ce imbunatatire s-a vazut in jocul ei? Mie personal nu-mi inspira siguranta componenta lotului actual.

Cei vechi au inaintat in varsta, in neputinta si se simt si ei descurajati de atitudinea primului om din club, cel care a afirmat ca nu-l mai intereseaza Steaua. A afirmat chiar ca nu se mai baga nici la echipa, adica peste antrenor, lasa totul la ce-o fi o fi.....

Jucatorii mai tineri sunt lipsiti de valoare si nu au experienta si tupeul necesare unor jucatori asa cum si-ar dori suporterul stelist.

In plus adversitatea dintre suporteri si creditor nu a fost incheiata. Va fi din nou circ in teren, nemultumiri si proteste in tribune?

Mai avem la dispozitie 4 zile pana la inceperea unui nou calvar sau a sperantelor indreptatite. In a cincea va fi meciul, despre care antrenorul adversarei de vineri afirma ca nu concepe sa-l piarda. Chiar asa a ajuns Steaua? Sa fie luata peste picior de un antrenor fara vechime si fara experienta in cariera, aflat la carma unei echipe incropite in pripa?

Eu socotesc afirmatia fostului international Viorel Moldovan, un afront adus Stelei si stelistilor. De aceea doresc ca Lacatus si ai lui sa dea o palma morala infatuarii celui in cauza, printr-un joc darz, prin atitudine si prin victorie.

Stau si ma gandesc la ce a fost Steaua si la ce a ajuns. O fosta echipa de talie europeana, afundata adanc in mediocritate in prezent.

Vom debuta cu dreptul? Numai bunul Dumnezeu stie, dar eu sper din toata inima ca totul sa iasa bine. De primul meci depind sperantele sau grijile noastre. Nu mai conteaza ce a fost in tur si in pauza competitionala. Trec peste insatisfactii si suferinte. Sunt stelist pana la moarte orice ar fi! Haide Steaua!

Virgil

Lari23.02.2009 11:31

De mult nu m-am mai simtit atat de ciudat: mi-as dori sa dispara Becali din Templu, asa precum mi-as dori si sa avem rezultate. Nu prea cred ca aceste doua chestiuni vor merge mana in mana, insa...

Dar ma voi bucura la ambele!

Dubioasa dilema in care ne-a pus nenorocitu' ala...

danimarcu23.02.2009 11:42

Cred ca asa simte orice stelist in momentul asta,Virgile.

@Lari -cea mai mare performanta pt Steaua in momentul asta ar fi sa scape de cioban.Indiferent de consecinte...

MoWeed23.02.2009 12:01

Ai sintetizat foarte bine ceea ce multi stelisti gandesc la momentul actual

@Lari

Mai important decat performanta e sa plece ciobanul. Numai asa vom putea deschide calea catre performanta adevarata(titlul, nu locul 2, cupa Romaniei)

Radu1823.02.2009 12:55

Doua lucruri sunt foarte clare:

1.Becali nu va pleca nici in ruptul capului de la Steaua.

2.Echipa trece printr-o perioada mai proasta si are nevoie de incurajarile suporterilor,nu de injuraturile adresate lu' Becali.

Cel mai bine ar fi ca Becali sa fie ignorat iar suporterii sa isi sustina echipa asa cum au facut-o tot timpul.

Sanatate.

shack3r23.02.2009 13:43

Virgil,cred ca asta e starea de spirit a tuturor stelistilor.Si cand ma gandesc ca tu erai cel mai optimist de pe-aici de cele mai multe ori..

Tupac Amaru23.02.2009 13:48
Ai sintetizat foarte bine ceea ce multi stelisti gandesc la momentul actual

@Lari

Mai important decat performanta e sa plece ciobanul. Numai asa vom putea deschide calea catre performanta adevarata(titlul, nu locul 2, cupa Romaniei)

Absolut de acord cu antevorbitorii mei si, in plus, o mentiune: matematic vorbind, plecarea lui Fecali este necesara, dar nu suficienta. Cu alte cuvinte, sa nu ne inchipuim ca Raul poate lua doar forma lui Fecali. Exista si posibilitatea sa vina unul mai rau chiar decat Fecali, dar sper sa nu mi se adevereasca aceasta temere!

NICKSTELIST SI DUPA MOARTE23.02.2009 13:55

AFARA CU Becali DIN Ghencea.

joseph23.02.2009 13:55

2.Echipa trece printr-o perioada mai proasta si are nevoie de incurajarile suporterilor,nu de injuraturile adresate lu' Becali.

Cel mai bine ar fi ca Becali sa fie ignorat iar suporterii sa isi sustina echipa asa cum au facut-o tot timpul.

Sanatate.

ai visat astea aseara de esti asa sigur sau te pomenesti ca esti ruda cu cine stie ce vrajitoare? ti-ai calculat tu bine ca daca ne oprim din protest, Steaua merge brici, ciobanul devine domnul Becali si mandria noastra pe viitor... iar in 3 ani luam poate si Cupa Romaniei si ne pune capac cu atata fericire produsa. ca doar e cel mai bun manager din zona asta a Europei...

Lari23.02.2009 13:58

@DaniMarcu, @MoWeed

Stiu, nene, stiu ca aia este prioritar. Am spus doar ca, deseori, am sentimente amestecate si ca mi-ar placea sa avem si rezultate, si sa plece jegalu'. Am mentionat si ca asta este imposibil.

Dar prioritar este sa plece Becali, e clar.

Kekea23.02.2009 14:43

Daca protestele continua..suporterii vor primi o palma prin faptul ca vor fi iar facuti vagabonzi,derbedei, vor fi demonizati.Daca protestele inceteaza...ACELASI LUCRU..oieru va iesi la televiziune si va spune cum el este mare strateg, mare psiholog, ca a reusit sa convinga suporterii sa inceteze.Dar nici o clipa nu o sa zica "Am ajuns la o intelegere, admit ca si eu am gresit, dar sunt dispus sa las totul deoparte si sa o iau de la capat cu publicul din Ghencea."

Radu1823.02.2009 15:33
ai visat astea aseara de esti asa sigur sau te pomenesti ca esti ruda cu cine stie ce vrajitoare? ti-ai calculat tu bine ca daca ne oprim din protest, Steaua merge brici, ciobanul devine domnul Becali si mandria noastra pe viitor... iar in 3 ani luam poate si Cupa Romaniei si ne pune capac cu atata fericire produsa. ca doar e cel mai bun manager din zona asta a Europei...

Mintea ta si a unora bolnava ne duce la pierzanie.Si noi la fel ca majoritatea romanilor,nu stim sa ne vedem interesul.Crezi ca daca vor continua protestele Becali v-a pleca?Crezi ca daca vor continua protestele echipa va juca mai bine?

P.S Becali trebuie ignorat total,iar echipa trebuie incurajata.

Kekea23.02.2009 15:38
Mintea ta si a unora bolnava ne duce la pierzanie.Si noi la fel ca majoritatea romanilor,nu stim sa ne vedem interesul.Crezi ca daca vor continua protestele Becali v-a pleca?Crezi ca daca vor continua protestele echipa va juca mai bine?

P.S Becali trebuie ignorat total,iar echipa trebuie incurajata.

Corect.Dar oierul va continua sa isi bata joc de jucatori, antrenori, suporteri, istoria acestui mare club de fotbal, sa tarasca numele Stelei in diverse scandaluri.Daca il vom ignora stii ce se va intampla?Lumea o sa zica ca ne convine aceasta situatie si ca ne meritam soarta.

MoWeed23.02.2009 15:38

Interesul nostru ca stelisti fiind locul 2, eliminari rusinoase din cupa, scandaluri nenumarate, victorii rusinoase(cu Valize si mai stiu eu ce tampenii), pupincurism adus la rang de arta in club, sa fim cel mai detestat club din Romania(si aici nu ma refer la frustrati, ci la microbistul de rand), insultarea gloriilor steliste, insultarea fanilor stelisti, mentalitate de tot cacatul(locul 2 e mare ca ne duce in CL, de unde isi ia Jiji banii si noi ne facem de ras)?

Nu stiu care user de aici avea semnatura "Raul trimumfa cand oamenii buni nu fac nimic" dar asta se potriveste aici.

Valorile precum onoarea si demnitatea nu mai conteaza, sa ne inchinam cu totii la bani!

Radu1823.02.2009 15:44

Vad ca nimeni nu poata sa imi raspunda la intrebarea asta:

O sa se rezolve ceva daca o sa il injurati pe Becali?

Kekea23.02.2009 15:47

Cineva a mai zis ca acesta este nivelul lui si altfel nu intelege.Eu sunt de acord cu asta.El daca nu este injurat si apostrofat zice ca tot ce face e bine, lumea il iubeste, e centrul universului.Noi il mai aducem cu picioarele pe pamant.

fedora23.02.2009 16:03

Poate ca da, poate ca nu.

Dar daca il lasam in pace deznodamantul e clar. Preferam sa fim curiosi.

Lari23.02.2009 16:09

A ignora un rau nu a fost NICIODATA o solutie. Ba dimpotriva, a fost INTOTDEAUNA o idiotenie.

lbj23.02.2009 16:20

Da...poate se va ajunge in momentul in care toata suflarea stelista va intelege ca binele Stelei nu este cu becali la carma. 100 de persoane nu il pot da jos, dar mii de persoane da. Forta maselor nu o poate lua nimeni, oricat ar incerca. Asa ca vrem sa luptam, ca sa ne luam Steaua inapoi din mainile lui Gigi.

redondo23.02.2009 16:23

Sanatate.

Bravo...ai perfecta dreptate si esti realist.

redondo23.02.2009 16:34

Becali este injurat sistematic din vara 2007 de la episodul cu fularul.Pana atunci nu prea imi amintesc.Cei care-l injura la stadion sunt aceiasi care-l adulau cand se urca pe masina dupa meciul cu Valencia...cat au fost rezultate si campionate castigate,nimeni nu se lega de el.Dar acum crezandu-se ca asa e la moda,se iau toti ca oile unii dupa altii.Pana la urma omul ne-a dus in Liga Campionilor,a adus marile echipe ale Europei in Ghencea,intr-o semifinala de cupa europeana,dar unora le e dor de niste victorii cu Sportul,Otelul sau Bistrita in Cupa Romaniei...

Lari23.02.2009 16:38

Nu pricep cum lumea nu intelege de nicio culoare ca un personaj ca Becali nu ar fi avut nicio sansa in fotbalul european.

Nu pricep cum lumea nu intelege ca noi asta ne dorim: un presedinte de talie europeana, macar din punct de vedere al comportamentului, pentru singurul club european din Romania.

Nu inteleg cum nu este evident pentru toata lumea ca acst club are atat de mult de pierdut prin prezenta unui oligofren in fruntea sa si ca tacerea noastra ar insemna victoria lui. Mai tineti minte cum spunea "Suporterii ma iubesc"? Noi nu putem accepta asa ceva, noi nu-l iubim si vrem sa-i reamintim acest lucru cat putem de des.

Ignorance is power! Felicitari, puternicilor! Probabil ca daca Ceausescu ar fi vazut acum, ati fi spus ca e mai bine sa ramana el la putere, ca altul mai bun nu exista.

Becali nu va sta vesnic la Steaua. Va veni vremea sa plece, intr-un fel sau altul. Iar voi nu meritati schimbarea, tocmai pentru ca pare ca Becali va reprezinta in fruntea Stelei.

Pe noi nu ne reprezinta si nu vom ceda nici macar un milimetru!

redondo23.02.2009 16:47

@Lari

Si de ce nu s-a facut scandal general inca din 2003?

Lari23.02.2009 16:50
Si de ce nu s-a facut scandal general inca din 2003?

Pentru ca pana sa plece Piturca, Becali nu misca in front. Isi mai dadea cu parerea, dar nu era atat de grobian, nu isi permitea sa umileasca jucatorii sau antrenorul. Isi permitea cuvinte dure la adresa adversarilor sau a imbecililor care provocau stupizenii.

S.S.Lazio23.02.2009 16:52

Practic acum ..iar ne impartim in 2 "grupe" : cei ce aleg a-l injura pe fecal, si cei ce aleg a incuraja echipa ..ei bine,parerea mea,e ca ..daca tot stadionu' il injura ..tot nu se ajunge nicaieri.Il doare fix in miorita pe Becali de noi,cei ce-l injuram. Ii da un bip lu' zmarandica si intra cu ai lui baieti si ne gazeaza,ne pun electrosocu' pe fata ..ne fac ochii omleta , etc ! 

«123»