FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Nu, nu ne-am săturat de Timișoara!

«1234»
ADRIAN PACURAR24.08.2005 17:10

Nu, nu ne-am saturat de Timisoara!

Nici n-am avea cum. De altii, poate că ne-am plictisit. Dar nu de Poli! "Efectul Timisoara" in fotbalul romanesc incepe să simtă după decenii de absență.

Un pic de calm, vă rugam! Pină la urma situatia are comicul ei. Olaroiu, baiatul de cartier din Bucuresti, spune că Bercenii, Rahova si Pantelimonul complotează impotriva Banatului!

BkP, firmă care a facut banii in Moldova, se declară si ea trup si suflet de partea cauzei timisorene.

Mai ramine ca Gigel Coman să declare că fotbalul merge prost pentru că echipele din cartierul Cotroceni nu-și platesc impozitele, iar McKain să descopere un cangur fosilizat sub matca Begai, dovadă că australienii si timisorenii se trag din aceeasi muma

O istorie greu de uitat

Să ne intelegem. Pe fond, banățenii au dreptate. Ca si craiovenii, iesenii si constantenii. După ce fotbalul romanesc s-a nascut in Transilvania, Bucurestiul a obtinut monopolul pe timpul comunismului. Prin cluburi desfiintate cu forta si infiintate cu ordin de la Partid! Prin aranjamente! Prin timorarea arbitrilor, racolarea jucatorilor si prin manipularea la limita legii a unor fonduri imense, prohibite altora.

Asa s-au concentrat valorile la Steaua si la Dinamo si asa au detinut cele mai bune loturi si au realizat performante.

Succesele cluburilor bucurestene sunt o realitate sportivă corectă construită pe o realitate istorică strimba

Timisoara incearcă acum să schimbe ordinea lucrurilor. Și are de partea ei avantajul noului venit. N-ati observat? O vară intreaga ziarele si televiziunile au oferit spatiu si incredere lui "Poli". Nu din bunavoință, ci pentru că aceasta e regula media: echipă nouă inseamnă figuri noi, eroi inediti si o stare de prospetime care face bine tuturor. Dornică de surprize, mass-media i-a semnat un cec in alb lui Poli.

Nici o echipă romanească n-a fost rasfățată mediatic asa cum s-a petrecut cu Poli in ultimele luni

Cind a inceput campionatul si rezultatele au inceput să scirțiie, clubul s-a trezit in fata unei situatii noi pentru oamenii de acolo. Luna de miere se terminase! Au aparut si declaratii stravezii de nemultumire ale patronului Marian Iancu: "Avem rabdare cit are publicul". A venit apoi acea stire despre tratativele cu Hagi.

Dintr-o informatie de presa clubul a luat foc. Cum nu luase acum putină vreme, atunci cind propriul presedinte declara unei țări intregi că l-a schimbat pe Olaroiu! Ca să revină după citeva ore!

Timisoara merită tot respectul nostru. Fotbalistic si nu numai. Dar Timisoara nu poate pretinde suprimarea drepturilor pentru care tocmai ea s-a batut cea dintii in decembrie 1989!

Dreptul de a informa include si dreptul de a gresi. Vom vedea dacă Gazeta a gresit. Sursele noastre sustin că s-a negociat intens cu Hagi. Că pină si jucatorii ambelor echipe stiau că Olaroiu va fi inlocuit dacă pierdea cu Steaua!

A transforma insă o stire de presă intr-un motiv de reactie radicală si belicoasa asa cum au procedat oficialii lui Poli, e o eroare. Dacă la o stire ei raspund asa, cum se vor comporta cind vor veni momentele in care echipa va fi favorizată sau defavorizată de arbitri? Sau cind un jucator iși va da autogol intr-un moment cheie? Îl vor impusca sefii clubului pe Craciunescu sau iși vor linsa fotbalistul?!

Patetici, adică de neiertat!

În decembrie 1989, un oraș din vestul Romaniei iesea in stradă impotriva unui regim printre ai carui satrapi se numarau, de-a valma, olteni, banățeni si moldoveni.

Citeva zile a fost insingerat, liber si izolat. Și cind trupele l-au impresurat, iar zeci de vagoane cu batausi se indreptau spre el si spre cele alte citeva care i se alaturasera un murmur uriaș s-a auzit.

Strigind "TI-MI-ȘOA-RA!", Bucurestiul se revoltase, aruncindu-și spre moarte sute de tineri. Nici unul dintre cei care au trait acele zile nu-și aminteste ca raspunsul Timisoarei să fi fost: "Ne pișăm pe Capitala voastră sursa www.gsp.ro

montreal24.08.2005 17:19

eu nu inteleg ce e cu ura lor fata de Bucuresti, daca sunt atat de "superiori" sa arate pe teren si cu asta basta.

Ne pieredem timpul cu ei.

Nero24.08.2005 17:33

Inteleg strategia de a indrepta atentia intr-o alta directie, in afara de asta, are vreo legatura cu Steaua? :? Articolul mi-a placut, btw.

SteauaToronto24.08.2005 20:36

Ei se cred asa de importanti pentru ca noi le dam atentie! Ignoratii si vedeti atunci ca nu mai comenteaza nimic!

Virgil25.08.2005 07:02

Ce nu stiu foarte multi dintre timisoreni,e ca Bucurestiul acelor zile de revolutie i-a salvat.

Se vorbea mai la tot pasul prin Capitala,ca Timisoara va fi izolata de restul tarii si ca foarte multi vor plati cu viata.

Cei ramasi in viata ar fi trait probabil ca intr-un lagar de proportii uriase.Pentru tot restul vietii.

Izolati total...

Imi vine un proverb in minte : "Pe cine nu lasi sa moara,nu te lasa sa traiesti".

In rest s-auzim de bine,ca de vazut...

SSK25.08.2005 08:59

Da, Virgile, ai mare dreptate. Timisorenii se simt tare mandri ca Revolutia a inceput acolo (si au si motive...iar noi trebuie sa-i respectam pentru asta), dar uita sau nu vor sa inteleaga ca, asa cum e in toate situatiile, fara Bucuresti nu ar fi fost nimic ! Libertatea lor de azi de a se pisa pe capitala noastra (a tuturor) a fost platita in primul rand cu sangele bucurestenilor !

Mai mult decat atat, se simte cat de incorsetati sunt cand le rostesti cuvinte ca "AEK", "Bragadiru", "BKP", "RAFO", "jucatori din Bucuresti", adica fundamentul echipei lor de azi. Pentru ca, din nefericire pentru ei, echipa lor de azi este intruchiparea compromisurilor fara de care viata nu poate fi traita...

Allen25.08.2005 13:38

Cei care "se pisa pe capitala noastra" sunt niste copii infatuati care la momentul revolutiei ori erau "pe teava" ori sugeau inca de la mamele lor.

Respect acei oameni care au murit in '89 in Timisoara si in restul tarii, fara sacrificiul lor ar fi fost imposibil sa iti poti exprima orice opinie, de bine sau de rau, de admiratie sau de ura fata de un club, oras, etc.

Allen25.08.2005 13:40
Inteleg strategia de a indrepta atentia intr-o alta directie, in afara de asta, are vreo legatura cu Steaua?

Nu e nici o strategie si n-are legatura cu Steaua. Aici e sectiunea de discutii libere.

IL_Diablo28.08.2005 18:51

Abia acum l-am citit. e un articol intr-adevar foarte bun. E super scris. Cu cap. Adrian pacurar l-a scris s-au e de pe gsp?

ADRIAN PACURAR28.08.2005 19:46

am precizat sursa www.gsp.ro , a fost scris mi se pare de Tolontan mi s-a parut excelent si l-am adus aici.

luc19.10.2005 22:18

eu m-am nascut in Timisoara(multumesc lui Dumnezeu pentru asta)si mis tare mandru de asta.nu mai locuiesc acolo(si-mi pare tare rau).aici sunt doar un roman (si mis tare mandru)si incerc sa dau oamenilor cu care traiesc o alta impresie despre tara noastra,dar mor de rusine cand merg pe strada si-mi arata prieteni:uite ala care cerseste e roman,eu plec privirea si nu zic nimic,pentru ca in acele momente mi-e rusine de rusinea lui si i-mi vine sa ma leapad de statutul meu de roman si sa ma fac martzian mai bine. atunci va vad pe voi aici criticand timisorenii ca sun prea mandrii,inganfati sau mai stiu eu ce.dar nici voi din celelalte regiuni ale Romaniei nu dati dovada de prea multa bunavointa si nu ziceti ca nu-i adevarat,ca am intrat pe o gramada de forumuri si m-a minunat raul de injuraturi impotriva Timisoarei si a locuitorilor ei.sincer m-am bucurat cand am vazut rezultetele echipelor din Bucuresti in europa dar mi-a trecut repede cand am vazut scandalurile din presa si apoi pe mooista aia de la gsp cu banii pentru echipa finlandei,sincer mi-o fost rusine ca sunt roman,asa ca nu ne acuzati pe noi de toate relele din Romania,pentru ca in Timisoara traiesc doar cateva sute de mii de oameni civilizati care doar vor sa-si duca copii la scoala si sa faca bani nu sa va ieie voua painea de la gura.respectele mele!

TN_Blazon2.jpg

luc19.10.2005 22:25

si daca va suparati pe mine,nu-i bai ca o sa va treacaio nu mi-s anti Steaua sau mai stiu eu ce tampenie dar nu mi se pare o idee stralucita aceea de a va injura intre voi pentru simplul fapt ca unii sunt timisoreni si se dau mari destepti iar alti ca sunt din Bucuresti si caei sunt mai ai naibi ca toata tara,ca daca-i asa toti nis o apa si-un pamant la fel de ipocriti,vulgari si niste frustrati

CATEDRAL.JPG

CATEDRAL.JPG

zarboss20.10.2005 16:03

ba da ne-am saturat :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

luc20.10.2005 21:12

si atunci de ce ne bagati in seama?sau frustrarea e la fel de mare in amandoua orasele?

MU2.JPG

MU2.JPG

reddog22.10.2005 18:03

Vai Doamne!!! Cine vorbeste de frustrare...taman voi, aia care tanjiti de ani de zile dupa un titlu si improscati in toate directiile cu remarci gen" ne p---m pe capitala voastra" sau mai stiu eu ce. Stii ce e la voi? O adunatura de conceptii luate din tata-n fiu. Daca ala spune "Jos Bucuresti, Steaua sau Dinamo", eu de ce sa nu spun, doar asa e mentalitatea...

Si mai scuteste-ma de imagini ca le vad zilnic si mi s-a cam acrit!

FanSteaua4Life22.10.2005 23:33

Aici te incluzi si pe tine???

luc24.10.2005 06:56

sigur ca ma includ si eu,dar eu cel putin i-mi recunosc vina(e un inceput).cainerosu,daca esti atat de satul de Timisoara de ce nu te muti?sau ai atata nevoie de banii care ii castigi acolo ca induri tortura?mutate in Bucuresti,nimeni nu te opreste,numai vezi sa nu te muti in giulesti :twisted:.si nu-mi raspunde ca m-am lamurit si cu tine.dedicatie de la mine pentru tine:

TIM01.GIF

TIM01.GIF

Virgil28.10.2005 12:50

Catedrala Ortodoxa din Timisoara.

IL_Diablo28.10.2005 21:23

Ce naiba e asta? Un milion de poze cu Timisoara pe situl nostru? :evil: Poate am gresit si ma aflu pe un site turistic sau de geografie. Sau e reclama?

Si mai luc termina cu banateana asta obosita! Macar scrie-ti aberatiile fara "mi-s".

Si am si eu o intrebare. Voi timisorenii cu cine va mai combinati? Ca am auzit va iau italienii toate femeile.

Esti plecat din tara? Poate nu stii. Politehnica Timisoara e in C. Cu istorie cu tot. Asta e fosta AEK Bucuresti! Iar capitanul vostru e un caine pur sange! Ne bucuram ca sustineti o echipa bucuresteana, fosta echipa a STELISTULUI Toni Dobos! Bucurestiul e zi de zi in inimile voastre! Va multumim!

zarboss29.10.2005 11:22

lasa-i ma ii mai amarasti si tu.. nu vezi ca si asa .. nu prea ii baga lumea in seama.... :twisted:

Virgil30.10.2005 02:55
Ce naiba e asta? Un milion de poze cu Timisoara pe situl nostru?  :evil:  Poate am gresit si ma aflu pe un site turistic sau de geografie. Sau e reclama?

Nu neaparat pe site-ul nostru,cat mai degraga atasate topicului despre Timisoara.

luc30.10.2005 22:56
Ce naiba e asta? Un milion de poze cu Timisoara pe situl nostru?  :evil:  Poate am gresit si ma aflu pe un site turistic sau de geografie. Sau e reclama?  

Si mai luc termina cu banateana asta obosita! Macar scrie-ti aberatiile fara "mi-s".  

Si am si eu o intrebare. Voi timisorenii cu cine va mai combinati? Ca am auzit va iau italienii toate femeile.  

Esti plecat din tara? Poate nu stii. Politehnica Timisoara e in C. Cu istorie cu tot. Asta e fosta AEK Bucuresti! Iar capitanul vostru e un caine pur sange! Ne bucuram ca  sustineti o echipa bucuresteana, fosta echipa a STELISTULUI Toni Dobos! Bucurestiul e zi de zi in inimile voastre! Va multumim!

geniule!!"banateana" nu exista,e doar accentul meu cum tu vorbesti cu accentul tau de capitala!! :oops: iar ca suntem condusi de un fost stelist, nu-i bai, si Steaua e condusa de un oier si nu se supara nimeni, asa ca hai,la treaba,opriti violenta ca va faceti si mai de rahat,si nu de alta dar acu iesiti in europa si ma faceti si pe mine de rusine ca, de!MI-S roman :cry: ,iar de femei nu cred ca duc lipsa baietii ca au toate obositele din moldova si Bucuresti care pleaca la produs in sarbia si le iau ei cu japca mai intai dupaia le lasa sa treaca(tu ai intrebat)si ca sa vorbesc pe "limba" ta:dedicatie de la mine pentru toti cei care ma cunoastE!!!:

Alex...31.12.2005 00:25

Cam stresati timisorenii astia cu echipa lor care cam duce lipsa de rezultate si de jucatori tmisoreni. Cati timisoreni aveti la echipa de nu suportati pe nimeni? Dar bucuresteni?... Iar de revolutie nu are rost sa vorbim, ne-am impuscat reciproc doar pentru ca asa a stiut Iliescu sa-i fure puterea lui Ceausescu. Si a cam reusit...

dbd31.12.2005 03:31

in totdeauna Timisoara nu ne-a suportat...parca noi suntem alta nationalitate...si nu numai in lumea fotbalului...dar asa in general...dar hai sa ii suportam noi si sa aratam ca suntem mai cu cap... :lol: :lol: :lol:

Alex...01.01.2006 19:14

Cam pe nimeni nu suporta timisorenii astia, pe bucuresteni nu, pe aradeni nu, pe moldoveni nu ,sunt atat de increzuti de parca ei au inventat mersul pe jos, ar trebui sa-i suportam noi, dar nimeninu-i sfant...

«1234»