M-am gandit sa fac o supozitie, criza clar l-a afectat pe Cioban, lipsit de lichiditati ,cu niste terenuri valorand de 4 ori mai putin decat in vara,incoltit de DNA, neprinzand Parlamentul ( o miza uriasa pentru el pentru a-si redresa situatia financiara). Probabil ca dispensarea de Mirel este in stransa legatura cu imprumuturile pe care i le-a acordat Oli. Va spun cu siguranta ca, Mirel a fost pierdut de Cioban ca la o partida de poker. Oli a asteptat cu mare rabdare aceasta zi.A pompat cateva sume mari de bani Ciobanului. Va intrebati cine poate da aceste sume de bani? Poate doar camatarii sau niste oameni foarte bogati in zilele noastre(magnati rusi sau seici arabi). Dar acesti oameni au nevoie de un gir. Care credeti ca fost girul? Raspunsul este clar: Mirel Radoi. Ciobanul ,foarte mandru de pozitia sa de carton, liderul tarii in avutie,n u poate accepta criza care l-a lovit. Ce vor crede oamenii despre el? S-a tot perindat prin fata camerelor ,emanand opulenta si prost gust. Dar lipsa din ultima perioada de pe sticla confirma clar: averea s-a imputinat.
Parca vad o discutie intre Cioban si Oli:
" -Ba Oli, da si mie niste bani cu imprumut.
-Ba Gigi, ai innebunit? De unde sa-ti dau eu bani?
-Hai ba , ca ti-i dau inapoi cu dobanda, dar acum nu am lichiditati.Si astept sa se redreseze piata imobiliara la noi. Zic astia ca prin primavara BNR-ul va relaxa creditele si vor creste iar preturile la teren.
-Ba Gigi ,nu stiu.Lasa-ma cateva zile sa vad ce pot face.Dar imi lasi ceva ca garantie.
-Bine ba!"
Aceasta discutie avea loc anul trecut, Oli i-a dat 1 milion de euro,Ciobanul fiind convins ca-i va da banii inapoi repede fara sa piarda vreun bun.
Dar euro a luat-o razna, Ciobanul s-a speriat si l-a sunat pe Oli:
"Ai facut ceva ?
"-Ba Gigi,uite ti-am facut rost de bani. Dar mi-i dai repede,daca nu, imi dai ceva in schimb.
-Orice ba.Ti-l dau si pe Dayro!
-Nu,nu-l stiu bine .Mi-l lasi pe Mirel la schimb.
-Ba tu ai innebunit! Nu-l dau pe Mirel , Mirel nu pleaca decat in Europa ,doar la o echipa mare!
-Bine Gigi ,mai gandeste-te!"
Criza s-a adancit in Romania,euro s-a vandut la case de schimb cu 4,4 lei,gazele se vor scumpi,totul se va scumpi, preturile la terenuri nu vor mai creste (nu cele din zonele rezidentiale,foarte putine la numar) asa ca Ciobanul a decis. Nu are cum sa dea banii inapoi repede, cum anticipase el, asa ca face gestul extrem : il da pe Mirel in Arabia. Visul sau de a-l vedea la Inter sau Madrid se naruie!
Ai fost doar o sursa de vent pentru nas, Mirele!