Se vorbeste de niste valori si principii care teoretic suna bine, dar care practic sunt imposibil de urmat in societatea noastra. Si aici iar intervine ¨imunitatea¨ fiecaruia la virusul becalian.
Ipocrizia nu are limite, normalitatea in numele careia se vorbeste si-a pierdut de mult conotatiile. Ori Steaua nu mai are la dispozitie timpul necesar schimbarii mentalitatilor, cadrelor, conjuncturilor etc aferente unor ¨proteste normale¨.
Prietene, Sabin!
Sa inteleg ca tu vrei sa trimiti copii in strada sa moara pe baricade, stalciti in batai de gorile si jandarmi, din cauza unui dobitoc care nu poate fi deposedat de avere prin forta?
Si pt ce? Pentru un kkt de fotbal???
In '89 au cazut copii pe baricade in numele schimbarii spre o stare de normalitate, dar acolo era vorba de cauza neamului, de insasi filonul existential al romanilor infometati, infrigurati si "indobitociti" de doctrine revolutii culturale!
Acei prea repede uitati copii sunt eroii nostri, nu cei care i-au bulane-n Ghencea pentru petrarde, fumigene si flegme pe chipul lui Becali!
Acei copii anonimi care au dat sangele lor in schimbul normalitatii! Pentru ei si pentru cei care au urmat, normalitatea nu si-a pierdut conotatiile, ci a pierdut uneori din viteza de atingere a ei prorocita de Brucan
Acei copii eroi au murit atunci si pentru libertatea noastra de azi!
Dar nu o libertate luata din "Cartea junglei"!
Unii cred ca daca si-au pus un fular la gat cu Steaua sunt si stapanii ei!
Unii cred ca daca au un abonament la stadion si vin in tribune meci de meci sunt automat facatorii de destine ai clubului!
Unii cred ca daca nu scapa un meci la TV, au drept de veto in club de parca ar fi actionarii majoritari!
Altii cred ca daca isi cheltuiesc banii stransi cu greu pe materiale de coregrafie, automat clubul trebuie sa stea la picioarele lor si sa joace dupa canta ei, atat pe teren cat si in administratie!
Gresit!
"Clientul nostru, stapanul nostru" este valabil in a oferi servicii si produse de calitate, nu de a schimba clientul pe seful magazinului, cu parul !
Steaua este un trup si un suflet.
Sufletul ei este cel din inima tuturor celor care o iubesc. Pentru acel ceva din inima noastra purtam fular, mergem la meci, ne uitam la TV, cheltuim bani, etc. nu pentru ai poseda trupul!
Trupul ii apartine celui care o administreaza si care o hraneste pentru propriu buzunar si pentru a ne mangaia si noua sufletul, dar nu gratis!
Acum, spre dezamagirea noastra, el se numeste Becali!Maine poate se va numi Fecali, dar asta nu va schimba cu nimic normalitatea raportului juridic dintre persoana si proprietate si nici a raportului club-suporteri!
Asta inseamna normalitate! Sa ne stim limitele si modalitatile de a ne cere drepturile.
Acelasi lucru este valabil si in strainatatea in care am inteles ca traiesti tu acum.
Ar fi de asteptat sa faci de acolo export virtual de civilizatie si nu de revolutii sangeroase cu morile de vant:)
Nu cred ca ti-ai trimite copilul, daca il ai sau cand o sa-l ai, sa moara de gat cu jandarmi pentru izgonirea ciobanului de pe proprietatea lui.
OOPS!
Cand ma pregateam sa inchei mi-a venit in minte o solutie pasnica pentru alungarea lui Becali!
Ar fi o usa unde suporteri ar trebui sa bata pentru a "forta" plecarea lui Becali ... pasnic!
Becali este chirias in Ghencea.
Ma intreb, de ce acei binevoitori ai Stelei din cadrul armatei nu reziliaza contractul si sa-l lase pe tembel pe drumuri fara stadion? Oare de ce?
Deci acolo ar fi o paine de mancat, ca demers, cu sorti reali de izbanda!
Fara stadion, Becali ar fi ca Palestina de pe vremea lui Arafat. Avea tara, avea steag dar nu avea pamant pentru ele:)
Fara stadion si loja Becali nu ar mai fi nimic!
Asta cred ca l-ar determina sa vanda clubul si sa lase Steaua altcuiva!
Lumea striga: "Pleaca ciobane din Ghencea"!Cheia plecarii lui este in mana Armatei, nu in injuraturi, petarde si fumigene!!