FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua termina turul pe locul 4

«1567»
Bodanel03.12.2008 09:06

@ amache

daca ai te-ai uitat mai bine la meciuri ai vedea cateva lucruri elementare

1. Dayro e printe putinii jucatori la Steaua care vede jocul si stie sa se demarce

2. cu toate ca nu e jucat pe postul sau (varf) inca reuseste sa joace cat de cat la nivel acceptabil

3. e printe putinii jucatori capabili sa traga de la peste 20 de metri si sa nimereasca poarta

si ar mai fi de spus dar astept sa te uiti la primavara la meciuri si sa te uiti cu mai multa atentie.

xray_rom03.12.2008 09:08

@ Protasov

:), iarta-ma dar tu pomenesti aici de Billa, ceea ce este foarte amuzant. Aia sunt retaileri. Cumpara in masa foarte ieftin ca sa poata vinde asijderea. 3% din rulaj este un procent foarte bun pt un retailer.

Din cauza asta companiile de profil asigura cifre de afaceri impresionante cu profit extrem de mic raportat, e ca si cum l-ai compara pe Hagi cu Nicolita.

Protasov.

Si magazinul de desfacere a materialelor cu Steaua este tot retailer(Nike, etc), numai ca spre deosebire de Billa marfa este personalizata:))Steaua nu are fabrica proprie de fulare, tricouri, breloace, etc.

Si Steaua are interesul de a cumpara ieftin si a revinde tot ieftin, pt a avea rulaj.

Daca iei de la Nike cu 100 E si il dai 200 E vor lua doar cei cu bani, nu cei 4 milioane pe care ii vehiculam noi aici.

Cheia in orice afacere nu este data de marimea adosului comercial/unitatea de produs, ci pe viteza de rulare a capitalui. Pentru ca orice "capital" are costuri asociate, fie ca e cred bancar, fie propriu.

In constructii lucrez eu si am intalnit situatii de profit net de 200% si nu de 60% cum exemplifici tu.

Hehehe! Mi-ai raspuns exact la ce ti-am raspuns. :))

Profit de peste 60% se obtine prin tun speculativ, pentru ca preturile imobiliare au fost exagerat de mari in raport cu costurile si marite artificial pt absorbi o cantitate cat mai mare din banii care trebuiau spalati.

De exemplu, aveai 2 milioane si voiai sa speli 1 milion de E care e "negru". Te duceai la Becali si cumparai teren. In acte treceai 1 milion si real ii plateai "cu valiza" 2, cat era pretul pietii. Becali baga milionul ala in "donatii" cu valiza, pt ca ce s-a albit la tine s-a inegrit la el(nu platea impozit). Si asta este una din explicatiile pentru care Becali lucra cash si nu prin banca.

Tu revindeai terenul la un constructor/dezvoltator pe 2 milioane si uite asa aveai 2 milioane "curate"! Daca firma de constructii era a ta era si mai ok. Nu numai ca-l spalai, dar il si reinvesteai "legal" cu profitul de care vorbeai.

De ce erau totusi asa de mari preturile? Simplu, daca erau de 10 ori mai mici, ar fi fost necesara o suprafata de 10 ori mai mare pt aslfel da manarii:))

Revenind la contructiile tale. O firma de constructii face un bloc la costuri medii de 4-600 E/m patrat si il revinde la 1000- 1500 E/mp, dar asta a fost specula pasagera pe care nu o intalnesti intr-o economie normala de piata. A fost favorizata si de relaxarea creditelor imobiliare si de goana de a plasa banii albi sau negrii in imobiliare in speranta obtinerii de profit la revanzare sau exploatare prin inchiriere.

Sa vedem acum, cand s-a parbusit piata imobiliara cate firme de constructii dau faliment, pentru ca au angajat credite pe constructiile ridicate si nu se stie daca scot macar cat au cheltuit, inainte de a le lua banca blocul:))

Eu cunosc destule cazuri!

Tu ai luat un exemplu de articol extrem de scump, si anume tricourile. Sunt inscriptii la care costul de productie este foarte mic. Nu uita, sunt doar simboluri, inscrisuri - lumea nu le cumpara pt valoarea lor intrinseca, materiala ci pt valoarea lor sentimentala. Se pot face cu cu costuri de productie jenant de mici la producatori autohtoni.

Offff!Cu cat e mai ieftin cu atat trebuie sa vinzi mai multe sa atingi cifra de afaceri. Daca e mai ieftin de 10 ori decat un tricou, trebuie sa vinzi la de 10 ori mai multa populatie. Creste volumul marfii de 10 ori, cresc si cheltuiile de depozitare, transport, etc. Nu e chiar asa simplu.

Si nu inscrisul costa mult, ci costa materialul pe ce inscrii:))Aia cu costurile de productie jenat de mici la cei autohtoni e o poveste!:))Trust me!De la industrie, comert si pana la turism aproape totul e mai scump la noi decat afara pe aceeasi categorie de produs, sau cel mult sensibil egale. Nu-ti mai dau exemple ca le ai si singur. Singurul gheseft este ca mai dai sa manance o paine si unui producator intern si-l mai fraieresti cu termenul de plata:))

amache03.12.2008 09:10
@ amache

daca ai te-ai uitat mai bine la meciuri ai vedea cateva lucruri elementare

1. Dayro e printe putinii jucatori la Steaua care vede jocul si stie sa se demarce

2. cu toate ca nu e jucat pe postul sau (varf) inca reuseste sa joace cat de cat la nivel acceptabil

3. e printe putinii jucatori capabili sa traga de la peste 20 de metri si sa nimereasca poarta

si ar mai fi de spus dar astept sa te uiti la primavara la meciuri si sa te uiti cu mai multa atentie.

da baros asta este parerea mea ca nu este pentru Steaua poate o sa ma convinga la anul dar momentan nu

xray_rom03.12.2008 09:26
Nu pot sa nu observ, in ultima vreme, o tendinta generala a suporterilor de a vorbi pe langa subiect. Fratilor, voi chiar nu ati realizat esentialul din victoria cu Urziceniul? Am dat gol din actiune!!!

Hehehe!Relax! E furtuna dinaintea linistei. Dupa meciul cu Fiorentina intram in "silenzio stampa " pana la primavara:))

Desi golul cu fundul a fost ca o palida compensare pentru toate ghinioanele la ratarile Stelei din ultimile meciuri, norocosul asta "din actiune" a mai dat apa la moara dusmanilor pentru semne de intrebare, desi per ansamblu am controlat meciul cap coada.

"Contabilul" Vochin ne spunea ca doar 30% din golurile Stelei din acest tur au fost din faze fixe. Si ne mai spunea ca din fruntasi pe ramura(gol din faza fixa) am ajuns codasii ei:))

Atunci eram criticati ca dam goluri mai mult din faze fixe, acum ca numai dam multe goluri din faze fixe. Incurcate-s caile Domnului la critica fotbalistica:)))

axl03.12.2008 09:55

Xray, era o gluma.

MoWeed03.12.2008 09:56
Incurcate-s caile Domnului la critica fotbalistica:)))

Nu chiar. Noi vom fi criticati orice am face, pentru ca asta aduce rating

Protasov03.12.2008 10:00

@Xray

Nu e mai retail, nu poti spune asta unui om cu capul pe umeri. Ti-am spus doar, sunt inscrisuri, singura utilitate a lor este sa le porti pe stadion, aleluia.

In constructii maestre nu se vand terenuri si nu se pot face speculatii. Speculantii cumpara terenurile si vand sau cheama antreprenorul sa-i construiasca. E munca grea si bine platita. Mai gandeste-te:).

xray_rom03.12.2008 10:03
Xray, era o gluma.

M-am prins;)

Si eu tot cu glume am dat replica, ca mi-ai adus aminte de chinurile meciului si de "patimile" declansate si la TV si pe site:))

axl03.12.2008 10:09
M-am prins;)

Si eu tot cu glume am dat replica, ca mi-ai adus aminte de chinurile meciului si de "patimile" declansate si la TV si pe site:))

La Farul - Steaua, la golul lui Kapetanos, glumeam cu Marius si spuneam ca Pantelis este exact atacantul incisiv de care avem nevoie. Na ca gluma s-a materializat pana la urma.

mdionis03.12.2008 10:22
La Farul - Steaua, la golul lui Kapetanos, glumeam cu Marius si spuneam ca Pantelis este exact atacantul incisiv de care avem nevoie. Na ca gluma s-a materializat pana la urma.

Pai n-ar strica in acest caz repetarea glumei inaintea fiecarui meci important. :biggrin:

xray_rom03.12.2008 10:30
@Xray

Nu e mai retail, nu poti spune asta unui om cu capul pe umeri. Ti-am spus doar, sunt inscrisuri, singura utilitate a lor este sa le porti pe stadion, aleluia.

In constructii maestre nu se vand terenuri si nu se pot face speculatii. Speculantii cumpara terenurile si vand sau cheama antreprenorul sa-i construiasca. E munca grea si bine platita. Mai gandeste-te:).

1) Ba chiar unui om cu capul pe umeri ii spun si ii traduc:

retail prices = preț cu amãnuntul

retail dealer = vânzãtor cu amãnuntul

by retail = cu amãnuntul

Deci Steaua nu vinde en-gross in magazine, ci en detail(la bucata mai pe romaneste si nu la vagon:))....chiar daca vinde inscrisuri, manifeste, ace, brice si ... aplice:) cu sigla Steaua. Mai mult, are si unul ambulant pe care-l plimba dupa echipa:)) Ce nu e clar???

Ar putea sa devina distribuitor en gros pt magazine repartizate in toata tara si care sa lucreze sub franciza Steaua, dar nu cred ca ar rezista pe piata exclusiv din franciza. Trebuie facut un studiu de fazabilitate. E greu sa te pronunti asa "blind". Fata de acele magazine(care nu vor fi ca puncte de lucru ale Stelei) nu ar mai avea statutul de retailer, ci de angrisist.

Totusi, a mai pune un intermediar intre tine (Steaua) si cumparator, inseamna diminuarea profitului, care nu poate fi compensata decat daca prin intermedierere creste volumul vanzarilor.

2) Citeste bine!Nici nu am spus ca vand terenuri, ci cumpara pt a face propriile investitii!Specula fac la vanzarea constructiilor ridicate pe banii lor pe care le vand cu teren cu tot.

Si nu m-am referit la toate firmele de constructii, ci la o parte din ele. Vino in C-ta sa vezi ca e plin de astfel de firme si de constructiile lor:))

Apoi omiti ceva. O parte din cei care fac afaceri imobiliare, fie au pus pe picioare firme de constructii, fie au cumparat actiuni la altele gata facute, fie s-au asociat unul cu terenul si altul cu contructia cum a facut de exemplu Adrian Nastase in Zambaccian:))! Pe langa profitul din vanzarea terenului, scot profit si din revanzarea constructiilor.

O firma fara implicatii in afaceri imobiliare nu poate sa aiba profit mare.

Nimeni nu e prost sa plateasca o firma, care daca are un profit de 200% cum spui tu, inseamna ca il taxeaza de ~ 2 ori scump mai mult decat in mod normal.

Profitul l-ar face din umflarea manoperei. Manopera uzuala este cam 30-50 % ... maxim 100% din valoarea materilelor folosite. Ori la profit 200% ar trebui sa aiba manopera ~ 240% ceea ce este aberant si nici macar tu nu ai angaja o astfel de firma sa-ti contruiasca o casa, decat daca vrei sa scapi de bani:)))

Cei care lucreza normal, au profituri normale (ca procent) si nu speculative!

mountytoma03.12.2008 11:45

iti propun ca la meciurile urmatoare sa privesti cu atentie unde ajung pasele lui Dayro! mai ales alea simple! si nu ar strica sa tii si evidenta contraatacurilor periculoase ale adversarilor care apar dupa acele pase...

in plus, referitor la suturile lui, as avea o mica...corectie: e singurul capabil sa traga de la peste 20 metri si sa nimereasca PORTARUL!

daca ne punem nadejdea in putoarea de Dayro, demn urmas al lui Dica, aia suntem!

Protasov03.12.2008 11:56

@ Xray

ce fete or face ceilalti la toate balubeniile pe care le scriem noi aici. Asta deja devine subiect de cum sa iti infiintezi o afacere.

Raman la parerea mea, un flecuslet de fular sau coif este cat se poate de aproape de zero ca pret de productie, el se cumpara ca suvenir, distributia in mod normal o face tot clubul la unul din magazinele inexistente de sub stadion la un pret de 10 ori mai mare. Nu are nici un amestec comertul retail aici. Comert retail inseamna sa cumperi o marca cunoscuta cu 1 leu si sa o vinzi cu 1 leu si 10 bani.

In constructii ori se castiga de de abia ai ce pune pe masa ori castigi baban, atat cat sa iti alini reumatismele la batranete. Depinde numai de tine. Cu cat lucrezi mai bine cu atat esti solicitat de beneficiari mai pretentiosi si generosi, nu are sens o astfel de conversatie aici, crede-ma fac chestia asta de cand ma stiu. Nu e nicidecum speculatie.

Bodanel03.12.2008 12:09

@montytoma

sincer sa fiu Dayro mi se pare mult peste Dica. Stiu ca joaca ca o cizma uneori dar eu cred ca are suficient potential incat sa creasca daca e folosit corect. Prefer sa imi pun sperantele in el decat in Lovin, Arthuro sau Piti jr. Cred ca ai fost putin rautacios la faza cu nimeritul portarului.

Pasele lui au ajuns la Kapetanos, la Radoi (gol) si ar mai fi. Toti gresesc dar nu trebuie sa te cramponezi de greseli.

andrey_ptm_steaua03.12.2008 12:32

mie imi place Dayro....insa se vede ca e doar un copil rasfatat...cand se va maturiza va deveni un super jucator...unele faze le trateaza foarte superficial....e cam singurul care suteaza din afara careului si o face destul de bine

dayroooo.jpg

xray_rom03.12.2008 12:35

@Protasov

Raman la parerea mea, un flecuslet de fular sau coif este cat se poate de aproape de zero ca pret de productie, el se cumpara ca suvenir, distributia in mod normal o face tot clubul la unul din magazinele inexistente de sub stadion la un pret de 10 ori mai mare. Nu are nici un amestec comertul retail aici. Comert retail inseamna sa cumperi o marca cunoscuta cu 1 leu si sa o vinzi cu 1 leu si 10 bani.

:) Pai asta si face Steaua! Cumpara/ comanda la Nike tricou cu "1" si il revinde cu "1 leu si 10". Asa face cu toate produsele ca e coif, fular sau alt flecustet. Termenul de retail se refera strict la "desfacerea cu amanuntul"=comercializarea la bucata sau alta unitate de masura pt produs. catre end-useri si nu la en-gross-isti.

In opozitie este en gross "desfacerea cu ridicata", se refera la cei care (re)vand fie la alti en-gross-isti, fie la retaileri, nu direct consumatorului final(end -userul).

Deci romanestile "desfacerea cu ridicata si cu amanuntul a marfurilor " sunt azi inlocuite in "biz-limbaj", cu neologismele "retail si en-gross", dar nu si in legislatie care pastreaza denumirea romaneasca.

Atat si nimic mai mult!Mai intreaba si pe altii daca pe mine nu ma crezi:))

ce fete or face ceilalti la toate balubeniile pe care le scriem noi aici. Asta deja devine subiect de cum sa iti infiintezi o afacere.

Asa este!

Am intins prea mult coarda afacerilor!:)

Nu oprim aici, fie ca m-am facut inteles fie ca nu!:)

Placerea a fost de partea mea!

PS. Le cer scuze tuturor pentru business spam:)

MoWeed03.12.2008 15:19

@Bodanel

Dayro pare a fi facut din acelasi aluat ca si Dica: talentat dar puturos. Cel putin asa pare la momentul actual. Sper sa se trezeasca(eventual sa mai si fie folosit pe postul lui) si sa nu ajunga ca Dica...

mountytoma03.12.2008 16:31
sincer sa fiu Dayro mi se pare mult peste Dica. Stiu ca joaca ca o cizma uneori dar eu cred ca are suficient potential incat sa creasca daca e folosit corect. Prefer sa imi pun sperantele in el decat in Lovin, Arthuro sau Piti jr. Cred ca ai fost putin rautacios la faza cu nimeritul portarului.

Pasele lui au ajuns la Kapetanos, la Radoi (gol) si ar mai fi. Toti gresesc dar nu trebuie sa te cramponezi de greseli.

daca ne gandim ce ar putea face Dayro, da, este mult peste Dica. daca ne gandim la ce-a facut pana acum, mai are mult sa ajunga la ce-a facut Dica (cei ce au citit postarile mele despre Dica stiu ca in nici un caz nu sunt fan Dica!). Lovin este cel care cara pianul la care ar trebui sa cante Dayro... astea sunt sperantele pe care mi le pun eu in Lovin! de la arthuro nu mai astept nimic, ca atat are de oferit: nimic. de la piti jr nu astept nimic, deocamdata nu joaca pentru Steaua.

daca eu am fost rautacios la faza cu nimeritul portarului, Dayro cum a fost ca a tras numai in ei?

RhasaD03.12.2008 22:17

Dayro e un jucator bun! Il preferi pe Nicolita care fuge si...si cam atat ca altceva nu stie sa faca:). Cate pase gresite a dat el in meciul cu Urziceni si cate pase gresite a dat Radoi?

iNsTiGaToR04.12.2008 16:05
Dayro e un jucator bun! Il preferi pe Nicolita care fuge si...si cam atat ca altceva nu stie sa faca:). Cate pase gresite a dat el in meciul cu Urziceni si cate pase gresite a dat Radoi?

frate...nam inteles nimic din ce ai zis :))..incepi cu Dayro..continui cu Banel..si termni cu Radoi...nare nici o chestie legatura cu alta in ce ai zis tu :))

RhasaD05.12.2008 02:07
frate...nam inteles nimic din ce ai zis :))..incepi cu Dayro..continui cu Banel..si termni cu Radoi...nare nici o chestie legatura cu alta in ce ai zis tu :))

Nu conteaza... important e ca Dayro e un jucator bun si am inteles ca il pastreaza la Steaua :w00t: . Poate ii vinde pe Nicolita si Radoi.

Kustic06.12.2008 09:15

eu dintre toti jucatorii Stelei il prefer pe Nicolita.. a fost este si va ramane un jucator bun! majoritatea golurilor din tur au plecat din piciorul lui Nicolita...

Eu la Steaua nu inteleg o treaba.. de ce se aduc jucatori de banda si sunt jucati mijlocasi .. de ce sunt adusi mijlocasi si sunt jucati atacanti... iar atacantii sunt jucati extreme... ?

SteauaToronto06.12.2008 10:57

OFFTOPIC:

Stie cineva pe baiatul asta care canta ? :)))

http://www.fcsteaua.ro/video/#1504

«1567»