<h1>Criza lovește Steaua! Scoate Gigi Becali clubul la vânzare?
Criza financiarã se pare cã face prima victimã printre cluburile din Liga I. Lovit din plin de situația economicã manifestatã la nivel mondial, Gigi Becali are de gând sã vândã Steaua, informeazã ziare.com
În ultimile zile, mai multe voci afirmau cã averea patronului din Ghencea a scãzut de 5-6 ori, odatã cu prãbușirea prețulurilor la terenuri, de la 2,5 miliarde de euro, la doar 500 de milioane de euro.
De asemenea, latifundiarul din Pipera nu mai dispune de bani cash, dupã mai multe investiții nerentabile, chiar el recunoscând cã mai are doar 2 milioane de EURO în conturi.
Presat de lipsa lichiditãților, Gigi Becali a declarat cã are de primit 80 de milioane de EURO de la rude și prieteni și îi soma pe aceștia cã le va executa gajurile dacã nu-și va primi banii pânã la începutul anului 2009.
Cancan-ul de azi confirmã problemele financiare apãrute la Steaua, dezvãluind cã "roș-albaștrii" nu aveau bani sã se deplaseze la Munchen pentru a susține partida cu Bayern din grupele Ligii Campionilor. Situația a fost salvatã de Cosmin Olãroiu, care l-a împrumutat pe finanțorul din Ghencea cu 500 de mii de EURO, problema fiind astfel rezolvatã.
În acest context, Gigi Becali intenționeazã sã scoatã clubul din Ghencea la vânzare și l-a cotat la 80 de milioane de EURO.
Contactat de ziare.com, Becali nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informațiile apãrute în sursa citatã. În schimb, vãrul acestuia, Virgil Becali a comentat:
"Domnul Becali nu vrea sã vorbeascã despre Steaua zilele acestea!".
Aceste zvonuri au apãrut dupã ce patronul vicecampioanei a cerut sãptãmâna trecutã Patriarhiei Române sã-i restitue donația în valoare de 2 milioane de EURO, bani destinați construcției "Catedralei Neamului".
"Am doar douã milioane de euro în cont, dar pe aceastã crizã ãștia sunt bani buni! Anul trecut aveam 250 de milioane de euro în bãnci, dar i-am scos și i-am investit. Am 80 de milioane de euro date împrumut la rude și prieteni. I-am somat cã, pânã la 1 ianuarie 2009, vreau toți banii înapoi. Dacã nu-i primesc, le execut gajurile pe case, mașini sau terenuri. În afaceri nu existã milã!", a spus Gigi Becali în Cancan.
"Este adevãrat, Gigi se afla într-o crizã de lichiditãți", declara Giovanni Becali în urmã cu câteva zile