Nu, cred ca s-a elucidat misterul.![]()
Nu, cred ca s-a elucidat misterul.![]()
..Bogdane ce masuri de protest intentzionatzi sa luatzi in PN impotriva ciobanului ?...O sa acceptatzi sa fie suporteri batutzi de bodyguarzi sau simboluri calcate in picioare?
Mai mult decat atat am fost somati sa "ii dam in gat" pe cei care au aprins tortele si pe cei care au lovit agentii de paza,si care in viziunea lor risca inchisoare pana la 2 ani,dovedindu-ni-se ca ii cunoastem.Bineinteles ca nu am putut face asta,iar comunicatul a fost solutia de iesire din aceasta situatie.
Cred ca totul e foarte clar acum. Firma de paza, si-a dat seama ca a actionat precipitat , a gresit si a dorit sa-si spele putin imaginea in presa. In plina campanie electorala , lui Gigi nu-i convine un astfel de scandal, iar solutia a fost acel comunicat de culpabilizare exclusiva a suporterilor. Pentru a avea o mai mare credibilitate si acoperire , i-au chemat pe liderii de galerie pe care i-au pus in fata faptului implinit. Sa fim seriosi, jandarmeria i-ar fi putut indentifica si amenda pe cei care au aprins tortele pe baza probelor inregistrate, fara "ajutorul" liderilor, scopul nu era sa amendeze pe 2, 3 amarati ci sa dea comunicatul respectiv, semnat si de suporteri. Astfel i-au santajat pe astia ca-i acuza de complicitate cu cei care au savarsit acea ilegalitate ,iar ei s-au conformat.
Inca o data politia romana si-a dat arma pe fata: ameninta si santajeaza. Partea proasta e ca nu prea poti face nimic, iar santajul cu complicitatea cu membri peluzei poate fi folosit permanent atata timp cat esti lider (doar se presupune ca stii ce se intampla in interiorul peluzei). Mda.. imaginea politiei va fi mereu curata.
Mda.. imaginea politiei va fi mereu curata.
Pentru asta merita presa un mare scuipat pentru generalizarile idioate promovate de fiecare data cand se intampla asa ceva.
Zoaieristii mai merita si niste bastoane in cap si niste gaze direct in ochi si pentru faptul ca doar atunci cand se intampla incidente la noi iau atitudinem, iar atunci cand vine vorba de "alilalte" echipe, totul se reduce doar la "informari". Judecati nu suntem decat noi. Unica exceptie: cazul Nijmegen.
Ba mai mult, cand Turcu vomita cretinitati gen "Suporterii nostri sunt civilizati", asta devine titlu de prima pagina.
Daca presa ar fi fost nitzel mai profesionista, un sobolan precum Becali bantuia in continuare prin gunoiul istoriei.
Pentru asta merita presa un mare scuipat pentru generalizarile idioate promovate de fiecare data cand se intampla asa ceva.
Zoaieristii mai merita si niste bastoane in cap si niste gaze direct in ochi si pentru faptul ca doar atunci cand se intampla incidente la noi iau atitudinem, iar atunci cand vine vorba de "alilalte" echipe, totul se reduce doar la "informari". Judecati nu suntem decat noi. Unica exceptie: cazul Nijmegen.
Ba mai mult, cand Turcu vomita cretinitati gen "Suporterii nostri sunt civilizati", asta devine titlu de prima pagina.
Daca presa ar fi fost nitzel mai profesionista, un sobolan precum Becali bantuia in continuare prin gunoiul istoriei.
Mda... pai cand si-a luat un ziarist un lant peste picioare (nu zic ca e normal) a sarit toata presa, dar cand niste suporteri sunt batuti, umiliti sau chiar torturati (deplasare galati) bineinteles ca sunt niste huligani si isi merita pedeapsa. Daca pentru o torta sau un scaun rupt se administreaza bataile care se administreaza, imi doresc sa fiu de fata la o interventie a politiei cand aresteaza un criminal. sunt tare curios ce ii pot face aluia (sunt ferm convins ca il aresteaza si gata).
Maryo,o sa observi vineri.
Bai "zmeilor" ( astia care ziceti ca in Peluza Nord s-a imputit treaba ) aveti tupeu sa ziceti asta fata in fata cu Dorin sau cu Mustata ? Pe net toti sunteti viteji.... Am citit pe un site ca Dorin statea si se uita cum isi luau ceilalti bataie, o prostie mai mare ca asta nici ca n-am citit pana acum. Dorin si cei din A47V au vrut sa se duca la sud , dar in momentul ruperii gardului dintre PN si tribuna a IIa s-a pus Zmarandescu in fata gardului si a vrut sa explice incidentele ( nu prea am inteles ce-a zis ) . Asa ca numai comentati aiurea daca nu stiti treaba din peluze.
Bogdane , nu ai de ce sa le dai lamurire unor CETATENI .
Cei prezenti la intalnire au ajuns acolo pt ca au fosti somati de politie si jandarmerie,procuror,pt ca au incercat sa ne bage in carca ca am premeditat tot ce s-a intamplat...Mai mult decat atat am fost somati sa "ii dam in gat" pe cei care au aprins tortele si pe cei care au lovit agentii de paza,si care in viziunea lor risca inchisoare pana la 2 ani,dovedindu-ni-se ca ii cunoastem.Bineinteles ca nu am putut face asta,iar comunicatul a fost solutia de iesire din aceasta situatie...Cand va vir chema la sectie pt vizionarile casetelor video in care apareti,spuneti-mi voi ce veti face.Dati un comunicat si spuneti ca nu va duceti ca sunteti Peluza Sud?Sau ce?
Nu pot sa cred ca exista atata naivitatea (ca sa nu folosesc un cuvant mai dur). Cati ani aveti, 5? Ca altfel este inexplicabil cum tu si ceilalti credeti asemenea aberatii. Voi stiti ca aveti anumite drepturi? Ce inseamna asta - somati de politie? Verificati Codul de procedura penala, nu exista asa ceva. Ca sa va prezentati in fata unui organ al statului trebuie sa fiti citati si, daca nu va prezentati, vine politia dupa voi (se numeste mandat de aducere). Ma indoiesc ca politia are timp si resurse sa trimita agenti dupa fiecare om din peluza care a fost implicat. Plus ca nu sunteti chiar atat de periculosi incat sa iscati atata interes. Deci asta, ca daca ma cheama politia, alerg, mai ales ca sunt chemat la sediul clubului este aberant. Si in ce calitate ati fost chemati? Vi s-a comunicat acest lucru? Sunteti faptuitori, martori sau ce? V-au audiat ca va tot jusitifcati ca nu exista alta cale de a-i scapa pe ceilalti. NIMENI NU VA POATE OBLIGA SA DATI DECLARATII acum, dupa ce se incepe urmarirea penala mai discutam.
Practic, din punctul meu de vedere, ati facut un lucru dezonorant ca fraierii pentru ca nu exista nici un mijloc legal de constrangere. Iar daca sunteti de buna credinta, inainte sa va mai lasati dusi de nas, vorbiti si voi cu un avocat. Nu cred ca printre atatia stelisti nu exista cineva care sa va dea informatii de baza despre drepturile pe care le aveti.
Bai "zmeilor" ( astia care ziceti ca in Peluza Nord s-a imputit treaba ) aveti tupeu sa ziceti asta fata in fata cu Dorin sau cu Mustata ? Pe net toti sunteti viteji.... Am citit pe un site ca Dorin statea si se uita cum isi luau ceilalti bataie, o prostie mai mare ca asta nici ca n-am citit pana acum. Dorin si cei din A47V au vrut sa se duca la sud , dar in momentul ruperii gardului dintre PN si tribuna a IIa s-a pus Zmarandescu in fata gardului si a vrut sa explice incidentele ( nu prea am inteles ce-a zis ) . Asa ca numai comentati aiurea daca nu stiti treaba din peluze.
Bogdane , nu ai de ce sa le dai lamurire unor CETATENI .
pentru ca si cetateni au avut de suferit
foarte bine ca Bogdan a explicat si noi am inteles
nu inteleg atitudinea ta de superioritate
"Bogdane , nu ai de ce sa le dai lamurire unor CETATENI ."
din cauza atitudinii de genu asta, celor din t2 nu prea le`a pasat de ce se intampla in peluze...
Mdea, acu', cand tre' sa fim cat mai uniti, incepem cu harfe de ultrasi neintelesi de nimeni.
bine au facut jandarmii ca i-au batut pe frustratii aceia....pacat ca nu au luat mai multi bataie ca meritau...
@ valentin2day
Nu e nici o "atitudine de superioritate " dar ma mira , ca unii vorbesc in necunostiinta de cauza. Daca liderii din PN erau slugile ciobanului ( dupa mintea unora ) inseamna ca oamenii din peluza care au strigat m**e Becali trebuiau amenintati cu bataia , sau chiar le trebuia aplicata o corectie fizica.
In leg cu chestia cu cetatenii....Stiu si eu ca multe persoane din tribuna a IIa si-au luat-o nevinovate . Aceia tot huligani sunt care , dupa unii , vin la stadion doar sa se ia la bataie ?
Am zis ca Bogdan n-are de ce sa le dea lamuriri cetatenilor , pt ca, dupa ce ne-a lamurit cu treaba cu intalnirea , unii nu sunt multumiti nici cu atat .
@ Stanici
Ai dreptate. Acum trebuie sa fim cat mai uniti , dar dupa cum se vede nu prea ai cu cine .
Nu pot sa cred ca exista atata naivitatea (ca sa nu folosesc un cuvant mai dur). Cati ani aveti, 5? Ca altfel este inexplicabil cum tu si ceilalti credeti asemenea aberatii. Voi stiti ca aveti anumite drepturi? Ce inseamna asta - somati de politie? Verificati Codul de procedura penala, nu exista asa ceva. Ca sa va prezentati in fata unui organ al statului trebuie sa fiti citati si, daca nu va prezentati, vine politia dupa voi (se numeste mandat de aducere). Ma indoiesc ca politia are timp si resurse sa trimita agenti dupa fiecare om din peluza care a fost implicat. Plus ca nu sunteti chiar atat de periculosi incat sa iscati atata interes. Deci asta, ca daca ma cheama politia, alerg, mai ales ca sunt chemat la sediul clubului este aberant. Si in ce calitate ati fost chemati? Vi s-a comunicat acest lucru? Sunteti faptuitori, martori sau ce? V-au audiat ca va tot jusitifcati ca nu exista alta cale de a-i scapa pe ceilalti. NIMENI NU VA POATE OBLIGA SA DATI DECLARATII acum, dupa ce se incepe urmarirea penala mai discutam.Practic, din punctul meu de vedere, ati facut un lucru dezonorant ca fraierii pentru ca nu exista nici un mijloc legal de constrangere. Iar daca sunteti de buna credinta, inainte sa va mai lasati dusi de nas, vorbiti si voi cu un avocat. Nu cred ca printre atatia stelisti nu exista cineva care sa va dea informatii de baza despre drepturile pe care le aveti.
tu chiar nu intelegi ca fortele de "ordine" nu respecta procedurile si legile tarii ?
crezi ca e totul chiar atat de simplu pe cat zici mai sus ?
stai linistit...
daca si-au permis sa ia oameni nevinovati pe sus, sa-i bata si sa-i preseze sa semneze declaratii mincinoase, ce te face sa crezi ca nu i-ar presa si pe liderii de galerie sa faca cine stie ce declaratii mincinoase ?
din punctul meu de vedere, liderii de la nord nu si-au spalat pacatele fata de restul stelistilor. ii inteleg partial dar tot sunt multe semne de intrebare.
tot nu inteleg de ce i-au lasat pe zmarandesti sa ii ia pe acei suporteri pe sus, si nu inteleg de ce sunt suporterii atat de fricosi uneori. a deschis zmarandescu poarta si au fugit 80% dintre ei.
pacat.
am si film cu intrarea lui zmara in peluza. chiar nu imi dau seama cum un singur om poate sa faca atat de multi suporteri sa fuga.
Pentru ca de unul singur nu ai cum sa ii faci fata. Si in ceilalti nu ai incredere ca te ajuta sau nu. Alegi varianta impusa de spritul de autoconservare. Daca mai esti si in baza de date la jandarmi si ai cateva dosare, iti garantez ca nu faci scandal sub supravegherea camerelor de filmat.
Themis,nu stiu ce nu ai inteles.Citarea,se poate face scris sau telefonic.In cazul ns a fost telefonic facuta.Nu politia ne-a somat,desteptule,sa facem compromisul,ci reprezentantii jandarmeriei si ai firmei de paza,care,in schimbul neinaintarii plangerilor impotriva suporterilor identificati pe casete,pt infractiunile pe care le-am scris mai devreme,au cerut ca noi sa dam acel cumonicat,sa reiasa ca ei au procedat in conformitate cu legea.Daca vreti sa va mai raspund,vreti sa aflatio ceva,intrebati,nu acuzati fara sa stiti.Ancheta la sectie,insa,nu este inchisa,desi sunt sigur ca nu te intereseaza de soarta vreunuia dintre noi,ci doar sa faci galagie pe forum.Intreaba-i pe cei care au aprins tortele si au lovit agentiid e paza si crede-ma ca apartoti pe casete,daca am luat hotararea buna,pentru ca pe ei ii priveste compromisul,nu pe tine,in nici un caz.
ma gandesc si eu cat de naturala ar parea aceasta "adunare" in conditiile, desigur ipotetice si clar rupte din domeniul fantastic, in care un lider al unei peluze, de pe marte sa zicem, ar fi un fost infractor de drept comun, alt lider, al aceleiasi peluze ipotetice de pe marte, ar avea un dosar la politia de pe marte pentru trafic de droguri, alt lider ar fi abonat la bijnita cu bilete la meciurile echipei de pe marte iar alt lider si-ar rotunji veniturile din donatiile naiba stie cui.
intr-un astfel de scenariu sf, mie mi s-ar parea perfect naturala reactia acelor lideri.
in lumea reala, m-as retrage si as lasa pe altii mai curati, mai uscati. insa.......
observ ca se discuta extrem de mult despre diferentele dintre PN si PS....eu am stat multi ani in nord pana cand am ajuns la saturatie....ma saturasem de mustata de aceleasi cantece de faptul ca doar pentru ca unii luau bani de la club ii obligau p ceilalti sa cante si m-am mutat la sud...cred ca in momentul ala de fapt am devenit stelista libera nu ingradita de becalism...nu fac parte din nici o brigada,merg acolo baietii m-au primit bine m-am integrat chiar usor....MA SIMT LIBERA.....RESPECT SUD!!!
@bogdan_p
Deci firul evenimentelor a fost urmatorul:
-2-3 baieti din galerie au aprins tortele
-Zmarandescu a intrat cu oamenii lui sa-i evacueze
-acei baieti sau prieteni de-ai lor s-au opus evacuarii si au dat , voit sau nevoit, in agentii de securitate
-agentii de securitate au ripostat cu lovituri si electrosocuri
-cei din PS cand au vazut ca se intampla ceva la PN au incercat sa se duca pe la T2 in PN
-aici intervin jandarmii cu gaze si iese haos-ul
Daca gresesc pe undeva te rog sa ma corectezi.
nu suport aceasta instituie am gasit pe un forum si pozitia lor in legatura cu acest conflict:
Jandarmeria Românã pune la zid firma de pazã Zmãrãndescu VIP Security
Conform unui comunicat de presã remis, miercuri, 19 noiembrie, Jandarmeria Românã acuzã mai mult sau mai puțin direct reacția brutalã a angajaților firmei de pazã Zmãrãndescu VIP Security împotriva suporterilor echipei Steaua la meciul cu FC Timișoara, disputat, sâmbãtã, 15 nioembrie, în etapa a 15-a a Ligii I. Jandarmii susțin cã agenții de pazã ai firmei lui Cãtãlin Zmãrãndescu nu trebuiau sã intervinã în forțã împotriva fanilor, deoarece conform Legii nr. 4/2008, "spectatorul care, în arena sportivã, sãvârșește o contravenție sau infracțiune incriminatã de Legea nr. 4/2008, este evacuat, fãrã a mai putea reveni în arenã pânã la terminarea jocului sportiv". Așadar, acțiunea firmei Zmãrãndescu VIP Security a fost nejustificatã și, chiar, ilegalã!
Pentru clarificarea unor aspecte larg mediatizate dupã incidentele din timpul desfãșurãrii partidelor de fotbal din Liga I (Dinamo - Steaua, Rapid - Steaua și Steaua - F.C. Timișoara), Jandarmeria Românã face urmãtoarele precizãri:
- conform prevederilor art.5 din Legea nr. 4/2008, "rãspunderea pentru asigurarea mãsurilor de ordine și siguranțã în interiorul arenelor sportive revine organizatorului, care poate încheia în acest sens contracte de prestãri de servicii, în condițiile legii, cu societãți specializate de protecție și pazã."
- de asemenea, conform articolului 10 din aceastã lege, pentru asigurarea ordinii și siguranței spectatorilor în arena sportivã, organizatorul de competiții sau de jocuri sportive are obligația de a efectua un control amanunțit al arenei sportive, înainte de accesul spectatorilor, pentru a îndepãrta toate materialele interzise, precum și un control riguros al persoanelor și al bagajelor acestora, având ca scop împiedicarea introducerii în stadion a unor obiecte sau materiale interzise.
- o altã prevedere expresã a legii este cã spectatorul care, în arena sportivã, sãvârșește o contravenție sau infracțiune incriminatã de Legea nr. 4/2008, este evacuat, fãrã a mai putea reveni în arenã pânã la terminarea jocului sportiv.
De la intrarea în vigoare a Legii nr.4/2008, Jandarmeria Românã
- a aplicat 371 sancțiuni contravenționale;
- a fost întocmite actele premergãtoare pentru un numãr de 44 de infracțiuni;
- a aplicat mãsura interzicerii accesului pe stadioane unui numãr de 134 de persoane.
- a depistat în interiorul arenelor sportive un numãr de 5 persoane care aveau aplicatã mãsura complementarã de interzicere a accesului la competițiile spotive, acestora întocmindu-li-se actele premergãtoare urmãririi penale pentru sãvârșirea infracțiunii prevãzutã de art. 31 Alin. 1 din Legea 4/2008.
S-ar putea sa aveti surprize si la Sud...
vorbele conteaza mai putin acum.. conteaza faptele. Si daca nord-ul trece la fapte... isi castiga tot respectul!
hahah .. chiar credeti ca daca plecam noi astia mai tineri si raman doar grupuletele alea micute( care si asa nu fac nimic doar sparg seminte) ce detin controlul in peluza o sa se schimbe ceva?In retur o se uite tot ca de fiecare data si se vor gasii tot timpul suporteri obisnuiti ai peluzei care sa cante dupa beat-ul taranesc de la toba lui Dorin ... . Resemnati-va totul e pierdut:(.
cel putin eu nu o sa uit. ceea ce au facut ei e de neacceptat. asa ca daca avem si suporteri care tolereaza mizeriile astea si astfel suntem dezbinati chiar nu mai putem face nimic.
afara cu slugile. afara cu Becali. afara cu etc.............
nu le iau apararea celor de la nord, dar poate comunicatul a fost dat exclusiv de catre angajatii clubului, pentru imagine. Eu zic sa nu acuzam in stanga si dreapta pana nu apare cineva de acolo (sunt destui din nord care posteaza pe aici) si ne spun ce a fost.
se stie clar cine au fost invitati de catre club la aceasta intalnire. nu e nevoie de nume. cei care se intalnesc cu Argaseala de fiecare data pt a le fi transmise ordinele.
@AU a venit Bogdan si a explicat ce a fost. Eu nu am ce sa mai comentez. Cum ziceam si mai sus.. o sa conteze faptele.
@GeamSpart explica mai pe intelesul tuturor la ce te referi prin "S-ar putea sa aveti surprize si la Sud"
Red Star,am facut-o,dar nu inseamna ca trebuie a o scriu pe forumuri.Sabin,da,am fost sunati de ofiterul de servici al sectiei si anuntati ca trebuie sa ne prezentam in sala de conferinte a clubului Steaua,pt vizionarea casetelor si ca sa ni se faca cuoscute acuzatiile.Intalnirea a avut loc acolo,pt ca au participat reprezentanti si ai clubului,jandarmeriei,clubului si firmei de paza.Am mai scris asta.Mai vrei sa iti destainui ceva tie in special?Zodia de maine?Sun-o pe Neti:D
bogdane, citatii pentru identificari si alte lucruri legate de infractiuni se fac la politie. acolo este locul pt aceste lucruri, vb din pct de vedere juridic. nu puteati voi(nu neaparat tu) sa primiti aceste somatii ca sa va prezentati la club. somatia este doar pt a veni la sediul organelor abilitate.
voi acolo ati fost pt mica intelegere. totusi pe tine te respect pt ca stiu ce ai facut tu acolo in peluza ca unul din lideri , dar doar pe tine. acolo s-au dus pt ai da in gat pe altii pt a scapa de represalii care nu veneau din partea politie. se putea ca voi sa fiti dati pe mana politiei daca nu dati nume. te rog , fara intoxicari.
bogdane si puterea sa faci mai multe, crede-ma.