eu am o minte mai inceata, asa ca sa-mi explici in detaliu: deci vina pentru amenda de 1 miliard (prima, cea data de jandarmerie, caci va urma inca una de la federatie) nu apartine in totalitate suporterilor (e un titlu pe care unii nu-l merita, dar ma rog sa lasam o astfel de formulare) DAR VA FI PLATITA IN TOTALITATE DE CLUB, nu-i asa? adica ar fi ceva vina si pe la suporteri, dar cand e vorba de banuti, sunteti baieti saraci nu-i asa? omu', daca sunteti fuduli si vi se pare interesant sa va puneti poalele in cap incaierandu-va pe stadione este optiunea voastra! dar duceti fudulia pana la cap si platiti macar "partea"aceea din amenda de care va considerati vinovati! as fi tare curios sa vad cati bani ati putea strange?! parerea mea este nimic! dar lasa ca vine taticu' Becali, monstru cu chip de om, sa plateasca, ca el are de unde si e obligat nu-i asa sa duca in carca pe toti golanii si frustratii care in lipsa de preocupari considera ca stadionul este un maidan unde violenta si prostia trebuie expuse si profesate!
Amenzile, atat cea primita de la jandarmerie, cat si cea primita de la FRF vor fi achitate ca si pana acum din buzunarul clubului, cum ai zis si tu, mai exact, din visteria FC Steaua Bucuresti, care desi ii apartine in acte lui Becali, are propriul ei capital, bani proveniti din Liga, drepturi de televizare, bilete etc.
Deci, momentan, patronul-creditor nu trebuie sa-si bage mana adanc in buzunar pentru a plati pagubele si sanctiunile pentru ca in mod firesc acei bani provin din conturile clubului. Nu vreau sa scuz pe cineva, pentru ca e impardonabil ca tu sa gresesti si cineva sa plateasca in locul tau, dar asa stau lucrurile.Asa ca asta nu-i afecteaza cu nimic avutia lui. Ba mai mult, daca vina apartine in mod egal (SA ZICEM) suporterilor si conducerii, atunci clubul plateste pentru toata lumea. S-a discutat de nenumarate ori situatia creata la Steaua de la venirea lui Becali si cu totii stim ca "domnul" respectiv si-a amortizat (cel putin) investitiile de-a lungul timpului. Chiar el recunoaste ca e creditor, inainte de-a fi patron.
Sper sa nu-mi povestesti faptul ca a venit la Steaua, a bagat o caruta de bani, ne-a dus pe culmile succesului si ca toata gloria i se datoreaza lui. Calcule s-au mai facut si se vor mai face, s-au cheltuit foarte multi bani, la fel de multi ca si cei incasati de familia Becali.
" deci vina pentru amenda de 1 miliard (prima, cea data de jandarmerie, caci va urma inca una de la federatie) nu apartine in totalitate suporterilor (e un titlu pe care unii nu-l merita, dar ma rog sa lasam o astfel de formulare)"
Am mai spus-o si in postul trecut ca, personal, cred ca vina pentru incidentele din peluza apartine firmei de paza, implicit conducerii, iar pentru faptele din afara stadionului sunt vinovati acei cativa suporteri care au avariat masinile si Dumnezeu mai stie ce. Asa ca fiecare sa plateasca pentru faptele lui. Probabil ca fanii turbulenti au ajuns deja la politie (aproximativ 30, din cate am citit), si-au capatat amenzi, batai si tot tacamul. Iar noi ceilalti doar intuim ca in toata mizeria asta si conducerea a avut partea ei de vina, dar evident ca nimeni si nimic n-o poate demonstra, asa ca ceilalti vinovati sunt practic inexistenti. Lucru anormal !
Si pe langa tot ce-am spus, as mai avea o intrebare : Zmarandescu si agentii lui de paza, de catre cine sunt platiti ? Sa nu-mi spui ca de Becali ca nu cred. Din moment ce in Ghencea exista o firma care sa asigure securitatea, inseamna ca respectivii baieti sunt platiti tot de club. Bine, bine, dar pentru ce ?! Ca sa se produca asemenea incidente ?! Nu consideri ca cei implicati ar trebui sanctionati, pentru ca pana la urma SI din cauza lor s-a ajuns in situatia asta ? Dar cum, din moment ce Becali isi lauda fostul bodyguard pentru actiunile de-o bravura iesita din comun ? Si nu-mi explic cum Zmarandescu, seful firmei respective a ajuns in situatia de-a fi prezent la locul faptei, impartinand pumni in stanga si in dreapta, din moment ce rolul lui e de a-si COORDONA oamenii din subordine. Nu cred ca a ajuns in peluza cu ganduri pasnice, a fost lovit si apoi si-a pierdut cumpatul sarind la bataie.