FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

BecaLehamite

«123»
fcsteaua.ro11.11.2008 18:49

Un mare gânditor din secolul al XIX-lea a afirmat cã "este înțelept lucru sã fie noroi pe lume". Greu sã ne îndoim de veridicitatea acestei maxime, așa cum ne este și mai greu, ca suporteri care iubesc dezinteresat fotbalul în general și Steaua în special, sã ne pãstrãm cumpãtul prin glodul exalat de mai toatã presa.

Nu am apucat sã ne bucurãm nici mãcar o zi de absența soarelui cel creț al jurnaliștilor de pe hârtiile de pe tarabe și de pe ecrane, cã sordizii scribi au fãcut ca un personaj de doar 1,50 metri sã devinã cel mai greu comentator al fotbalului autohton.

Se pare cã cel mai important principiu al presei actuale este: "Dacã nu avem un Becali, de preferat de tip Gigi, sã-l inventãm!" Este adevãrat cã, peste tot în lume, una dintre cele mai importante ocupații ale jurnaliștilor este sã obținã declarații. Dar, de regulã, acele poziții oficiale au rolul de a elucida anumite chestiuni.

La noi, presa sportivã parcã este gazda sinistrã a unui atelier de creație: un nerod debiteazã ceva, gazda hãhãie încurajator cãtre un alt involuat, respectivul adoptã poziția "gogoașa înfuriatã" atât comportamental, cât și verbal, scuipã o sãlbãticie, iar aceastã țigãnie pare unica realitate a fotbalului nostru, singura beCale de urmat pentru oficialii cluburilor noastre. Telefonul fãrã fir, fãrã sens, fãrã nimic omenesc.

Astfel, nici nu este de mirare faptul cã cei mai vocali sunt reprezentanții celei mai penibile echipe românești care ne-a reprezentat vreodatã în Europa dupã 1989, cu excepția sezonului 2006/2007. Jocul echipei este unul mai mult decât modest, în care nu se remarcã decât o apãrare supraaglomeratã, preocupatã sã bubuie toate mingile cãtre vârfurile de atac, acestea din urmã fiind singurul lor punct forte. Sã nu uitãm cã au avut emoții serioase cu toate - fãrã excepție! - echipele bune ale Ligii I.

Pentru ei, cel mai mare succes a fost remiza cu Steaua, meci dupã care Rednic a fost ridicat la rangul de Mourinho. Același Jose care a fost acuzat cu dinți încleștați, dupã jocurile penibile cu Rapid și CFR, cã nu va putea face performanțã în acest sezon. Lumea e la fel de plinã de genii neînțelese, pe cât de plinã e Groapa de oficiali corecți, inteligenți și modești. ªi acesta este doar un exemplu, doar tot fotbalul românesc este plin de heruvimi. Amuzant de evident de falși!

Ceea ce ar fi trebuit sã fie binecuvântata liniște a absenței unui becal, a devenit hãrmãlaia frãției becaliote: avem în fața noastrã oameni perfect incapabili sã facã observații pertinente mãcar asupra unui meci de curtea școlii, dar care își acuzã dușmanii de azi (care sunt, în acelați timp, prietenii de ieri și mâine) de toate pãcatele pãmântului. Convorbiri în oglindã: cei care se țigãnesc (pe ei înșiși sau cu alții) în ultimul hal sunt, de fapt, ei înșiși.

Personal, nu cred cã Gigi Becali a lansat un model comportamental (este incredibil însã cã a reușit crearea unui model... sã-i zicem investițional!), așa cum nu cred cã Ion Luca Caragiale a fost un profet. Eu am convingerea cã cei care hãhãie la imbecilitãțile crețului sunt exact ca el, ar face aceleași lucruri pe care le face și el, s-ar comporta la fel. Așa cum și Turcu, Borcea, Copos, Zotta și așa mai departe (cât mai departe și cât mai curând, sperãm!) sunt oameni la fel de minusculi precum Becali. Același Becali, cu altã oaie.

Geniul lui Caragiale a fost unul literar. Noi, ca nație, nu am evoluat, nu a fost el un profet. Deși am avut formidabila șansã, în perioada interbelicã, de a ne depãși condiția de țarã în curs de civilizare. În prezent, România este o națiune în care majoritatea, hipnotizatã de modelul becaliot, nu-și meritã minoritatea.

Lari

STARforce11.11.2008 19:21

Sper sa traiesc clipa cand Steaua va avea un patron care stie sa se COMPORTE in societate, sa fie OM, eventual sapiens .Oare nu merita?Ca antrenori chiar am avut si erau meseriasi..... dar si-a batut maimuta joc de ei.Ca erau peste el.Sper....sa ajunga maimuta in cushca.Hai marsh!!!

Joga Bonito11.11.2008 19:33

Perfect articolul. Nimic mai mult de zis sau de adaugat in legatura cu acest personaj obscen.

Bravo Lari!

Bodanel11.11.2008 19:37

Felicitari pentru articol. Macar am scapat de oaia noastra pana se termina campania.

w3bmaster11.11.2008 20:30

Sper sa traiesc ziua cand in tara asta se va trai acceptabil si civilizat pt ca aia va fi ziua cand Steaua va fi cu addevarat clubu care trebuie sa fie Cel mai puternic din estul Europei ...

Om trai si om vedea ...

MoWeed11.11.2008 20:52

Felicitari Lari, un articol foarte bun. Ultima fraza este genial spusa

În prezent, România este o națiune în care majoritatea, hipnotizatã de modelul becaliot, nu-și meritã minoritatea.
xDaJACKALx11.11.2008 21:46
Sper sa traiesc clipa cand Steaua va avea un patron care stie sa se COMPORTE in societate, sa fie OM, eventual sapiens .

Ca si Copos nu? :chair:

cristian01411.11.2008 23:14

Lari hit the spot. Good job.

Stanici11.11.2008 23:30
În prezent, România este o națiune în care majoritatea, hipnotizatã de modelul becaliot, nu-și meritã minoritatea.

Amin! Asta e marea problema! Oile, vacile, toate animalele care se complac in a intra in categoria "prada" atata vreme cat nu sunt ei, ca individ, tinta pradatorului - astia reprezinta problema noastra! Si a stelistior si a romanilor.

cicerone12.11.2008 06:41

Bun articol...Becali a devenit penibil,degeaba se lauda cu averea lui...pentru el Steaua este tot o afacere.

STARforce12.11.2008 07:52
Ca si Copos nu? :chair:

Nope mai de graba ca Paskany.Savarinho e un cofetar nenorocit....

Protasov12.11.2008 07:58

Pomenesti de Romania interbelica. Romania de dupa Carol I, cea de dupa razboiul de Independenta, isi castigase respectul Europei. Si nu este doar o exceptie in marea Istorie a Romanilor! Daca vorbesti de Romania interbelica atunci vorbesti de una dintre puterile Europei, cea mai puternica natiune a Europei Centrale, unul din samburii de civilizatie si cultura continentala. Asa incat, crede-ma nu de autodepasire avem noi nevoie ci de intoarcerea la valorile acestei natii.

Sa asezi figuri de felul asta intr-un context istoric de felul acesta este cel putin hilar.

Becali si copiile lui, asa cum bine ai exemplificat( nu ma gandesc numai la fenomenul fotbal care asigura o oaresicare notorietate ci si la cel politic) sunt populari odata cu disolutia starii de demnitate a natiei si a sentimentului romanesc. Steaua este iubita si pentru ca a fost multa vreme simbolul celei mai respectate institutii romanesti si nu de acum. Si anume Armata Romana. Ar fi multe de spus, insa nu pot sa iert pe aceia care romani fiind injura sau batjocaresc prin purtarea lor Romania.

Danntes12.11.2008 07:58

Felicitari pt articol! Dureroasa realitate....

udaradu12.11.2008 08:08
Bun articol...Becali a devenit penibil,degeaba se lauda cu averea lui...pentru el Steaua este tot o afacere.

sa-i dea d-zeu cit nu poate duce dar sa cinte la alta masa( de ar avea si un pic de minte .....credeam ca se va mai civiliza dar....minte bolnava in trup de cioban)

clausblaus12.11.2008 08:40

"Este intelept lucru sa fie noroi pe lume",insa nu este intelept sa se arunce cu el in stanga si in dreapta,asa cum fac marii investitori si marii conducatori din fotbalul nostru!

Hassan12.11.2008 09:57

Foarte bun articol Larry. Felicitari. Din pacate prostirea sistematica la care este supus romanul de rand se vede din ce in ce mai mult, prin "modelele" si cei pe care ii urmareste el la TV. O generatie intreaga de oameni sorb cuvant cu cuvant elucubratiile stupide ale lui Becali, Borcea, Zota, Turcu, etc etc si asteapta cu infrigurare raspunsul celorlalti, care, atatati de media, vor arunca si ei cu laturi, si astfel, aceasta bataie cu jeg, acest circ idiot care dintr-un motiv care mie imi scapa, place si intereseaza publicul roman va continua la infinit, perpetuat de prostimea colectiva.

Steaua este Steaua, reprezinta doua culori sfinte si idealul de performanta, atat in Romania cat si un Europa. La perioada interbelica nu avem cum sa ne intoarcem, putem doar sa privim spre un viitor cat se poate de nesigur, cu o Romanie sclava a multinationalelor si bancilor, cu oameni impovarati de credite si dead-line-uri ale strainilor a caror singura alinare este sa ajunga acasa sa vada cum se mai injura Borcea cu turcu cu Badea cu Becali....

Un tablou trist, aceasta Romanie in devenire....

Protasov12.11.2008 10:55
La perioada interbelica nu avem cum sa ne intoarcem, putem doar sa privim spre un viitor cat se poate de nesigur, cu o Romanie sclava a multinationalelor si bancilor, cu oameni impovarati de credite si dead-line-uri ale strainilor a caror singura alinare este sa ajunga acasa sa vada cum se mai injura Borcea cu turcu cu Badea cu Becali....

Nu Turcu ci cum l-a poreclit un omolog de-al lui, "dl." Iancu, Muc cel Mic:)

Virgil12.11.2008 11:51

Un articol stralucitor. Felicitari Lari. :)

tavimai12.11.2008 12:40

Scriind despre el ii faceti un mare favor si ii dati "apa la moara".Numele lui n-ar trebui pomenit si atunci cand vorbiti despre el ar trebui numit simplu : "patronul echipei" si nimic mai mult .Orice articol scris despre el ii aduce popularitate chiar daca este injurat . Si el stie asta si se comporta in continuare la fel profitand de naivitatea unora .Este hazliu si interesant faptul ca sunt in continuare in acelasi timp , indivizi care-l dezaproba dar si care-l apreciaza !Legile firii umane dupa care este judecat acest om sunt diferite de la individ la individ si luat in ansamblu acesta pare a fi o combinatie nefericita de bun si rau la un loc.Spun asta tocmai dupa ce vad in jur.Mi se pare imposibil ca un om sa fie "urat de moarte" de unii si adulat de altii si totusi asta este realitatea chiar daca unora nu le convine!Acest "cult al personalitatii" facut cu sarguinta de cei care scriu despre el nu cred ca-si are locul aici si-l dezaprob tot asa cum dezaprob si atitudinea presei sportive care a impins politica in sport mereu!Caracterul bun sau rau al acestui om,reusitele sau esecurile lui in politica precum si aventurile de tot felul ale clanului sau nu trebuiesc legate de Steaua ,de suporterii ei sau de palmares si nu cred ca ar trebui comentate pe acest site !Peste doua treimi "din energii" se pierd comentandu-se la nesfarsit aceste lucruri in timp ce despre fotbal si fotbalisti tot mai putin !

redondo12.11.2008 12:51

@tavimai

Bravo! Acesta este cel mai bun articol.

ebonyc12.11.2008 13:07
Foarte bun articol Larry. Felicitari. Din pacate prostirea sistematica la care este supus romanul de rand se vede din ce in ce mai mult, prin "modelele" si cei pe care ii urmareste el la TV. O generatie intreaga de oameni sorb cuvant cu cuvant elucubratiile stupide ale lui Becali, Borcea, Zota, Turcu, etc etc si asteapta cu infrigurare raspunsul celorlalti, care, atatati de media, vor arunca si ei cu laturi, si astfel, aceasta bataie cu jeg, acest circ idiot care dintr-un motiv care mie imi scapa, place si intereseaza publicul roman va continua la infinit, perpetuat de prostimea colectiva.

Steaua este Steaua, reprezinta doua culori sfinte si idealul de performanta, atat in Romania cat si un Europa. La perioada interbelica nu avem cum sa ne intoarcem, putem doar sa privim spre un viitor cat se poate de nesigur, cu o Romanie sclava a multinationalelor si bancilor, cu oameni impovarati de credite si dead-line-uri ale strainilor a caror singura alinare este sa ajunga acasa sa vada cum se mai injura Borcea cu turcu cu Badea cu Becali....

Felicitare cuvenite lui lary,dar in acelasi timp felicitari tie pentru caracterizarea Romaniei de azi. Mai bine de atat nu se poate portretiza "scumpa" (orice inteles se potriveste) noastra tarisoara.

Lari12.11.2008 14:37
Scriind despre el ii faceti un mare favor si ii dati "apa la moara".Numele lui n-ar trebui pomenit si atunci cand vorbiti despre el ar trebui numit simplu : "patronul echipei" si nimic mai mult .Orice articol scris despre el ii aduce popularitate chiar daca este injurat.

Peste doua treimi "din energii" se pierd comentandu-se la nesfarsit aceste lucruri in timp ce despre fotbal si fotbalisti tot mai putin !

In opinia mea, el este principalul vinovat de ceea ce se intampla cu Steaua si, de fiecare data cand voi avea ocazia (iar Steaua.ro imi va permite), nu voi ezita sa afirm de ce este el cancerul starii de spirit ros-albastre. Fara el, Steaua nu ar mai ajuge subiect de bancuri, fara el Steaua nu s-ar afirma de catre personaje legendare precum Tudorel Stoica, Boloni sau Hagi ca acest club nu mai are nimic in comun cu cel care a adus cea mai mare bucurie Romaniei fotbalistice, fara el, fanii ar avea posibilitatea sa rosteasca numele lui Ion Alecsandrescu fara a avea noduri in gat, provocate de inevitabila comparatie "ce-am fost si ce-am ajuns".

Toate probleme actuale ale Stelei palesc in comparatie cu mare problema, care este creditorul. Noi, ca suporteri, trebuie sa aratam cat de des putem ca nu avem niciun dram de respect pentru el. La Dinamo, Borcea e pupat la succese si scuipat la necaz, la Rapid, cu "nea George", lucrurile stau la fel. Daca vom tacea, ne vom merita apelativul de oi.

Pe acest site se gasesc, in opinia mea, mult mai multe analize fotbalistice decat articole cu ala drept personaj principal. Cred ca este suficient loc pentru multe lucruri pe acest site.

Protasov12.11.2008 15:57

Realitatea este ca avem un specimen care administreaza si are in proprietate echipa ai carei suporteri suntem. Tacerea nu ne-ar ajuta deloc. Trebuie sa spunem clar si raspicat ca nu-l vrem. In orice mod posibil si cu orice mijloace. Daca ar fi investitor, finantator sau cum vreti voi sa spuneti si nu s-ar implica in activitatea clubului decat pt a schimba conducerea manageriala in cazul in care aceasta nu ar functiona optim atunci ar putea avea chiar respectul nostru.

Am putea boicota insa toate celelalte aparitii publice ale maimutoilui. Publicatiile sportive, posturile TV de profil fac rating bun pe spatele Stelei. Necazul este ca in fata apare de fiecare data aceasta aratare care ne face cu consecventa de bafta. Daca nu ar mai avea audienta pe care si noi le-o oferim nu ar mai publica acele articole, nu l-ar mai apela pt aparitii TV. Putem face acest boicot public, in sensul in care de fiecare data cand apare un astfel de articol, pt inceput pana se obisnuiesc suporterii stelisti sa intram acolo si sa aplicam un comentariu scurt: Sunt suporter stelist - BOICOT!, urmand ca incet, incet sa-i convingem si pe ceilalti sa renunte sa mai citeasca acele articole. Daca il lipsim de audienta, renunta singur la Steaua.

SSK12.11.2008 20:22

Este o MEGALEHAMITE aceasta becalehamite... Felicitari, Lari!

Vandorsky12.11.2008 20:27

bad publicity is good publicity (any publicity is good publicity) ... e cazul sa incepem sa-l ignoram pe acest microb ce distruge Steaua pe zi ce trece.

«123»