FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Pe drumul cel bun

«123»
fcsteaua.ro02.11.2008 19:42

Discutiile despre cine ar fi meritat sa castige aseara sunt tardive. Nu aduc puncte in campionat si nici victorii in Champions League. Sunt pentru gsp, pentru amorul propriu al suporterilor anagajati in ironii si rautati la adresa rivalilor. Steaua isi propune mereu ceva in plus si suflarea ros albastra nu trebuie sa ramana blocata in acest punct. Sa-i lasam pe invinsii pescarilor sa frizeze ridicolul asa cum ne-au obisnuit.

Problema s-ar putea pune si altfel. Ar fi putut castiga Steaua aseara? Cu siguranta, DA. Numarul mare de ocazii si atacurile consistente ne indreptatesc sa gandim asa. A putut sa castige Steaua aseara pe terenul rivalei? NU, tabela de marcaj este neiertatoare. Ocaziile s-au razbunat, golul dinamovistilor a fost norocos dar a fost prilejuit si de o sufocare rapida a cuplului Semedo - Golansky. Astfel, aripa stanga a fost inlocuita cu Toja, acesta din urma nefiind eficient nici in aparare si nici la mijlocul terenului. Si uite asa a venit acea centrare absolut disperata (a la Vialli la CM din 90 in meciul cu Austria cu golul lui Toto Schilachi pe final de meci) urmata de plasamentul prost al fundasilor centrali si capul blestemat al lui Cristea.

De ce nu a reusit Steaua sa se desprinda pe tabela de marcaj?

In primul rand Stancu a gresit in cateva faze de contraatac atat in prima repriza cat si in debutul celei de-a doua. Ros albastrii urcasera "in haita" in jumatatea adversa, iar pasele lui Bogdan, niste executii simple, au fost gresite. Pe buna dreptate Dorinel l-a inlocuit pe acesta. Din pacate, solutia Moreno nu s-a dovedit a fi cea mai buna.

In al doilea rand a fost ghinionul. Interventiile lui Lobont, cateva suturi ce au trecut putin pe langa poarta si cele doua bare ne-au scos din minti.

In al treilea rand a fost o lipsa de concentrare la finalizare. Lejeritatea cu care stelistii au irosit ocazii clare de gol ne-a trimis dupa pilule calmante.

A urmat si indolenta lui Dayro Moreno. Columbianul a avut cateva executii de efect, dar lentoarea, lipsa de nerv si precizie m-au facut sa cred ca atacantul nostru inca nu a inteles perfect ceea ce i se cere si nici insemnatatea unui gol care sa aduca o victorie intr-o confruntare cu Dinamo.

De ce a fost Steaua egalata?

Punctul nevralgic al Stelei a fost banda stanga. In plus, problema si mai mare a fost reprezentata de introducerea lui Ze Kalanga in acea zona. Toja nu are cum sa-l suplineasca pe Semedo. In timp ce portughezul reusea sa dribleze doi adversari in faza de atac si sa se replieze cu rapiditate pentru a-l ajuta in aparare pe Golansky, columbianul a fost incapabil sa se mentina la acest nivel pentru ca nu are viteza. Mai mult, Toja in loc sa tina mingile a preferat sa paseze mereu din prima, acest fapt facilitand interceptii rapide din partea gazdelor. Senzatia a fost ca Toja juca de parca Steaua era condusa, iar el trebuia sa accelereze jocul in orice situatie. Putem aprecia ca acest mijlocas s-a pripit neintelegandu-si rolul la scorul de 1 - 0 pentru echipa sa.

Dorinel nu a avut de ales si a fost nevoit sa faca o schimbare pe acea parte stanga. Poate ca mai potrivit ar fi fost Szekely cu o mutare a lui Banel, pentru ca ambele benzi ar fi fost fortificate. Din pacate Ze Kalanga a avut o viata usoara in zona unui aparator stanga obisnuit sa joace pe dreapta si sufocat pe deasupra, nefiind deranjat de un Toja depasit de evenimente si miza.

Mult mai important decat rezultatul inregistrat este ceea ce au aratat jucatorii. Echipa a aratat un joc omogen, a parut sudata. Interceptiile rapide la mijlocul terenului, nenumaratele faze clare de gol, usurinta cu care baietii ajungeau in fata portii cu finalizare, numarul mare de fotbalisti urcati in atac in aproape fiecare faza, posesia balonului si progresia, consistenta in joc, iata cateva elemente readuse in Ghencea de noul antrenor, Dorinel Munteanu. Sa speram ca nu este un foc de paie, dar daca echipa va continua sa joace asa, rezultatul de aseara nu va conta pentru ca vom reusi sa castigam aceasta editie de campionat pe teren si va trebui sa ne scoatem palariile in fata neamtului. Pur si simplu, senzatia pe care o am in clipa de fata este ca Munti a reusit in doar cinci zile sa remonteze tot ce au aruncat Olaroiu, Hagi si Lacatus. Ramane de vazut daca finantatorul Becali va reusi sa nu strice ceea ce incearca sa construiasca acum noul antrenor.

Cu ce ramanem dupa acest meci?

Avem in prezent o echipa de fotbal. Posesie, progresie, ocazii multe de gol. Plus determinare. Asta cerem de la baieti, aceasta trebuie sa fie Steaua meci de meci. Comparati aceasta partida cu oricare alta din anii trecuti si veti constata - unii - ca posturile suporterilor pe acest site care au gasit laude pentru jumatatile de jocuri bune identificate cu mare greutate in mandatale lui Oli, Hagi si Lacatus, ar merita o inaltare a stachetei pretentiilor pentru ca - repet - Steaua ne-a invatat cu fotbal de calitate in trecut.

Avem antrenor. Nu doar tehnician ci si un fin psiholog. Munti a inteles faptul ca toti jucatorii care au trecut prin curtea Stelei in ultimii ani au avut de suferit deoarece au fost sacrificati in functie de un context sau altul. Neamul a reusit sa-si mobilizeze proprii jucatori dandu-le curaj si incredere in fortele proprii. A lucrat asupra punctelor nevralgice ale echipei pentru ca un om inteligent a inteles faptul ca nu lipsa de valoare era cea mai mare problema. Pentru prima data dupa multi ani, am vazut echipa Steaua urcand in atac in repetate randuri cu o lejeritate dezarmanta. In deplasare. Pe terenul lui Dinamo!

Avem o banda dreapta de vis. Practic, o mostenire lasata de Oleg si reinventata de Munteanu. Nicolita nu-mi place ca jucator, dar aseara a impresionat prin atitudinea sa, centrarea la primul gol fiind de geniu, iar acea faza de senzatie din finalul jocului cand si-a ridiculizat adversarul m-a lasat masca. Ogararu a jucat aproape perfect avand o singura greseala in finalul primei reprize cand a fost pacalit in partea stanga a careului mic de Marius Niculae, acesta din urma reusind sa centreze periculos.

Ce ar trebui reparat?

Finalizarea si numarul de goluri marcate In ultimii ani echipa Steaua a fost invatata sa deschida scorul si sa isi apare rezultatul cu inversunare. Se poate spune ca stelistii au uitat sa atace, au uitat cum este sa castigi la o diferenta mai mare de doua goluri. Pur si simplu, pe langa nesansa, acesta este alt motiv serios pentru care ros albastrii nu au reusit sa marcheze inca un gol aseara si sa castige un meci impotriva unei echipe net inferioare. Din acest punct de vedere, Dorinel va avea multa bataie de cap pentru ca "bolnavul" va trebui sa reinvete sa mearga. Pentru aceasta, baietii impreuna cu echipa tehnica ar trebui sa-si puna urmatoarele intrebari: Cand am castigat ultima data cu scoruri de 3 - 0 sau 4 - 0? De cate ori am castigat in ultimii ani cu aceste scoruri? In ce meci am fost condusi si am reusit sa intoarcem scorul? De cate ori am fost condusi si am reusit sa intoarcem scorul?

Faza de aparare si numarul de goluri primite. Steaua a primit si inca primeste goluri in momente cheie ale jocului. Echipa noastra a fost fie egalata de Galatasaray, Gloria Buzau si Dinamo fie a primit gol atunci cand nu ne asteptam in meciuri cu Otopeni, Bistrita sau Otelul Galati. Mai mult, golurile venite au fost in urma unor faze fixe desi masivitatea trio-ului Goian, Ghionea si Radoi ar trebui sa impuna teama si respect.

steauafan02.11.2008 19:55

Excelent si la obiect, ca de obicei!

Bravo Soldatino!

Adrian02.11.2008 19:58

Daca Toja si Nicolita nu ar fi facut schimb de locuri in finalul partidei, cainii nu dadeau gol.

Faza lor a plecat de la ze kalanga, de pe dreapta noastra.

Acolo era Toja care nu a intrat decisiv la ze kalanga.S-a multumit sa il tina la mijloc.ze kalanga a vazut ca nu poate sa treaca, a pasat lui tamas, fraierul asta a tras prost la poarta, mingea a ajuns la tiganul ala mic torje si asta a centrat.

Si din pacate forma proasta a lui Ghionea si-a spus din nou cuvantul.Fundasul nu a respins, inchizatorii nu au venit cu disperatul ala de Cristea si dobitocul ala disperat a dat gol.

Asta e.

Dorinel are mult de muncit.

A rezolvat problema asta a caderii psihice, acum trebuie sa rezolve restul problemelor.

De exemplu, fazele fixe!

Sa dam goluri si sa nu luam.

Suntem pe un drum bun.Asta cred eu.

Sper sa o tinem tot asa.

1uLy4Nn02.11.2008 20:09

nu va grabiti sa va exprimati parerea cu privire la Dorinel. nimeni nu pune la socoteala determinarea jocatorilor de aseara..daca intrau mielusei in teren altul era scorul

shack3r02.11.2008 20:25

O analiza buna,cu exceptia faptului ca Otopeni ne-a condus cu 1-0 si noi am fost cei care au egalat.

il_scorpio02.11.2008 20:27

Cel mai mult din meciul asta mi-a placut prin minutul 80 cand i-a zis Mirel cateva vorbe de duh nesimtitului aluia de Ropotam. :yeahh: Pentru un moment am avut impresia ca o sa cedeze si o sa se duca sa-i trosneasca una. :thumbup:

Il Soldatino02.11.2008 20:33
O analiza buna,cu exceptia faptului ca Otopeni ne-a condus cu 1-0 si noi am fost cei care au egalat.

ai dreptate. o sa fac corectura. multumesc

Bodanel02.11.2008 20:39
Cel mai mult din meciul asta mi-a placut prin minutul 80 cand i-a zis Mirel cateva vorbe de duh nesimtitului aluia de Ropotam. :yeahh: Pentru un moment am avut impresia ca o sa cedeze si o sa se duca sa-i trosneasca una. :thumbup:

Ce sa-i mai trosneaca? Cand l-a intrebat Mirel "ce plm vrei?" javra s-a muiat ca untul la soare si s-a carat repejor.

alexblaja02.11.2008 20:41
nimeni nu pune la socoteala determinarea jocatorilor de aseara..daca intrau mielusei in teren altul era scorul

Iar DETERMINAREA, frate? :)

w3bmaster02.11.2008 20:42

Dar tot tre sa protestam anti cioban

Poa sa joace echipa in urmatoare meciuri ceas anti cioban vom fi ..

Forza Steaua (asear simplu ghinion 2 bare ...)

Il Soldatino02.11.2008 20:46
nu va grabiti sa va exprimati parerea cu privire la Dorinel. nimeni nu pune la socoteala determinarea jocatorilor de aseara..daca intrau mielusei in teren altul era scorul

Comentam in functie de ce am vazut. Fiecare lucru trebuie realizat la timpul sau. Data viitoare vom face la fel indiferent de rezultat pentru ca trebuie sa scriem ceea ce vedem.

Noroc

P.S. Mereu exista determinare in meciurile Steaua - Dinamo. Totusi, eu nu-mi aduc aminte sa o fi vazut pe Steaua atat de ofensiva si determinata in ultimii 8 ani la un meci jucat in deplasare.

Daca Toja si Nicolita nu ar fi facut schimb de locuri in finalul partidei, cainii nu dadeau gol.

Faza lor a plecat de la ze kalanga, de pe dreapta noastra.

Acolo era Toja care nu a intrat decisiv la ze kalanga.S-a multumit sa il tina la mijloc.ze kalanga a vazut ca nu poate sa treaca, a pasat lui tamas, fraierul asta a tras prost la poarta, mingea a ajuns la tiganul ala mic torje si asta a centrat.

Si din pacate forma proasta a lui Ghionea si-a spus din nou cuvantul.Fundasul nu a respins, inchizatorii nu au venit cu disperatul ala de Cristea si dobitocul ala disperat a dat gol.

Asta e.

Dorinel are mult de muncit.

A rezolvat problema asta a caderii psihice, acum trebuie sa rezolve restul problemelor.

De exemplu, fazele fixe!

Sa dam goluri si sa nu luam.

Suntem pe un drum bun.Asta cred eu.

Sper sa o tinem tot asa.

Cristea nu a marcat de langa Goian?

Marius02.11.2008 20:49

Ma gandeam ca se va intampla asa. In ceea ce ma priveste n-o sa spun nimic despre antrenor. Din simplul motiv pentru ca meciul cu cainii mi s-a parut similar cu cele cu Galata, din punct de vedere al determinarii. Nu poti sa judeci un tehnician dupa un derbi. Un meci Steaua - Dinamo se castiga sau se pierde cu inima si determinare, nu cu tactica.

Deci despre Munteanu eu o sa vorbesc dupa meciul cu AEK Timisoara.

LE: Catalin,

Ca sa fim fair, trebuie sa recunosti ca Dinamo a jucat jenibil, si asta nu din cauza fotbalistilor nostri.

Blackzie02.11.2008 20:56

Imi place foarte mult Steaua lui Munteanu.

Jocul cu Dinamo a fost extraordinar. Kapetaons a jucat foarte foarte bine. A dat un gol, o bara a recuperat mingi. Banel si el a jucat foarte bine. Centrarea de la primul gol dupa cum a spus si Catalin a fost geniala.

Sa speram ca o sa vedem mereu acest joc al Stelei care ne arata ce poate.

Forta Munti! :happy:

bodanelu02.11.2008 20:56

@Catalin cam grabita apreciarea antrenorului. Eu nu-l laud, nu-l critic, il las sa joace cel putin pana la finalul sezonului si atunci am sa-mi spun parerea. Dar nu prea cred ca a putut schimba multe in 5 zile. Doar multa munca la "pisicul" jucatorilor :)

Il Soldatino02.11.2008 20:56
Ma gandeam ca se va intampla asa. In ceea ce ma priveste n-o sa spun nimic despre antrenor. Din simplul motiv pentru ca meciul cu cainii mi s-a parut similar cu cele cu Galata, din punct de vedere al determinarii. Nu poti sa judeci un tehnician dupa un derbi. Un meci Steaua - Dinamo se castiga sau se pierde cu inima si determinare, nu cu tactica.

Deci despre Munteanu eu o sa vorbesc dupa meciul cu AEK Timisoara.

LE: Catalin,

Ca sa fim fair, trebuie sa recunosti ca Dinamo a jucat jenibil, si asta nu din cauza fotbalistilor nostri.

eu cred sincer (sper sa nu fiu naiv) ca Dinamo ar fi fost calare pe noi daca echipa noastra ar fi aratat ca si la meciurile anterioare. Totusi, sunt de acord ca Dinamo a aratat penibil aseara dar, nu trebuie sa uiti ca spurcatii au fost varza la Cluj si au pierdut doar la un gol diferenta, iar Otelul a avut 3 ocazii imense de gol in Groapa si a pierdut....

Una peste alta eu cred ca si Lacatus putea obtine un rezultat de egalitate aseara (meciul facut la Cluj ma indreptateste sa gandesc asa) dar eu sunt increzator si mult mai optimist dupa ce am vazut atitudinea jucatorilor nostri, posesia, progresia, ocaziile de gol si multimea finalizarilor.....adica ce nu am vazut de muuuult timp la Steaua.

adicontakt02.11.2008 20:58

inca e greu. nu stiu de ce trebuie introdus Toja, baiatul asta nu stie pe c elume se afla, Dinamo in prima repriza a avut un singur corner, dupa intrarea lui toja au avut 2 in 5 minute toate date acest jucator. eu nu zic sa nu i se dea o sansa dar cind Steaua conduce cu 3-0 nu la scoru de 1-0

Il Soldatino02.11.2008 21:04
@Catalin cam grabita apreciarea antrenorului. Eu nu-l laud, nu-l critic, il las sa joace cel putin pana la finalul sezonului si atunci am sa-mi spun parerea. Dar nu prea cred ca a putut schimba multe in 5 zile. Doar multa munca la "pisicul" jucatorilor :)

"Sa speram ca nu este un foc de paie". Am avut grija sa precizez si acest aspect. Nu vreau sa fiu inteles gresit: am fost de parere ca si Hagi si Lacatus au plecat prea devreme si ca au fost fortati sa plece.

Reintorcandu-ma la situatia actuala - Sunt sigur ca in fotbal lucrurile se schimba repede dar eu nu am scris nicaieri "acesta este antrenorul de care avem nevoie". Pur si simplu am scris dupa ce am vazut O SCHIMBARE in jocul nostru si nu una in rau ci in bine. Eu consider ca este datoria mea de suporter sa evidentiez imbunatatirile si sperantele la fel de bine cum am evidentiat in final si faptul ca suferim inca in anumite situatii de joc.

Dorinel Munteanu trebuie sprijinit si daca va fi lasat in pace (Olaroiu, Hagi si Lacatus nu au fost lasati) sunt sigur ca o sa construiasca o echipa competitiva. Problema mare va fi cand tot stadionul ii va striga numele in semn de recunostinta. Atunci Becali fie va inventa un conflict, fie va astepta un prim pas gresit si va incepe sa semene neghina. Atunci va pleca si Dorinel si suporterii Stelei care l-au iertat acum pe finantator vor regreta amarnic ca nu au stiut cum sa reactioneze atunci cand se impunea (sunt romanii capabili de revolutii?).

Noroc

bodanelu02.11.2008 21:15

Aceasi parere o am si eu. Numai bine :)

Adrian02.11.2008 21:16

Catalin

Cei 2 erau foarte aproape unul de celalalt.Dar Ghionea era pe partea centrarii.El trebuia sa iasa la respingere.Din pacate nu stiu ce a asteptat.

Era doar cu fata la joc.Vedea ca vine ala lansat.Nu stiu la ce s-a gandit...

fiara702.11.2008 22:18

de la ce meci e poza de pe prima pagina, de sus? Aia cu M.. dinano

Hassan02.11.2008 22:19

Avem ghinion....iar cainii au acelasi noroc perfid care i-a dus pe locul 1 numai cu scoruri de 1-0 cu echipe de pluton (echipe de pluton la care, nota bene, noi am pierdut puncte -vezi Otelul, Bistrita, otopeni, etc).

Catalin, sincer apreciez entuziasmul tau dar nu cred ca trebuie trase atatea concluzii pozitive dupa un singur meci. Evident, ce am vazut in teren a fost foarte promitator dar metehnele echipei sunt aceleasi din vremea Lacatus/Hagi/etc: fragilitate in aparare (mai ales in momentele decisive) -hiba pe care echipa lui Olaroiu nu o avea...macar, dominare, ocazii cu toptanul (vezi meci bayern, meci Lyon, meci galati, meci otopeni, meci gloria buzau) si ne-concretizare pe tabela de marcaj.

Ce s-a vazut foarte bine in plus fata de Laca a fost o mana de ANTRENOR. Echipa s-a miscat excelent, ca o adevarata forta unitara, care fie venea peste caini fie se apara. Cand l-am vazut pe Dorinel cum se agita sa le explice ce sa faca, si cum ii desena lui Toja ce sa faca inainte de schimbare, am vazut un profesionalism cel putin promitator. Sper sa tina tot asa, dar pentru antrenorul Munteanu sunt foarte importante REZULTATELE. Am ajuns la al 8-lea meci consecutiv fara victorie. La Lyon trebuie sa scoata macar un punct...pt ca oricat de profesionist ai fi, fara rezultate nu ai un viitor bun.

vlad7502.11.2008 22:29

Ce s-o mai dam cotita?

Steaua avea nevoie de un antrenor ,de la Protasov nu s-a mai jucat nimic.

Trebuie sa trecem peste cliseul "antrenorul va trebui sa fie un fost jucator al Stelei ". Ce sa facem ,sa ne batem joc de ei? Si Munteanu a fost jucatorul nostru dar referirea facuta de Becali era la "Generatia de Aur" a Stelei. Si s-a vazut: Piturca,Hagi,Lacatus.

Hai sa-i dam si lui Dorinel o sansa,sa nu fim ca aia de sub pod.

Mi-a placut Dorinel,ca nu a stat sa sa-si aranjeze frizura tot meciul. Jucatorii au pus mingea jos,ma saturasem de centrari in fata.

Eu vreau sa revad Steaua jucand.

Si proteste anti-cioban? Nu e mai bine sa-l ignoram total? Ala se hraneste cu suferinta noastra.

Sper sa nu se inteleaga gresit,eu am fost si sunt fascinat de Hagi si Lacatus.Dar pentru ei este mai bine sa stea mai departe de cioban.

Bafta Dorinele! Sper sa fie la fel de seriosi ca tine jucatorii nostri.

PS. Banele,incet-incet ,ve fi iar jucatorul pe care l-am cunoscut cu totii cand ai venit la Steaua. Bravo pentru acest lucru si-mi fac mea culpa pentru criticile pe care ti le-am adus.

Tupac Amaru02.11.2008 23:00

Nu am vazut meciul, dar raman la parerea ca sunt cativa jucatori in actuala echipa care nu au ce sa caute in lot. Nu ii mai mentionez, pentru ca aveti grija sa ii laudati la fiecare meci.

Un egal cu Dinamo ramane un simplu egal din cele cateva zeci consumate in istoria meciurilor directe, iar revenirea de care vorbiti este numai in mintea voastra. N-ati fi de acord sa asteptam cu laudele pana la viitorul meci din Champions League? Sau ala nu se pune?

Somn usor!

Il Soldatino02.11.2008 23:26
Nu am vazut meciul, dar raman la parerea ca sunt cativa jucatori in actuala echipa care nu au ce sa caute in lot. Nu ii mai mentionez, pentru ca aveti grija sa ii laudati la fiecare meci.

Un egal cu Dinamo ramane un simplu egal din cele cateva zeci consumate in istoria meciurilor directe, iar revenirea de care vorbiti este numai in mintea voastra. N-ati fi de acord sa asteptam cu laudele pana la viitorul meci din Champions League? Sau ala nu se pune?

Somn usor!

Postul tau este plin de rautate. Mai intai faci trimitere la un personaj colectiv fara a indica nici jucatorii si nici care sunt cei care-i lauda.

Deocamdata comentam ce am vazut, iar meciul din CL nu se pune pentru ca nu s-a disputat inca. Se "va pune" la timpul potrivit. Cu evidetierea bunelor si relelor. Dumnezeule, cum sa speri si sa crezi intr-o revenire IN COMPETITIA INTERNA? Ce blasfemie....

DanStan03.11.2008 07:08

Somn usor!

Pai ... ce-ar fi sa-l vedeti ? Iar dupa aceea sa ne demonstrati pe baza celor vazute ca in jocul Stelei nu s-a schimbat absolut nimic ? Cu argumente, nu cu pareri personale.

Cica jucatorii Stelei ar fi sutat de 17 ori la poarta maidanezilor. Dar doar de 6 ori pe poarta (din care un gol si cele 2 bare). Asta ar fi un aspect interesant : doar o treime din suturi au prins cadrul portii. Din punctul asta de vedere mai e de lucrat. Mai ales in conditiile in care echipele mari din Liga sunt mult mai eficiente : in Ghencea Lyon a prins cadrul portii de 10 ori din 19 suturi iar Bayern de 9 ori din 15 suturi. E de remarcat faptul ca o echipa ce isi domina tactic adversarul suteaza mult la poarta. Meciurile castigate cu doar 3-4 suturi la poarta tin doar de noroc chior. Steaua a jucat in groapa exact cum trebuie sa joace o echipa superioara valoric in fata uneia inferioare. Din pacate lipsa de eficienta a facut ca superioritatea sa nu se reflecte si pe tabela de marcaj.

«123»