Asadar primul pas a fost facut. Galeria nu mai primeste bilete. Asta dupa ce baietii au fost gratulati cu apelativele vagabonti si golani. Becali e ofticat atunci cand latra cainele diferit si-i taie portia de salamior inlocuind-o cu "asteapta pana vei latra cum vreau eu".
Nu e ceva nou, a mai mers aceasta metoda si in trecut, iar tactica nu a dat gres fie ca, din diferite motive si interese au existati lideri ce si-au mobilizat colegii din tribuna "s-o lase mai moale", fie ca au fost unii care nu au putut sa renunte la a o vedea pe Steaua fara a plati niciun sfant, fie ca demnitatea si onoarea suporterului de pe la noi inseamna doar lozinci scandate la scorul de 2 - 0 pentru adversar.
Santajul este simplu, Becali nu este nici pe departe un tip complex, dar e o prima mutare intr-un conflict ce se pare ca se va incheia inainte de a incepe. Stiu, o sa-mi sara lumea pe cap incercand sa-mi dovedeasca contrariul si o sa existe declaratii de razboi pe viata impotriva finantatorului la fel cum se si canta in tribune o dragoste ce tine uneori doar 90 de minute.
In cazul unei continuitati a protestelor galeriei vor aparea articole comandate in presa slugarnica platita cu maruntis din buzunarul comandantului, in care vor fi descrise actiuni reprobabile ale ultrasilor Stelei, eventual un fan imbecil va fi platit sa traga o zmetca-n fata unui jucator advers ca sa se demonstreze lumii ca publicul din Ghencea care-l contesta pe Becali e BAGABONT.
Automat decizia carmaciului va fi prompt trambitata la TV "scot eu huliganii din stadion", va iesi la rampa si bunul prieten al domnului Becali, Mitica Dragomir, iar presa romana bagatoare de fitile si intrigi (comentariul Gradinescu - Vochin la meciul cu Gloria a fost unul gretos) isi va pune palma intre fese si se va face ca mediatizeaza subiectul in mod echidistant. Cu alte cuvinte, "noi il vrem plecat pe Becali, bagam strambe, lovim cat putem in Steaua becaliana, dar voi suporterii va asumati toate riscurile si ne dati noua subiecte pe care le vom comenta ca si cum am fi suprinsi ca exista in clipa de fata un astfel de razboi".
Nici nu s-a "uscat cerneala" intelegerii facute cu Dorinel Munteanu prin care - INCREDIBIL - neamtul era asigurat ca nu i se va face echipa si George Becali deja a luat o masura radicala: excluderea lui Arthuro din lot. Deja mesajul a fost clar pentru noul antrenor dar si pentru restul suporterilor Stelei. Becali nu va inceta nicio clipa sa bage strambe, sa-si impuna vise, cosmaruri si pohte pentru ca rabdarea, delegarea sarcinilor reprezinta necunoscute pentru el.
Antipatia creata in jurul imaginii sale, numarul mare de spalati pe creier becalioti care-i venereaza aparitiile si alipirea imaginii sale de cea a Stelei a aruncat echipa intr-un con de umbra. Cum bine remarca cineva pe acest site, suporterii setosi de spectacol ai Stelei au fost "cooptati" in cea mai mare parte pana in anul 2000. Mai departe se argumenta ca orice tanar cu ceva minte si simt al onoarei nu ar alege in clipa de fata sa iubeasca o echipa Steaua ce poarta imaginea unui om fals, a unui despot si incult.
Acum stau si ma gandesc daca nu ar fi mai bine ca galeria sa strige mai des numele lui Gica Hagi in timpul meciurilor. La cat de mult il uraste Gigi Becali pe Rege poate-o pune de-un infarct.