...Sa va fie clar,in acest moment Steaua nu are antrenor,nu are multi jucatori de valoare(cu cateva exceptii),nu mai are identiate,nu mai are joc si nici nu mai are rezultate. Steaua are un patron cu probleme la cap si o masa de suporteri loiali care n-au nici o parghie cu care sa dea jos acest psihopat,in afara scandarilor pe stadion...
Excelent sintetizat ! As vrea sa ma refer putin la masa de suporteri loiali.Aici lucrurile mi se par foarte interesante.Unii sunt suporterii mai vechi care au avut privilegiul sa cunoasca echipa emblema a Stelei din anii '80.Astia vor trai tot timpul cu nostalgia vremurilor trecute care nu se vor mai intoarce in veci.Altii sunt cei care tin cu Steaua ca urmare a performantelor extraordinare tot din acea perioada.Acele performante au facut ca Steaua sa fie de departe cea mai iubita echipa de fotbal din tara, fapt care este demonstrat de numarul de suporteri.
Nu cred insa ca exista niciun suporter care a inceput sa tina cu Steaua, influentat fiind de evoulutiile echipei dupa preluarea clubului de catre Becali.
Totul se datoreaza deci exclusiv traditiei si istoriei acestui club, neavand nicio legatura cu actualul patron.Acesta este un simplu profitor de conjunctura, care a avut bani la momentul potrivit, si a intuit, spre deosebire de altii, ce comoara i se ofera - traditia si capitalul de simpatie al celui mai iubit club de fotbal din tara !.
In tot acest timp noi suporterii celui mai iubit club ce am facut ? Am asistat aproape nepasatori la distrugerea, incet dar sigur, a traditiei si spiritului stelist, lasat mostenire de niste generatii extraordinare de jucatori, culminand cu cea a lui Belodedici, Tudorel Stoica, Boloni, Lacatus, Balint ca sa numesc doar cativa.
Am fost intai amagiti de "aura" de invingator a ciobanului patron data de banii sai, am fost apoi amagiti de niste semiperformante intamplatoare, si, in sfarsit, am fost amagiti de mutarile sale "psihologice" de a aduce niste figuri de mari si iubiti stelisti pe banca antrenorilor, atunci cand nemultumirea atinsese cote alarmante.
De data asta ciobanul a gresit ! Nu mai are niciun as in maneca, adica vreun fost simbol iubit de suporteri, pe care sa-l aduca antrenor.Nu va da nici bani ca sa aduca un mare antrenor strain, fiindca interesela lui sunt meschine, nu urmaresc o strategie de perspectiva.
Dorinel Munteanu ? O dovada a incapacitatii ciobanului de a gasi o solutie buna.Si ce sa faca un antrenor care inca nici nu a ajuns pe banca si tu ii comunici ca il vei da afara urgent daca nu-ti convine, platind 200 de mii de euro (adica un mizilic pentru Becali) !
Daca cineva mai spera ceva atata timp cat Becali tine agatata in palatu-i poleit cu aur emblema Stelei, va ramane vesnic un amagit !
Ce se poate insa face, apropo' de parghiile suporterilor ? Cred ca un singur lucru : sa nu mai vina nimeni pe stadion.Adica marea masa de suporteri care iubesc Steaua.Sa ramana cei cateva (probabil) sute de lingai.Cel mult, suporterii s-ar putea aduna la portile stadionului, cand joaca echipa, fara insa sa scandeze nimic ! Cred ca ar avea un impact naucitor asupra ciobanului si ar intelege in cele din urma ca trebuie sa se retraga ! Nu ar mai avea nimic de castigat, si asta e singurul lucru care l-ar afecta !