Trei declaratii ale lui Dorinel despre perioada in care a antrenat Steaua:
"Nu am ce sã îmi reproșez din punct de vedere perofesional. Am încercat sã fac totul cât mai bine pentru echipa mea, fie cã a fost Vasluiul, U Cluj sau Steaua. Totul m-a afectat foarte mult, dar în viațã trebuie sã ai puterea sã treci peste momentele astea. Am petrecute câteva luni extraordinare la U Cluj. Decizia de a pleca la Steaua a fost a mea. Am crezut cã pot sã fac lucruri importante în Ghencea, dar din pãcate sistemul m-a învins. Acolo e o familie care conduce și fac ce vor cu echipa. Eu nu am fãcut parte din acea familie".
"Dupã ce am fãcut bilanțul pe 2008 pot spune cã cel mai mult m-a afectat plecarea de la Vaslui! Fãcusem acolo o echipã foarte frumoasã, am muncit mult, m-am înțeles extraordinar cu Adrian Porumboiu, dar a intervenit fisura aceea dupã meciul cu Steaua. În fotbalul românesc se lucreazã foarte mult pe bãnuieli decât pe lucruri concrete. Acestea sunt caracteristici nesãnãtoase ale sistemului nostru!"
"Am vãzut și eu pãrerile unora care, acum, spun cã dacã se întoarce Marius, Steaua va lua campionatul. Eu nu am avut parte de aceeasi sustinere. Sper ca Marius sã reușeascã. La titlu se vor bate echipele clasate pe primele cinci locuri. Dinamo e favorita, sa dam liderului ce este al liderului, dar cred ca CFR va reveni puternic, pentru ca acolo se construieste foarte bine si cu cap. La Rapid, din pacate, nu este liniste si atunci nu se poate face nimic".