Steaua se zbate sã supraviețuiascã
Gruparea din Capitalã a avut parte de un sezon dezamãgitor și va încerca sã scape de la retrogradare. Dupã ce ani la rând s-a luptat pentru event, fãcând istorie în cupele europene, echipa de volei masculin a clubului Steaua este la un pas de Liga a doua.
Sezonul actual pare sã fi fost unul nefast pentru Steaua București, la volei masculin.
Dupã ce, în urmã cu un deceniu, formația din Capitalã a pãrãsit prima ligã pentru a reveni, doi ani mai târziu, iatã cã și acum roș-albaștrii sunt în pericol de a lãsa Divizia A1.
Gruparea din bulevardul Ghencea încearcã sã spele din rușinea unui campionat dezamãgitor și sã câștige bãtãlia cu rivala Rapid pentru a-și asigura, pentru încã un sezon, un loc între primele 12 echipe din România.
Primul semn a apãrut în dubla din Challenge Cup, din primul tur, când militarii au cedat cu scorul general de 1-6 în fața formației Marek Union Dnoupnitsa, un team în care se regãseau patru jucãtori încã juniori.
LA UN PAS DE A TREIA RETROGRADARE
A urmat apoi victoria în eternul derby cu Dinamo, scor 3-1, în tur, și se pãrea cã totul a revenit la normal. Nu a fost însã așa. Corneliu Andrieș a tras efectiv echipa dupã el, Dragoș Pavel și Nicușor Harabagiu s-au strãduit sã readucã Dorința de a câștiga, însã nu s-a putut. Steaua a ajuns acum o formație de pluton, departe de lupta pentru medalii.
În sezonul 1999-2000, Steaua s-a clasat pe locul 11, din 12 echipe participante, și a retrogradat în Liga a doua, acolo unde a stat timp de doi ani. A încercat sã promoveze imediat, însã a fost învinsã, în 2001, de Cimentul Fieni și de Electrocarbon Slatina. În 2002 roș-albaștrii au revenit în Divizia A1, alãturi de Tractorul Brașov.
În 2005 formația din Capitalã a avut un nou declin și a încheiat competiția pe locul opt, din tot atâtea participante, fiind la un pas de a ajunge în anonimat. O decizie de ultim moment a federației, de a mãri numãrul de echipe de la opt la zece, a salvat, în acel an, Steaua, care s-a menținut în prima ligã.
De atunci, gruparea din bulevardul Ghencea nu a mai prins nicio finalã de campionat național. Steaua a început actualul sezon cu Alexandru Iuhasz pe banca tehnicã, însã acesta nu a rezistat nici mãcar pânã la finalul etapei a 22-a. "Mi-am dorit sã stau la echipã, însã aceasta este situația acum. Pãcat cã s-a ajuns aici. Actualul lot de jucãtori merita sã se batã în play-off", a spus tehnicianul, care a privit finalul actualei ediții de campionat național ca simplu spectator.
Pentru a nu ajunge precum echipa de baschet, care nu a mai vãzut prima divizie a țãrii de ani buni, componenții formației de volei au nevoie de trei victorii, în play-out, în fața celor de la Rapid.
Am început destul de bine acest sezon, însã nu-mi imaginez cum de-am ajuns în aceastã situație. Am fi meritat sã jucãm în play-off.
Corneliu Andrieș (jucãtor Steaua)