Acum trebuie sa recunoastem: pe noi, suporterii nu ne deranjeaza ca Steaua nu face performanta.
Daca ne-ar fi deranjat am fi spus-o acum ani buni, cand ne chinuiam cu Standard cand luam bataie de la o puscarie de echipa ca 'Borough intr-o maniera rusinoasa, cand pierdeam campionatul.
Atunci cand Oli isi batea joc de echipa, cand asteptam 3-4 etape sa dam si noi un gol. Cand pe vremea lui Piturca asteptam doi ani pentru un transfer nou samd.
Asadar nu asta ne deranjeaza, vad eu. Ne deranjeaza ca o alta echipa din Romania joaca fotbal si a aratat ca se poate juca fotbal in Romania. De ce spun asta?
Pt ca iata, chiar si dupa o serie de jocuri mult mai bune ca anii trecuti ( am scos Galata, am ramas in competitie pana in etapa a treia a LC dupa doua rezultate foarte stranse, cu o echipa incropita, suntem inca in carti intr-un campionat mult mai tare ca anii trecuti) suntem in stare sa gonim din curtea Stelei probabil unii din putinii oameni care au incercat ceva in clubul asta dupa plecarea lui Titi.
Nu spun ca Lacatus este perfect si este un antrenor desavarsit. Face greseli, trebuie sa creasca si el. Numai ca la el cea mai mica eroare poate fi fatala in compania unor echipe adevarate. Asta pt ca el este nevoit sa joace cu jucatori mult sub nivelul acestei competitii - LC.
Bun, a plecat Hagi, a plecat Ilie, pleca si Lacatus. Noi stam si privim acest spectacol oribil. Stam si privim cum o nulitate se joaca cu echipa noastra. Fara sa scoatem o vorba. Fara sa schitam un protest. Nimic. Stam si cerem demisiile pe rand ale unor oameni de club care mananca fotbal pe paine si care sunt mult mai stelisti ca noi.
Unde este Steaua? Eu cred ca Steaua a ramas undeva departe de noi in amintirea oamenilor care au facut atunci cand exista aceasta posibilitate performanta la acest club. Este oricum foarte departe de noi. Noi nu mai sustinem Steaua ci un surogat al acestui mare club, nascut din ambitia infantila a unui subom, un oligofren. Steaua a ramas la ei, adica la suporterii acelor vremi, la gloriile Stelei. Este doar o amintire. Noi suntem suporterii lui Becali si ai unei "stele"- vehicul electoral si de imagine gratuit.