FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Eternele iluzii

«123»
fcsteaua.ro18.10.2008 08:27

Alt sezon, alt antrenor, alt lot: aceleasi probleme.

Fiecare sezon vine cu o alta serie de umilinte, incredibil de similare. Cand nu suntem umiliti in iarba, suntem umiliti de patron, prin declaratii menite sa ne faca sa stam cu capul in pamant de rusine.

Au antrenat rand pe rand Steaua: Piturca, Zenga, Protasov, Olaroiu, Lacatus. Mereu aceeasi placa: Umilinte care se repeta la infinit, un joc inconstant, un stil de joc ce nu se regaseste in istora Stelei (cu 2 exceptii as zice eu fericite si conjuncturale: Kiev si CFR in Ghencea). Si cand paharul a fost prea plin, ne-am rafuit cu cei care erau primii la indemana, si de cele mai putine ori cei mai vinovati: antrenorii, cand numitorul comun in ecuatia dezastrului era de fiecare data patronul.

Mi-e greu sa inteleg de ce imprevizibilul Gigi scapa sistematic de oprobiul fanilor.

Situatia se repeta, avem parte de 5 meciuri consecutive fara victorie(in 3 competitii diferite), basca umilinta de a fi eliminati din cupa si ne legam din nou de antrenor.

A nu se intelege gresit, nu sunt orbit de statutul lui Lacatus incat sa nu vad evidentele greseli pe care le face. Departe de mine gandul de a il apara pe Lacatus, are partea lui de vina, paharul s-a umplut, dar cum e posibil sa inghitim atatea din partea patronului?

De ce spun asta? Pentru ca la urmatorul esec acasa cei huiduiti vor fi Lacatus si jucatorii, cand cel care ar trebui fortat sa plece e PATRONUL care scapa sistematic (cu foarte mici exceptii) de apostrofarile tribunei.

Apelativul cu care suntem gratulati de ceva ani incoace nu se trage doar de la fosta indeletnicire a lui Gigi, cred ca o stim cu totii asta, ci atitudinii de compromis la tot ce face ciobanul cu clubul nostru drag si istoria lui mare.

Daca ar fi sa fac o lista cu toate aberatiile pe care le-a spus si impus la echipa ar trebui sa scriu o "compunere" greu de citit datorita lungimii, dar ma rezum la ceva din trecutul apropiat.

Vizavi de situatia creata la echipa in acest sezon reimprospatez memoria celor care cred ca doar Lacatus este vinovat de situatia actuala.

"De azi inainte eu ma voi ocupa de transferurile de atacanti...La fundasi si mijlocasi nu ma bag dar atacantii eu ii aduc",.- vara lui 2008

Nu m-am bãgat niciodatã la cei care joacã fundași. Când mã mai bag, mã mai bag la atacanți-1.09.08

"Gigi Becali: "Steaua nu are atacanți, aia e problema"

"Eu preferam sã batã Dinamo, sã-mi asigur locul 2. " declaratie data pe 17 Octombrie 2008!!!!!

Trageti concluziile si continuati sa visati ca la Steaua exista cate o problema de moment dupa fiecare esec: azi Zapata, acum o saptamana Ghionea, acum 2 saptamani Toja.

Indiferent de cine va veni antrenor la Steaua noi vom avea aceleasi probleme: senzatia lui Gigi ca la Steaua poate face ce vrea si ca se pricepe la fotbal.

Si chiar ma "linistesc" de tot in privinta Stelei, atunci cand vad la colt, pregatiti sa dea lovitura sunt verii lui Gigi, gata sa aduca super jucatori la Steaua...Marturie stau transferurile bomba la javre, care au jucat "exceptional" aseara.

In Ghencea nimic nou sub soare, aceasi indiferenta din partea tuturor, si aici nu ma refer doar la conducere si jucatori!

Ne meritam soarta!

MoWeed18.10.2008 08:33

Asa este, raul suprem la Steaua nu este nici Lacatus nici jucatorii, ci Becali. Din pacate, pentru multi este mai usor sa dea in Lacatus fara sa observe ca oricine va veni in locul lui va avea acelasi patron; acelasi om care crede ca daca are bani se pricepe la toate

bodanelu18.10.2008 08:42

Daca Lacatus o sa fie huiduit in Ghencea, Becali si-a atins scopul. Divide et Impera. Si in tribune o sa fie doar o gasca de aplaudaci.

S-a intamplat cu Hagi.. Se va intampla si cu Lacatus.

Usor usor ajungem un club cu trofee dar fara valori..

Kekea18.10.2008 08:49

Pai Becali scapa poate pentru ca are influenta in peluze?

bla bla18.10.2008 09:04

Nu neg amestecul impropiu la echipa a lui Becali,dar atunci cand ai la echipa portar de nationala Columbiei,toata linia de fund ,trei mijlocasi "inchizatori" si mijlocas de banda de nationala Romaniei, plus doi de aceeiasi nationala a Columbiei si peste toate mai ai si rezerve gen Stancu atunci nu stiu unde este vina celui ce investeste ?

leoc98018.10.2008 09:08
Mi-e greu sa inteleg de ce imprevizibilul Gigi scapa sistematic de oprobiul fanilor.

Mie mi-e foarte simplu. Iata de ce(recent, 16-05-2008):

Credeti ca o eventuala plecare a lui Gigi Becali de la Steaua ar fi benefica ? 

Da 

2052 voturi

46.87% 

Nu 

1889 voturi

43.15% 

Nu stiu 

437 voturi

9.98% 

numar total de voturi:4378

Asadar, cam 2000 de oameni din 4300 il considera pe acest maimutoi patronul potrivit. Si vorbim aici de cei care au acces la net si au intrat pe site, grup cu o medie a conditiei sociale cat de cat ridicata. Iti dai seama ce procente ar iesi daca s-ar face un sondaj ca la carte, si ar vota si aia care-l vad doar la TV...

pui de dac 11218.10.2008 09:24

daca va fi dat afara Laca eu imi bag p..., imi vand abonamentul si cele 2 bilete la meciurile din Champions League pt ca deja asta nu mai e Steaua mea, si nu ma refer aici la rezulate ci la faptul ca in fiecare sezon noi trebuie sa o luam de la capat cu alt antrenor, alti lingai pe langa Jiji, alta echipa..din pacate singurul care nu pleaca e insusi oierul sef ..bah papagalilor (cei care il contesta pe Laca) ati uitat ca de fapt cel mai mare rau in Ghencea il reprezinta tzaranu ala de berbecali..ca stelist am avut parte si de bune (in mare masura) si de rele dar furia asta a suporterilor asupra lui Laca imi provoaca scarba

armanovici18.10.2008 09:32
nu stiu unde este vina celui ce investeste ?

Ma repet, ne meritam soarta pentru ca sunt atatia ca si tine, care sunt superificiali.

Esti de acord ca Steaua sa se bata pt locul 2 in campionat inca din 17 OCTOMBRIE doar pt ca locul ala aduce dreptul de a participa in preliminarii?(ma indoiesc ca de la anul cu noul sistem impus de Platini vom mai fi cap de serie )

Esti de acord ca Steaua clubul cu cele mai multe cupe din istoria fotbalului romanesc sa nu se mai bata la trofeu de 9 ANI!?!!!. cu fraze de genul :"Pe noi nu ne intereseaza cupa"?

Esti de acord cu bataia de joc la care sunt supusi constant unii jucatori desi e omeneste sa gresesti...cine nu a facut-o?

Esti de acord pana la urma cu aberatiile pe care le scoate ciobanul pe gura constant si cu jignirile pe care le aduce constant fostilor stelisti si ideii de stelism?

@pui de dac: Cei care cred ca problema s-ar rezolva cu plecarea lui Lacatus sunt superficiali si suporteri de rezultate.

Sunt convins ca vom avea si peste un an si peste doi si peste 10 daca mai sta becali la Steaua aceleasi probleme pentru ca NU ESTE UN PROFESIONIST IN CE FACE iar Steaua nu mai e Steaua ci propriul sau laborator in care face ce vrea fara sa aiba de cele mai multe ori bun simt, logica si respect.NU suntem club profesionist daca e sa ne raportam la ce inseamna cu adevarat un club profesionist cu organigrama, marketing, imagine si tot ce tine de asta.

Piece of Mind18.10.2008 09:41
Ma repet, ne meritam soarta pentru ca sunt atatia ca si tine, care sunt superificiali.

Ia uite unde era ala "profundul"! :))))

Esti de acord ca Steaua sa se bata pt locul 2 in campionat inca din 17 OCTOMBRIE doar pt ca locul ala aduce dreptul de a participa in preliminarii?(ma indoiesc ca de la anul cu noul sistem impus de Platini vom mai fi cap de serie )

Da' cine ne-a adus in aceasta postura? Cumva maestrul Lacatus, care in afara de a ridica pumnul spre tribune si a face tururi de stadion, pare extrem de limitat in plan tehnico-tactic?

Mai sa fie! Dupa dubla cu Galata, il ridicati in slavi pe Lacatus, ca ce mai scula de antrenor este, aratand cu degetul inspre cei care nu au crezut in posibilitatile lui, iar acum, dupa o suita de infrangeri si evolutii catastrofale, de vina e Gigi, vinovatul de serviciu cand simbolurile isi arata limitele? Ce chestie!

Esti de acord ca Steaua clubul cu cele mai multe cupe din istoria fotbalului romanesc sa nu se mai bata la trofeu de 9 ANI!?!!!. cu fraze de genul :"Pe noi nu ne intereseaza cupa"?

Cine e de vina pentru umilitoarea infrangere impotriva Sportului, daca nu cumva cel care trebuie sa isi motiveze fotbalistii si pentru partidele cu mai putina miza din punct de vedere financiar? Cum poti sa-l acuzi pe Becali, in situatia in care, individual vorbind, absolut toti cei care au evoluat la Steaua in aceasta partida sunt net superiori unor jucatori care se zbat in mediocritatea B-ului?

Esti de acord pana la urma cu aberatiile pe care le scoate ciobanul pe gura constant si cu jignirile pe care le aduce constant fostilor stelisti si ideii de stelism?

Nimeni nu poate fi de acord cu asa ceva, dar asta nu absolva "ab initio" orice culopa a bancii tehnice!

Incercati sa mai vedeti si dincolo de "simbolul Lacatus-fotbalistul", pentru ca Lacatus-antrenorul nu este decat o imensa deziluzie, reconfirmata la Steaua!

MoWeed18.10.2008 09:49

@Piece of Mind

Si daca pleaca Lacatus ce te face sa crezi ca vom avea un antrenor mai bun? Atata timp cat Becali e in fruntea Stelei nu vom avea o conducere profesionista, nu vom avea un antrenor care sa fie unicul antrenor!

Pe Lacatus cine l-a adus? Cine are mentalitatea de 2 ani incoace ca e de ajuns sa ne clasam pe locul 2; doar si ala aduce malaiul din CL?

Ura fata de Lacatus va impiedica sa vedeti problema cea mai mare cu acest club! Normal ca si Lacatus are o parte destul de mare din vina pentru rezultatele astea(mai mult voi vorbi la iarna; pana atunci am rabdare), dar orice antrenor va veni in locul lui se va confrunta cu aceleasi probleme

Il Soldatino18.10.2008 09:53
Daca Lacatus o sa fie huiduit in Ghencea, Becali si-a atins scopul. Divide et Impera. Si in tribune o sa fie doar o gasca de aplaudaci.

S-a intamplat cu Hagi.. Se va intampla si cu Lacatus.

Usor usor ajungem un club cu trofee dar fara valori..

Bravo. La fel gandesc si eu. Care era numele cel mai scandat in Ghencea ori de cate ori echipa juca prost? "Lacatus, Lacatus". Si-n timpul lui Piturca si in mandatele lui Oli, Zenga, chiar si la inceputul "erei" Protasov. Iar d-l Becali nu a vrut sa-l aduca la echipa pe Marius decat in clipa in care a fost nevoit sa se foloseasca de imaginea Fiarei: imediat dupa balacareala din Stefan cel Mare.

In clipa de fata d-l Becali practic a dat 3 lovituri:

1. A stopat valul de critici si huiduielile galeriei (respect din punctul meu de vedere pentru ca "golanii", "huliganii" din Nord si Sud au fost singurii care au avut curajul de a protesta vehement si organizat);

2. S-a calificat in Champions League cu Lacatus;

3. A reusit sa "demonstreze" lumii ca varianta Lacatus la Steaua nu este una buna. In felul acesta d-l Becali spera ca a reusit sa redimensioneze dragostea fanilor pentru Fiara si sa demonstreze ca e bine ca Marius sa ramana in zona "simbolurilor". Din acest motiv ii scriam colegului meu Piece of Mind zilele trecute pe Messenger ca la un scor de 5 - 0 pentru Dinamo as scanda impotriva patronului neincetat si as urla in gura mare alaturi de 25.000 de oameni "Lacatus, Lacatus". Pentru ca Marius, in clipa de fata, reprezinta pentru noi mai mult decat simbolul fostului jucator de glorie.

zloty18.10.2008 09:54

toata lumea e de vina la club pe toti ii doare in cur de de echipa, de suporteri ,pentru ei conteaza doar $$$ asa ca trezitiva odata pe toti ii intereseaza doar banii . Pana la jucatori toata lumea din club nu e montata sa isi faca treaba ci doar sa il impresioneze pe cioban

sabin130718.10.2008 09:54
Cine e de vina pentru umilitoarea infrangere impotriva Sportului, daca nu cumva cel care trebuie sa isi motiveze fotbalistii si pentru partidele cu mai putina miza din punct de vedere financiar? Cum poti sa-l acuzi pe Becali, in situatia in care, individual vorbind, absolut toti cei care au evoluat la Steaua in aceasta partida sunt net superiori unor jucatori care se zbat in mediocritatea B-ului?

Pentru umilitoarea infrangere impotriva Sportului becali e de vina. Doar prin decretarea ca nu-l intereseaza Cupa i-a blocat psihic pe acei jucatori ¨trup si suflet pentru culori¨. Asta pe fondul mentalitatii naturale a jucatorului de la noi si pe cea neprofesionalista creata de acelasi becali. Era imposibil pentru orice antrenor de pe planeta sa-i faca receptivi la vreo ¨motivare¨.

Acum este vorba, inidividual vorbind, doar de valoarea relativa a jucatorilor? Ce chestie si asta.

---------

In asentiment cu opinia de mai sus a lui bodanelu si Il Soldatino. Cel mai grav mi se pare ca multi nu-si pun problema si asa.

Stanici18.10.2008 10:03
Asadar, cam 2000 de oameni din 4300 il considera pe acest maimutoi patronul potrivit

Vrei sa spui ca dintre 4300 de votanti, cam 2000 de maimutoi isi sustin idolul.

MoWeed18.10.2008 10:07

@bodanelu, Il Soldatino

Complet de acord cu voi 2, in momentul in care Lacatus va fi huiduit in Ghencea, Steaua adevarata va muri. Va ramane numai Steaua lui Becali, adulata de suporterii de rezultat care asteapta cate 100 de euro de la "nea Gigi".

Din pacate multi nu-l mai considera pe Lacatus un simbol, nici macar ca jucator(desi eu cred ca e o prostie sa-l separam pe jucatorul Lacatus de antrenorul Lacatus, cei doi fiind la urma urmei aceeasi persoana). Sper doar sa nu fie inceputul sfarsitului....

Il Soldatino, trebuie sa fii foarte cumpatat daca inca il mai poti numi pe oier "d-l Becali"

iancu dragosh18.10.2008 10:19

Ceea mai mare dezamagire din ultimele 2 sezoane sunt suporterii Stelei. Dincolo de rezultate ma mandream in primul rand cu faptul ca a fi stelist semnifica ceva, anumite principii, valori si in primul rand o capacitate de intelege jocul de fotbal si spiritul acestei echipe.

Lucrurile acestea s-au pierdut. Nici in sezoanele de cosmar de sub Paunescu nu am fost atat de departe de echipa. Nici nu pot sa-mi inchipui ce ar fi patit cel mai titrat antrenor din istoria Stelei daca ar fi avut in tribune suporterii de acum. Daca va aduceti aminte, Ienei ne-a lasata pe locul opt si eliminati de catre Slavia Praga din Cupele Europene.

Asadar cea mai puternica lovitura pe care Becali a dat-o acestui club este transformarea suporterilor. Inainte averam si minte si suflet destul pentru a fi alaturi de echipa si de valorile acestui club, acum nu mai avem nici una nici alta.

Fapte:

1. Lacatus a castigat detasat returul campionatului.

2. Lacatus a reusit, in dauna unei echipe cu investitii de 10 ori mai mari, calificarea in UCL

3. Steaua este la 4 puncte de lider in Liga 1 in luna Octombrie (mai sunt 7 luni pana la incheirerea campionatului)

4. In campania de transferuri din vara s-au incasat mai multi bani decat s-au cheltuit.

5. A fost eliminat, la fel ca in ultimii 10 ani, in fazele preliminarii alecupei

6. A pierdut cu Bayern Munchen (nu ca Heerenven) si a remizat cu Fiorentina.

Cu aceste fapte, in luna octombrie noi cerem demisia antrenorului (oricare ar fi acela) si mai avem tupeul sa spunem ca am avut destula rabdare. Asa este, cam cata rabdare si minte are si PAtronul nostru.

Concluzie dureroasa: ne identificam din ce in ce mai mult cu Gigi becali prin tot ceea ce facem

Korado18.10.2008 10:26

Gata am spus si nu mai repet ma transfer la Steaua:)

AlexV18.10.2008 10:43

Acum ca l-ati scos basma curata pe Laca, si ati gasit vinovatul sa vedem si niste idei ce pot fi puse in practica pentru a rezolva problema. Raspunsurile gen "sa-l injuram pe stadion pana vinde echipa" nu se pun, asta s-a mai incercat.

iancu dragosh18.10.2008 10:49
Acum ca l-ati scos basma curata pe Laca, si ati gasit vinovatul sa vedem si niste idei ce pot fi puse in practica pentru a rezolva problema. Raspunsurile gen "sa-l injuram pe stadion pana vinde echipa" nu se pun, asta s-a mai incercat.

IMI PARE RAU SA TE DEZAMAGESC DAR ASTA NU S-A MAI INCERCAT. Gigi a fost contestat doar de 2 ori: la meciul cu Bacau de acum 4 ani si dupa incidentul cu Dinamo . Atat.

De plecat n-o sa-l facem sa plece de la echipa dar putem sa-l obligam sa nu-si mai bata joc de suporterii si de valorile Stelei. Daca o sa fie injurat de fiecare data cand calca in strachini n-o sa plece dar o sa se abtina. De fiecare data cand a fost in pericolul de a-si strica imaginea a facut un pas in spate. Din pacate activitate noastra a lasata de dorit asa ca nu a fost constrans decat in doua situatii

bebeto18.10.2008 11:08

HA HA HA!!!!! cind a fost becalii injurat in cor pe Ghencea?a spus-o cineva odata aici,DE VINA SUNTEM NOI !!!!

Tare ma tem ca daca becali era la rapid era zburat de mult de suporteri.noi in schimb suntem niste oi fara singe in vine,incapabili sa ne organizam si sa facem chiar si revolutie pe strazi daca e nevoie pentru ca maimutoiul oligofren, acesta ciuma care distruge incet dar sigur clubul nostru iubit, sa dispara.gindim tot timpul anxios si negativist si ne inchipuim ca individul asta o fi vreun fel de zeu pe pamint si nu avem ce face.

ps:mai ne si suparam cind altii ne fac oi...e,tocmai de asta ne fac asa.

FORZA CSA Steaua FOREVER !!!!

Piece of Mind18.10.2008 11:18

De fiecare data cand lucrurile merg prost, de vina e Becali, de fiecare data cand lucrurile merg bine, este meritul antrenorului...

c.ronaldo1718.10.2008 11:21
de fiecare data cand lucrurile merg bine, este meritul antrenorului...

Nu, este meritul jucatorilor, a primelor, determinarea, experienta etc. Niciodata a antrenorului.

Il Soldatino18.10.2008 11:29

Nu-l scoate nimeni pe Laca. Omul are lipsuri serioase. Noi mai degraba suntem mahniti ca ne revarsam toata nemultumirea asupra antrenorului si uitam ca in ierarhia vinovatilor, exista alta persoana care ocupa locul 1.

Cel mai probabil Lacatus va pleca. Demis sau prin demisie. Becali va ramane. Din pacate si modul nostru a intelege ceea ce se petrece nu se va schimba. Si va veni randul unui alt antrenor sa fie sacrificat pentru ca Steaua lui Becali a uitat de fotbalul pe care-l practica inainte de anul 2000 (chiar s in sezonul in care Nea Imi a lasat Steaua pe locul 8, stelistii ajungeau la poarta cu vreo 30 de secunde mai repede decat o fac in prezent). Atunci ne vom ingretosa pentru ca ne vom aduce aminte ca Zenga, Hagi si Lacatus au iesit pe usa din dos. Aproape de ei au fost si Piturca sau Olaroiu.

In ceea ce priveste protestele trebuie sa ne aducem aminte ca atat de blamatii ultrasi au fost singurii care au avut curajul sa protesteze. Din ce mai stim protestele lor au fost acoperite la un moment dat de corul adulatorilor marelui voievod amplasati in "alte zone" ale stadionului Steaua. Si s-a terminat protestul....

Piece of Mind18.10.2008 11:37
Nu, este meritul jucatorilor, a primelor, determinarea, experienta etc. Niciodata a antrenorului.

Deci Lacatus nu poate performa la Steaua din cauza lui Becali, care ii face echipa. Ce chestie, inseamna ca trebuie sa-i multumim lui Gigi pentru calificarea in Liga!

Apropos, nu va mai imbatati cu apa rece, ca daca nu era Gigi sa bage bani la greu la "indirecte" in returul trecut, Lacatus nu mai prindea pe nimeni din urma.

pui de dac 11218.10.2008 11:41
De fiecare data cand lucrurile merg prost, de vina e Becali, de fiecare data cand lucrurile merg bine, este meritul antrenorului...

fratica am impresia ca tie iti iese de o ciorba de la nea Jiji..ca in toate mesajele tale il sustii pe oier cu prea multa inversunare

«123»