FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Fotbal plus

«123»
cristian01403.10.2008 16:59

Cat timp Romania va avea 2 posibilitatea de a participa cu 2 echipe in Liga Campionilor, Becali se va rezuma la a tine jucatorii cei mai buni din lotul actual, avand ca obiectiv primul sau cel de-al doilea loc. Nu ii sta in fire sa transfere (nu sa imprumute) jucatori importanti pe bani grei, din motive lesne de inteles. Pe de alta parte, CFR-ul ar putea fi ambitionata de meciurile bune din UCL si sa aduca jucatori mai scumpi si mai valorosi pentru a inainta an de an. Cel mai bun exemplu, momentan este Kone. N-ar fi exclus ca ardelenii sa cumpere si alti jucatori cu experienta in Europa, dupa modelul de mai sus.

Concurenta a fost dintotdeauna benefica, mai ales la nivelul asta, dar tinand cont de caracterul afisat de Becali, greu de crezut ca va ridica miza acestei confruntari. Privind lista de transferuri a Stelei din intersezon vom gasi fotbalisti gen Arthuro, Kapetanos, Pedriel etc adusi pe sume mici, sau chiar liberi de contract. Nu asta e reteta performantei, din pacate.

Marius03.10.2008 17:02
Privind lista de transferuri a Stelei din intersezon vom gasi fotbalisti gen Arthuro, Kapetanos, Pedriel etc adusi pe sume mici, sau chiar liberi de contract. Nu asta e reteta performantei, din pacate.

Ca tot l-ai dat exemplu pe Kone, stii ca a costat 600.000 de euro?

LARI03.10.2008 17:11

Cred ca privim cu prea multa usurinta ca s-a reusit pastrarea unor jucatori mult timp.

Cred ca CFR nu va mai avea aceeasi echipa in retur. Si sigur vor fi o cu totul alta echipa anul viitor, cand vor fi obligati sa se califice singuri in vreo cupa europeana.

cristian01403.10.2008 17:36
Privind lista de transferuri a Stelei din intersezon vom gasi fotbalisti gen Arthuro, Kapetanos, Pedriel etc adusi pe sume mici, sau chiar liberi de contract. Nu asta e reteta performantei, din pacate.

Ca tot l-ai dat exemplu pe Kone, stii ca a costat 600.000 de euro?

Da, stiu ca a costat 600 de mii de euro si mai stiu ca Arthuro a venit din Secunda Division pe 800 de mii, tot de euro. Asta demonstreaza ca : 1. la Steaua sumele la transferuri sunt prea mici in raport cu pretentiile de UCL si 2. achiziitile nu sunt facute cu cap.

Fiecare echipa are 2 solutii, relativ simple. Ori aduci jucatori scumpi, ce au confirmat afara, ori aduci tinere talente pe sume mici. Pentru a 2-a situatie e nevoie de un centru de scouting, in care sa lucreze oameni care se mai si pricep la asa ceva, nu doar veri, unchi, matusi si alte neamuri proaste.

Exemplul lui Kone este unul fericit si bravo lor, ceferilor, ca au actionat in interesul clubului. Si bani putini si calitate.

DanStan03.10.2008 20:29

Ar cam fi si cazul sa actioneze 'in interesul clubului' Clubul a platit 1,2 milioane pentru Hirschfeld, care-i cu 7 clase sub Zapata. A platit un milion pentru Amoreirinha care ajunsese 'titular' la CFR II. In vara a platit 1,5 milioane pentru Sanchez Prette iar acesta a jucat un singur meci (cel pierdut la Vaslui) si acum freaca banca de rezerve. Clujul a luat si alte tzepe ceva mai mici si intr-un fel e normal ca vroiau neaparat in CL. Era singura modalitate de a recupera banii Trigranitului. Necazul Stelei e ca Jiji n-are un Trigranit in spate care sa-l mai stranga din cand in cand de ... 'dotari'.

xray_rom03.10.2008 20:43
Cat timp Romania va avea 2 posibilitatea de a participa cu 2 echipe in Liga Campionilor, Becali se va rezuma la a tine jucatorii cei mai buni din lotul actual, avand ca obiectiv primul sau cel de-al doilea loc. Nu ii sta in fire sa transfere (nu sa imprumute) jucatori importanti pe bani grei, din motive lesne de inteles. Pe de alta parte, CFR-ul ar putea fi ambitionata de meciurile bune din UCL si sa aduca jucatori mai scumpi si mai valorosi pentru a inainta an de an. Cel mai bun exemplu, momentan este Kone. N-ar fi exclus ca ardelenii sa cumpere si alti jucatori cu experienta in Europa, dupa modelul de mai sus.

Concurenta a fost dintotdeauna benefica, mai ales la nivelul asta, dar tinand cont de caracterul afisat de Becali, greu de crezut ca va ridica miza acestei confruntari. Privind lista de transferuri a Stelei din intersezon vom gasi fotbalisti gen Arthuro, Kapetanos, Pedriel etc adusi pe sume mici, sau chiar liberi de contract. Nu asta e reteta performantei, din pacate.

1) Nu stiu ce tot aveti frate, cu Kone asta. A dat si el 1-2 goluri in CL si gata, ati cazut pe spate. Aici, numai descultilor de la Farul a fost in stare sa o bage-n atze:))

Ce? Numai el a dat goluri in CL din Romania??Dica, Badea(lui Real Madrid), Zaharia(lui Arsenal), etc.

Ca el, a marcat la echipe mari si Kapetanos si Arthuro( Barcelonei!)

La ce mare scula de echipa a jucat Kone???Daca am cadea cu ea in tur preliminar(cum am mai cazut) sunt convins ca 90% dintre noi nu i-ar da nicio sansa in fata noastra!Daca nu ne-am califica in fata ei, l-ati trage intr-o singura tzeapa si pe Lacatus si pe Becali, dar acum ii luam pe jucatorii lor ca pe zei din CL:))

2) Nici "suma mare= valoare jucator mare" nu este reteta performantei!

Dorsin, adus pe 2,5 mil. iti spune ceva???:))Asta sa-ti dau numai un exemplu din curtea CFR-ului.

Sunt mari cluburi in Europa(Sevilla, Lyon, etc) care iau jucatori buni pe bani putini din ligile inferioare, le cresc cota si apoi obtin profit din revanzare. Evident ca au un sistem super-profesional de recrutare.

Si in final, nu uita ceva esential!

Nimeni nu ajunge din scutece direct in Primera Division, Seria A, etc. Peste 80% din astia mari au frecat si terenurile ligilor inferioare, fie bancile echipelor de pluton!

Problema la Steaua nu este ca aduce fotbalisti pe 2 lei, ci ca nu ii aduce la timp. De aceea incepem campionatul fara tot lotul pregatit 100%.

In perioda de pregatiri poti vedea ce-i de capul lui si NU il testezi in meciuri pe care TREBUIE sa le castigi!(cazul Arthuro, Toja, Abel, Semedo,etc) Se poata sa mearga acceptatbil, dar este evident ca relatiile de joc nu se stabilesc peste noapte si de aceea jocul scartaie uneori!Daca ii mai si freci de pe un post pe altul, poti obtine rezultate, dar calitatea si spectacolul vor suferii.

Ceea ce se intampla la noi acum pana la intrarea in normal ca relatii de joc!

LARI03.10.2008 20:43

Si pe mine ma cam amuza faza cu "profesionalismul campioanei". Si jucatorii mentionati de tine, Dane, sunt doar cativa din lista impresionanta din urma cu un sezon.

Cred ca daca ar fi facut Becali de-astea ar fi fost scandal de parca am fi dat chiar noi banii.

Continuu sa cred ca managementul din fotbalul romanesc, indiferent de echipa, e la genunchiul sarpelui fata de ceea ce se intampla la echipele care se califica des in optimile Ligii. Ce difera la noi e lungimea sarpelui...

Guardian03.10.2008 21:00

la ce transferuri bune au fãcut , vãd cã usor-usor deveniti ceferIsti :thumbsup:

piturca200203.10.2008 23:29
la ce transferuri bune au fãcut , vãd cã usor-usor deveniti ceferIsti :thumbsup:

lasa ca este cine usor usor scapa si ei de statutul FC National mai putini suporteri decat numarul locurilor de pe stadion

lasa ca este cine usor usor scapa si ei de statutul FC National mai putini suporteri decat numarul locurilor de pe stadion

este bine

milovan djilas04.10.2008 06:54
Cataline!

Cred ca te-a luat si pe tine valul si te-ai pripit un pic cand ai decretat ca CFR a ridicat stacheta romaneasca in CL.

Care stacheta?

Deocamdata a luat 4 puncte.

Si noi am luat 5 in grupa cu Lyon(campiona), care era ca Chelsea la ora aia, cu Real(campioana) care era peste Roma de azi, cu Dinamo Kiev(campiona) care era peste Bordeaux. Si pe noi dupa 4-1 cu Kiev ne trecut Mironica in "marile echpe ale Europei":)Dar a fost un foc de paie, in raport cu realizarile ulteriore privite de la inaltimea asteptarilor!

Evident ca rezultatul conteaza si ia ochii, dar daca e sa o dam pe bune, nici Roma nu a fost Roma si nici Chelsea nu a fost Chelsea.

Roma nu a aratat mai mult decat in amicalul cu noi, iar Chelsea nici macar vana Galatei pe Ghencea nu a avut-o.

A trimbitza aceste 2 (DOUA!) rezultate pe seama unui super joc si ca acest joc a avut drept cauza modul de organizare al activitatilor si a relatiilor in cadrul clubului, calitate, probitate profesionala, simt de raspundere, realism si neamestec in munca antrenorului, etc... suna a fals care intrece gogoasele lui Becali!:))

- Ce probitate profesionala este cand iei tzepe la greu cu jucatori adusi in surle si tobe?(Dorsin, etc.)... sau te depaseste o echipa fata de care aveai 13 puncte avans si iei campionatul prin 2 blaturi cu Dinamo si Rapid?

- Ce calitate, cand Tatarusanu& Co. le-a dat moka gura de oxigen ca se sufocau in propria mediocritate a jocului?

- Ce relatii in cadrul clubului, cand pana acum cateva saptamani vestiarul era un butoi de pulbere?

- Ce organizare, simt de raspundere si realism ai cand schimbi antrenorul cu cateva zile inainte de debutul in CL daca ti-ai propus vreun obiectiv in aceasta competitie?

A fost o plezneala ca in Cazino cand pui toti banii pe o singura carte!Socul!De ce?Pentru ca ii interesa mai mult campionatul, deci termen mediu si nu CL. Chiar daca ar fi fost ciuca batailor nimeni nu ar fi spus nimic ca aveau scuza debutantului!Si pregatisera mediatic scuza pentru un fiasco in CL.

Deci, pt CL nu a fost nimic planificat nici ca tactica si nici ca obiectiv!S-a mers la soarta si sortii le-au suras!Atat si nimic mai mult!

Te inseli daca tu crezi ca lui Paztkany ii lipseste viclenia cu iz mafiot!:)Diferenta dintre el si Becali este de temperament,cultura, educatie si nu-i gura sparta!Asta tace si face, iar Becali vorbeste mai mult decat face. Dar asta nu-l face mai putin pervers decat Becali cand e vorba sa traga spuza pe turta lui!

Repet!

Rezultatele sunt rezultate si numai acelea conteaza in istorie.La acest capitol CFR-ul a punctat si in palmares si mediatic. Mirajul Cenusaresei la balul bogatilor!

Dar de aici pana la cerea de daramare a ce avem si sa trecem la copierea CFR-lui e o cale pe care nu o va urma nimeni.

In primul rand nu avem ce copia si in al al2lea rand ca Steaua in sine este un model si nu o copie...ca CFR-ul!

Este adevarat ca sunt multe de imbunatatit si la Steaua, dar trebuie sa ne vedem de parcursul nostru in CL cu dorinta de autodepasire a precedentelor si sa nu ne lasam prada deznadejdii la primele doua cacareze, frumos mirositoare, ale caprei vecinului!

PS. Si Rapidul a luat modelul CFR-ului cu piata cu tot!:) Management nou, antrenor strain cu independenta totala, transferuri la greu recomandate de el pt o echipa de CL si... e pe nasalie si-n campionat si in UEFA! E condusa la pauza cu 1-0 si nu de Bayen sau Hamburg!Sa nu-mi spui ca din cauza lui Coman s-a dus de rapa!:)) E vinovata prostia de a da pasarea din mana pe cioara de pe gard!

Eeeee, iata un comentariu pe gustul meu!

Bravo, xray_rom! Asa este, sunt la fel de ordinari, doar ca mai cu staif decat paranoicul nostru, dar in nici un caz un model de urmat.

«123»