Evolutiile CFR-ului in Champions League nu m-au lasat indiferent. Pur si simplu m-am bucurat in urma rezultatelor obtinute de cheferisti. Las la o parte vrajeala de tipul "este tot un club din Romania", sau "ma bucur sincer pentru romanii mei". Astea sunt fatarnicii, declaratii de fatada la care fac apel oamenii din fotbal pentru a-si masca frustrari si invidie.
Pur si simplu sunt fericit pentru ca eu consider ca fiecare succes al actualei campioane a Romaniei reprezinta o lectie in plus pentru finantatorul Stelei. Astfel, in timp ce Becali si-a decretat suprematia in numele unor mari victorii inca neobtinute impotriva granzilor din fotbalul european, o noua reteta de succes a fost implementata in Cluj cu un dublu castig: financiar si fotbalistic. Pur si simplu s-a demonstrat ca poti sa obtii bani multi dar sa si oferi publicului fotbal de calitate in schimb. Cu alte cuvinte nu ai nevoie sa-i tot minti pe suporteri in numele gloriei doar pentru a stoarce un brand numit de aceasta data Steaua Bucuresti.
Pentru a doua oara dupa Revolutie stacheta romaneasca pentru competitiile europene a fost ridicata de o alta echipa de fotbal, suficiența indeplinirii obiectivului "calificare in Grupele Champions League" nemaifiind de ajuns pentru stelisti. In prima situatie ros albastrii s-au ridicat la nivelul asteptarilor prin depasirea Rapidului si accederea in semifinalele Cupei UEFA. Acum va fi infinit mai greu si nu din cauza lipsei de valoare a fotbalistilor ci din cauza mentalitatii conducerii din Ghencea.
Plecand de la acest punct modelul Becali de a face performanta nu poate continua. Trebuie inlocuit cu o strategie, un plan.
Viclenia cu iz mafiot, banii aruncati prosteste de multe ori, declaratiile date la plesneala si intrigile nu mai sunt de ajuns pentru ca un alt fotbal a luat-o inainte si nu poate fi ajuns cu aceste practici. Modul de organizare al activitatilor si a relatiilor in cadrul clubului trebuiesc inlocuite de calitate, probitate profesionala, simt de raspundere, realism si neamestec in munca antrenorului. Altfel, Steaua nu are nicio sansa sa depaseasca o bariera autoimpusa prin amatorism.
Forza Steaua!