FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Un Prim Punct

«123»
fcsteaua.ro30.09.2008 21:04

Meci bun facut de Steaua in aceasta seara. Ros albastrii au indraznit mai mult ca in alte partide jucate in Champions League, iar evolutia lor a fost in general, cu mult peste ce am vazut in sezonul trecut dar si in meciul cu Bayern Munchen.

Ori de cate ori stelistii au iesit cu indrazneala in atac, jucatorii Fiorentinei au avut serioase probleme. Semedo a fost campionul ratarilor in prima repriza irosind si o ocazie imensa in cea de-a doua, iar Kapetanos era cat pe ce sa "bage mortu-n casa" italienilor in ultimul minut regulamentar de joc.

Zapata = 7. O interventie magnifica in prima repriza, multe degajari gresite;

Ogararu = 9. Alaturi de Radoi, jucatorul meciului;

Goian = 7. Interventii sigure, joc exact;

Ghionea = 7. A avut multa bataie de cap cu Gilardino dar s-a descurcat bine;

Petre Marin = 7. A avut mari probleme pe partea sa. Din fericire jocul sau a fost exact;

Radoi = 9; Joc excelent;

Lovin = 7. Inger si demon. Doua mingi pierdute aiurea la mijlocul terenului in prima repriza dar si multa determinare in joc, recuperari si doua pase absolut geniale;

Nicolita = 7. Joc bun, multa daruire, putine realizari in faza ofensiva. L-a ajutat pe Ogararu pe partea dreapta pentru a-l anihila pe Mutu;

Stancu = 6 Joc slab. Important este ca i-a fost acordata incredere de catre antrenorul Lacatus. Baiatul a fost titularizat prima data intr-un meci de Champions League si jocul sau va creste daca vom avea rabdare si-l vom incuraja.

Dayro Moreno = 6. Joc slab, in contratimp cu fazele si coechipierii. Probabil un efect al faptului ca unii pianisti sunt pusi sa care pianul devenind salahori in loc de muzicieni. Sa speram ca a fost o intamplare;

Semedo = 6. Emotiv, are nevoie de multe ocazii pentru a marca un gol. Are viteza buna, tehnica corespunzatoare, este combativ. Sa avem rabdare;

Kapetanos = 5. Stiu, a jucat putin dar un atacant trebuie sa marcheze goluri. Din pacate el a irosit o situatie imensa de gol;

Thiago = 7. A creat senzatia ca, daca ar fi fost introdus mai devreme, Steaua ar fi marcat un gol.

Szekely = 6. A jucat prea putin. S-a vazut totusi ca introducerea sa in teren alaturi de cea a lui Thiago a semanat pericol in jumatatea adversa.

Steaua putea sa castige in aceasta seara. Echipa a dat impresia tot timpul ca poate castiga acest meci. Acest rezultat de egalitate pare bun dar Fiorentina a fost o echipa de batut. Pur si simplu CFR Cluj a avut mai multe ocazii clare de gol impotriva Stelei decat macaronarii. Plecand e aici putem spune ca ne-am multumit doar cu un "rezultat bun".

Au fost situatii cand distributia jucatorilor ambelor echipe era pe patruzeci de metri de-o parte si de alta a mijlocului terenului. Din pacate, ros albastri nu au reusit in aceste situatii sa desfaca cu pase crosetate la firul ierbii mijlocul italian pentru ca au apelat la mingi in adancime jucate direct pe varfuri. In aceste situatii, atat Semedo cat si Stancu sau Moreno au fost depasiti. Ori de cate ori mingea a fost pasata cu pase scurte la firul ierbii, ros albastrii au reusit sa se apropie periculos de poarta adversarilor. Din pacate, jucatorii nostri au lasat initiativa in dese momente gazdelor preferand un joc de uzura. In aceste situatii era greu sa speram ca vom ataca in forta poarta Fiorentinei.

Rezultatul obtinut in acest meci dar si egalul dintre Bayern si Lyon ne tine in cursa pentru ocuparea unuia dintre primele doua locuri din grupa. Sa speram ca aceasta maniera mai curajoasa de a juca fotbal reprezinta doar un inceput si nu o intamplare.

Forza Steaua!

steaua_gloria30.09.2008 21:06

Kapetanos 5 ? asta a fost data asa din oficiu, ca oricum n-a apucat sa joace.

In putinul timp pe care l-a jucat ar fi putut sa-si asigure o doza mare de iubire din partea noastra.A avut ditamai ocazia. Dar asta e soarta si poate uneori adevarl e dureros.

ANTIgigi30.09.2008 21:22

Catalin....Semedo a ratat vreo 3 ocazii de gol in 80 de minute, din care 2 destul de mari, in timp ce grecul Kapetanos una, si aia dupa cateva zeci de secunde. Deci notele acordate de tine nu mi se pare destul de obiective. In rest...de acord cu aprecierile.

maye30.09.2008 21:30

cred ca Goe si Ghionea meritau note mult mai mari:)

Il Soldatino30.09.2008 21:37
Kapetanos 5 ? asta a fost data asa din oficiu, ca oricum n-a apucat sa joace.

In putinul timp pe care l-a jucat ar fi putut sa-si asigure o doza mare de iubire din partea noastra.A avut ditamai ocazia. Dar asta e soarta si poate uneori adevarl e dureros.

Cred ca am scris si o explicatie acolo in acre am recunoscut ca a jucat putin. Note din oficiu sa dai tu pentru ca nu o fac.

ThereauRistul30.09.2008 21:39

din pct meu de vedere Goian si Ghionea au jucat perfect!! pt mine ei au fost cei mai buni, merita un mare 10!!!!!!!!! efectiv i-au anulat pe "marii" Mutu si gilardino!!!!!

Il Soldatino30.09.2008 21:41
Catalin....Semedo a ratat vreo 3 ocazii de gol in 80 de minute, din care 2 destul de mari, in timp ce grecul Kapetanos una, si aia dupa cateva zeci de secunde. Deci notele acordate de tine nu mi se pare destul de obiective. In rest...de acord cu aprecierile.

Ce bine ar fi daca ati folosi aceasta posibilitate a comunicarii oferind ceva mai mult si nu plecand de un sistem de notare PERSONAL. Fiecare user poate sa acorde propriile note jucatorilor Stelei. In plus, argumentele tale sunt discutabile dar nu vreau sa ma lansez intr-o discutie prea putin importanta din punctul meu de vedere.

din pct meu de vedere Goian si Ghionea au jucat perfect!! pt mine ei au fost cei mai buni, merita un mare 10!!!!!!!!! efectiv i-au anulat pe "marii" Mutu si gilardino!!!!!

Daca Goian si Ghionea l-au anulat pe Mutu (alaturi de Gilardino) atunci vin si eu si te intreb ceva simplu: Ogararu pe cine a anihilat? Apoi, logic te intreb: de ce crezi ca i-am dat 9 lui George? Think again...

ThereauRistul30.09.2008 21:49

Daca Goian si Ghionea l-au anulat pe Mutu (alaturi de Gilardino) atunci vin si eu si te intreb ceva simplu: Ogararu pe cine l-a anihilat? Apoi, logic te intreb: de ce crezi ca i-am dat 9 lui George? Think again..

----------------------------------

e simplu Goian si Ogararu au avut sarcina de a-l bloca pe Mutu...omul de marcaj al decarului viola eu spun ca a fost Goian..Lacatus l-a pus pe George la dublaj pt k stia k Mutu vine mult in banda...dar corect George a facut un meci mare !! dar eu nu am facut decat sa evidentiez meciul fantastic al " centralilor"..gandeste-te doar k gilardino a lovit foarte rar in careu mingea cu capul! per ansamblu,defensiva plus Mirel si Lovin au functionat beton( cu usoare ezitari le Marin)

syfer8930.09.2008 21:53

Mie sincer nu mi-a placut echipa cum a jucat deloc. Cred ca de max 2-3 ori am facut un schimb mai lung de 5 pase, foarte putine suturi, ocazii, destul de multe greseli in aparare, rareori treceam de mijlocul terenului etc. Ogararu dupa parerea mea merita mai putin de 9. In a doua repriza Mutu s-a cam jucat pe partea lui, noroc cu Nicolita care a mai venit la dublare. Si Radoi nu e complet refacut si a mai gresit si el de cateva ori. Zapata ca deobicei cel mai bun. Nu ne putem multumi cu atat.

Marius30.09.2008 22:19

Hai sa-mi dau si eu cu parerea... Ogararu omul meciului? :ohmy: Pai Georgica daca nu era dublat de Banelinho era intors pe toate partile...

iulianbarlad30.09.2008 22:40

cu siguranta acest meci va descatusa echipa noastra si vom juca fara trac,iar Lacatus va sti sa motiveze baietii.bravo lor!forza Steaua!!!

f234567k30.09.2008 22:42

Cuplul G&G parca merita un 8. Destul de ok notarea..

alexh01.10.2008 04:09

Hai frate, Ogararu 9? Respect pentru el ca e stelist si a demonstrat-o de atatea ori, dar fara suparare, de cand a revenit la Steaua n-a aratat nimic. Aproape nul in aparare, inexistent in atac. Golanski e mai bun ca el momentan, plus ca are ceva meciuri cu miza in picioare.

Si Zapata 7...deci mai prost ca Ogararu...probabil ca pentru un maret 8 trebuia sa si marcheze. ::noexpression:

vlad7501.10.2008 05:28

Saracul "Briliant",

Mai avea putin si plangea ca nu a data gol cu Steaua.Deh,i-a promis lui Borcea un gol. Ce om! Nu-si tine promisiunile.

Mesaj de la romanii de pe stadion: "Mutule urmareste linia alba!"

Tupac Amaru01.10.2008 05:56
Hai sa-mi dau si eu cu parerea... Ogararu omul meciului? :ohmy: Pai Georgica daca nu era dublat de Banelinho era intors pe toate partile...

Banelinho asta e acelasi tip dintotdeauna - tine locul ocupat aiurea in dauna unor fotbalisti adevarati. A fost depasit la toate duelurile, dovedind ca ramane acelasi muncitor fara creier. Incurca rau de tot treaba in teren, asta-i realitatea....

PS La faza din prima repriza, daca lovea putin mai spre interior mingea, reusea ceea ce-i place lui mult de tot...si cred ca si voua...e vorba de tontogol....

Tupac Amaru01.10.2008 06:05

Din ciclul "Sa radem cu antrenorul Becali", iata ce scrie pe onlinesport:

Gigi Becali a dezvaluit ca l-a sfatuit pe Banel Nicolita sa il faulteze cu fiecare ocazie pe Adrian Mutu, in speranta unei iesiri nervoase a "Briliantului", care sa fie urmata de un cartonas rosu.

Trebuie sa recunoastem ca e mare antrenor acest Fecali, cu toate ca n-a auzit ca un jucator poate fi eliminat pentru faulturi repetate.

Ceea ce nu e cazul la Nicolita, ca nici pe alea nu stie sa le faca, saracul!

xray_rom01.10.2008 06:13

Articol bun sub aspectul descrierii ostilitatilor din teren, dar la notari ai cam fost zgarcit si cu cine nu merita:)

1) Zapata, ales omul meciului pe site-ul UEFA merita un 9

2) Goian si Ghionea 8 spre 9. Au jucat aproape fara greseala. Milionarii Fiorentinei nu prea au miscat in front in zona lor.

3) Lovin minum 8, macar pt cele 2 centrari de manual:)

4) Semedo 8 spre 9. Oricum a facut infinit mai mult decat Stancu pe care l-ai notat cu 6:)

Pe Semedoo l-ai depunctat sever pt ratari, dar prea punem pe seama emotiilor ratarile.Pur si simplu asa a iesit! Mutu& Co. au ratat tot din cauza emotiilor?Ai vazut Bayern-Lyon?Cocosatii de salarii fabuloase, Luca Toni si Benzema au ratat ca-n curtea scolii:)

5) Kapetanos a creat faza de gol super. A recuperat din preluarea fundasului...l-a driblat, a dat pas excelent la Tiago care l-a lansat, dar daca nu voia sa intre cu minge cu tot in poarta... era erou national!Sigur il naturalizam:) Deci raportat la timpul jucat si ce panica a creat merita un 7.

Cred ca multi nu realizeaza ca, judecand dupa logistica, bugete, volum de transferuri, salarii, CV-uri si valori individuale jucatori, Steaua in aceasta grupa cu Bayern, Lyon si Fiorentina este ca Fulgerul Baragadiru intr-un play-off cu Steaua, Dinamo, Rapid/CFR. Ceea ce estompeaza aceste diferente sunt determinarea, cultura unui club cu mentalitatea de invingator, forta de ansamblu a echipei si...sansa!Se pare ca nou inca ne lipseste sansa:)

E bine sa ne dorim si noi si jucatorii mai mult decat s-a obtinut acum si-n anii anteriori, dar trebuie recunoastem ca acest egal are valoarea unei mari victorii, mai mare decat egalul cu Lyon intr-un meci cu o miza ceva mai mare decat a unui amical!In primul rand victoria asupra arogantei italienilor(Fiorentina+media) care ne dateau victime sigure inainte de meci.

Evident, cand ai avut victoria in mana, la piciorul lui Semedo sau Kapetanos, e firesc sa ai un gust amar, la fel ca dupa egalul refuzat de "bare" in meciul cu Bayern.

Dar ceea ce ramane este mai importat!

Recunoasterea de catre adversari ca au avut noroc, ca Steaua este o echipa buna si nu o victima usoara asa cum credeau ei dupa tragerea la sorti!:)

"

"Am început bine, iar distanțele erau bune între jucãtori, dar dupã ce Steaua a avut douã șuturi periculoase, ne-am cam pierdut încrederea. Am întâlnit o echipã care a jucat, care ne-a atacat foarte mult.

Cred cã este o echipã poate chiar mult mai bunã ca noi. Sunt și aspecte pozitive, pentru cã am luptat pânã la sfârșit și am încercat sã obținem un rezultat bun. A fost o experiențã pozitivã. Cred cã rezultatul este unul just", a spus Cesare Prandelli."

sirFlorin01.10.2008 06:49
Lovin minum 8, macar pt cele 2 centrari de manual:)

Lovin arata daruire pe teren de ceva timp cu toate astea unii continua sa il critice...deocamdata face legea la mijloc si alaturi de Radoi formeaza un cuplu bun acum sa vedem cand isi revine si Ov. Petre ce facem...

MoWeed01.10.2008 07:47

S-a vazut ca suntem alta echipa cu Radoi in teren; tura asta am jucat destul de bine. Pacat ca a ratat Semedo atat de mult.

Hassan01.10.2008 08:05

Ieri seara am vazut o Steaua montata sa faca un rezultat mare, dar din pacate aceeasi idei tactice obosite, aceleasi schimbari absolut neinspirate (mai mult ca moment decat ca cei intrati--iesiti). Totusi, inainte de o evaluare a jucatorilor, vreau sa spun doar atat: In repr. a 2-a mult timp ne aparam ca disperatii, presati la ~40m de propria poarta. Barajul defensiv a rezistat doar din cauza valorii si relatiei excelente dintre cei din blocul defensiv (Goian-Ghionea, Radoi-Lovin, Ogararu-Nicolita). Iesirea pe contraatac se facea aproape EXCLUSIV prin mingi lungi sau baloane aruncate la disperare, catre un B.Stancu care ne-a demonstrat, o data in plus, ca HABAR NU ARE sa se bata cu fundasii adversi. Ori asta, ori el chiar nu poate juca decat varf retras...una din 2 tot trebuie sa fie..Oricand legam 2 pase pe jos era panica, dar mingea ajungea imediat la Banelinho sau Lovin, care sunt orice numai constructori nu....si mingea mergea inapoi....

Despre schimbari, atata am de zis:

1) DE CE nu a fost schimbat B.Stancu cu alt varf autentic, a se citi aici Kapetanos? De ce, practic, pana in minutul 92-93 noi am jucat FARA VARF in coasta apararii fiorentinei, fara un om INALT care sa se bata la acele "lumanari" de care am abuzat noi aproape toata repriza a 2-a?

2) DE CE D.Moreno (singurul jucator care nu dadea "lumanari" de fiecare data cand puteam pleca pe contre) a fost schimbat cu un INCHIZATOR? Era sa imi iau campii cand am vazut aceasta schimbare! Steaua a evoluat minute bune intr-o revolutionara asezare 1-5-5, fara atacant, fara mijlocas ofensiv de creatie, dar CU 3 INCHIZATORI!!! A placut cuiva? Bineinteles, nu il critic pe Tiago, a aratat aceeasi daruire ca Radoi si Lovin, dar nici el nu este constructor de actiuni ofensive....nici finalizator....

3) DE CE avand in vedere cele de mai sus, fazele fixe au fost lasate sa fie batute de Banel, cand se stie ca sarmanul nu stie, nu poate pur si simplu sa dea o centrare buna decat din 10-15 incercari? Jucand cu 7 jucatori defensivi din (4 fundasi+3 inchizatori) era clar ca cea mai buna ocazie a noastra, este sa inscriem din faza fixa, folosindu-ne de forta si inaltimea acestor jucatori (Ma refer in special la Goian, Ghionea, Lovin, Tiago, Mirel si chiar Ogararu). Pentru oricine cunoaste echipa, este clar ca in lot exista 3 oameni mari si lati care pot sa centreze ca lumea : D.Moreno, Toja si Sekely. Banel de cand il stim o da in plopi, si la 10 centrari ii iese una buna. Ceea ce ma aduce la urmatoarea intrebare: De ce Toja a fost lasat pe banca tot meciul, cand Semedo a fost pur si simplu un irositor tot meciul, pe flanc? Dupa ultima ratare singur cu portarul in genunchi si ditai poarta goala, Laca trebuia sa "erupa" si sa il ia pe banca pe acest CFRist care a demonstrat ca nu poate in meciurile mari.

4) Prima schimbare a fost facuta in minutul 76. Prin minutul 80, se vedea o "cadere fizica" a Fiorentinei si o oarecare frustrare in jocul lor, nu au mai avut multe ocazii mari. La fel ca cu Bayern, se impunea un forcing de final, dar a fost scos si Dayro iar primul atacant a fost bagat in...minutul 93!

Deja s-a largit prea mult acest comentariu...voi face unul ulterior cu note pt jucatori. Totusi, mie nu mi se pare ca s-a vrut victoria in aceasta seara (nu din partea jucatorilor, ci de altundeva...), decat prin minutul 92-93 asa...ne-am ascuns in aparare dupa un egal si nu am iesit la joc desi au fost putine ocazii in care s-a vazut ca am fi putut si ar fi trebuit sa venim cu 3 puncte din italia.

Dupa meci, dupa acest meci, meciul cu bayern, si meciul cu CFR (a se citi 3 meciuri mari, importante, jucate toate 80% pe cartea apararii si a lasarii dominat de adversar) acel "altundeva" vrea 6 puncte cu Lyon. Absolut ridicol....de domeniul fantasticului....s-o fi molipsit de la oier cred.

Mi-e si frica sa ii spun numele....pentru ca acel nume este sfant si nu se asociaza de loc cu felul in care directioneaza el acum echipa...pacat....mare pacat.....

sabin130701.10.2008 08:10
Lovin arata daruire pe teren de ceva timp cu toate astea unii continua sa il critice...deocamdata face legea la mijloc si alaturi de Radoi formeaza un cuplu bun acum sa vedem cand isi revine si Ov. Petre ce facem...

Si ce ma daca e daruit? E de ajuns atat? Sa se faca o selectie nationala si care sunt cei mai ¨daruiti¨ sa-i bage la Steaua, daca numai daruire vrem. Si eu m-as darui, si tu si cine mai vrei tu. Asta presupune ca trebuie sa jucam la Steaua? E buna si asta, chiar importanta, dar esti pe campii daca daruirea e singurul criteriu pt tine. Sigur, Lovin atat stie, atat joaca, dar e vorba de jocul asta in viteza care trebuie sa mearga.

Ce lege face la mijloc? Ce inseamna legea la mijloc la tine? Legea la mijloc inseamna si-n aparare, si-n atac. Lovin face jumatate de lege daca vrei tu (cu exceptia la cateva faze, dar nu de ajuns).

Daca tu sustii ca un mijloc cu 2 inchizatori e unul bun, promit ca nu mai ¨zic¨ nimic.:)

MoWeed01.10.2008 08:17

Sabine, n-ai ce zice ieri a jucat bine Lovin.

Si eu ca si tine raman la parerea ca nu e un jucator de Steaua, dar in conditiile in care ne aparam este util la momentul actual

sabin130701.10.2008 08:32
Sabine, n-ai ce zice ieri a jucat bine Lovin.

Si eu ca si tine raman la parerea ca nu e un jucator de Steaua, dar in conditiile in care ne aparam este util la momentul actual

Aseara, inafara de vreo 2 mingi pierdute aiurea, a jucat bine si confirma cresterea de forma. Ma incanta aceasta crestere, foarte bine, dar nu e de ajuns, si nu e vina baiatului ca nu poate mai mult (la faza ofensiva ma refer), oricat si-ar dori. Si nu pot fi de acord ca doar daca e daruit i-ar da dreptul sa joace. E una din conditii, nu singura. La asta ma refeream, ca era ceva de genul ¨dom´ne s-a daruit, e bine, punct¨. Te poti darui foarte mult si sa nu-ti iasa nimic. Nu e cazul lui Lovin aseara.

Deci doar in conditiile in care ne aparam este util, corect. Dar ne trebuie mijlocas central sa fie util constant si in atac, mai ales in acest 4-4-2, cand mijlocasii centrali trebuie sa fie la inaltime si in aparare si in atac.

mdionis01.10.2008 08:32

Ce bine ar fi daca ati folosi aceasta posibilitate a comunicarii oferind ceva mai mult si nu plecand de un sistem de notare PERSONAL. Fiecare user poate sa acorde propriile note jucatorilor Stelei. In plus, argumentele tale sunt discutabile dar nu vreau sa ma lansez intr-o discutie prea putin importanta din punctul meu de vedere.

Daca e sa o luam asa, notele oferite in cronica din articol sunt si ele expresia unui sistem cat se poate de personal.

Nu cred ca e lipsit de relevanta sa mentionez ca, in presa italiana de specialitate, jucatorii care nu apuca sa joace mai mult de un sfert de ceas nu primesc nota fiindca timpul este considerat insuficient pentru a le putea aprecia intr-un fel sau altul prestatia din teren.

Adrian01.10.2008 08:41

Mai bun era titlul: " 2 puncte pierdute" ca fiorentina era de batut.

Nu am inteles de ce s-a jucat cu mingi pe sus pt Stancu.

Nu am inteles de ce Nicolita bate toate loviturile libere.

Nu am inteles de ce e Dayro tot mai retras de la meci la meci.

Nu am inteles de ce nu au fost facute schimbari mai repede.

Am jucat la 0-0 cu o echipa pe care o puteam bate.

«123»