FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua și recunoașterile tardive

«123»
fedora28.09.2008 09:52
De ce mama naibii Yoyoyoi nu si-a luat "capace" pe seama articolului despre trairile suporterilor stelisti din Cluj care au vrut sa stea langa ai lor?! Ca doar e fata si ea, nu?!! De ce aceeasi domnisoara si-a luat contre cand a scris alt articol mai slab?!!

Alo, nenea, una e sa critici un articol al unui autor (de sex feminin - cazul lui yoyo), alta e ca intr-un articol care apare pe prima pagina sa iei peste picior un user care te-a criticat, fara ca acel user sa aiba dreptul unei replici de aceeasi anvergura cu un articol.

Pana una alta, DA, eu as vrea ca suporterii Stelei sa fie cu bun simt si demni, nu sa apeleze la ironii ieftine impotriva oricui indrazneste sa critice. Altfel unde ne sta superioritatea mult revendicata a suporterilor stelisti cand apelam la tertipuri la fel de badarane ca ale subpodarilor?

Am inteles o data ca a trebuit sa raspunda, ok, dar s-o tii langa cu dee in stanga dee in dreapta mi se pare o dovada de frustrare specifica suporterilor rivalelor noastre si un gest inexplicabil de la un om de experienta si standardele promovate de autor. Nu am nici o simpatie speciala pentru dee pe care nici nu o cunosc, dar as prefera sa vad mai multi useri cu capul pe umeri pe acest site. Pentru ca multi cred ca sunt mai stelisti daca isi insusesc o parere a domnului Ardeleanu, fara a sta sa o analizeze. Autorul a scris destule articole memorabile, dar eu cred ca nu si asta (sau nu in totalitate).

Eu cred ca nu trebuie incurajata grosolania ascunsa sub hainele stelismului (fie si un stelism adevarat si indreptatit).

Stanici28.09.2008 09:56

@Miaus

Drept la replica exista, poate sa posteze linistita, CU RISCUL DE A FI COMBATUTA. E fata desteapta, isi poate purta singura de grija.

Cat despre Mihail Lascar... nu stiu cum sa zic dar nici tu nici eu nu prea avem idee despre ce parere ar fi avut vis a vis de tendinta de a lasa la o parte Steaua pentru a face loc implinirilor socio-emotive lae fiecarui individ in parte. Tot ce stiu e ca spiritul stelist de care vorbesti tu se bazeaza in mare parte pe cel al Armatei, ori Armata, prin definitie, are rol de aparare si de combatere a inamicilor- extrapoland- cand jegurile din presa, cand porcul de Paunescu iti iau in pl numele si valorile e normal sa reactionezi cu virulenta, nu sa te pui capra pentru ca asa cere "decenta".

Si EXACT! Nu e vorba de Dee, e vorba de principiu, de pericolul pe care il reprezinta (dpdv al meu) tipul de suporter "decent" care tine partea tuturor denigratorilor acestor doua culori care (inca) reprezinta cate ceva pentru unii. Pericolul constand in faptul ca , sub protectia unor cuvinte dragutele ca "decenta", "etica", "bun-simt", sa dispara spiritul comabtiv care oricum s-a pierdut in mare masura. Raman la parerea ca sunteti falsi.

Oricum, nu inteleg cum iti permiti sa jignesti (voalat) pe domnul Ardeleanu cand tu nu ai venit la un oarecare meci "pentru ca ploua", meci la care iti facusei rost de bilet cu ceva timp inainte.

@Fedora - vezi partea cu pusul capra.

fedora28.09.2008 10:00
Pericolul constand in faptul ca , sub protectia unor cuvinte dragutele ca "decenta", "etica", "bun-simt", sa dispara spiritul comabtiv care oricum s-a pierdut in mare masura.

Nu cred ca spiritul combativ al Stelei trebuie sa se manifeste prin badaranii si aratarea muschilor in fata celor care ne provoaca frustrari.

Hai sa separam lucrurile: este de apreciat inversunarea impotriva dusmanilor clubului Steaua Bucuresti, impotriva denigratorilor si a celor care incearca sa stea in umbra noastra. Dar atat! Attachment-ul sub forma de mici frustrari personale putea fi trimis si printr-un PM sau e-mail.

MoWeed28.09.2008 10:02
Nu cred ca spiritul combativ al Stelei trebuie sa se manifeste prin badaranii si aratarea muschilor in fata celor care ne provoaca frustrari.

Dar nici prin a accepta toate atacurile frustratilor doar pentru ca asa e "pollitically correct" :wanker:

Stanici28.09.2008 10:02

Nu provoaca nimeni frustrari, ingrijorare din pacate.

fedora28.09.2008 10:04

Dar nici prin a accepta toate atacurile frustratilor doar pentru ca asa e "pollitically correct" :wanker:

Eu iti recomand sa citesti in totalitate post-urile mele. Una e sa combati adversarii traditionali ai Stelei si alta e sa incluzi in prima parte si nitcaiva demonstratii de muschi incordati in fata unei fete care te-a suparat.

MoWeed28.09.2008 10:09
Eu iti recomand sa citesti in totalitate post-urile mele. Una e sa combati adversarii traditionali ai Stelei si alta e sa incluzi in prima parte si nitcaiva demonstratii de muschi incordati in fata unei fete care te-a suparat.

Pai acea fata nu a ezitat sa ia apararea adversarilor mai mult sau mai putin traditionali ai Stelei si singurul lucru mai rau decat astfel de frustrati sunt stelistii care ii apara. Nu de putine ori dee s-a aratat dezamagita si chiar a criticat articole in care li-se raspundea frustratilor din presa, sau diversilor patroni de echipe minuscule care ne-au atacat voalat.

De aia ii raspunde domnul Ardeleanu

fedora28.09.2008 10:11

Am inteles, dar discutia dintre cei 2 ar putea la fel de bine sa aiba loc pe privat, pentru ca nu e normal sa ataci un user printr-un articol. Sau hai o data e ok, inteleg, dar sa-ti faci un obicei din asta => deturnarea atentiei de la esenta articolului, ca si in cazul de fata din pacate.

Si ca sa fiu totusi oarecum ontopic, ma bucur sa vad ca mai sunt oameni capabili sa-l demaste pe impostorul de Vochin, un neica-nimeni indragit doar ca numara cornere si ca scrie de bine de Steaua.

Stanici28.09.2008 10:18

Omu', iti inteleg punctul de vedere dar nu sunt solidar deloc. Adica mie mi se pare foarte normal sa combati atat pe inamicii Stelei cat si pe semi-stelistii care de-a lungul vremii, pe acest site, au indemnat incontinuu la o temperare care NU ISI ARE LOCUL AICI; temperarea respectiva s-a observat, din pacate, si in tribunele Templului:(. Plm, cateodata e nevoie si de grosolanii ca sa te faci inteles sau ca sa ai impact. Plus ca "lectii de comportament" le-am facut la cultura civica si acasa cu mamicile, pe siteul stelistilor cred eu ca e nevoie de mai multa inversunare. Prefer riscul caderii in grosolanie mentalitatii " noi suntem stelisti - decenti - cand vad o scarba ca se ia de Steaua il salut cordial si merg mai departe pentru ca spiritul stelist imi dicteaza sa ma pun capra". Nu e vorba de persoana Dee, e vorba de ideile naive pe care le tot implementeaza p'aici, e vorba de faptul ca toate javrele si toti tiganii ne fac "oi" tocmai din cauza faptului ca nu suntem in stare sa reactionam. Am mai zis, prefer sa fiu grosolan cand vine vorba de Steaua decat ovina. Decent si manierat o sa fiu la sedinte la munca.

fedora28.09.2008 10:30
Nu e vorba de persoana Dee, e vorba de ideile naive pe care le tot implementeaza p'aici, e vorba de faptul ca toate javrele si toti tiganii ne fac "oi" tocmai din cauza faptului ca nu suntem in stare sa reactionam.

Ne fac "oi" din cauza ca Becali a facut ce a vrut din noi. Si cand s-a simtit amenintat de vuietul tribunei, ni l-a bagat pe Lacatus pe gat si de-atunci toata lumea l-a uitat pe cioban, toti striga ca nebunii "La-ca-tus" sa arate ca ei sunt cei mai stelisti. Si faza naspa e ca treaba nu merge chiar bine, dar noi de frica sa nu lovim in cel mai mare jucator al Stelei, ne adancim tot mai mult in era nebuniei becaliene la Steaua. Asta da dovada de turma, ne-a facut ciobanul "din tastatura".

Nu dee e de vina pentru apatia din Ghencea, nici pentru faptul ca suntem catalogati "oi", ci doar Becali, ceea ce face el cu Steaua si modul in care noi (NU) reactionam, ba dimpotriva, inaintam orbeste in cursa pe care ne-a intins-o. Asta e adevarul adevarat.

MoWeed28.09.2008 10:34
Nu dee e de vina pentru apatia din Ghencea, nici pentru faptul ca suntem catalogati "oi", ci doar Becali, ceea ce face el cu Steaua si modul in care noi (NU) reactionam, ba dimpotriva, inaintam orbeste in cursa pe care ne-a intins-o. Asta e adevarul adevarat.

Si cat timp s-a incercat o reactie, cei care fac parte acest tip de suporter "temperat" huiduiau "huliganii" din peluze...

fedora28.09.2008 10:38

Nu e adevarat si NU A FOST NICIODATA adevarat.

Am fost la acel meci cu Charleroi (am stat in PN langa T1) si nu au fost huiduiti decat cei care i-au luat apararea descreieratului intrat pe teren. Ala a fost motivul, nu admonestarea lui Becali. T1 a huiduit doar pe jenantii aia, in rest a fost deschisa protestelor contra ciobanului, numai intrarea aluia pe teren i-a facut pe cei de la T1 sa-si schimbe orientarea. Chiar nu mai suport sa va vad cum va lamentati ca aia de la T1 ne-au oprit protestele cand stiu clar ce s-a intamplat la meciul ala (si cunosc si lume la T1 care mi-a confirmat) si o gramada lume neavizata isi da cu parerea sa se afle in treaba.

Chiar nu inteleg de ce nu acceptati asta?!? De ce atatea victimizari si lamentari de fata mare? Dar hai sa zicem ca ati avea dreptate: chiar si cu aia de la T1 sa zicem becalizati, ce ne-a oprit sa continuam protestele? Nu cumva manevra cu aducerea lui Lacatus a fost leucoplastul peste gura? De ce nu spuneti tot adevarul?

MoWeed28.09.2008 10:44

Ai si tu dreptate, dar trebuie sa fii si tu constient ca un protest care sa implice 20-30% din fanii Stelei n-ar avea nici un efect.

Nu suntem uniti ca stelisti, poate si pentru faptul ca o mare parte a celor care se numesc azi stelisti confunda Steaua cu Becali si nu ar striga impotriva lui nici impuscati. Poate si pentru ca o parte din stelisti aleg sa fie "temperati" pentru ca "e impotriva spiritului stelist" sa-l injuri pe Jiji sau sa-i strigi "afara din Ghencea".

dee28.09.2008 10:45

@Moweed, Stanici

Din ce ati postat pe forum, referitor la mine, imi dau seama ca nu ati inteles nimic.

Daca recititi o parte din articolele dansului , cam de prin iunie, de cand a inceput "disputa" , veti vedea ca eu nu m-am legat niciodata de faptul ca le raspunde adversarilor Stelei, sau gazetarilor etc, ( pentru ca o face pana la urma in mod indreptatit si cineva trebuie sa le raspunda si lor) ci de maniera in care o face. E o mica mare diferenta. De multe ori ataca prin epitete si nu prin argumente, ( tineti minte cand se lega de defectele fizice si facea haz pe seama asta?!) lucru care mie mi s-a parut josnic. Ok, o sa spuneti (mai ales tu, Dorule) "foarte bine, meritau!", eu am avut o alta parere si am expus-o, mai mult sau mai putin voalat. Pana la urma nu e un simplu user al carui comentariu poate trece neobservat, ci participa in mod direct la creonarea interfetei site-ului. Insa n-am fost numai eu, si altii au remarcat acest aspect, iar dansul ce-a facut? a continuat pe aceeasi linie privind cu superioritate la bietii "mucea flaimucea" care au indraznit sa-l critice. Prin acest ultim articol ( spun ultim pentru mine, pentru ca n-am de gand sa-i mai accesez rubrica saptamanala) mi-am dat seama ca nu se poate ajunge la un consens cu dansul. Sper sa incheiem discutia aici, chiar nu mai are sens sa discutam pe tema asta, pana la urma mesajul articolului este altul. Comentati incepand cu al doilea alineat :)

fedora28.09.2008 10:48
Poate si pentru ca o parte din stelisti aleg sa fie "temperati" pentru ca "e impotriva spiritului stelist" sa-l injuri pe Jiji sau sa-i strigi "afara din Ghencea".

Stii si tu ca astea sunt doar argumente frumoase intr-o polemica pe forum si atat. Motivul e cel scris tot de tine mai sus, faptul ca nu suntem uniti, ba dimpotriva, suntem dezbinati si fara sanse de reusita (... aici as putea sa dezvolt, dar cine vine in PN stie la ce ma refer ...).

Cum ne-am urnit la meciul din Cotroceni toata lumea, asa puteam continua si nu mai era decat un pas mic pana cand tot stadionul ar fi strigat contra becaliotului. Primul "antidot" a fost idiotul cu Charleroi, iar "operatia" a fost aducerea lui Laca.

Miaus28.09.2008 10:51

Omu', iti inteleg punctul de vedere dar nu sunt solidar deloc. Adica mie mi se pare foarte normal sa combati atat pe inamicii Stelei cat si pe semi-stelistii care de-a lungul vremii, pe acest site, au indemnat incontinuu la o temperare care NU ISI ARE LOCUL AICI; temperarea respectiva s-a observat, din pacate, si in tribunele Templului:(. Plm, cateodata e nevoie si de grosolanii ca sa te faci inteles sau ca sa ai impact. Plus ca "lectii de comportament" le-am facut la cultura civica si acasa cu mamicile, pe siteul stelistilor cred eu ca e nevoie de mai multa inversunare. Prefer riscul caderii in grosolanie mentalitatii " noi suntem stelisti - decenti - cand vad o scarba ca se ia de Steaua il salut cordial si merg mai departe pentru ca spiritul stelist imi dicteaza sa ma pun capra". Nu e vorba de persoana Dee, e vorba de ideile naive pe care le tot implementeaza p'aici, e vorba de faptul ca toate javrele si toti tiganii ne fac "oi" tocmai din cauza faptului ca nu suntem in stare sa reactionam. Am mai zis, prefer sa fiu grosolan cand vine vorba de Steaua decat ovina. Decent si manierat o sa fiu la sedinte la munca.

Ce pot sa mai spun.Pe ei, pe ei, pe ei pe mama lor:)

Atata vreme cat sunt atacate ideile lui Dee si nu dee totul e ok.

Apropo Dee o singura intrebare am pentru tine:

Cum ti-a placut publicul civilizat de la Cluj? In special sincroanele de mare efect ma intereseaza.

Stanici28.09.2008 10:53

Fedora, crede-ma pe cuvant la faza cu porecla de "oi". Poate la inceput a fost din cauza lu' becali - ulterior s-a luat in ras faptul ca multi dintre noi sunt foaaarte pasivi si indulgenti. Intra pe unele siteuri sa vezi afirmatii (dureroase) : "stoia nu are suporteri, are spectatori".

Si inca o chestie - nu va ofuscati aiurea in tramvai ca s-a luat cineva din staff-ul tehnic de omul Dee. Che Guevara si Don Juan-ul din voi se inseala de data asta, este pur si simplu o combatere a unui user care de-a lungul timpului a luat apararea multor dusmani ai Stelei, care a combatut multe reactii virulente vis a vis de atacurile impotriva noastra (a comunitatii steliste) folosindu-se de intelgenta deosebita(pe care nu i-o neaga nimeni).

@Miaus, eu cand am auzit fazele alea, mi-am pus in gand sa ii aplic o corectie fizica sora cu moartea primului fan chefere care imi pica in cale. Dar stai! Mi-a venit in minte un superb articol care indemna (surpriza) sa fie tot stadionul o galerie, sa ii aplaudam pe clujeni indiferent de rezultat, shit&stuff - si mi-am dat seama ca mai bine ar fi sa le fac un sex oral cand or veni in Bucuresti, sa le demonstrez eu lor cat de civilizati si manierati sunt stelistii.

sabin130728.09.2008 10:57

Aici se dezbate o ineptie dupa mine, paradoxul ¨ultrasu´ vesnic obiectiv si superior de echidistant¨. N-au cum sa fie astea impreuna in stare buna. Si daca nu are cum, nu mai fiti falsi si nu mai sustineti asta cu atata daruire.

Nu inteleg unde a fost marlania d-lui Ardeleanu vis-a-vis de dee. Ca e fata? Nu pot sa cred ca de asta. A facut-o ca la usa cortului? Ce daca i-a dat replica/a atacat-o intr-un articol; prin articolele astea ¨dialogheaza¨ el, si a facut-o in aceeasi nota. Dat-i dreptul la replica si lui dee, sa scrie si ea un articol tot de atatea ¨semne¨, pentru ca dupa aia se va dezbate probabil ca a scris mai multe randuri d-l Ardeleanu si nu e corect. Ne vaietam cu drobul de sare care sta gata sa cada in cap. Site-ul asta e sub lacat si nu se poate sa-i publicati un articol lui dee exact langa cel al d-lui Ardeleanu? Faceti asta, daca tot domneste obiectivitatea absoluta prin zona.

Doar ca dumneaei a preferat un aer superior si pacifist, anuntand sfarsitul ¨dialogului¨ cu pricina. Atat timp cat ea considera ca subiectul e inchis, ce mai plangeti atat la capataiul ei?

MoWeed28.09.2008 10:58

@dee

Daca nu ma insel, aceasta disputa a inceput odata cu articolul dansului despre Paunescu, articol in care nu-mi amintesc sa fi fost ironii vis-a-vis de aspectul fizic al poetului. Si daca nu ma insel si tu ai avut niste replici destul de acide la adresa domnului Ardeleanu(ai comparat niste versuri desi stiai ca dl Ardeleanu nu e un poet). Da, au fost si niste atacuri fara argumente, desi putine la numar, dar au fost impotriva acelor personaje care non- stop au ceva de zis impotriva Stelei fara argumente, acele personaje care MERITA ASTA.

Marius28.09.2008 11:07

N-ati inteles nimic.

Stanici, esti un ipocrit.

sabin130728.09.2008 11:10
N-ati inteles nimic.

Stanici, esti un ipocrit.

Explica-ne si noua, te rog, daca tot e o dezbatere pulblica. Eu unul nu reusesc sa ma dumiresc pe deplin, de toate nuantele astea ¨multicolore¨. Dupa cum am zis, se priveste problema dintr-un unghi ipocrit - ala cu obiectivitatea ipocrita.

Stanici28.09.2008 11:15

Marius, nu sunt un ipocrit :)).

Marius28.09.2008 11:16

Amicul Stanici pe forum e un mic dictator, care isi doreste ca toti suporterii Stelei sa fie ultrasi, sa sustina echipa 90 de minute. Din pacate, ce nu intelege el este faptul ca oamenii diferiti au diferite modalitati de exprimare a atasamentului fata de culori. Sunt oamenii care stau in peluze si aleg sa sustina Steaua cantand, afisand bannere, mesaje etc. Sunt oamenii care vad meciul la tribuna, care aleg sa stea pe scaun, sa manance seminte sau portocale, sa se bucure la gol si sa plece acasa multumiti, sau dimpotriva. Si sunt oamenii care vad meciurile la televizor, se bucura, urla sau poate privesc meciul linistiti.

Ei bine, toate aceste categorii formeaza marea familie a suporterilor stelisti, iar a pretinde ca o categorie este mai superioara celeilalte e o dovada de ipocrizie. Suntem oameni diferiti, cu exprimari diferite, uniti de dragostea pentru culori.

laur_2328.09.2008 11:32

@ Marius

Da, dar atasamentul pentru culori este diferit, de la un suporter la altul.Prin aceasta ne diferentiem, ai expus si tu modalitatile prin care unul sau altul alege sa-si sustina echipa.

Nu poti sa pui pe acelasi nivel doi stelisti, dintre care x isi ''rupe'' vocea pentru Steaua, iar y sta cuminte jos si rumega seminte...Asta nu inseamna ca x ii este superior, dpdv intelectual, lui y...insa modalitatile lor de sustinere a echipei nu suporta comparatie!

Marius28.09.2008 11:38

Depinde de perspectiva.

Vrei sa-ti spun ceva? Toti vrem binele Stelei, da? Asadar, unii fani isi "rup" vocea pentru Steaua, cum bine ai spus. Altii mananca seminte, dar mananca pe bani mai multi (in comparatie cu biletul de la peluza), bani care intra in contul clubului, nu? Altii stau la talevizor, fac rating, alti bani care vin la club, corect?

Eu am tot spus si am sa tot spun ca nu trebuie sa comparam diferitele modalitati de sustinere a echipei. De ce? Pentru ca fiecare alege sa sustina echipa in felul lui, nu e obligat de nimeni, de aceea nu are nevoie de recunostinta si aprecierea nimanui. Sau are nevoie doar de aprecierea jucatorilor, la finalul fiecarui meci.

Esti de acord cu mine Stanici? :)

«123»