Nu aprob gestul tricolorilor de a arunca cu pietre in ziaristi dar nici nu ma scandalizeaza astfel incat sa nu-mi mai priasca meciul din acesta seara.
Acesti gazetari care i-au inventat boli imaginare lui Radoi, razboaie lui Becali si Copos, au militat pentru debarcarea nejustificata a unui selectioner, cei ce au folosit intrigi si scandaluri scarbind pe toti suporterii, emit pretentii pentru a fi tratati exact invers cum trateaza ei oamenii. Cu respect si corectitudine.
Ceea ce semeni, aia culegi. Fara indoiala se poate vorbi de reprezentativa tuturor romanilor si de respectul implicit ce ar trebui sa graviteze in aceasta zona, dar fatarnicilor care s-au grabit in urma cu doi ani sa-l decreteze pe Zapata drept o panarama de portar dupa doar cateva meciuri oficiale, desi reluarile aratau clar ca Zapi fusese impins clar in propriul careu, deformatorilor de sensuri, declaratii si manipulatorilor, le poti raspunde cu aceeasi moneda. Pentru ca acele pietre aruncate nu le-au produs suferinta fizica ci i-au pus in situatia omului vanat si nerespectat. Adica au simtit pe propriile pieli groase tratamentul pe care-l aplica deseori altor oameni, intr-o alta forma desigur, dar cu aceleasi efecte neplacute. In plus, in prezent exista conferintele de presa, talk showurile sportive, nenumaratele interventii in direct, in realitate o multime de posibilitati de a afla informatii si de a intra in contact cu jucatorii.
Sa fie clar, un fotbalist trebuie sa fie evaluat in functie de ceea ce arata pe teren. Unii sunt adulati, altii sunt desfiintati in functie de modul in care lovesc besica de fotbal. Un tricolor este dator sa-si scuipe plamanii pe teren pentru tricoul pe care-l imbraca, pentru cetatenii din tribune si pentru tara pe care-o reprezinta. Plecand de aici se pot face analize si critici.
Tu Mutule, Marica, Radoi sau Nicolita imi aratati respect prin ceea ce faceti pe teren. Acolo vreau sa "vorbiti". Ma doare undeva de ceea ce declarati inainte de meciuri, ma doare undeva de cei ce va preiau declaratiile incercand sa-mi explice mie ce ati vrut voi sa spuneti. Sunt baiat destept si inteleg perfect limba romana si nu am nevoie de un CNSAS al fotbalului. In plus ma pricep a dracului de bine la fotbal. La fel ca si restul de douazeci si doua de milioane de romani.
Sa va vedem la treaba. Hai Romania!